Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهران عنایتی شریعت پناهی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۹۸ درصد بذور سبزی و صیفی جات مصرفی کشور وارداتی است، اظهار کرد: طبق آمارهای غیررسمی بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار صرف واردات آنها می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت تولید بذور هیبرید تجاری در داخل کشور، گفت: چالش اساسی در تولید این بذور دسترسی به فناوری تولید لاین‌های اینبرد والدینی است که شرکت‌های خارجی تولیدکننده بذر حاضر به انتقال این دانش به دیگران نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بخش کشت بافت و سلول پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: طی تحقیقات صورت گرفته در پژوهشگاه به دانش تولید لاین‌های اینبرد والدینی گیاه فلفل دلمه‌ای رنگی دست پیدا کرده ایم و در قالب قرارداد همکاری با یک شرکت کشت و صنعت داخل کشور، امیدواریم تا سال ۱۴۰۱ نخستین بذرهای هیبرید تجاری حاصل از تولید لاین‌های اینبرد والدینی در کشور را به کشاورزان ایرانی عرضه کنیم.

عنایتی شریعت پناهی با اشاره به دیگر تحقیقات مشابهی که در زمینه تولید لاین‌های اینبرد والدینی بذور هیبرید خیار در پژوهشگاه در حال انجام است، گفت: امید است که با همکاری شرکت‌های علاقمند، بتوانیم روند تولید تجاری بذرهای هیبرید این گیاه در کشور را نیز آغاز کنیم.

تولید ارقام هیبرید و آزاد گرده افشان فلفل دلمه‌ای

وی درباره اهمیت دستیابی به دانش تولید بذرهای هیبرید و علت برتری این نوع بذور نسبت به نمونه‌های غیرهیبرید، گفت: تولید بذور هیبرید به دلیل افزایش قابل توجه عملکرد، قیمت بالا و امکان محافظت طبیعی از حقوق اصلاح گر، کارآمدترین و جذاب ترین تکنولوژی برای مؤسسات تولید بذر سبزی و صیفی است.

رئیس بخش کشت بافت و سلول پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص تولید بذر گیاهانی مانند فلفل و خیار نیز گفت: از آنجا که دستیابی به لاین‌های مناسب از طریق روش‌های اصلاح کلاسیک، مشکل و قابلیت تلاقی بین گونه‌های فلفل، محدود است در نتیجه تولیدکنندگان بذر تمایلی به تولید بذر این قبیل محصولات به روش اصلاح کلاسیک ندارند.

عنایتی شریعت پناهی با اشاره به قراردادی که شهریورماه سال گذشته برای همکاری در تولید ارقام هیبرید و آزاد گرده افشان فلفل دلمه‌ای و ثبت ارقام تجاری آنها بین پژوهشگاه و یک شرکت کشت و صنعت داخلی امضا شده است، گفت: فاز نخست این قرارداد شامل انجام آزمون‌های آزمایشگاهی و گلخانه‌ای انجام شد و با توجه به پیشرفت سریع پروژه، مراحل اولیه فاز دوم قرارداد را هم که تلاقی لاین‌های والدینی منتخب و تولید بذر هیبرید، آزاد گرده افشان آزمایشی است را نیز آغاز کرده ایم.

در مورد گیاه گوجه فرنگی، سیستم‌های درون شیشه‌ای در ایران و خارج چندان موفق نبوده است وی تصریح کرد: امیدواریم تا پایان سال، کشت و مقایسه ارقام هیبرید یا آزاد گرده افشان به دست آمده با بهترین ارقام هیبرید وارداتی را انجام داده و در سال آینده نسبت به معرفی و ثبت ارقام برتر هیبرید یا آزاد گرده افشان فلفل دلمه‌ای با همکاری مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال اقدام کنیم.

رئیس بخش کشت بافت و سلول پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پاسخ به این سوال که آیا علاوه بر فلفل دلمه‌ای و خیار در زمینه تولید بذر هیبرید صیفی جات دیگر مانند گوجه فرنگی هم در پژوهشگاه اقدامی صورت گرفته است یا خیر، گفت: در مورد گیاه گوجه فرنگی، سیستم‌های درون شیشه‌ای در ایران و خارج چندان موفق نبوده است و اکنون ما در تحقیقات آزمایشگاهی برای رسیدن به گیاه هاپلوئید متمرکز شده ایم امیدواریم تحقیقاتمان در این زمینه تا سال آینده به نتایج خوبی برسد.

عنایتی شریعت پناهی گفت: در خصوص خیار نیز دانش فنی کامل شده و در ماه‌های آتی لاین‌های دابلد هاپلویید خیار تولید و آماده همکاری با بخش خصوصی برای ارزیابی و معرفی هیبرید (مشابه آنچه برای فلفل انجام دادیم) هستیم، در زمینه تولید بذور هیبرید سایر گونه‌های سبزی و صیفی جات هم آمادگی داریم در صورت اعلام نیاز و سفارش بخش خصوصی تحقیقات مشابهی را آغاز کنیم.

کد خبر 4956578

منبع: مهر

کلیدواژه: خیار گوجه فرنگی شهرستان کرج کشاورزی ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین گرگان شیوع کرونا ایلام مواد مخدر استانداری سمنان آتش سوزی سازمان تبلیغات اسلامی بیرجند مجلس شورای اسلامی ارقام هیبرید فلفل دلمه ای بذور هیبرید سبزی و صیفی تولید بذر صیفی جات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۸۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: عباس علی آبادی در حاشیه بازدید از محصولات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران افزود: خیلی ها فاز واردات دارند و بر طبل آن می کوبند زیرا منافعشان در واردات خلاصه می شود اما من به شخصه در مقابل روزنه های رانت خواهم ایستاد.

وی تاکید کرد: مخالف واردات تراکتور نیستیم چرا که ما آنقدر در تولیدات تراکتور توانمند شده ایم و قدرت داریم و بهترین تراکتور دنیا را تولید می کنیم که از واردات نمی ترسیم و کسی توان رقابت در فضای تراکتورسازی ایران را ندارد.

وی افزود: با استعدادی که در تراکتورسازی و توانمندی هایی که در کارگران و مدیرانش سراغ دارم هیچ کس نمی تواند با آنها رقابت کند و من به این موضوع واقف هستم و روی این اصل حساب باز کرده ام.

علی‌آبادی اضافه کرد: وقتی تراکتورهای ایرانی بهترین کیفیت، قیمت مناسب، تحویل دهی، پشتیبانی و خدمات پس از فروش را دارد، چرا باید به فکر واردات باشیم؟

وی گفت: در این تفکر حتما روزنه ای برای رانت وجود دارد که به شخصه شناسایی و جلوی آن را خواهم گرفت.

این مقام ارشد کشور در حوزه صنعت با بیان اینکه تراکتورسازی وزنه ارزآوری برای کشور به شمار می رود و نیاز داخلی به این محصول استراتژیک را نیز تامین می کند، اظهار کرد: تراکتورسازی مورد حمایت وزارت صمت در حوزه های تولید و صادرات و ارز بوده و خواهد بود .

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی نیز گفت : از محل صادرات گروه تراکتورسازی سال گذشته ۶۰ میلیون دلار ارز وارد کشور شده است.

مصطفی وحیدزاده اضافه کرد : وزارت صمت و زیر مجموعه های آن در مباحث ارزی بیشترین همراهی را با تراکتورسازی دارند اما متاسفانه نامه های ما در بروکراسی هایی بنام بانک مرکزی خاک می خورند و این گروه نمی تواند از ارزی که حاصل کرده بهره مند شود.

دیگر خبرها

  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • ایجاد لاین اختصاصی برای تانکر‌های ترانزیتی سوخت در مرز پرویزخان
  • پروژه «مرغ لاین» در میامی افتتاح می‌شود
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • انسولین «نوومیکس» در داروخانه‌های خوزستان توزیع می شود