Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت روحانی که با حمایت تمام قد اصلاح‌طلبان روی کار آمد،؛ کابینه وی مجموعه‌ای از وزرایی است که از حامیان و اعضای ستاد برخی نامزدهای انتخابات دهم ریاست جمهوری بودند؛ این وزرا امروز چه عملکردی از خود برجای گذاشته اند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز، اکثر مردم انتخابات ریاست جمهوری را مهمترین انتخابات کشور می‌دانند؛ انتخاباتی که با تعیین رئیس جمهور و دولت، آینده کشور را در همه جنبه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و غیره تعیین خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این انتخابات به دلیل اهمیت آن و به دلیل محدودیت و فراگیری کاندیداها، معمولاً پرشور و با استقبالی بیشتر از سایر انتخابات‌های کشور برگزار می‌شود و چون این انتخابات با همان شور و حضور هر بار در ماه خرداد برگزار می‌شود این ماه یادآور حماسه حضور مردم ایران پای صندوق‌های رأی است.

در بین همه خردادهای انتخاباتی، خرداد سال 1388 به دلیل ثبت بالاترین حضور مردم در انتخابات با مشارکت 85 درصد متمایز بود. اتفاقی که می‌توانست برگ برنده‌ای برای ایران در پیشبرد اهداف خود در سطح بین‌المللی باشد.

اما شیرینی این مشارکت بالا با یک ادعا که هیچ گاه مدرکی برای اثبات آن ارائه نشد، تلخ شد و آن ادعا اعتراض میرحسین موسوی و مهدی کروبی مبنی بر تقلب در انتخابات بود. این دو کاندیدا با حمایت احزاب سیاسی عمدتاً اصطلاح‌طلب، برخی چهره‌ها و سیاسیون مشهور  و تمام جریانات رسمی و غیررسمی اپوزیسیونی نظام جمهوری اسلامی ایران بر این ادعا پافشاری کرده و خواستار ابطال انتخابات شدند و نه تنها هیچ گاه مدرکی برای ادعای خود ارائه نکردند بلکه هیچ یک از راه‌های قانونی در رابطه با سنجش صحت ادعای خود مانند بازشماری آراء را نیز نپذیرفتند و فقط و فقط بر ابطال انتخابات پافشاری می‌کردند.

رفته رفته با مخالفت اکید شورای نگهبان و رهبر انقلاب با ابطال غیرقانونی انتخابات، وقتی این دو کاندیدا دیدند اصرارشان راه به جایی نمی‌برد با گرای دشمنان کشور، طرفداران خود را به خیابان‌ها فراخواندند و اقدام به ساختارشکنی کردند.

پروژه تلخی که فتنه 88 نام گرفت و در طول آن مراحل براندازی حکومت جمهوری اسلامی پیگیری می‌شد. در ابتدا جمعیتی به دنبال فراخوان سران فتنه به خیابان‌ها آمدند اما کم کم با روشن شدن کذب بودن مدعای این دو کاندیدا و اهداف واقعی ایشان به ویژه بعد از شعار دادن علیه رهبر معظم انقلاب و آتش زدن خیمه و پرچم امام حسین علیه‌السّلام در عاشورای آن سال، جمعیت کوچکتر و کوچکتر شد تا نهایتاً پس از وارد آوردن میلیاردها تومان خسارت به کشور، وارد آوردن خسارات معنوی در سطوح داخلی و بین‌المللی و کشته شدن چندین نفر از مردم، این قائله پس از هشت ماه با حضور باشکوه مردم در نهم دی ماه خاتمه پیدا کرد.

سؤالی که مطرح است این است که با آمدن موسوی قرار بود چه کابینه‌ای دولت را در دست بگیرد!؟ چهار سال بعد این اتفاق افتاد و در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال 1392 دولت به دست این طیف افتاد و اصلاح‌طلبان موفق شدند حسن روحانی را در رقابت با محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، محسن رضایی، علی اکبر ولایتی و سیدمحمد غرضی به مجلس بفرستند.

در این انتخابات مجموع آراء روحانی تنها 261،250 رأی از مرزی که برای انتخاب شدن باید کسب می‌کرد، بیشتر بود ولی همه به این اختلاف جزئی آراء احترام گذاشتند و وی را رئیس جمهور قانونی کشور دانستند در حالی که در دوره گذشته موسوی، کروبی و طرفدارانشان مدعی تقلب در 11 میلیون رأی شده بودند و نظام بار دیگر پای انتخاب مردم ایستاد و از آرای جامعه صیانت کرد.

رئیس جمهور روحانی وزرایی را به مجلس معرفی کرد که بسیاری از آن‌ها در ستاد میرحسین موسوی فعالیت داشتند و با رأی آوردن موسوی قرار بود مسؤولان دولت شوند و جالبتر این که اکثر این وزرا نیز با وجود برهم زدن آرامش کشور در فتنه 88 و اقدام علیه امنیت ملی، توسط مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رأی اعتماد گرفتند.

معروف‌ترین چهره‌های فعال ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی و حامی او که در دولت تدبیر و امید بالاترین و کلیدی‌ترین مسئولیت‌ها را در دست گرفتند عبارتند از اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیس جمهور، علی ربیعی وزیر کار و سخنگوی دولت، حسین فریدون برادر رئیس جمهور، عباس آخوندی وزیر مسکن و شهرسازی، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، اکبر ترکان مشاور عالی رئیس جمهور، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست.

شاید برای برخی از آن هایی که سال 1388 به این دو نامزد رای دادند، این سوال وجود داشت که اگر کاندیدای مدنظر آن ها در آن سال رای می آورد، وضعیت کشور در چه شرایطی قرار داشت که می توان برای یافتن پاسخ این سوال، کارنامه مشترک کابینه پبشنهادی این نامزدها با کابینه حسن روحانی را بررسی کرد تا در یازدهمین سال از سالگرد انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، حقایق بر همگان مشخص شود.

*احسان جدیدی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ریاست جمهوری رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۳۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: خیزش دانشجویان غربی حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

وی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیئت دولت با تأکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیرمجموعه خود،‌ تصریح کرد‌:‌ آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تأکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون‌سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به‌صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

رئیس‌جمهور در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدینگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیسی همچنین برنامه بازدید خود از مناطق 17 و 18 شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به‌منظور پیگیری و رفع مشکلاتشان دانست و با بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد،‌ از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

وی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه‌خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد‌: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.    

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس‌جمهور و تعدادی از وزرا در مناطق 17 و 18 تهران، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به‌منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبر داد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس‌جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات  به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در  دو سال و نیم گذشته  است.

وی در ادامه تصریح کرد‌: مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز  با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل‌وفصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل‌وفصل محموله حاوی روغن در بندرعباس که مورد تأکید جدی رئیس‌جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال 99 وارد بندرعباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تائید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس‌جمهور،‌ مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره‌برداری از 8 هزار 400 واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی  2 میلیون و 540 هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله 264 هزار واحد در بافت فرسوده و 500 هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و  همچنین 128 هزار و 500 مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 725 نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و  امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم  به 20 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت‌المال خبر داد و افزود:‌ در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده‌ پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه‌وبودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراد بوده نیز رفع کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد 
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • رئیسی: خیزش دانشجویان غربی حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟