Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@19:40:15 GMT

ای تی ام با قابلیت ویروس‌کشی کرونا

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۳۹۸۸

ای تی ام با قابلیت ویروس‌کشی کرونا

پیمان سرحدی، مخترع ایرانی در شهر زوریخ سوئیس، موفق به اختراع دستگاه‌های ATM و پول‌شمار با قابلیت ضدعفونی و ویروس‌کشی کرونا شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سه نمونه اولیه از این دستگاه، توسط پیمان سرحدی، مخترع ایرانی طراحی و ساخته شده است؛ طراحی صنعتی این دستگاه‌ها با قابلیت اینکه افراد بتوانند اسکانس‌های خود را وارد دستگاه کرده و ضدعفونی کنند نیز انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه‌ها با استفاده از اشعه ماوراء بنفش جزء که پرتوهای غیر یونساز بوده و به‌دلیل خاصیت قطع انتقال عفونت از هوا، در کنترل فیزیکی میکروارگانیسم‌ها استفاده می‌شود، ساخته شده است. اثر میکروب‌کشی اشعه ماورای بنفش به مدت زمان در معرض‌بودن، دوز اشعه و همچنین مسافت بستگی دارد.

بعضی آندوسپورهای باکتریایی در برابر تابش اشعه ماورای بنفش مقاوم هستند و علت آن موادی است که در پوشش اسپور آن‌ها وجود داشته و سبب جذب اشعه می‌شود، اما در این اختراع، با ایجاد شیوه جدید از تابش، فاصله و اندازه، این مخترع ایرانی موفق شده است بدون کاهش سرعت دستگاه‌های پول‌شمار و خودپرداز، هم‌زمان با شمارش اسکناس، آن‌ها را کاملاً ضدعفونی کرده و آسیبی نیز به الیاف اسکناس‌ها وارد نشود.

طی چند سال گذشته پژوهشگران بارها اعلام کردند که یکی از شیوه‌های انتقال ویروس‌ها و میکروب‌ها لمس اسکناس‌ها، سکه‌ها و حتی کارت‌های بانکی آلوده است که این موضوع، با شیوع ویروس کرونا شکل جدی‌تری به خود گرفت و حتی سازمان بهداشت جهانی نیز بارها اعلام کرد یکی از راه‌های سریع انتقال ویروس کرونا استفاده از اسکناس و سکه است.

بانک مرکزی اروپا می‌گوید که استفاده از پول نقد، روش غالب در پرداخت‌ها در منطقه پولی یورو است، به‌طوری‌که سه چهارم معاملات از این طریق انجام می‌شود. استفاده از پول نقد همچنان در کشورهای بزرگی مانند آلمان، ایتالیا و اسپانیا بسیار محبوب است. این آمار در سایر نقاط جهان حتی بیشتر است و هنوز خرید نقدی، روشی محبوب برای بسیاری از پرداخت‌ها است.

حضور متراکم و تردد فراوان شهروندان در شعب بانک‌ها باعث ایجاد موجی از نگرانی در کارشناسان بهداشتی و درمانی شده است. با توجه به این‌که امکان تنظیف پول نقد وجود ندارد، این اسکناس‌ها می‌توانند عامل مهمی برای انتقال آلودگی باشند و ویروس کرونا روی اسکناس‌ها مدت زیادی باقی می‌ماند. برخلاف اغلب ضدعفونی کننده‌ها، تشعشع اشعه ماورای بنفش، میکروارگانیسم‌ها را به وسیله اثر متقابل شیمیایی غیرفعال نمی‌کند، بلکه آن‌ها را به‌وسیله جذب نور توسط خودشان غیرفعال می‌کند که باعث واکنش فتوشیمیایی می‌شود.

اشعه مذکور، مواد مولکولی ضروری برای عامل سلولی را تغییر می‌دهد. به دلیل اینکه اشعه UV در دیواره سلول میکروارگانیسم‌ها نفوذ می‌کند، اسیدهای نوکلئیک و دیگر مواد سلولی حیاتی به وسیله آن تحت تأثیر قرار می‌گیرند؛ در نتیجهسلول‌هایی که در معرض این اشعه قرار گرفته‌اند، صدمه دیده و یا نابود می‌شوند. برای از بین بردن میکروارگانیسم‌های کوچک مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها، مقداری اشعه UV لازم است، اما برای از بین بردن و غیرفعال کردن پروتوزآ مانند "ژیاردیا" و "کریپتواسپوریدیوم"، انرژی UV مورد نیاز، چندین برابر انرژی لازم برای غیرفعال کردن باکتری‌ها و ویروس‌ها خواهد بود.

در سیستم جدید از یک مدل عایق‌بندی بسیار پیشرفته استفاده می‌شود تا خطرات اشعه را برای انسان به صفر برساند.

کد خبر 429969

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا در جهان آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا در ایران کرونا ویروس ضدعفونی دستگاه های ضدعفونی کننده انتقال کرونا ای تی ام دستگاه ای تی ام پول شمار شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق میکروارگانیسم ها دستگاه ها اسکناس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت با اعلام این خبر گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به 27هزار و  298خانوار، تعداد 37هزار و 692 کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.   

به گفته بیات نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

وی هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد.

بیات افزود: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران(افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان پنج سال(صفر تا 59) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از 95 درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرارگرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از 30 اردیبهشت تا یکم خردادماه سال جاری اجرا خواهد شد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد