Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@23:19:10 GMT

۲۵ هکتار از عرصه‌های پارک ملی تندوره در آتش سوخت

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۳۶۰۱

۲۵ هکتار از عرصه‌های پارک ملی تندوره در آتش سوخت

تورج همتی روز شنبه با اعلام این خبر به خبرنگار ایرنا افزود: روز گذشته در پی گزارش مردمی مبنی بر وقوع آتش سوزی در منطقه حفاظت شده تندوره  موسوم به "دره علی بلاغ" ماموران یگان حفاظت محیط زیست به منطقه اعزام شدند.
وی ادامه داد: با توجه به گستردگی آتش سوزی که از کنار پاسگاه مرحوم طالبی از جاده درونگر شروع شده و به سمت دره علی بلاغ، ارتفاعات جلوی پاسگاه و کنار جاده به سمت تیوان ادامه داشت بلافاصله هماهنگی لازم با فرماندار و ستاد بحران شهرستان صورت گرفت و نیروی کمکی از ارگانهای دیگر از قبیل منابع طبیعی، سپاه، بسیج، مرزبانی و هلال احمر درخواست شد که این نیروها با همراهی تعدادی از طبیعت دوستان به محل عزیمت کردند و آتش پس از سه ساعت و نیم  تلاش نیروها مهار و کاملا خاموش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل حفاظت از محیط زیست خراسان رضوی گفت: در این آتش سوزی عرصه‌های طبیعی شامل گونه‌های  علفی و مرتعی و تعدادی از درختچه های جنگلی دچار حریق شد. 
همتی افزود: با توجه به احتمال وقوع مجدد حریق در این منطقه، به ماموران اجرایی ابلاغ شد که شب را در داخل منطقه حضور داشته باشند. همچنین نیروهای یگان حفاظت استان نیز در آماده باش هستند تا در صورت اعلام نیاز بلافاصله در منطقه حضور یابند.
وی ادامه داد:  طبق بررسی های اولیه بی احتیاطی تفرجگران و افروختن آتش در طبیعت علت وقوع این آتش سوزی بوده است.

پارک ملی تندوره در شهرستان درگز ۳۵ هزار و ۳۴۶ هکتار مساحت دارد و ۶۶ تیره گیاهی شامل ۳۰۰ جنس و  ۴۷۵ گونه شناسایی شده در آن وجود دارد که بیشتر گونه های گیاهی از گیاهان دارویی با ارزش هستند و درخت ارس نیز گونه اصلی ارتفاعات این منطقه است.

تنوع جانوری پارک ملی تندوره بسیار زیاد است به طوری که ۴۶ گونه پستاندار، ۱۹۰ گونه پرنده بومی و مهاجر، ۹ گونه سوسمار، ۱۲ گونه مار و انواع پرنده از جمله کبک، دلیجه، تیهو، سارگپه، لیل، بلدرچین، عقاب طلایی، هدهد، مرغ حق، کرکس، بالابان و قرقاول بال نقره ای نیز در این منطقه وجود دارد.

گونه هایی مانند پلنگ و انواع گربه های وحشی و پالاس جنگلی نیز از دیگر گونه های شاخص این منطقه هستند.

پارک ملی و منطقه حفاظت شده تندوره در شمال استان خراسان رضوی و ۳۰ کیلومتری جنوب شهرستان درگز واقع است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست اطفای حریق پارك ملی تندوره درگز سازمان بسیج مستضعفان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست اطفای حریق پارك ملی تندوره درگز سازمان بسیج مستضعفان سازمان حفاظت محیط زیست اطفای حریق پارك ملی تندوره درگز سازمان بسیج مستضعفان ملی تندوره پارک ملی آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۳۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.

علی سالاروند امروز (دهم اردیبهشت ماه) گفت‌: با ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد توسط عکاسان حیات‌ وحش با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، اولین حضور این گونه ارزشمند در مناطق حفاظت‌شده استان در سال ۱۴۰۳ تایید شد.

وی ادامه داد: وجود پلنگ به‌عنوان گونه چتر یا سایبان Umbrella Species یا به عبارتی جانوری که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد، نشان‌دهنده پویایی آن زیست‌بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه‌ است.

وی با تقدیر از خدمات محیط‌بان‌ها، بیان کرد: دستیابی به این سطح امنیت در مناطق تحت مدیریت اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان در وهله اول حاصل برنامه‌ریزی و تلاش شبانه‌روزی محیط‌ بان خدوم در حفاظت از محیط زیست استان و در وهله دوم هوشمندسازی مناطق حفاظت‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین است که نتیجه آن، ارتقای امنیت و افزایش مشاهده تعداد گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت‌شده استان در دو سال گذشته بوده است.

سالاروند توضیح داد: در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده که نشان‌دهنده غنای تنوع زیستی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: پارسال سه قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان مشاهده و ثبت شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم سبز
  • آغاز آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد