Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@10:50:47 GMT

عقل سالم در بدن سالم

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۰۷۰۳

عقل سالم در بدن سالم

قطعا ضرب‌المثل عقل سالم در بدن سالم را شنیده‌اید. این ضرب‌المثل اذعان بر این دارد که راه پیشرفت انسان که همراه با تفکر و آرامش صورت می‌پذیرد، مستلزم وجود بدنی سالم است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ادونس کلینیک، مشکلات جسمی مربوط به دست، پا و کمر می‌تواند موجب اختلال در روند زندگی روزمره انسان شوند. چرا که اغلب برنامه‌های روزانه ما وابسته به حرکت و فعالیت هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت بروز مشکل در پاها دیگر اعضا نیز دچار فشار و تحریک می‌شوند. نظیر مهره‌های کمر، زانو، هیپ (مفصل لگن)، مفاصل ستون فقرات، کف پا و ...

در ادامه راجع به بیماری‌های مرتبط با پا، دست، کمر و علل بروز آن صحبت خواهیم کرد:

پای پرانتزی:

تعداد زیادی از نوزادان در بدو تولد با مشکل پرانتزی بودن پاها مواجه می‌باشند. پای پرانتزی در کودکان تا سن دو سالگی فیزیولوژیکی است و امکان دارد به‌مرور زمان برطرف شود. پزشک با معاینه کودک تشخیص فیوزیولوژیک یا پاتولوژیک (نیاز به درمان) آن را خواهد داد.

پای پرانتزی در سنین بزرگسالی نیز در افراد زیادی مشاهده می‌شود که می‌تواند براثر کمبود کلسیم ایجاد گردد و حتما نیاز به درمان دارد چرا که به‌ مرور سبب فرسایش مفاصل و انواع درد خواهد شد...

بنابراین سوال مطرح می‌شود که علت شکل گرفتن پای پرانتزی چیست؟

علت ایجاد پای پرانتزی:

وزن زیاد یا چندقلو بودن جنین در رحم مادران هنگام بارداری، وجود آرتروز زانو در میان‌سالی، کمبود ویتامین D و بیماری نرمی استخوان یا بلانت، راشیتیسم استخوانی و بیماری ضعف عضلانی

درمان پای پرانتزی بدون جراحی چگونه امکان‌پذیر است؟

در ابتدا باید میزان و درجه پرانتزی بودن پاها را بررسی کرد تا تشخیص بهترین روش درمانی داده شود.

سن بیمار نیز از فاکتورهایی است که در درمان پای پرانتزی مؤثر هست.

گروه ارتوز و پروتز ادونس کلینیک با مدیریت دکتر بهنام سلیمانی با بهره‌مندی از تخصص و تجربه بسیار در زمینهٔ درمان بیماری‌هایی از قبیل پرانتزی بودن پا در کودکان و بزرگسالان را توسط انواع دستگاه و کفش‌های مخصوص می‌پردازد. دستگاه میزان کجی پا را اندازه گرفته و با استفاده از انواع بریس و کفش‌های مخصوص زانوهای پرانتزی و ضربدری درمان خواهد شد.

قطع عضو پا یا دست

انسان به دلایل مختلف از قبیل بیماری‌هایی مثل دیابت، تصادف یا رخداد وقایعی چون یا جنگ می‌تواند با قطع عضو مواجه شود و فرد دارای قطع عضو با محدودیت‌های زیادی ممکن است روبرو شود.

دکتر بهنام سلیمانی پس از انجام معاینات دقیق با طراحی پای مصنوعی، دست مصنوعی و انجام تمرین‌های متعدد به‌منظور آشنایی فرد با نحوه استفاده از پروتز تا حد زیادی این محدودیت‌ها را از میان‌بر خواهد داشت.

تشخیص علت کمر درد و استفاده از کمربندهای (میلواکی بریس)

از شایع‌ترین مشکلاتی که سبب ایجاد کمر درد می‌شود انحنای غیرطبیعی ستون فقرات به راست یا چپ به شکل C یا S هست. انحراف جانبی در ساختار ستون فقرات اسکولیز نامیده می‌شود که عدم توجه به درمان آن در سنین کودکی می‌تواند مشکلات متعددی را در بزرگسالی از قبیل کمردرد به وجود آورد. درمان اسکولیز با توجه به سن بیمار و درجه انحنا و شکل کلی آن به شیوه‌های مختلفی صورت می‌گیرد که یکی از کاربردی‌ترین آن‌ها استفاده از کمربند مخصوص میلواکی بریس هست.

درد کف پا و علل آن

برای تشخیص علت درد کف پا راه‌های مختلفی وجود دارد و با تشخیص علت درد کف پا می‌توان از بروز صدمات بیشتر به پا جلوگیری کرد. معمول‌ترین روش برای تشخیص علت درد کف پا انجام معاینات بالینی است. تنظیم دقیق دستگاه‌ها روی بدن افراد از مهم‌ترین نکات معاینه بالینی است. گام نخست درمان، تشخیص درست بیماری است. امروزه تشخیص بیماری‌ها توسط دستگاه‌های مدرن و پیشرفته با قابلیت تشخیص دقیق بیماری امکان‌پذیر است. دستگاه اسکن کف پا این امکان را فراهم می‌کند. هر چه دستگاه اسکن کف پا پیشرفته و دقیق‌تر باشد روند درمان دقیق‌تر انجام خواهد شد.

درمان درد کف پا

 برای درمان درد کف پا راه‌های مختلفی وجود دارد. بهترین روش‌های درمانی درد کف استفاده از ساپورت‌های کف پا است که شامل صندل، کفی و کفش مناسب می‌شود و در مراکز ارتوپدی فنی ارائه می‌گردد. فیزیوتراپی و انجام تمرین‌های ورزشی مخصوص به‌موازات مداخلات ارتوپدی فنی، می‌تواند مؤثر باشد. در درمان درد کف پا، دارودرمانی غالبا بعنوان تسکین‌دهنده موقتی درد استفاده می‌شود.

گروه ارتوز و پروتز ادونس کلینیک به عنوان پیشرو در صنعت تشخیص بیماری‌های پا دارای کامل‌ترین پکیج ارزیابی دفرمیتی اسکلتی عضلانی است.

این پکیج شامل دستگاه اسکن کف پا داینامیک، استاتیک، دستگاه سیمیلاتور برای ارزیابی کوتاهی، دستگاه تیلتمتر برای بررسی بالانس و دستگاه اسپانال موس برای بررسی دقیق زوایای بین مهره‌ای ستون فقرات استفاده می‌گردد.

 انواع دوربین‌های IR نیز که می‌توان به‌وسیله آن‌ها زاویه پشت پا و راه رفتن افراد را بررسی کرد که تمامی این دستگاه‌ها کمک می‌کند تا دقیق‌ترین تشخیص برای درمان داده شود.

تفاوت عمده گروه ادونس کلینیک با دیگر ارتوپدی‌های فنی وجود کارگاه اختصاصی دوخت و تولید کفش طبی است.

از مزیت‌های بارز ادونس کلینیک دقت بالا و تولید انواع کفش تخصصی و ارائه به‌موقع هست.

برای اطلاع از تمامی خدمات ارتوپدی فنی دکتر بهنام سلیمانی می‌توانید به سایت ادونس کلینیک مراجعه کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پای پرانتزی پای پرانتزی ستون فقرات بیماری ها درد کف پا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بشر قرن بیست و یکم بیش از هر زمان دیگری در تاریخ به دنبال ارتقاء سطح کیفیت زیست فردی و اجتماعی‌ست. سطح رفاه ارتقاء یافته و همین امر علی‌رغم تمامی مواهبش دارای مشکلاتی جدی نیز هست. امروزه دخالت بیمار در نوع انتخاب روش درمان و مصرف دارو به معضلی تبدیل شده که خسارات جبران‌ناپذیری به همراه دارد. از عمل‌های زیبایی گرفته تا درمان‌های متنوع و مختلف سنتی و طب گیاهی آنقدر در این روزها شایع شده که لزوم شناخت و آگاهی از شرایط درمانی یا برعکس، آسیب‌رسان بسیاری از این روش‌ها بیش از پیش نمود یافته است. از اینرو در شماره‌هایی سریالی به اطلاع‌رسانی در خصوص پرکاربردترین روش‌های درمانی از این دست خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: عرضه زالوی تاییدشده در داروخانه‌ها

تقریبا همه با «زالو درمانی» آشنا هستیم و بسیار در این مورد شنیده‌ایم یا خود نیز این روش درمانی را امتحان کرده‌ایم. اصولا آیا زالو درمانی، درمان است؟ آیا مورد تایید علم روز پزشکی است؟ عوارض دارد یا خیر؟

این روزها خبرهایی مبنی بر انتقال بیماری‌هایی نظیر هپاتیت و ایدز از طریق زالو درمانی شایع شده است. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا در این خصوص با دکتر مریم مقیمی متخصص طب سنتی گفت‌وگو کنیم که در ادامه می‌خوانید:

در آغاز گفت‌وگو درباره مبنای علمی زالودرمانی و این که در علم پزشکی چه قدر مورد تایید است، بفرمایید؟

اکثر کشورهای دنیا از زالودرمانی استفاده می‌کنند. اگر کسی بخواهد مطمئن شود، کلمه leech therapy را سایت‌های معتبر پزشکی مثل google scholar و pubmed جستجو کند، می‌بیند که چه قدر مقالات در طب رایج در زمینه زالو درمانی در بسیاری از کشورهای دنیا نوشته شده است.

تاثیرات زالو درمانی در مکانیسم بدن چگونه است؟

زالو مواد زائد در خون را می‌مکد. همچنین در بزاق‌ زالو موادی وجود دارد که تا مدتی در بدن می‌ماند و مانع از لخته شدن خون می‌شود. در کشورهای دیگر بیشتر در پیوندهای پوستی و جراحی‌ها از زالودرمانی استفاده می‌شود تا مانع لخته شدن خون شود و عمل پیوند به درستی صورت بگیرد. در طب سنتی ایرانی علاوه بر موارد بالا، در موارد دیگری هم از زالودرمانی استفاده می‌شود. یکی از این موارد خارج کردن مواد زائد از یک موضع است. برای مثال کسی که جوش صورت دارد بعد از پاکسازی کلی بدن و استفاده از داروهای خوراکی ممکن است در موضع‌هایی از صورت هنوز جوش باقی مانده باشد، روی آن مواضع زالو می‌گذاریم، تا زالو آن موضع را از مواد زائد پاک کند. البته مریض باید شرایط لازم مانند نداشتن کم‌خونی و توانایی انجام آن را داشته باشد.

در بسیاری از موارد مریض با علامت سردرد به ما مراجعه می‌کند در اینجا درمان ما فقط زالو درمانی نیست. یعنی اول پاکسازی کلی بدن انجام می‌دهیم تا مواد زائد به طور کامل از بدن پاک شود. سپس برای فردی که سردرد دارد پشت گوش‌اش زالو می‌گذاریم تا زالو مواد زائدی که در پاکسازی کلی از بدن خارج نشده است از موضع سر خارج کند. زالو معمولا تا شعاع ۲۰ سانتی خود را پاکسازی می‌کند. بنابراین برای پاکسازی موضع‌ای از زالو استفاده می‌کنیم. خیلی‌ها فکر می‌کنند بسیاری از بیماری‌ها فقط با زالو درمانی، درمان می‌شود. اما این گونه نیست قبل از زالو درمانی یک پاکسازی قوی به طور معمول لازم است بعد زالو را روی آن موضع قرار می‌دهیم تا اگر ماده‌ای باقی مانده باشد آن موضع پاکسازی شود.

درباره بیماری‌های دیگری که می‌توان از زالو درمانی برای آن‌ها استفاده کرد توضیح دهید؟

برای انواع مختلف بیماری‌های پوستی، سردردها، مشکلات چشمی، دیابت یا کسانی که مشکل عروقی دارند معمولا بعد از پاکسازی کلی، از زالو درمانی استفاده می‌کنیم. برای مثال فردی که در اثر دیابت چشم‌اش دچار مشکل شده بعد از پاکسازی کلی و کنترل دیابت، زالودرمانی هم می‌توانیم در ناحیه چشم‌اش انجام دهیم.

زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است.

کسانی که در قسمت‌های مختلف بدن‌شان مشکل عروقی دارند. برای مثال کسانی که زخم پای دیابتی دارند. برای این افراد در ابتدا قند را کنترل می‌کنیم، پاکسازی کامل را انجام می‌دهیم زخم را اگر بافت مرده داشته باشد حتما بافت مرده باید خارج شود. یک زخم تمیز را علاو بر این که درمان‌های موضعی انجام می‌دهیم برای خون رسانی بهتر زالو درمانی هم انجام می‌دهیم. چرا که یکی از مشکلاتی که در دیابت داریم عدم خون رسانی خوب است. همان‌طور که قبلا هم گفتم زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است. خیلی وقت‌ها در گرفتگی‌های عروق قلبی و بیمارهای قلبی مریض اول باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کند تا موارد اورژانسی رد شود. اگر دکتر قلب داروهاش را داد بیمار داروهای پزشک قلب‌اش را مصرف می‌کند. افرادی که گرفتگی عروق دارند می‌توانیم در کنار طب رایج، زالو درمانی هم روی قفسه سینه برای آن‌ها انجام دهیم تا کمک کند خون رسانی عروق بیشتر شود و مشکل گرفتگی عروق حل شود.

چه کسانی نمی‌توانند از زالو درمانی استفاده کنند؟

بستگی به شرایط بیمار دارد. برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد. ما قوَت را با توجه به شرایط مزاج و نبض مریض می‌سنجیم کسی که نیرو و توانایی خوبی داشته باشد و کم‌خونی نداشته باشد معمولا می‌تواند از زالو درمانی استفاده کند.

اهمیت سن افراد در زالودرمانی چیست؟

سن افراد مهم است. برای مثال برای نوزادان معمولا زالو درمانی انجام نمی‌دهیم یا در افرادی که خیلی پیر هستند و در اثر کهولت سن بسیار کم توان باشند ممکن است نتوانیم از زالو درمانی استفاده کنیم. بنابراین در این افراد، معمولا از راه‌های درمانی دیگر استفاده می‌کنیم بنابراین اگر لازم باشد و فرد توانایی انجام آن را داشته باشد زالو درمانی را انجام می‌دهیم .در بچه‌های ۲سال به بالا اگر ضرورت داشته باشد انجام می‌دهیم.

برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد.

افراد مسنی که مشکلات واریس دارند زالو درمانی مفید است؟

زالو درمانی یکی از راههای درمان‌ واریس است. منتها در قدم اول پاکسازی کلی انجام می‌دهیم. بعد مریض ۱۰ یا ۲۰ روز داروهاش را که استفاده کرد زالو درمانی را شروع می‌کنیم. در سنین بالا بستگی به قوت مریض و تشخیص پزشک دارد. اگر مریض کم خونی دارد یا قوت لازم را ندارد. معمولا برای این افراد زالو درمانی انجام نمی‌دهیم سعی می‌کنیم ازدرمان‌های دیگری استفاده کنیم.

شایعاتی وجود دارد که بیماری‌های ایدز و هپاتیت از طریق زالودرمانی انتقال می‌یابد؟

زالو درمانی اگر در مراکز پزشکی معتبر انجام شود، هر زالو برای یک نفر استفاده می‌شود. بعد از این‌که زالو خون را مکید و کارش تمام شد جلوی چشم بیمار از بین می رود. این گونه نیست که زالو نگهداری شود و برای کس دیگری استفاده شود. در صورتی باعث انتقال بیماری‌های خونی می‌شود که یک زالو برای چند نفر استفاده شود. این موضوع ممکن است در مراکزی که معتبر نیستند و افرادی که تحصیلات لازم را ندارند یا اطلاعات نداشته باشند یا صرف مسائل مالی بیایند یک زالو را برای چند نفر استفاده کنند، باعث انتقال بیماری شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229007 برچسب‌ها طب سنتی

دیگر خبرها

  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • زالو درمان می‌کند؟
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟