Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم، از برنامه ریزی این سازمان برای ایجاد ظرفیت های پایدار در صنایع کشاورزی، دامپروری و شیلات جزیره خبر داد.

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان، منصور آزاد ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی بیان داشت: سازمان منطقه آزاد قشم در تلاش است تا با فرهنگ سازی، جوامع محلی را به سوی احیای صنایع کشاورزی، دامپروری و شیلات هدایت کند و با طراحی پروژه های متنوع  در این حوزه به عنوان فرصت های سرمایه گذاری، آینده درخشانی را برای منطقه به ارمغان آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وضعیت حاره ای و جغرافیایی این منطقه گفت: قشم سرزمین گرم و مرطوبی با دمای سالیانه 26 درجه سانتی گراد است که دمای روزانه آب های قشم بین 18 تا 33 درجه در تغییر است.  این اختلاف کم دمایی در طول شبانه روز قشم را مساعد پرورش محصولات ویژه ای می کند که توانایی جذب بازارهای کشورهای همسایه را دارد.

آزاد ادامه داد: با وجود اینکه قشم سرزمینی مناسب برای کشاورزی نیست اما از گذشته مردم این دیار محصولات متنوع کشاورزی همچون صیفی جات، خرما و محصولات جانبی مربوط به نخل، سبزیجات و گندم را تولید و علاوه بر مصرف داخلی، بعضی از این محصولات را به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می کردند.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم افزود: با وجود این که جزیره قشم با میزان بارش سالیانه به طور متوسط 183 میلی متر جزو مناطق خشک محسوب می شود، ولی به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب( رطوبت نسبی 50 درصد) اساساً به صورت یک گلخانه طبیعی عمل می کند.

آزاد بر مزیت های کشاورزی پایدار در تامین مواد غذایی مورد نیاز برای جامعه و نسل های آینده تاکد کرد و عنوان داشت: کشاورزی پایدار تلاشی است برای دستیابی به حداکثر عملکرد اقتصادی، زیرا در آن از منابع موجود حداکثر بهره وری به عمل آمده و با کاهش هزینه تولید هر واحد محصول، عملکرد اقتصادی افزایش می یابد.

وی ضمن برشمردن اهداف کشاورزی پایدار گفت: فراهم کردن امنیت غذایی همراه با افزایش کمی و کیفی آن ضمن در نظر گرفتن نیازهای نسل های بعد، حفاظت از منابع آب، خاک و منابع طبیعی و حفاظت از منابع انرژی داخل و خارج از مزرعه بخشی از این اهداف را شامل می شود.

به گفته آزاد، حفظ و بهبود سودآوری کشاورزان، حفظ نیروی حیات جامعه روستایی و قابل پذیرش بودن از سوی جامعه و در نهایت حفظ تنوع زیستی اهداف دیگر دستیابی به کشاورزی پایدار در این منطقه است.

وی از تولید محصولات کشاورزی با روش گلخانه ای هیدرو پونیک به عنوان یک راهکار مناسب برای توسعه کشاورزی در جزیره یاد کرد و ادامه داد: کشت هیدرو پونیک یا آبکشت، شیوه کشت بدون خاک است که برای احیا کشاورزی درقشم باتوجه به کمبود  آب شیرین پیشنهاد می شود.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: در این نوع کشت، متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه گیری کرده و به جای خاک، با استفاده از آبی که به گیاه داده می شود، با افزودن عناصر ماکرو و میکرو و نگه داشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی اثر مانند پرلیت، عملاً نیاز به خاک را از بین می برند.

وی اضافه کرد: در این روش خاک و آلودگی های آن مشکلی برای گلخانه دار ایجاد نمی کند و نیازی هم به فرآیندهای ضد عفونی خاک ندارد و از آنجاکه در این روش کشت، آب به صورت چرخشی در حرکت است، در مصرف آب صرفه جویی شده و هزینه تمام شده تولید محصولات  کاهش می یابد.

آزاد در ادامه تاکید کرد: امید است با جذب سرمایه گذار در این صنعت و با استفاده از روش های کشت به صرفه، بتوانیم به دوان اوج و شکوفایی کشاورزی در جزیره بازگردیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرصت های شغلی ایجاد ظرفیت سازمان منطقه آزاد قشم کشاورزی پایدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۷۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی در جشنواره زمین پاک و کاروان سفیران سبز در دومین روز از هفته زمین پاک، با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست افزود: حضرت آقا تأکید کرده‌اند مهم‌ترین موضوع ویژه در بحث زمین، کم‌کاری‌ها و نادیده‌گرفتن فرسایش خاک است که بخشیدنی نیست و اگر بدانیم پلاستیک چقدر در فرسایش خاک مؤثر است، به اهمیت این موضوع پی می‌بریم.

وی ضمن بیان این نکته که هر ۱۰۰ مترمربع خاک حاصلخیز، بالغ بر ۱۰۰ سال طول می‌کشد که احیا شود، ادامه داد: این در حالی است که ۴۰۰ سال طول می‌کشد که پلاستیک در خاک فرسایش یابد که تازه به میکروپلاستیک تبدیل می‌شود که آن هم برای خاک مضر است؛ یعنی بالغ بر ۵۰۰ سال زمان برای احیای خاکی که آلوده به پلاستیک است، زمان نیاز داریم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان ضمن قدردانی از شهرداری منطقه ۱۱ در برگزاری این برنامه، اظهار امیدواری کرد، با مشارکت مردم و سیاست‌گذاری‌های درست مسؤولان، مصرف پلاستیک مدیریت و به موضوع احیای خاک بیش از پیش توجه شود.

گفتنی است، جشنواره زمین پاک و کاروان سفیران سبز همزمان با دومین روز از هفته ملی زمین پاک با حضور، موسوی شهردار منطقه ١١، حلیا سادات حسینی مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار، شادی مالکی سرپرست سازمان مدیریت تاکسیرانی شهر تهران و جمعی از مدیران شهری به میزبانی منطقه ١١ در بوستان رازی برگزار شد.

کد خبر 6087377 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • رونمایی از محصولات دانش بنیان کشاورزی در مشهد
  • تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • مسابقات قرآن و عترت مرحله ۱۴ گانه در اشکنان
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر دژ کرد شهرستان اقلید
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم