Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در گوشه گوشه دیار کهن ایران زمین آثار گران بهایی وجود دارد که در دل هر کدام از آن ها اسرار بسیاری نهفته است، این آثار نه تنها از جنبه تاریخی و هویت یک منطقه، گران سنگ و مهم بوده بلکه دارای جنبه های گردشگری بوده که این روزها در عرصه جذب توریسم و گردشگر بسیار مورد اهمیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله آثار تاریخی که از آن می توان به عنوان هویت هر شهر و منطقه از کشور یاد کرد، مساجد هستند که ایران اسلامی پیشینه درخشانی در ساخت این بناهای معنوی را دارا  بوده و بنای قدیمی مساجد از حیث تاریخی بودن آن حال معنوی خاصی دارد که از  زیبایی و معماری اصیل آن در جذب گردشگر بسیار با اهمیت است.

دیار فارس که در شمار کهن ترین استان های کشور  و دارای مساجد تاریخی و زیبایی بوده که نشان از حس دینی و معنوی مردم این خطه در پذیرش دین مبین اسلام و تقویت باورهای دینی در میان آن ها است.

 در کوچه پس کوچه های غرب شهر جهرم و در محله قدیمی گازران  به مسجدی می رسیم  و اگرچه دست مرمت بر سر و روی آن کشیده شده اما در دل خود اسراری نفهته که گویای تاریخ حماسه ساز جهرمی ها در دوران پیش از انقلاب و همچنین دفاع مقدس دارد.

مجیدرضا جهان مهین مدیر مرکز جهرم شناسی گفت: مسجد نو جهرم از مساجد قدیمی  این شهرستان است که در سال ۱۳۱۲ به دست نصرالله گلکار جهرمی ساخته  شده است.

او، با اشاره به قدمت حدود ۹۰ ساله مسجد نو جهرم، بیان کرد: کتبیه نصب شده در این مسجد حاکی از قدمت ۸۷ ساله آن داشته که البته اقدامی برای ثبت شدن این بنا در فهرست آثار ملی انجام نشده است.

جهان میهن با بیان اینکه مسجد نو جهرم در پیش از انقلاب اسلامی به عنوان مرکز و پایگاهی برای قیام علیه ظلم و فساد پهلوی مطرح بوده است، تصریح کرد: آیت الله آیت اللهی امام جمعه فقید جهرم در سال های ابتدایی ورود به این شهرستان در این مسجد سخنرانی داشته و با استقبال پرشور مردم همراه بوده است به نحوی که محوطه داخلی و بیرون مسجد مملو از جمعیت و همچنین مردم در پشت بام منازل همجوار به سخنان او گوش فرا می سپردند.

مدیر مرکز جهرم شناسی با تاکید بر اینکه این مسجد در فعالیت های انقلابی نقش اساسی داشته است، ادامه داد: بیشتر سخنرانان مذهبی و قدیمی شهرستان جهرم در این مسجد سخنرانی می کردند.

او، با تاکید بر اینکه اقامه نماز جماعت در مسجد نو همواره پایدار بوده و منجر به تعطیلی نشده است، افزود: از ائمه جماعت گذشته و مشهور این مسجد تا دهه ۱۳۳۰، حجت الاسلام شیخ عطاءالله حقدان و از آن به بعد تا قبل از انقلاب حجت الاسلام  سید محمد احمدی بوده و پس از انقلاب تا کنون طلاب و روحانیون مختلف به اقامه نمازجماعت پرداخته اند.

جهان مبین با اشاره به فعالیت مسجد نو به عنوان مرکز جمع آوری سلاح در دوران پس از انقلاب  اضافه کرد: به فرمان آیت الله سید ابراهیم حق شناس و آیت الله سید حسین آیت اللهی، سه مرکز برای جمع آوری سلاح‌ها تعیین می شود که یکی از آنها سرداب زیرزمینی منزل آیت الله حق شناس (ره) بود که بعداً به مسجد نو، کوی گازران منتقل شد.

او با اشاره به اینکه  رونق مسجد در دوران جنگ تحمیلی به عنوان مرکزی برای اعزام نیرو به جبهه حق علیه باطل،گفت:  از این مسجد تعداد ۵۰ شهید تقدیم به نظام اسلامی شده است.

مدیر مرکز جهرم شناسی با بیان اینکه مسجد نو جهرم همچنان به فعالیت های دینی و مذهبی خود ادامه  می دهد و محلی برای عبادت و بندگی خداوند است،  بیان کرد: در سال های اخیر نیز اقداماتی برای مرمت و بازسازی مسجد انجام شده است.

منبع: شبستان 

انتهای پیام/ت

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جاذبه گردشگری مساجد تاریخی جذب توریسم آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۳۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: علت فوت پزشک متخصص پوست و مو و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی در دست بررسی است و شایعات در فضای مجازی صحت ندارد.

او ادامه داد: دکتر فرزانه اکبری پزشک متخصص پوست و مو و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی چهارم اردیبهشت در جهرم به خاک سپرده شده است و پزشکی قانونی علت فوت او را محرمانه به اطلاع خانواده اش خواهد رساند. 

او همسر دکتر فرید شهریور فوق تخصص چشم بود که هفته پیش درگذشت.

در چند روز اخیر خبرهایی مبنی بر مصرف مشروبات الکی تقلبی و مسمومیت ۲۹ پزشک در جهرم در یک میهمانی منتشر شده است که تاکنون هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است‌. 
در این خبر آمده است که چند پزشک، کلیه خود را از دست داده اند و چند پزشک هم در کما هستند‌.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهرم بستری بودن پزشکانی تحت این عنوان را نیز تایید نکردند.

امروز هم برخی رسانه ها در فضای مجازی از دستگیری عوامل فروش مشروبات الکی تقلبی در جهرم خبر دادند که پلیس هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

منبع: صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • پخش و توزیع ۱۱۰ تن آسفالت درمنطقه۲ اراک
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • چپ‌کردن عجیب ماشین چینی توی کوچه! (فیلم)
  • علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟
  • افغانستان،حسرت ما و جام جهانی
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی