Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@23:47:05 GMT

مسجدی درکوچه پس کوچه های تاریخ جهرم

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۵۹۷۳۳

مسجدی درکوچه پس کوچه های تاریخ جهرم

در کوچه پس کوچه های تاریخ جهرم که قدم می گذاری نام مسجد «نو» را می شنوی که نقش تاریخی علمای این شهر در هدایت مردم و مبارزه با دستگاه شاهنشاهی و همچنین دلاورمردی های جوانان آن در حرکت های جهادگونه در دوران انقلاب و دفاع مقدس بر هیچ کس پوشیده نیست.

خبرگزاری شبستان - جهرم:

 

در گوشه گوشه دیار کهن ایران زمین آثار گران بهایی وجود دارد که در دل هر کدام از آنها اسرار بسیاری نهفته است؛ این آثار نه تنها از جنبه تاریخی و هویت یک منطقه، گران سنگ و مهم بوده بلکه دارای جنبه های گردشگری بوده که این روزها در عرصه جذب توریسم و گردشگر بسیار مورد اهمیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

از جمله آثار تاریخی که از آن می توان به عنوان هویت هر شهر و منطقه از کشور یاد کرد، «مساجد» هستند که ایران اسلامی پیشینه درخشانی در ساخت این بناهای معنوی را دارا است؛ بنای قدیمی مساجد از حیث تاریخی بودن آن حال معنوی خاصی دارد و از حیث زیبایی و معماری اصیل آن در جذب گردشگر بسیار با اهمیت است.

 

دیار فارس که در شمار کهن ترین استان های کشور است دارای مساجد تاریخی و زیبایی بوده که نشان از حس دینی و معنوی مردم این خطه در پذیرش دین مبین اسلام و تقویت باورهای دینی در میان آنها است.

 

در ادامه معرفی مساجد استان فارس به دیار دارالمومنین جهرم سفر کرده ایم تا با یک مسجد دیگر از این شهرستان آشنا شویم؛ در کوچه پس کوچه های غرب شهر جهرم و در محله قدیمی «گازران» که گام بر می داریم به مسجدی می رسیم که اگرچه دست مرمت بر سر و روی آن کشیده شده اما در دل خود اسراری نفهته که گویای تاریخ حماسه ساز جهرمی ها در دوران پیش از انقلاب و همچنین دفاع مقدس دارد.

 

مدیر مرکز جهرم شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، می گوید: مسجد «نو» جهرم از مساجد قدیمی  این شهرستان است که در سال ۱۳۱۲ به دست «نصرالله گلکار جهرمی» بنا نهاده شده است.

 

«مجیدرضا جهان مهین» با اشاره به قدمت حدود ۹۰ ساله مسجد «نو» جهرم، می افزاید: کتبیه نصب شده در این مسجد حاکی از قدمت ۸۷ ساله آن داشته که البته اقدامی برای ثبت شدن این بنا در فهرست آثار ملی انجام نشده است.

مدیر مرکز جهرم شناسی با اشاره به اینکه مسجد «نو» در پیش از انقلاب اسلامی به عنوان مرکز و پایگاهی برای قیام علیه ظلم و فساد پهلوی مطرح بوده است، عنوان می کند: آیت الله آیت اللهی امام جمعه فقید جهرم در سال های ابتدایی ورود به این شهرستان در این مسجد سخنرانی داشته و با استقبال پرشور مردم همراه بوده است به نحوی که محوطه داخلی و بیرون مسجد مملو از جمعیت و همچنین مردم در پشت بام منازل همجوار به سخنان وی گوش فرا می سپردند.

 

وی با اشاره به اینکه این مسجد در فعالیت های انقلابی نقش اساسی داشته است، تاکید می کند: بیشتر سخنرانان مذهبی و قدیمی شهرستان جهرم در این مسجد سخنرانی می کردند.

 

جهان مهین با اشاره به اینکه اقامه نماز جماعت در مسجد «نو» همواره پایدار بوده و منجر به تعطیلی نشده است، اذعان می کند: از ائمه جماعت گذشته و مشهور این مسجد تا دهه ۱۳۳۰، حجت الاسلام «شیخ عطاءالله حقدان» و از آن به بعد تا قبل از انقلاب حجت الاسلام «سید محمد احمدی» بوده و پس از انقلاب تا کنون طلاب و روحانیون مختلف به اقامه نمازجماعت پرداخته اند.

 

مدیر مرکز جهرم شناسی با اشاره به فعالیت مسجد «نو» به عنوان مرکز جمع آوری سلاح در دوران پس از انقلاب عنوان می کند: به فرمان آیت الله «سید ابراهیم حق شناس» و آیت الله «سید حسین آیت اللهی»، سه مرکز برای جمع آوری سلاح‌ها تعیین می شود که یکی از آنها سرداب زیرزمینی منزل آیت الله حق شناس (ره) بود که بعداً به مسجد نو، کوی گازران منتقل شد.

 

وی با اشاره به رونق مسجد در دوران جنگ تحمیلی به عنوان مرکزی برای اعزام نیرو به جبهه حق علیه باطل، اظهار می کند: از این مسجد تعداد 50 شهید تقدیم به نظام اسلامی شده است.

 

جهان مهین با اشاره به اینکه مسجد «نو» جهرم همچنان به فعالیت های دینی و مذهبی خود ادامه داده و مأمنی برای عبادت و بندگی خداوند است، اذعان می کند: در سال های اخیر نیز اقداماتی برای مرمت و بازسازی مسجد انجام شده است.

 

گزارش: مهدی رحمانیان

 

 

پایان پیام/691

منبع: شبستان

کلیدواژه: معرفی مسجد مسجد طراز اسلامی مسجد آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۹۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیادهای معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

کد خبر 6091165

دیگر خبرها

  • کنایه حسن روحانی به جنجال ساختن مسجد در پارک قیطریه/ مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد