Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، آیت الله لطف الله دژکام در دیدار مدیران شرکت آب منطقه‌ای فارس و مدیران شرکت‌های آبفا فارس و شیراز، اظهار کرد: روز اول تیرماه را به عنوان روز «مدیریت مصرف آب و برق و خانواده» نامگذاری کرده اند تا برای آب و مصرف بهینه آن فکری بکنیم. امیدوار هستیم تابستان پردردسری در پیش نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده، ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: امروزه حرف نخست در هر زمینه را علم می‌زند، اما کدام دانش بوده که برای مصرف بهینه آب میدان داری کرده است؟ برای مدیریت در مصرف آب باید فرهنگ مصرف درست شود و فرهنگ مصرف اگر بخواهد درست شود باید به مساله اخلاق بازگردیم.

آیت الله دژکام افزود: ما اگر در قله دانش هم قرار بگیریم نیاز به اخلاق، فرهنگ و معنویت را احساس می‌کنیم. حتی پست مدرنیست‌ها هم معتقدند که انسان بدون اخلاق بی معنا است؛ بنابراین اگر بخواهیم مصرف آب را مدیریت بکینم باید سراغ اخلاق و معنویت برویم.

او ادامه داد: رواج دادن اخلاق هنر زیادی می‌طلبد. اولین چیزی که باید برای مدیریت مصرف آب رواج بدهیم، «شکرگذاری» است. مفهوم شکرگذاری باید متناسب با قرن ۲۱ توسعه و مفهوم پیدا کند. فرد دوران گذشته متوجه زحمت آوردن آب بود، اما فرد قرن ۲۱ نیست. چون نمی‌داند زندگی در این دنیا یعنی چه؟ دنیا جایی است که ما برای رسیدن به آب و نان باید تلاش کنیم.

نماینده، ولی فقیه در فارس ابراز کرد: در قدیم حتی در خانه شاهان هم ساکنان خانه بدنبال آب می‌گشتند. ولی الان اینگونه نیست. مثلا ماشین لباسشویی و ظرفشویی کار می‌کند و خیلی از ما حواسمان نیست که آب باز است. حتی گاهی زحمت بازکردن شیر آب هم با ما نیست. خب این شکرگذاری نمی‌خواهد؟ شکر گذاری را باید به عنوان یک فرهنگ رواج بدهیم.

آیت الله دژکام افزود: پیامبر (ص) فرمود اند: اگر کنار آب جاری نشسته باشید و در مصرف آب زیاده روی کنید گناهکار هستید. باید در چگونگی بردن ارزش‌های اخلاقی به سمت مردم دقت به خرج داد. اخلاق دینی این است که اسراف حرام است ولو اگر نعمت زیاد باشد. منابع طبیعی را نباید به هدر داد.

او گفت: در فرهنگ ایران زمین بحث آبرسانی از دیرباز مطرح بوده و دین مبین اسلام تشویق‌های بسیاری در این زمینه کرده است. اما متاسفانه در مصرف آب مشکلات داریم که باعث ضایع شدن زحمات آبرسانی می‌شود و نتیجه مصرف غیرمعقول آب این است که زحمتی که کشیده شده تا آب وارد خانه‌ها بشود، به هدر رود.

نماینده، ولی فقیه در فارس بیان داشت: تلویزیون می‌گوید که خیال نکنید از خشکسالی بیرون رفته ایم. این تحلیل درستی نیست. چون مردم هم در جواب می‌گویند که امسال، اما باران خوب باریده است. باید اخلاق و فرهنگ مصرف آب را یاد داد نه اینکه هشدار بدهیم به گونه‌ای که مردم باور نکنند. باید باید مسائل را صمیمانه با مردم در میان گذاشت. باید مردم را متوجه سختی آبرسانی کرد.

آیت الله دژکام گفت: امیدواریم یک بازخوانی در خصوص مدیریت مصرف در ذهن همه ما شکل بگیرد و تغییر مختصری در شیوه‌های مدیریت و فرهنگسازی داشته باشیم تا مردم کمتر دچار کمبود آب شوند.

نماینده، ولی فقیه در فارس همچنین در لابلای سخنانش تشکر ویژه‌ای را از مجموعه آب منطقه‌ای فارس بابت مژده راه اندازی خط جدید آبرسانی به شهر شیراز همچنین تشکری را از خیرین آبرسان داشت.

حمیدرضا دهقانی هم در این دیدار اظهار کرد: مصرف بهینه یک جایگاه رفیع در استفاده از آب و برق دارد. ترویج فرهنگ مصرف آب نیاز امروز ماست. هر فرهنگی که در جامعه شکل می‌گیرد ابتدا از خانواده‌ها شروع می‌شود و نقشی که خانواده‌ها در این زمینه دارد، بسیار با اهمیت است بنابراین فرهنگ مدیریت مصرف آب باید از خانواده‌ها شکل بگیرد.

مدیرعامل و رئیس هیات مدیره آب منطقه‌ای فارس گفت: به لطف خداوند یکی از پربارش‌ترین سال‌ها را داشتیم که با سیاستی که وزارت نیرو در این زمینه در پیش گرفته هم ذخیره سازی آب در پشت سد‌ها و هم رهاسازی آب به طرز مفید و بهینه در راستای جهش تولید فرموده مقام معظم رهبری انجام می‌گیرد.

دهقانی افزود: در پایین سد درودزن برای ۴۷ هزار هکتار کشاورزی برنامه ریزی داشتیم که الحمدلله بالغ بر ۴۰۰ میلیون مترمکعب رهاسازی داشتیم و امسال میزان برداشت گندم بالای ۵۰۰ هزار تن خواهد بود. به نوعی فارس نقش خود را به عنوان استان ممتاز در تولید غله ایفا کرده است.

او ادامه داد: در بحث پروژه‌های عمرانی علی رغم مشکلات مالی پروژه‌های خوبی اجرا و ان شاالله در روز‌های آینده با حضور وزیر محترم نیرو افتتاح می‌شود.

مدیرعامل و رئیس هیات مدیره آب منطقه‌ای فارس گفت: طی چند هفته آینده طرح آبرسانی به شیراز را استارت می‌زنیم که این طرح مراحل شست شو و ضدعفونی خطوط لوله را می‌گذراند.

همچنین طرح‌هایی همچون آبرسانی به مردم شهر‌های سعادت شهر، زرین دشت، جبران کمبود آب مرودشت، افتتاح سدهایقر که امسال با اولین بارندگی، نخستین آبگیری را خواهد داشت، در دستور ویژه ما قرار دارد. ضمن اینکه در اجرای این طرح‌ها لولویت را به مناطق محروم استان داده ایم.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام جمعه شیراز مصرف بهینه آب آب منطقه ای فارس ولی فقیه در فارس مدیریت مصرف فرهنگ مصرف الله دژکام مصرف بهینه مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۴۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق(ع) ترویج‌دهنده فرهنگ اصیل شیعه بودند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: امام جعفر صادق(ع) در تبیین مفاهیم قرآنی و دینی شیعه نقش بسزایی داشته و از زمان امامت امام جعفر صادق(ع) شاهد فرهنگ اصیل شیعه هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شهادت امام جعفر صادق (ع)‌ اظهار کرد: یکی از تفاوت‌های امام صادق(ع) با اهل بیت(ع) و ائمه به دوران زندگی ایشان باز می گردد، دوران زندگی این حضرت مصادف با اوج نهضت عباسی و از طرفی دیگر دوران اضمحلال حکومت بنی‌امیه بود.

وی افزود: درگیری میان حکومت بنی‌امیه و بنی‌عباس باعث شد تا فرصتی برای امام به وجود بیاید و بتواند از این فرصت برای تبلیغ دین استفاده کنند؛ در واقع امام صادق(ع) در این دوران به نهضتی فرهنگی پرداختند و شاگردان زیادی را تربیت کردند و به تبلیغ و تبیین مفاهیم دینی و علمی پرداختند.

این کارشناس مذهبی در خصوص اینکه  پیروان امام جعفر صادق(ع) را شیعه جعفری می‌نامند بیان کرد: امام صادق(ع) موفق شد تا اسلام ناب بی پالایش را معرفی کند و این نوع اسلام را به شاگردان بزرگ خود همچون هشام بن الملک و امثال دیگر آموزش دهد، از آنجایی که اسلام واقعی توسط امام جعفر صادق(ع)‌ تبیین شد به پیروان شیعه اثنی عشری شیعه جعفری می‌گویند.

موسوی ادامه داد: امام جعفر صادق(ع) در تبیین مفاهیم قرآنی و دینی شیعه نفش بسزایی داشتند و امام مفاهیم دینی و علمی را به بهترین وجه برای بشریت تبیین و ترویج می‌کردند و شاهد فرهنگ اصیل شیعه از زمان امامت امام جعفر صادق(ع) به بعد هستیم.

وی گفت: اسلامی که امام جعفرصادق(ع) از نگاه تشیع به بشریت معرفی کرد هیچ نوع افراط و تفریطی نداشت، تمام خوبی‌ها در این اسلام جمع شده است و امام توانستند بسته‌ای آموزشی از نگاه خودشان را ارائه کنند.

این کارشناس مذهبی در خصوص شاگردان تربیت یافته مکتب امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: شاگردان امام جعفر صادق(ع) در طبقات مختلف دسته‌بندی می‌شوند. یکی از رشته‌های مختلف که ایشان شاگردان زیادی را در این حوزه تربیت کردند کلام است که به معنای دفاع از حقایق شیعه است و در چهارچوب اصول و قواعد از مبانی شیعه دفاع می‌شود.

موسوی اضافه کرد: امام صادق(ع) شاگردان مطرح و زیادی داشتند از جمله آن‌ها هشام بن الملک است که فردی خلاق و نوآور و مبتکر بود و نقل شده که در یکی‌ از مناظراتی که با یکی از مراجعین داشتند به خوبی توانستند از اعتقادات و مفاهیم شیعی دفاع کنند و زمانی که امام از این کار مطلع شدند به هشام بن الملک گفتند چطور این کار را انجام دادی و بر مخالفین ما غالب شدید در حالیکه من هنوز چیزی به شما آموزش ندادم و ایشان به امام عرض کردند که من الهامی از سخنان شما گرفتم و همان را با ابتکار وخلاقیت خود انجام دادم.

وی خاطرنشان کرد: شاگردان تربیت یافته مکتب امام صادق(ع) افرادی خلاق و نوآور هستند و با توجه به قصه و روایاتی که نقل شده، می‌توان فهمید که شاگردان ایشان از علم و خلاقیت بالایی برخوردار بودند در حالیکه امروزه نظام درسی ما از بین برنده خلاقیت و نوآوری است.

این کارشناس مذهبی با توجه به اینکه امام شاگردان زیادی داشتند و تعداد آن‌ها مشخص نیست، بیان کرد: تعداد شاگردان امام جعفر صادق(ع) بالا بوده و کسی نمی‌تواند بگوید که این تعداد را سرشماری کرده است، هدف از این صحبت این است که امام از فرصتی که در اختیار داشته به درستی استفاده کرده و شاگردان زیاد و سرشناسی تربیت کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • امام جعفر صادق(ع) ترویج‌دهنده فرهنگ اصیل شیعه بودند