Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان گفت: 28 کانون بحران فرسایش بادی در استان داریم و از نظر تعداد کانون‌های بحران رتبه سوم را در کشور داریم. هر میزان اعتبار دولتی در این زمینه کافی نیست بلکه به مشارکت و همراهی مردم برای مدیریت این کانون‌ها نیاز است.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، امید ذاکری ظهر امروز در یک نشست خبری بر بستر فضای مجازی به مناسبت روز جهانی بیابان‌زدایی به بیان گزارشی از عملکرد اداره کل منابع طبیعی هرمزگان پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزیده‌ای از این اظهارات در ادامه می‌آید.

* متولی واگذاری زمین در مناطق روستایی برای مسکن روستایی بر عهده بنیاد مسکن است و ما در صورت درخواست بنیاد مسکن، زمین در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

* 28 کانون بحران فرسایش بادی در استان داریم و از نظر تعداد کانون‌های بحران رتبه سوم را در کشور داریم. هر میزان اعتبار دولتی در این زمینه کافی نیست بلکه به مشارکت و همراهی مردم برای مدیریت این کانون‌ها نیاز است.

* در روستاهایی که مشکل گرد و غبار وجود دارد می‌خواهیم که با استفاده از طرح اهدای رایگان نهال توسط منابع طبیعی هرمزگان به ایجاد کمربند سبز در حاشیه مناطق مسکونی خود اقدام کنند. 

* در حوزه مالچ‌پاشی توسعه مالچ‌های بیولوژیک در حوزه پژوهش است و هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است و مالچ کنونی تجزیه پذیر است و طی 7 یا 8 سال تجزیه می‌شود. البته توانسته‌ایم در دل این مالچ‌پاشی‌ها اقدام به توسعه درخت‌کاری کنیم و مالچ‌پاشی آسیبی به آنها نرسانده است.

* برنامه‌ریزی برای 1000 هکتار مالچ‌پاشی در سال 99 را داریم. 

* مشارکت دستگاه‌های دیگر در بحث بیابان‌زدایی را داریم. وزارت نفت مشارکت خوبی دارد و سازمان محیط زیست نیز همکاری خوبی با ما داشته است.

* ما در سال 98 حدود 1000 هکتار درخت‌کاری و 1200 هکتار نیز مدیریت رواناب‌های سطحی را داشته‌ایم.

* در مورد شهرک حسین‌آباد تازیان قویا اعلام می‌کنیم که از هرگونه دخل و تصرف در اراضی ملی را جلوگیری خواهیم کرد. 

* مالچ‌پاشی طی تجاربی که بدست آمده یک ماده بی اثر است. یک لایه نازکی را در حد کمتر 5 میلی متر در روی ماسه‌ها ایجاد و از حرکت آنها جلوگیری می‌کند. این عمل باعث جلوگیری از به هواخاستن ماسه‌ها در پی وزش باد می‌شود تا شرایط برای زندگی مردم بهتر شود.

* عمدتا کانون‌های بحرانی گرد و غبار در جاسک و سیریک است که عملیات مالچ‌پاشی در آنها داریم که اثربخشی خوبی داشته و کیفیت زندگی مردم را بهبود داشته است.

* مالچ را باید از شیراز به طول 1300 کیلومتر تا کانون‌های بحران حمل کنیم و فرآیندهای سخت و پرکاری دارد و این گونه نیست که منابع طبیعی به دنبال کار آسانی در زمینه تثبیت حرکت ماسه‌ها باشد.

* در زمینه آبخیزداری کارهای بسیار خوبی در استان انجام شده است. مردم ما نیز در سراسر نقاط استان همکاری بسیار خوبی با موضوع آبخیزداری دارند. 10 سازه آبخیزداری در سال گذشته توسط خیرین اجرا شد.

* اولین مجمع خیرین حوزه آبخیزداری را در سال 94 در هرمزگان ایجاد کردیم و تاکنون از ظرفیت‌های بسیار خوبی در این زمینه بهره‌مند شده‌ایم.

* استان هرمزگان به عنوان دیار حرا کانون اصلی جنگل‌های مانگرا در سواحل جنوب ایران است. بیش از 65 درصد اراضی مانگرو جنوب کشور در هرمزگان است که تأثیر آن در میزبانی از تکثیر و رشد و نمو میگو ثابت شده است. این جنگل‌های همیشه سبز یکی از جلوه‌های زیبای هرمزگان است که سبب تلطیف هوا و کاهش آلودگی سواحل نیز شده است.

* هرمزگان دارای دهها نوع گیاهان دارویی است. در این زمینه مهم‌ترین مسأله ایجاد واحد فرآوری است که این گیاهان پس از برداشت برای بسته‌بندی و عرضه از استان خارج نشود بلکه در درون استان و به نام استان بسته‌بندی و به کل کشور عرضه شود.

* از مردم می‌خواهیم که حتما برداشت‌های بی رویه را به منابع طبیعی هرمزگان اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام/3264

 

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: فرسایش بادی هرمزگان مشارکت بحران بندرعباس مناطق روستایی کیفیت زندگی مشارکت مسکن روستایی فرسایش بادی هرمزگان بحران منابع طبیعی هرمزگان کانون های بحران مالچ پاشی کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۴۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پهپاد کشاورزی ایرانی مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی ایران اکسپو

در گذشته که به روش‌های سنتی سم‌پاشی مزارع انجام می‌گرفت، مشکلات فراوانی گریبان‌گیر کشاورزان بود. به عنوان مثال در روشی که توسط سم‌پاش عملیات محلول پاشی انجام می‌شد، به دلیل تماس مستقیم با سم، سلامتی این افراد بسیار به خطر می افتاد و پس از مدتی مجبور به رها کردن کار خود می‌شدند و یا در روش دیگر که از تراکتورها استفاده می‌شد، 20 تا 30 درصد محصول زیر چرخ های تراکتور آسیب می‌دید و به کشاورز ضرر وارد می‌کرد، که در بسیاری از موارد کشاورز از محلول پاشی و سم پاشی مزرعه منصرف می‌شد.‬

‫اما یکی از شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه شریف با ساخت پهپاد محلول پاش کشاورزی توانسته این مشکلات را برطرف کند، به طوری که این پهپادها می‌توانند با محلول پاشی مزارع با سرعت و دقت بالا و هزینه کم و همچنین به حفظ سلامت نیروی انسانی در امر سم پاشی کمک کنند.‬

این پهپاد که ۲۵ درصد از نمونه‌های خارجی ارزان‌تر است، دارای ویژگی‌هایی است که در نمونه های مشابه خارجی آن وجود ندارد.

امین طلائی‌زاده، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در توضیح پهپادهای کشاورزی تولیدی شرکت گفت: پهپاد کشاورزی، پرنده بدون سرنشینی است که می‌تواند با کاهش هزینه در امور سم‌پاشی و کاشت از آن استفاده کرد؛ این پهپادها توانایی حمل سم، کود مایع و انواع آفت کش‌های محصولات کشاورزی را با ظرفیت‌های 10 و 20 لیتری دارند.‬ تاکنون تکنولوژی ساخت این پهپاد تنها در انحصار کشور آمریکا بوده و ایران به عنوان دومین کشور ارائه دهنده این تکنولوژی در حال عرضه این محصول است. البته ماژول ارائه شده توسط این شرکت از تکنولوژی و هوشمندی بیشتری نسبت به نمونه آمریکایی برخوردار است.

او با اشاره به اینکه در فصل‌های گرم سال در شهرهای جنوبی کشور به علت اینکه تبخیر محلول زیاد است امکان محلول‌پاشی در طول روز وجود ندارد؛ ادامه داد: این پرنده می‌تواند به راحتی در شب عملیات سمپاشی را انجام دهد و دوم اینکه می‌تواند سمپاشی را با سرعت حرکت خود تنظیم کند و این باعث می‌شود که محلول‌پاشی به صورت یکنواخت در تمام زمین اتفاق بیفتد.

‫وی در ادامه افزود: این پهپادها دارای سرعت و قدرت بالایی هستند به طوری که با پاشش یکنواخت روی کل زمین قادرند با 10 لیتر محلول هر هکتار را محلول پاشی کنند؛ همچنین سرعت کار در مقایسه با روش سنتی 10 برابر افزایش می یابد، مثلا در روش سنتی حداکثر تا 5 هکتار را می‌توان در روز محلول پاشی کرد اما با استفاده از این پهپادها تا 50 هکتار در روز قابل محلول پاشی است؛ این سرعت پاشش به مبارزه با آفات و بیماری ها در زمان طلایی کمک به سزایی می‌کند.‬

‫طلایی در ادامه با اشاره به اینکه این پهپادها کمک شایانی به صرفه جویی در مصرف آب و سم می‌کنند، خاطرنشان کرد: 98 درصد در مصرف آب و 30 در صد در مصرف سم صرفه جویی می‌شود. این پهپادها به صورت خودکار با سامانه‌های ماهواره ای حرکت می‌کنند و همه نقاط زمین را بطور یکنواخت پوشش می‌دهند و هیچ نقطه‌ای چند بار سم‌پاشی نمی‌شود و از دست نمی‌رود. در این پهپادها میزان پاشش با سرعت پهپاد تنظیم می‌شود که این امر باعث یکنواختی توزیع سم در هر هکتار می‌شود.‬

‫مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه این پهپاد بومی سازی شده، همتراز پهپادهای خارجی است افزود: پهپاد بومی سازی شده ۲۵ درصد از نمونه خارجی ارزان‌تر است و با تولید هر پهپاد می توان از خروج ارز ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار ارز جلوگیری کرد؛ ضمن این که باعث اشتغال‌زایی هم می‌شود. عمده استفاده از این پهپادها در استان‌های خوزستان و فارس است.‬

‫وی در پایان گفت: متد ما «بچ پروداکت» است، به این معنا که باتوجه به نیاز مشتری مدل خاصی طراحی می‌شود. حتی ویژگی گرده افشانی که در نمونه‌های خارجی این محصول وجود ندارد در نمونه داخلی دیده می‌شود و با توجه به نیاز مشتری روی پهپاد این قابلیت قرار می‌گیرد.‬

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • عملیات سم‌پاشی علیه حشره ناقل مالاریا در سیب و سوران آغاز شد
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • پهپاد کشاورزی ایرانی مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی ایران اکسپو
  • سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • بازدید هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان از مراکز توزیع میوه و تره بار کشور چین
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر