Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی بر ضرورت برقراری پیوند سامانه‌ای دانشکده‌ها و پردیس خودگردان تاکید کرد و گفت: زمانی که بودجه‌های دولتی دانشگاه‌ها روز به روز در حال کاهش هستند، از طریق ارائه خدمات آموزشی در پردیس‌ها می‌توان این کاهش بودجه‌ها را جبران کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر شجاع احمدوند در مراسم معارفه رییس جدید پردیس‌های خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی ضمن بیان این مطلب تاکید کرد: پردیس‌های خودگردان ظرفیت‌های خوبی برای کسانی دارا هستند که علاقه به ادامه تحصیل دارند؛ ولی بنا به دلایلی از جمله اشتغال و … وقت کافی برای این امر را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحث دیگر ارتباط دانشگاه و صنعت از طریق پردیس‌ها است. به عبارتی از این طریق می‌توان دانشی که آموخته می‌شود، در حوزه کاربرد و عمل به کار گرفته و عملیاتی شود.

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه با اشاره به اینکه پردیس‌ها، افرادی را که در حوزه اجرا هستند را با دانش و دانشگاه مرتبط کرده‌اند، اظهار کرد: با این کار علم و دانش آنها به حرفه و جامعه ربط پیدا می‌کند. البته این پردیس‌ها برای دانشگاه هم درآمدزایی دارند. زمانی که بودجه‌های دولتی روز به روز در حال کاهش هستند، از طریق ارائه خدمات آموزشی می‌توان این کاهش بودجه‌ها را جبران کرد، همانطور که در خیلی از کشورهای پیشرفته دنیا هم همین کار صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر گسترش خدمات آموزشی در حوزه بین‌الملل است که بسیاری از پردیس‌های خودگران انجام می‌دهند. اغلب دانشگاه‌های بزرگ پردیس‌های خود را در مناطق مرزی و مناطق آزاد تجاری برپا کرده‌اند و دانشجویان بین‌المللی جذب کرده‌اند.

به گفته احمدوند، دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه پردیس تحصیلات تکمیلی دانشگاه عملکرد موفقی داشته و موفق شده دانشجویان خوب و با استعدادی جذب کند.

وی تاکید کرد: امیدوارم پیوند میان دانشکده‌ها و پردیس خودگردان به صورت سیستماتیک و سامانه‌ای برقرار شود.

در ادامه این مراسم دکتر حبیب هنری، رئیس سابق پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در گذشته، نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر این بود که دوره‌های شبانه و پردیس‌های خودگردان یکی شوند، ولی بعد از بازدیدهایی که از این پردیس‌ها شد، متوجه شدند که حذف دوره‌های خودگردان امکان‌پذیر نیست و بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علامه طباطبایی در این زمینه پیشرفت‌های خوب و موفقی در فرآیندها، روندها و امکانات داشته‌اند.

وی در ادامه با اشاره به یکی‌شدن فعالیت‌های علمی پردیس‌های خودگردان با دانشکده‌ها تصریح کرد: اینکه پردیس‌ها با دانشکده‌ها ادغام شدند، اقدام خوبی بود. این امر در بخش ارتباط با استادان، دسترسی به منابع علمی برای دانشجویان و کاهش هزینه‌ها تاثیرگذار بود.

هنری ادامه داد: امر دیگری که برای پردیس خودگردان باید توجه بیشتری به آن شود، تبلیغ خدمات آموزشی است. در این زمینه دانشگاه باید فعال‌تر شود تا علاقه‌مندان با فعالیت‌های این مجموعه و روند جذب دانشجو آشنا شوند.

وی در پایان با اشاره به بحث آموزش‌های مجازی گفت: پردیس خودگردان دانشگاه ظرفیت خوبی را داراست که می توانیم در زمینه تبلیغ خدمات آموزشی هم دستاوردهایی داشته باشیم.

همچنین دکتر مرتضی نورمحمدی، رئیس جدید پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم بسترهایی که در پردیس دانشگاه فراهم شده را تقویت کنیم تا از ظرفیت‌های علمی و فیزیکی آن بیشتر استفاده شود.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت ارتقای برند دانشگاه و کسب منابع مالی در این زمینه تصریح کرد: یکی از مهمترین الزامات ما، بحث تقویت هویت پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان است. پردیس باید دارای هویت مستقلی باشد که تقویت شود. خود مجموعه پردیس باید این باور را داشته باشد که هویت مستقل دارد و واحدهای دیگر دانشگاه هم باید این هویت مستقل را به رسمیت بشناسند.

نورمحمدی تاکید کرد: این امر الزاماتی دارد که از جمله آن، ساختارسازی و نهادسازی برای پردیس است. به عبارتی باید به نهاد مستقلی تبدیل شود. اگر این ساختارسازی شکل نگیرد، ارتباط صنعت و دانشگاه شکل نمی‌گیرد. همچنین باید تلاش شود مرکز آموزش‌های الکترونیکی پردیس راه‌اندازی شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، وی در پایان تصریح کرد: باید برای جذب دانشجویان، جاذبه‌های علمی و امکانات لازم را داشته باشیم. در همین زمینه حتماً از توصیه‌ها و مشورت‌های مدیران گروه آموزشی و استادان دانشگاه استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علامه طباطبایی پردیس های خودگردان بودجه دولتی دانشگاه ها دانشگاه علامه طباطبایی پردیس تحصیلات تکمیلی پردیس های خودگردان خودگردان دانشگاه پردیس خودگردان خدمات آموزشی دانشگاه ها دانشکده ها پردیس ها بودجه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۴۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان

تین نیوز سیدحسین میرافضلی :

تاکنون ده ها مقاله و یاد داشت در خصوص کریدور شمال جنوب و اهمیت آن نوشته شده و مصاحبه های زیادی انجام شد اما عملا اتفاق ملموسی حاصل نگردیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از سیاست روز، انتظار بود تا صد میلیون تن بار بین شرق و غرب و جنوب آسیا با شامل غرب آسیا از طریق این کریدور و از مسیر ایران جابجا شود اما هنوز رشد ملموسی در این خصوص حادث نگردیده است. دلایل اینکه این آرزوی بزرگ در حد سخن و شعار باقی مانده چیست؟

از جمله دلایل اصلی عدم تحقق رویای کریدور شمال جنوب عبارتند از:

1-عدم همکاری ترکیه جهت رفع مشکل خط آهن بین دریاچه وان و غیر اقتصادی شدن حمل بار  ریلی از این مسیر

2-مشکلات کانال ولگا جهت حمل انبوه و سریع کالا

3-عدم اتصال راه اهن ایران به عراق از طریق شلمچه یا خانقین

یکی از راهکارهای اساسی حل این مشکلات اتصال راه آهن ایران به گرجستان از طرق ارمنستان است. بندر پوتی گرجستان یکی از بنادر بزرگ و پیشرفته جهان است. بندر باتومی نیز از ظرفیتهای مناسبی برخوردار است.  خط آهن ایران می بایست بهر طریق ممکن هر چه سریعتر به خط اهن و بنادر  گرجستان متصل شود. از طریق بنادر گرجستان می توان اروپا و شمال آفریقا را تحت پوشش کریدور جنوب شمال قرار داد.

دو مسیر برای تحقق این هدف وجود دارد که عبارتند از:

1-راه آهن رشت آستارا و اتصال به گرجستان از طریق آذربایجان یا اتصال خط اهن جلفا به نخجوان و از انجا به ارمنستان و گرجستان که این مسیر کمترین سرمایه گذاری را می خواهد چرا زیرساختهای ان موجود می باشد.

احتمالا آذربایجان کما فی سابق با ایران همکاری جدی نخواهد نمود اما چنانچه آذربایجان و ترکیه کاملا متوجه شوند که عزم ایران برای احداث خط اهن ارمنستان جدی است همکاری نسبتی بیشتری خواهند نمود. با این حال ایران می بایست پروژه خط اهن ارمنستان را در هر شرایطی پیگیری نماید تا وابسته به دو کشور ذکر شده نباشد. حتی چنانچه کشور آذربایجان همکاری بیشتری داشته باشد باز نیز یک مسیر ریلی برای تحقق کریدور شمال جنوب و جابجایی ده ها میلیون تن بار در مسیر این کریدور بین المللی کافی نیست و احداث خط اهن ایران ارمنستان یک ضرورت ملی است.

2-احداث 65 کیلومتر راه اهن از جلفا تا مکان مد نظر در مرز ارمنستان و احداث راه اهن از مرز ایران تا محل اتصال به خط آهن ارمنستان(خط اهن ارمنستان به گرجستان متصل می باشد)

 راهکارهای اجرایی اتصال خط آهن ایران به ارمنستان و گرجستان:

1-انعقاد قرارداد الزام آور و تعهد آور با ارمنستان جهت تامین هزینه احداث خط آهن از مرز ایران تا محل اتصال به خط آهن ارمنستان گرجستان و واگذاری پروژه بصورت BOO یا BOT به سرمایه گذار ایرانی

2-در صورت نیاز، ایجاد کنسرسیومی جهت اجرای پروژه با مشارکت سرمایه گذاران هندی و چینی( احداث این خط اهن منافع بسیار زیادی برای این دو کشور به دنبال دارد)

3-شروع عملیات اجرائی خط اهن جلفا تا مرز ارمنستان پس از انجام بند 1

4-شروع عملیات اجرائی در خاک ارمنستان توسط شرکتهای ایرانی و اعضای کنسرسیوم

 منافع اجرای این طرح برای ایران:

شرکت راه آهن 50درصد درآمد شرکتهای ریلی را بابت حق دسترسی به شبکه برداشت می کند چنانچه کرایه هر تن کیلومتر بار را 800تومان لحاظ نمائیم که 400 تومان آن سهم شرکت راه آهن می شود با ترانزیت ریلی 20 میلیون تن بار سالانه 300 میلیون دلار درامدپایدار صرفا در بخش زیرساختهای ریلی برای کشور ایجاد می شود با استفاده از این درآمد وام های دریافتی در مدت کوتاهی پس از بهره برداری طرح بازپرداخت خواهد شد. با توجه به بررسی مسیر و طول مسیر،  هزینه اجرای این پروژه حدود 500میلیون دلار خواهد بود که در مدت کمتر از دو سال پس از بهره برداری بازگشت خواهد شد.

-ترانزیت حدود بیست تن میلیون تن بار از طریق 1500کیلومتر شبکه ریلی ایران و در نتیجه
 ایجاد حدود 300 میلیون دلار درآمد برای شرکت راه آهن، در حوزه خدمات حمل و نقل نیز درامدهای قابل توجهی ایجاد می شود.

-ایجاد بیش از 300 میلیون دلار درآمد برای شرکتهای مالک لکوموتیو و مالک واگن-ارتقاء روابط و تعاملات بین المللی ایران-افزایش سطح امنیت پایدار در کشور -ایجاد هزاران شغل در حین اجرای پروژه

-ایجاد هزاران شغل در خدمات حمل و نقل مرتبط از جمله تولید واگن و لکوموتیو و قطعات و تجهیزات مربوطه و شرکتهای حمل و نقل ریلیپیش نیازهای ایجاد جذابیت برای کریدور ایران ارمنستان گرجستان:

-اجرای هر چه سریعتر خط آهن دو خطه و پر سرعت از ایران تا خط آهن ارمنستان گرجستان

-اتصال چابهار به شبکه ریلی -رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 80 تا 100کیلومتر بر ساعت

-افزایش سرعت تخلیه و بارگیری در بنادر جنوبی-تکمیل مسیرهای اتصال خط اهن بندر ماهشهر به تبریز  

-تصویب قوانین تسهیل کننده ترانزیت و رفع کلیه موانع قانونی و نرم افزاری-ارتقاء سطح دیپلماسی و تعاملات بین المللی

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان
  • تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 
  • امروز موزه‌ها زیربنا و زیرساخت توسعه هستند/اهمیت جایگاه موزه‌ها در دانشگاه‌های کشور
  • آکادمی ورزش و تندرستی دانشگاه علامه‌طباطبایی راه‌اندازی شد
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • ۱۷ برابر شدن قرار داد‌های دانشگاه شاهد با صنعت
  • دانشگاه علامه‌طباطبایی میزبان ۱۵ هزار و ۳۰۵ داوطلب کنکور سراسری