Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شهاب الدین سهراب خانی اظهار کرد: به طور معمول عمل نمونه برداری مغز استخوان با بی حسی موضعی و به صورت blind (چشم بسته از نظر نمونه برداری) انجام می‌شود که این روش در بیماران به ویژه بیماران چاق‌تر با احساس درد و بعضاً با چند بار تکرار انجام خواهد شد و این عمل دردناک برای بعضی بیماران به خاطره‌ای کابوس وار تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما در روش جدید یعنی نمونه برداری مغز استخوان بدون درد با بیهوشی و کمک سونوگرافی این گونه نخواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه این روش جدید برای اولین بار در کشور برای بیماری ۸۰ ساله که سابقه این تجربه سخت را داشت با موفقیت در بیمارستان قائم کرج توسط بنده و دکتر محمد حسین دلشاد متخصص بیهوشی انجام شد.

دکتر سهراب خانی گفت: در این روش جدید بعد از بیهوشی اولیه، با هدایت سونوگرافی توسط پزشک بیهوشی محل نمونه برداری دقیقاً مشخص شده و بی حسی موضعی نیز در همان محل تزریق می‌شود سپس با هدایت سونوگرافی توسط پزشک فوق تخصص خون سوزن نمونه برداری در محل دقیق قرار داده می‌شود.

وی گفت: عمل نمونه برداری بدون کمترین خطا با موفقیت کامل انجام می‌شود و در نهایت محل نمونه برداری هم مجدداً با داروی بی حسی طولانی اثر، بی حس شده و سپس بیمار بیدار می‌شود.

این فوق تخصص خون و سرطان توضیح داد: شخص بیمار که از این روش نمونه برداری برای آن استفاده شده است این گونه بازگو می‌کند که این نمونه برداری اش با نمونه برداری قبلی اش قابل مقایسه نیست.

دکتر سهراب خانی اضافه کرد: این روش برای بیماران چاق‌تر که نمونه برداری معمول در آنها سخت‌تر است و تمایل دارند درد کمتری را احساس کنند بسیار موفقیت آمیز است.

کد خبر 4950410

منبع: مهر

کلیدواژه: رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز پیوند مغز استخوان سرطان ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین شیوع کرونا ایلام آتش سوزی بیرجند آتش سوزی جنگل ها گرگان زلزله یاسوج مجلس شورای اسلامی نمونه برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۲۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض نامشخص قلیان اکسیژن

عرضه «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها به موضوع داغ فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی در این روز‌ها تبدیل شده، موضوعی که ظاهرا طرحی مطالعاتی از سوی وزارت بهداشت به منظور جایگزینی قلیان اکسیژن با قلیان دخانی است.

هرچند بنابر اظهار دکتر غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن»؛ این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود، اما این طرح واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشته و متخصصان بویژه نسبت به آنچه که «گاز خنده» (اکسید نیتروژن) نام دارد، هشدار داده‌اند و از بابت سوءمصرف و تاثیرات مخرب آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

در همین راستا دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. در همین راستا هم ورود هرگونه جسم یا ماده خارجی به ریه سبب آزار و اذیت می‌شود. 

وی با بیان اینکه ورود هرگونه ماده شیمیایی به بدن می‌تواند سبب بروز مشکلاتی شود، افزود: هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی درباره استفاده از نمونه انسانی در طرح‌های مطالعاتی گفت: هر کار تحقیقاتی باید با رضایت افراد انجام شود و در وهله نخست روی نمونه حیوانی استفاده شده باشد. پس از اینکه مطالعات روی نمونه حیوانی انجام شد و مضر نبودن مورد آزمایش شده به اثبات رسید، می‌تواند طرح مطالعاتی روی نمونه انسانی انجام شود. انجام یک کار تحقیقاتی به طور مستقیم روی نمونه انسانی از منظر اخلاقی درست نیست.

خسرونیا گفت: هنگامی که نسبت به انجام یک طرح تحقیقاتی اقدام می‌کنیم باید اخلاق پزشکی را در کانون توجه قرار دهیم. عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • «قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد
  • عوارض نامشخص قلیان اکسیژن
  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • اجاره خانه به این افراد ممنوع شد
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • تداوم شکست‌ناپذیری تیم آلونسو با فرار از شکست خانگی
  • هرنوع قرارداد رهن و اجاره با اتباع خارجی غیرمجاز ممنوع است
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • برخورد بدون اغماض دستگاه قضایی با تخلفات شهری