Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، حدود یک ماه قبل آفت پروانه دم قهوه‌ای بخش فندقلو جنگل‌های ارسباران را در بر گرفت و به گفته افراد بومی حتی به مزراع و باغات اطراف هم سرایت کرد.

سال‌های قبل جنگل‌های ارسباران از دست آتش سوزی‌ها در امان نبود و امسال از دست این آفت ها.

از ماه قبل که تصاویر و اخبار هجوم آفت پروانه دم قهوه ‌ای در بخش‌های اهر و مشکین شهر جنگل‌های ارسباران منتشر شد، مسئولان منابع طبیعی اقدام به بازدید و طرح راه حل‌هایی برای کنترل این آفت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروانه دم قهوه ای ناشناخته نیست

رستم صادقی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی آذربایجان شرقی با تایید هجوم آفت پروانه دم قهوه‌ای در جنگل فندقلو، گفت: این آفت پارسال در پایش‌های کارشناسان در جنگل‌های ارسباران، در روستا‌های توابع شهرستان اهر دیده شد.

او افزود: با توجه به این که این آفت در مرز استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل دیده شده، در جلسات مشترک بین اداره منابع طبیعی دو استان، مقرر شد تا هر استان در محدوده خود اقدام به کنترل این آفت کند.

بیشتر بخوانید: مقابله با آفت پروانه دُم قهوه‌ای در مناطق جنگلی آذربایجان شرقی

صادقی بیان داشت: با توجه به اینکه این منطقه جنگلی یک اکو سیستم طبیعی است نمی‌توان سمپاشی کرد و فقط از روش‌های طبیعی مثل محلول پاشی می‌توان بهره برد.

او درباره نابود نشدن کلی این آفت گفت: این آفت چهار مرحله زندگی دارد که عبارتند از "تخم، لارو، شفیره و حشره کامل" که فقط در دو مرحله اول می‌توان با این آفت مبارزه کرد، در حالی که حالا به مرحله سوم رسیده و بدون تغذیه، پراکنده است و نمی‌توان با آن مبارزه کرد.

میزان خسارات پروانه دم قهوه ای

صادقی بیان داشت: امسال با اقداماتی نظیر محلول پاشی به درختان و منابع تغذیه لارو‌ها و جمع آوری لانه‌های زمستانی، خسارات کاهش یافته، اما اقدامات تکمیلی در پاییز نیست صورت می‌گیرد تا سال بعد خسارتی نداشته باشیم.

او گفت: در ۶۰۰ هکتار از ۳۰۰۰ هکتار از جنگل‌های موجود در این منطقه میزان آلودگی بالا بوده و باقی مناطق اوضاع بهتری دارند.

محمد اسدی مدیر جهاد کشاورزی اهر درباره خسارت آفت پروانه دم قهوه‌ ای به باغات و مزارع این منطقه گفت: مزارع و باغات نزدیک به جنگل‌های ارسباران هر سال از نظر آفات رصد می‌شوند.

او افزود: در نتیجه رصد سال گذشته این آفت به صورت تخم و لارو مشاهده شد که با صدور اطلاعیه کشاورزان و روستاییان را با خبر کردیم.

اسدی ادامه داد: در نتیجه برخی از کشاورزان باغات خود را هرس کرده و تخم و لاروی این آفت را از بین بردند و امسال هم باید در پائیز این کار انجام شود که کلاس‌های آموزشی هم برگذار خواهد شد.

او گفت: ۲۸ هکتار باغ و مزرعه در اطراف مناطق وجود دارد و طبیعی است آفات از جنگل به سمت باغات بروند. البته تاکنون خسارتی برای باغات نداشتند و، چون هنوز به مرحله بحرانی نرسیده است، جهاد کشاورزی وارد عمل نشده و سعی شده تا خود کشاورزان اقدامات کنترلی را انجام دهند.

آفت پروانه دم قهوه ای چیست؟

پروانه دم قهوه‌ای، یک آفت همه چیز خوار برگ خوار است که به درختان جنگلی مثل بلوط و درختان میوه مانند درخت سیب و گیلاس هجوم می‌برد.

راه های کنترل و جلوگیری از گسترش آفت پروانه دم قهوه ای

از جمله راه‌های کنترل و جلوگیری از گسترش این آفت، استفاده از تله نوری برای جمع آوری جنس نر پروانه، کنترل بیولوژیکی و طبیعی از طریق انواع گونه‌های زنبور، مگس و عنکبوت و کنترل مکانیکی است.

با توجه به مشکلات فنی و اقتصادی به کارگیری سموم شیمیایی در اکوسیستم جنگل، بهترین راه کنترل آفت، جمع آوری مکانیکی و از بین بردن لانه‌های لاروی از اواخر پاییز و اوایل بهار است.

این راه کنترل آفت عوارض زیست محیطی نداشته و صرفه اقتصادی نسبت به سموم شیمیایی دارد و به دلیل سادگی انجام کار، تعداد زیادی از جمعیت لاروی را از بین می‌برد و در واقع هیچ خطری در اجرای آن وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:  سم‌پاشی بهاره درختان به‌منظور مبارزه با آفات گیاهی

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری محیط زیست آفات کشاورزی آفت پروانه دم قهوه ای جنگل های ارسباران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۸۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟

همشهری آنلاین – مجید جباری: جنگل های زاگرس با ۶ میلیون هکتارمساحت، منبع معیشت حدود ۲ میلیون جامعه‌محلی و منبع تامین ۴۰ درصد آب کشور است؛ اما این عرصه مهم و حیاتی به دلیل سالها بهره برداری غیر اصولی، هجوم آفات و بیماری، خشکسالی‌های پی در پی و ... با کاهش محسوس تراکم پوشش گیاهی مواجه شده و بخش وسیعی ازمساحت آن درمعرض نابودی قرار دارد. برهمین اساس، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از آغاز طرح نجات جنگل‌های زاگرس خبر داد و گفت: «وابستگی بیش از ۵۰ درصد زندگی مردم و جوامع محلی حاشیه جنگل‌های زاگرس و بهره برداری سنتی از درختان، خشکسالی پی در پی، ریزگردها و در نتیجه، طغیان آفت ها و بیماری ها تعادل اکولوژیکی این عرصه جنگلی گسترده را برهم زده است.»

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درگفت‌وگو با همشهری آنلاین بیان کرد: «با توجه به اهمیت عرصه های جنگلی زاگرس، طرح جنگلداری اجتماعی به زودی در همه عرصه های زاگرس اجرا می شود. این طرح با پشتوانه علمی داخل و تجربه دنیا در جنگل های مشابه ایران، مثل جنگل های فرانسه، ایتالیا و اسپانیا تهیه شده و به صورت پایلوت در برخی مناطق حاشیه جنگل های زاگرس در حال اجراست.

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور

او افزود: «نجات جنگل‌های زاگرس، نیازمند عزمی ملی است و به همین خاطر، سند ملی احیای این جنگل‌ها توسط سازمان منابع طبیعی تهیه شده است و معتقدیم که توان علمی لازم در سازمان ما وجود دارد که با همکاری دانشکده‌های منابع طبیعی کشور، این سند را به طور کامل اجرایی کنیم.»

مرگ یک میلیون هکتار از مساحت جنگل‌های زاگرس | درختان امکان زادآوری ندارند | نجات زاگرس ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

شعبانیان شرط اساسی برای احیای عرصه‌های جنگلی زاگرس را تخصیص اعتبارات کافی از سوی دولت عنوان کرد و گفت: «با تخصیص اعتبارات لازم می توانیم طرح جنگلداری اجتماعی را برای احیاء این عرصه های جنگلی باارزش در پیش بگیریم. جنگلداری اجتماعی جوامع محلی را در حفظ جنگل‌ها درگیر و شرایطی را فراهم می کند که احیای جنگل‌ها از نظر اقتصادی به نفع شهروندان باشد. خوشبختانه حساسیت های لازم در باره در دولت نسبت به حفظ و احیای جنگل ها وجود دارد و این حساسیت باید منجر به تخصیص اعتبار شود. البته در آخرین کارگروه ملی احیای جنگل های زاگرس که اواخر سال گذشته با حضور محمد مخبر، معاون رئیس جمهور، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزاری نفت، نیرو، جهاد کشاورزی برگزار شد، به نتایج نسبتا خوبی رسیدیم و این جلسات تا دستیابی به بهترین نتیجه ادامه خواهد داشت.»

چرای بی‌رویه دام، هجوم آفت ها و بیماری‌ها و بهره برداری بیش از حد از عرصه های جنگلی زاگرس، امکان زادآوری در این عرصه مهم و حیاتی پهناور را از بین برده و کاهش تاج پوشش گیاهی بیش از یک میلیون هکتار از این جنگل به زیر ۱۰ درصد رسیده که به معنای مرگ بخش های وسیعی از جنگل های زاگرس است.

کد خبر 847855 برچسب‌ها منابع طبیعی آب خیزداری گیاهان و درختان محیط زیست جنگل محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی