Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@03:49:44 GMT

علت تلف شدن یک راس گورخر در مهریز, سخت زایی اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۹۰۲۶

علت تلف شدن یک راس گورخر در مهریز, سخت زایی اعلام شد

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، برحسب گزارش واصل شده ، یک رأس گورخر ماده در ۱۴ خردادماه جاری مشاهده شد که بخشی از جفت حیوان بیرون بدن قرار داشته که در بررسی‌های مشورتی کارشناسی از دامپزشک ،حوزه فنی و محیط بانان اعلام شد به احتمال زیاد گورخر مزبور زایمان کرده و جفت حیوان بعد از مدتی دفع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 پس از آن در پایش‌های صورت گرفته، گورخر مذکور مشاهده نشد که به نظر می رسید گورخر در یکی از کال‌ها و یا رودخانه‌های محدوده پناه گرفته است، زیرا که گورهای ماده در فصل زایمان، از گله اصلی جدا شده و مکان های امن‌تر نظیر کال‌ها، رودخانه‌ها و دره‌ها را برای زایمان انتخاب می‌کنند و چند روزی را برای حفاظت از گور تازه متولد شده در آنجا می مانند.
براساس این گزارش پایش و رصد تمامی کال‌ها و دره‌ها به دلیل وسعت زیاد محدوده امکانپذیر نیست، از طرفی، پایش و رصد محدوده در فصل زایمان گورها بایستی به ترتیبی انجام شود که از ایجاد تنش و ناآرامی و وارد شدن استرس به سایر اعضا جمعیت و به ویژه ماده ها جلوگیری شود.
با این وجود، تلاش های مأموران اجرایی برای یافتن گورخر یاد شده ادامه یافت علاوه بر آن ۲ روز متوالی، تیم اعزامی اداره کل نیز در محل حضور داشتند. همزمان رایزنی با دامپزشک معتمد سازمان  نیز صورت گرفت، در نهایت پس از اینکه گورخر مزبور در طبیعت منطقه حفاظت شده کالمند بهادران (تل شکارگاه) توسط مأموران اجرایی پیدا شد، سریعا تیم اداره کل  شامل دامپزشک و کارشناسان فنی در محل حاضر شدند، لیکن گور تلف شد.

بررسی و کالبد شکافی لاشه توسط دامپزشک اداره کل نشان داد علت مرگ، شکل گیری جنین ناقص الخلقه، حالت قرارگیری غیرطبیعی جنین و نتیجتاً سخت زایی گور بوده است.
 حالت قرارگیری غیرطبیعی جنین یک علت مهم سخت‌زایی در تک سمیان ( گورخر، اسب و غیره) است که  تقلاهای دفعی شدید ماده در حال زایمان را با چالش مواجه کرده و بطور غیرقابل برگشتی پیچیده می‌سازد که اگر حالت قرارگیری غیر طبیعی جنین در اوایل روند زایمان تشخیص داده شود، می‌تواند اصلاح شود که انجام چنین اقداماتی در جمعیت های وحشی و طبیعی امکانپذیر نیست.
مساله شکل گیری جنین های ناقص الخلقه، به درون آمیزی جمعیت و مشکلات ژنتیکی ارتباط دارد و در مورد گونه های در معرض خطر که به دلایل مختلف به ویژه تخریب و تجزیه زیستگاه‌ها در اثر شکل گیری مصادیق مختلف توسعه کاهش جمعیت شدید داشته اند بسیار محتمل تر است.
در چند روز گذشته در برخی از کانالهای خبری علت مرگ گورخر یاد شده سهل انگاری مسوولان محیط زیست اعلام شده بود.

منطقه حفاطت شده کالمند ، بهادران در ۲۰ کیلومتری شهرستان مهریز و ۵۰ کیلومتری مرکز استان و بهادران در ۸۵ کیلومتری یزد قرار گرفته است.
وسعت این منطقه حدود ۲۵۰ هزار هکتار برآورد شده که بیش از نیمی از مساحت آن را نقاط دشتی و مابقی را ارتفاعات صعب العبور، کوهپایه ها و تپه ماهورها تشکیل داده است.

برچسب‌ها مهریز سازمان حفاظت محیط زیست یزد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مهریز سازمان حفاظت محیط زیست یزد مهریز سازمان حفاظت محیط زیست یزد اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۹۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سرپرست فرمانداری مهریز گفت:بر اثر بارش‌های اخیر و جاری شدن سیلاب نه منزل سطح شهر و مناطق روستایی دچار خسارت شدند.


احمد آخوندی افزود: خسارت وارده به منازل بالای پنجاه درصد بوده که بررسی و اقدام لازم صورت گرفته است.


فرمانده حوزه علی بن ابطالب (ع) مهریز گفت: گروه‌هایی که به صورت خودجوش برای کمک به شهروندان مهریزی آماده به خدمت بودند، گروه‌های جهادی بودند که با هماهنگی‌های صورت گرفته در راستای تخلیه سیلاب، رفع گل و لای خانه‌های درگیر سیل اقدامات موثری را انجام دادند.


دهقانیزاده افزود: در قالب سه گروه جهادی حدود سی نفر از بسیجیان و جهادگران چای کار بودند و کمک کردند.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) سرنوشت تلخ گورخر؛ فرار ناموفق و تکه تکه شدن توسط کروکودیل!
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • زایمان در منزل با کمک نیرو‌های عملیاتی اورژانس دامغان
  • رشد ۱۰ برابری طرح حوزه راه شهرستان مهریز
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس
  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود
  • امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد