Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اقدامات این سازمان برای کاهش آلودگی هوا در کشور گفت: متاسفانه در مواردی محیط زیست قربانی سیاست‌های کلان می‌شود و ما بین بد و بدتر گیر کرده‎ایم.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، عیسی کلانتری با اشاره به اینکه برای کاهش آلودگی هوا در کشور دو مسئله کیفیت سوخت و خودروهای داخلی برای ما مهم است، اظهار کرد: درحال حاضر وضعیت سوخت کشور نسبت به قبل خیلی بهتر شده است و تقریبا بیش از ۷۵ درصد بنزین کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ و ۱۵ درصد آن بر اساس استاندارد یورو ۵ تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های گذشته حتی نمی‌توان گفت که استاندارد سوخت، یورو ۳ بود چرا که متوسط آلایندگی گوگرد در بنزین بیشتر از ۱۲۰PPM و متوسط آن در گازوییل بیشتر از ۹۰۰PPM گزارش شده بود.

وی ادامه داد: اکنون گوگرد موجود در بنزین و گازوییل به زیر  ۵۰PPMو ۱۵۰PPM رسیده و دولت به‌طور کلی برای بهبود کیفیت سوخت در کشور حدود ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه من پیش از این نیز گفته بودم که ما نمی‌توانیم جلوی خودروسازها را بگیریم، تصریح کرد: چندین سال است که پیگیر ارتقای استاندارد خودروها به یورو۵ هستیم. اخیرا دادستان کل کشور نامه‌ای برای من فرستاده و گفته است که به دلیل تحریم‌ها خودروسازان نتوانسته‌اند که تکنولوژی‌های ارتقای استانداردها را وارد کنند، بنابراین ما مجوز دهیم که با استاندارد یورو۴ خودروها عرضه شوند.

بین بد و بدتر گیر کرده‌ایم

کلانتری با اشاره به اینکه ما بین بد و بدتر گیر کرده‌ایم، گفت: خودروسازان می‌گویند که به دلیل تحریم‌ها امکان وارد کردن کاتالیست را ندارند. در این شرایط سازمان محیط زیست یا باید خودروسازی را تعطیل کند یا مجوز دهد که با استانداردهای قبلی خودروها تولید شوند. خودروسازان نمی‌توانند کاتالیست را در داخل تولید کنند چون باید موادی را وارد کنند که نمی‌توانند، در نتیجه سرهم‌بندی می‌کنند.

معاون رییس جمهوری ضمن بیان اینکه مشابه این مسئله در مورد سوخت نیز وجود دارد، اظهار کرد: وزارت نفت می‌گوید که اگر می‌خواهیم پالایشگاه‌ها کار کنند و و سوخت مردم را تولید کنند ناچاریم که ۲۵ درصد مازوت تولید کنیم. پیش از این ما مازوت را صادر می‌کردیم اما درحال حاضر به دلیل تحریم امکان صادر کردن آن را نداریم. از سوی دیگر وزارت نفت می‌گوید که مخازن برای انباشت مازوت پر شده است و در شرایط فعلی یا باید نیروگاه‌ها آن را مصرف کنند یا در صحرا رها شود و یا پالایشگاه تعطیل شود.

کلانتری افزود: در شرایط عادی می‌توان برای این‌گونه موضوعات فشار آورد اما در شرایط فعلی آیا می‌توانم بگوییم پالایشگاه را تعطیل کنید و سوخت مردم را قطع؟  

وی در ادامه تصریح کرد: امسال طی هفته‌های ابتدایی فروردین با وجود آنکه تعطیل بود و شیوع ویروس کرونا نیز قرنطینه‌ای را ایجاد کرده بود، در بعضی از استان‌ها با آلودگی هوا روبرو بودیم که علت آن مصرف مازوت در نیروگاه‌ها بود. متاسفانه بیشتر از یک سال است که مجبوریم در حوزه محیط زیست بین بد و بدتر انتخاب کنیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فشارهای موجود در دولت و جاهای دیگر ، مبنی بر اینکه " می‌خواهید به دلیل عدم رعایت استاندارد یورو۵ جلوی تولید خودرو را بگیرد و یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را بیکار کنید" در عین حال گفت: در مواردی محیط زیست قربانی سیاست‌های کلان می‌شود اما در جاهایی دیگر مانند ارتقای کیفیت سوخت توانستیم خوب عمل کنیم و این یکی از افتخارات دولت است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سال گذشته گوگرد بنزین در تهران حدود ۲۰۰PPM و حدود ۴ برابر فراتر از حد مجاز بود و چه طور با وجود این گفته می‌شود که سوخت کشور بر اساس استاندارد یورو۴ و ۵ است، توضیح داد: آنچه برای ما مهم است متوسط آلایندگی بنزین و گازوییل است. ممکن است چند تانکر حامل سوختی با سولفور بیشتر از ۳۰۰PPM هم داشته باشند ولی متوسط سولفور ما در بنزین و گازوییل زیر ۵۰PPMو ۱۵۰PPM است. دو سال گذشته در مشهد گازوییلی با سولفور بالای ۱۱۰۰۰PPM داشتیم اما اکنون چنین گزارشاتی نداریم.

کلانتری ادامه داد: این اتفاق یک‌شبه نیفتاده است. ساختن یک پالایشگاه در کشور حداقل پنج سال زمان می‌برد و به ارز، روابط سیاسی و نبود تحریم‌ها نیاز دارد. متاسفانه بخشی از دستگاه‌های اجرایی کشور گرفتار تحریم‌ها و سیاست‌های کلان هستند. 

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه مسائل زیست محیطی بخشی از مسائل جامعه‌ است و باید به جامعه به‌طور کلی نگریسته شود، تصریح کرد: اگر فقط صرفا محیط زیست مهم باشد من می‌توانم کارخانه خودروساز را ببندم و تعداد زیادی را بیکار کنم. اولین مسئله اینکه ما اگر فکر می‌کردیم مستقل شویم همه چیز خوب می‌شود، مسائل زیست محیطی است.

روی ارتقای استاندارد خودروها به یورو۵ ایستاده‌ایم

کلانتری در پایان با تاکید بر اینکه ما روی ارتقای استاندارد خودروها به یورو۵ ایستاده‌ایم، گفت: امسال فقط به حدود ۱۲۰۰ خودروی یورو۴ که در سال گذشته تولید شده ولی به دست متقاضی نرسیده بودند، مجوز عرضه دادیم. مابقی خودروهایی که می‌خواهند امسال تولید شوند باید استانداردهای یورو۵ را دریافت کنند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: خودروسازان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست معاون وزارت نفت ارتقای استاندارد بین بد و بدتر محیط زیست تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۸۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

به گزارش همشهری آنلاین، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

دیگر خبرها

  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور