Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قوه‌قضاییه، دکتر سید حجت اله علم الهدی در نشست تخصصی ارائه گزارش رصد و برنامه پژوهشی پژوهشکده مطالعات پایه (گروه حقوق و اقتصاد) اظهار کرد: یکی از اموری که در گروه حقوق و اقتصاد باید مدنظر قرار گیرد، توجه به مبانی دینی در مسیر برنامه‌های پژوهشی است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه اضافه کرد: اگر در کار‌های پژوهشی به مبانی دینی توجه نداشته باشیم، به طور قطع خروجی امر نیز متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به نظریه عدالت و تاثیرگذاری آن بر کار پژوهشی بیان کرد: با توجه به مبانی دین مبین اسلام و رهنمود‌های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، آنچه قوه قضائیه با جدیت دنبال و پیگیری می‌کند، تضمن عدالت و اهتمام بر آن در تمام شئون کار قضایی است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به تاکیدات آیت‌الله رئیسی بر نظریه عدالت افزود: بر این اساس، نظریه عدالت یکی از موضوعات مهمی است که در پژوهشگاه قوه قضائیه باید روی آن کار کرد و انتظار می‌رود در فعالیت‌های پژوهشی گروه حقوق و اقتصاد، تمام سازوکار‌ها برای رسیدن به عدالت شناسایی و مورد تحقیق قرار گیرد.

دکتر علم الهدی با بیان اینکه می‌توان در گروه حقوق و اقتصاد بر روی نظریه عدالت، کار کارشناسی و پژوهشی انجام داد، اظهارکرد: اینکه امروز گستره مفهومی از حقوق و اقتصاد ترسیم شده، بسیار مطلوب است و با در نظر گرفتن این موضوع می‌توان تمام فرایند‌های قوه قضائیه را از منظر حقوق اقتصادی بررسی کرد.

رئیس پژوهشگاه قوه‌قضائیه تأکید کرد: با توجه به اینکه هدف پژوهشگاه حل مشکلات قوه‌قضاییه است، در مقام اولویت‌بندی باید بر روی موضوعاتی که در حال حاضر دغدغه سیستم قضایی است، تمرکز کنیم.

وی با بیان اینکه مسائل و دغدغه‌های قوه قضاییه مبتنی بر پژوهش دنبال و پیگیری شود گفت: موضوعاتی مانند مبارزه با فساد اقتصادی از جمله مسائلی است که می‌تواند در اولویت کار پژوهشی گروه حقوق و اقتصاد قرار گیرد.

دکتر علم‌الهدی با بیان اینکه نگاه و رویکرد رئیس قوه‌قضائیه در مبارزه با جرایم اقتصادی جدی است اضافه کرد: پژوهشگاه می‌تواند در راستای نقش دستگاه قضا در اقتصاد کشور وارد میدان شده و در واقع نقش قوه‌قضاییه در ساماندهی نظام اقتصادی کشور را به عنوان یک دغدغه مهم، تبیین کند.

وی در ادامه بر حضور بیشتر قضات در کارگروه‌ها، شوراها، پروژه‌ها و جلسات تأکید کرد و گفت: فضا در حال حاضر برای کار‌های بنیادین و تحولی در دستگاه قضا فراهم است و با استفاده از این فضا باید به نقطه مطلوب برسیم.

تحلیل تمام فرایند‌های قوه‎‌قضاییه

در ادامه این نشست، دکتر سید سعید موسوی اصل رییس پژوهشکده مطالعات پایه پژوهشگاه قوه‌قضاییه با بیان اینکه در گروه حقوق و اقتصاد در زمینه‌های متعدد، امکان فعالیت‌های پژوهشی وجود دارد گفت: در این گروه، می‌توان تمام فرایند‌های قوه قضاییه را تحلیل و در واقع تمام برنامه‌ریزی و سیاست دستگاه قضا را با کار پژوهشی پشتیبانی کرد.

وی تأکید کرد: پژوهشگاه قوه‌قضاییه رسالت دارد تا در مباحثی که مرتبط با مشکلات قوه قضاییه است با کار پژوهشی ورود کرده و ضمن شناسایی علل و عوامل مشکلات، راهکار اجرایی ارائه دهد.

برگزاری نشست با مسئولان قوه قضائیه برای شناسایی مشکلات

در ادامه دکتر مهدی موحدی مدیرگروه حقوق و اقتصاد پژوهشکده مطالعات پایه با بیان اینکه ارتباط علم اقتصاد با حقوق سابقه‌ای به قدمت دو قرن (از بدو پیدایش علم اقتصاد مدرن) دارد، اظهارکرد: در نگاه سنتی افرادی عاقل هستند که براساس هنجار‌ها و سنت‌های جامعه آن چنان که در قواعد حقوقی منعکس شده، رفتار کنند.

وی با بیان اینکه نگرش حقوق و اقتصاد جدید مبتنی بر دو مقوله فردی و عمومی است، افزود: در عقلانیت فردی، رفتار افراد با لحاظ قواعد حقوقی به عنوان محرک‌ها و انگیزه‌های رفتاری با هدف حداکثری کردن منافع خود، محاسبه می‌شود و نتایج حاصله نیز متغیر است، اما عقلانیت عمومی بیشترین خیر را برای افراد متاثر از حواشی و سیاست‌ها دارد.

مدیر گروه حقوق و اقتصاد ادامه داد: موضوعاتی از قبیل: سند عادی و مشکلاتی که اکنون در این زمینه وجود دارد و نظم حقوقی و اقتصادی جامعه را بر هم زده، می‌تواند در دستور فعالیت‌های پژوهشی گروه حقوق و اقتصاد قرار گیرد، زیرا حقوق و اقتصاد به عنوان دانشی میان رشته‌ای به دنبال تحلیل شکل‌گیری، ساختار، فرایند و آثار حقوقی و اقتصادی پدیده‌هاست.

دکتر موحدی تأکید کرد: ضعف مطالعات میان رشته‌ای در رشته حقوق در دانشگاه‌ها به ویژه حقوق و اقتصاد، تسلط فرهنگی رشته حقوق در دستگاه قضا و همچنین نهاد‌های آموزشی و پژوهشی کشور و فقدان ارتباط نظام‌مند در تحلیل اقتصادی مسائل حقوقی، از جمله دلایل وضع موجود است.

مدیرگروه حقوق و اقتصاد بیان کرد: برگزاری نشست با مسئولان قوه‌قضاییه برای طرح و شناسایی مسائل و مشکلات آن‌ها می‌تواند به ما در ورود به این زمینه کمک کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قوه قضاییه پارسی خبر عدالت پژوهشگاه قوه قضاییه گروه حقوق و اقتصاد نظریه عدالت دستگاه قضا کار پژوهشی قوه قضائیه قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۹۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان

برنامه‌های سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان اعلام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سی‌اُمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، چهارشنبه (12 اردیبهشت) در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی به استان هرمزگان سفر می‌کنند.

دیدار با مسئولان و قضات و کارمندان دادگستری استان هرمزگان، حضور در صبحگاه مشترک و نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های نیروهای مسلح،بازدید از بندر شهید رجایی و انبارهای اموال تملیکی،دیدار صمیمی با کارگران،دیدار با روسای مناطق آزاد، کارآفرینان و صنعتگران، حضور در جلسه شورای اداری استان هرمزگان،بازدید از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای دستگاه قضایی استان هرمزگان از برنامه های سفر ریاست قوه قضاییه به استان هرمزگان است.

حضور در جلسه شورای عالی قوه قضاییه و مصاحبه با خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز از دیگر برنامه‌های سفر حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای می باشد.

لیست کامل برنامه‌های سفر رئیس قوه قضائیه و همچنین مسئولان قضایی استان به شرح زیر است: 

برنامه های سفر رئیس قوه قضائیه در بندرعباس شامل حضور ریاست قوه قضاییه در صبحگاه مشترک نیروهای مسلح در منطقه یکم نیروی دریایی سپاه، بازدید از اسکله شهید رجایی و اموال تملیکی، ددار با کارگران، دیدار با روسای مناطق آزاد و کارآفرینان و صنعتگران، شرکت در جلسه شورای اداری استان هرمزگان، بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دستگاه قضایی استان هرمزگان در محل دادگستری کل استان هرمزگان ، شرکت در جلسه شورای عالی قوه قضاییه در محل دادگستری کل استان هرمزگان و مصاحبه پایانی با خبرنگاران و اصحاب رسانه. 

همچنین برنامه معاونان قوه قضائیه به شرح ذیل است:

 آقای عبدالهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از شهرستان بندرلنگه بازدید خواهند کرد

آقای خلیلی معاون اول قوه قضاییه در بندرعباس بازدید هایی را خواهند داشت

 آقای بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از شهرستان بستک بازدید می کنند همچنین ایشان سفرهایی به شهرستان بندر خمیر و قشم خواهند داشت

 آقای محمدی رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور از شهرستان بشاگرد بازدید می کنند 

 آقای پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح به شهرستان جاسک سفر خواهند کرد 

 آقای منتظری رئیس محترم دیوان عالی کشور از شهرستان رودان بازدید خواهند کرد 

 آقای الفت معاون محترم منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه از شهرستان حاجی آباد بازدید خواهند کرد 

 آقای خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور از شهرستان پارسیان بازدید خواهند کرد 

 آقای موحدی دادستان محترم کل کشور به شهرستان میناب سفر خواهند کرد

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • برنامه‌های سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم بابک زنجانی چرا نقض شد؟
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم جدید بابک زنجانی چیست؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد
  • بابک زنجانی عفو شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی