Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@00:29:31 GMT

تذکر نماینده مشهد به وزیر دادگستری

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۲۹۵۷

تذکر نماینده مشهد به وزیر دادگستری

به گزارش  حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی به علیرضا آوایی وزیر دادگستری درباره روابط شبهه‌آلود رئیس دادگستری استان خراسان رضوی با شهرداری مشهد تذکر داد.

متن کامل تذکر نماینده مشهد به وزیر دادگستری به شرح زیر است:

خلاصه تذکر:

لطمه به حیثیت و استقلال دستگاه قضایی استان خراسان رضوی که با برخی مراودات و تعاملات شبهه ‏آلود نهادی و شخصی رئیس دادگستری استان با شهرداری مشهد و احیاناً برخی انتفاع‏‌های طرفین صورت گرفته است و همچنین عدم اهتمام لازم ایشان در حفاظت از حقوق و مصالح عامه و دادخواهی جمعیت زیادی از مجاوران و ساکنان بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، علیرغم تذکرات صریح سال ۱۳۸۶ رهبری، خلاف شأن، جایگاه و اختیارات ایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرح تذکر:

جناب آقای وزیر دادگستری.

استاندار خراسان رضوی در سخنانی که رسماً منتشر شده ادعا کرده است: «قانون را در استان به نفع توسعه خم کرده‌ایم». طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی که «نظارت بر حسن اجرای قوانین» و نیز «اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم» را از وظایف اصلی قوه قضائیه دانسته است، اظهار صریح چنین ادعای جسورانه‌‏ای قاعدتاً باید دادگستری را حساس کرده و چگونگی «خم کردن» قانون را در استان، با دقت مورد رصد و پیگیری قرار دهد. از جمله عرصه‏‌های خم کردن قانون توسط کسانی که باید پشت‌شان در برابر قانون خم باشد، پروژه و طرح بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی است که از همان آغاز، خم کردن قانون با شکستن هنجار‌ها و هدم هویت و نفی عدالت و وقوع تخلفات گسترده و مخدوش کردن حقوق عامه همراه بوده است و حتی به ورود مستقیم مقام معظم رهبری و ابلاغیه صریح تذکرات و دستورات معظم له توسط استاندار وقت در سال ۱۳۸۶ انجامیده است. تسری این آتش خم کردن در سرتاسر شهر، علاوه بر این بافت معنوی-تاریخی، محلات و باغات و حتی کوه‏ها را می‏‏‌سوزاند و دکان‌‏های جدیدی به نام جذب سرمایه گشوده می‌‏گردد که هیچ تناسبی با مشهدالرضا ندارند و این نگرانی جدی است ‏که در خلق این کانون‏‌های بی‏‌تناسب و پرهیاهو، عامدانه، به‏ حاشیه راندن مفهوم واقعی زیارت و معنویت از این شهر هدف‏ گذاری شده باشد! یکی از تهدید‌های جدی آینده نزدیک و دور مشهد، ساختن شهری است که اسیر انواع آسیب‏‌های اجتماعی و فرهنگی و هویتی ‏باشد که خود زمینه ساز جرائم گوناگون خواهد بود و مأموریت قوه قضائیه برای پیشگیری از جرم را با چالش‏‌های عدیده روبرو خواهد کرد.

با اعتراضات نخبگانی و از جمله نامه ۲۲۰ نماینده مجلس دهم و ده‌‏ها شخصیت برجسته ملی خطاب به سران قوا، خوشبختانه، شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، طرح قبلی را متوقف و فرایند بازنگری جهت تحقق تذکرات رهبری و تقویت هویت و ارزش‌‏های این بافت معنوی را آغاز نموده است. انتظار جدی است که ریاست دادگستری در استان، جناب آقای غلامعلی صادقی، برای حسن اجرای مصوبه قانونی و رسمی فوق‌‏‏الذکر، نظارت لازم را مبذول دارد و در راستای استیفای حقوق عامه و منافع مردم محروم و بی‏‌پناه و مقابله با فشار‌ها و لابی‏‌های منفعت‏‌طلبان عمل نماید.

لازم است ایشان در همراهی با مصوبه رسمی شورای عالی شهرسازی و اقدامات اصلاحی وزارت راه و شهرسازی و تسهیل مسیر قانونی و رسمی کشور، به وظایف خود که متأسفانه تاکنون از آن غفلت جدی شده است عمل نمایند و فوراً حساب دستگاه قضایی استان از صف قانون‌‏دانان قانون‌‏شکن که به دنبال «خم کردن قانون» و افزایش اختیارات غیرقانونی خود و تداوم انفاذ الگو‌های بی‌‏هویت توسعه و صیانت از منافع عده‌‏ای قلیل به ضرر عامه مردم و نفیِ هویت تمدنی مشهدالرضا هستند، جدا نماید.

وی همچنین به عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور به خاطر عدم هماهنگی استاندار خراسان رضوی با شورای عالی معماری و شهرسازی در ارتباط با طرح بازنگری بافت پیرامونی حرم رضوی تذکر داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس وزیر دادگستری وزیر دادگستری خراسان رضوی خم کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۲۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به مناسبت روز جهانی مطبوعات، در دویست و ششمین برنامه سه شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با همکاری مرکز اسناد اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری مشهد از روزنامه ادب قدیمی‌ترین روزنامه مشهد در گنجینه رضوی رونمایی کرد. 

 رئیس اداره مطبوعات آستان قدس رضوی، در این مراسم که در محل سالن شورای شهرداری مرکزی مشهد برگزار شد، سابقه چاپ مطبوعات در مشهد را بیش از یک قرن عنوان کرد که طی آن صد‌ها روزنامه و مجله منتشر شده اند.
ابراهیم حافظی، روزنامه‌نگاری مشهد را مرهون ادیب اللممالک فراهانی، موسس روزنامه ادب خواند که در سال ۱۳۱۸ به تاسیس آن اقدام کرد. 
 

ادب، روزنامه مردمی
حافظی افزود: در فضایی که روس و انگلیس بر شهر سلطه داشتند و حاکمان محلی نیز با پرداخت پول بیشتر به‌دربار، حکومت را به‌دست می‌گرفتند، ادیب اقدام به تاسیس روزنامه کرد.
وی انتشار روزنامه ادب را مروج روزنامه‌خوانی، افزایش جمعیت روزنامه خوان، مشوق زنان در روزنامه خوانی و فرصتی برای بیان نظرات، گلایه‌ها و پیشنهادات دانست که زمینه ورورد شاعران و ادیبان را به روزنامه نگاری فراهم کرد. 
میهن پرستی، مبارزه با خرافات، سوادآموزی، توجه به ادبیات از جنبه نظم و نثر، میزان توجه به مشهد و آستان قدس، مقایسه دارا و ندار، مخالفت با طب سنتی، مشوق بودن برای کار‌های عام المنفعه، تبلیغ دین از موضوعات این روزنامه بود که حافظی به آن اشاره کرد. 
وی، اظهار کرد: روزنامه ادب چاپ مشهد از اواسط حکومت مظفرالدین شاه قاجار که شاهزاده رکن‌الدوله والی خراسان بود با چاپ سنگی و به صورت هفتگی منتشر شد و طی مدت ۳ سال ۱۱۰ شماره از آن به چاپ رسید. 
 

روزنامه ادب
اثری که در این مراسم رونمایی شد، حاوی دوره کامل روزنامه ادب چاپ شده در مشهد طی سال‌های ۱۳۱۸ تا ۱۳۲۰ قمری است و علاوه بر آن فهرست مندرجات بعلاوه مقدمه‌ای در معرفی توصیفی روزنامه ادب و همچنین نمایه کامل روزنامه تهیه و ارائه شده است.
دوره کامل روزنامه ادب در سال ۱۳۴۲ قمری توسط عبدالعلی اوکتایی رئیس وقت کتابخانه آستان مقدس شده است.
ویژگی ممتاز روزنامه ادب مشهد، تصویر و کاریکاتور‌هایی است که از سال سوم به آن ورود کرده است.
تعداد ۱۱۷۷ عنوان (خبر، مقاله، اعلان) جزء فهرست مندرجات روزنامه است. محتوای کلی روزنامه را اخبار خارجه، سرمقاله‌های تحلیلی، اخبار شهرستان‌های ایران و خراسان و اعلان‌ها تشکیل می‌دهد.

دیگر خبرها

  • تشکیل پرونده قضایی برای ضاربان آمر به معروف در کاشمر
  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟
  • پرونده قضایی برای ضاربان یک آمر به معروف در کاشمر تشکیل شد
  • رسیدگی به ۳۴۰۰ پرونده بافت فرسوده در اردبیل
  • هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد پاک است
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • سفر سردار رادان به خراسان رضوی به دعوت مردم متدین مشهد
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • رییس نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی: هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد
  • استان خراسان رضوی گرم می‌شود