Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند وقتی است کمبود تخم مرغ و افزایش قیمت این محصول در بیرجند سوژه رسانه‌ها شده و با وجود تعیین قیمت ۱۱ هزار تومانی برای این محصول اما در سطح عرضه فروشندگان از کمبود تخم مرغ گلایه دارند. ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۵ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، تخم‌مرغ از کالاهای اساسی سفره هر ایرانی است چرا که ماده غذایی است که مورد استفاده بیشتر مردم بوده و غذایی راحت و ساده است که می‌تواند در فرصت زمان اندکی پخت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها این محصول کوچک لاکچری شده و خود را از دیده‌های مردم پنهان کرده است.

تخم‌مرغ چند وقتی است که سوژه و نقل هر محفلی است گویا مشکلاتش تمامی هم ندارد چرا که با وجود افزایش قیمت بسیار کمیاب شده و فروشندگان و مردم هر دو از این وضعیت گلایه دارند.

در روزهایی که گرمای هوا بر کویر داغ خراسان‌جنوبی همچنان پرفروز می‌تابد افزایش قیمت‌ها و کمبودها در سطح بازار گلایه مردم را در پی داشته است.

قیمت‌گذاری تخم مرغ توسط ستاد تنظیم بازار/ هر شانه 19 هزار و 800 تومانهمدان| «صادرات» قیمت تخم مرغ را گران کردصادرات تخم مرغ نطفه دار برای نخستین بار در خراسان جنوبی

خبرگزاری تسنیم در چند وقت اخیر در سلسله گزارش‌های مختلف از کمبود برخی اقلام و افزایش قیمت اجناس در بازار بیرجند مطالبی را منتشر کرده است و اینکه صحبت از گرانی تخم مرغ و کمیاب بودن آن است.

در گام نخست تولیدکنندگان از گرانی دان و پایین بودن نرخ تخم مرغ  گلایه داشته و در این راستا تولید خود را به سمت استان‌های دیگر روانه کردند.

چندی نگذشت که مسئولان در خراسان‌جنوبی در قالب ستاد تنظیم بازار با حضور برخی از تولیدکنندگان برای رفع مشکل کمبود تخم مرغ  افزایش قیمت آن را مصوب کردند افزایش که قیمت تخم مرغ را به 10 هزارتومان رساند.

اما بعد از افزایش قیمت 10 هزار تومانی تخم مرغ مردم از کاهش توزیع این محصول در بازار گلایه‌مند بوده و از طرفی تولیدکنندگان هم با کاهش میزان عرضه در بازار، محصول خود را به صورت چراغ خاموش و غیر مجاز به استان‌های مجاور ارسال می‌کنند تا سود بیشتری نصیبشان شود.

گویا این افزایش قیمت‌ها هم نتوانست دل تولیدکنندگان استان را به دست آورد و همچنان شانه‌های خالی تخم مرغ در واحدهای عرضه نمایان است.

از روز گذشته طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور مقرر شد در همه کشور قیمت تخم مرغ 11 هزار تومان تعیین شود تا کششی برای ارسال تخم مرغ به نقاط گران‌تر نباشد اما باز هم این مصوبه مشکل را رفع نکرده است چرا که صبح امروز تعدادی از همشهریان بیرجندی با تماس با دفتر خبرگزاری از کمبودهای تخم مرغی گلایه داشتند و خواستار انعکاس مشکلات به مسئولان شدند.

یکی از همشهریان بیرجندی با گلایه از نبود نظارت کافی در بازار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: در این هوای گرم وقتی برای خرید یک کیلو تخم مرغ به هر مغازه‌ای مراجعه کردم نتوانستم پیدا کنم.

وی ادامه داد: مسئولان قیمت تخم مرغ را 11 هزار تومان اعلام کردند اما در سطح عرضه آن هم اگر بتوانی پیدا کنی قیمت 11 هزار و 500 تومان ارائه می‌شود؟

یکی از فروشندگان تخم مرغ نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: شما که اهل رسانه هستید بروید به مسئولان اعلام کنید تخم مرغ کم است چرا وقتی برای تهیه تخم مرغ مراجعه می‌کنیم باید در این اوضاع کرونایی در صف زیادی منتظر بمانیم بعد هم 4 شانه تخم مرغ برای فروش به ما می‌دهند؟

این فروشنده بیرجندی با بیان اینکه بیشتر مشتری‌ها عصر برای خرید اقدام می‌کنند و از این چهار شانه تخم مرغ تا عصر چیزی باقی نمی‌ماند و نمی‌توانیم پاسخگوی نیاز مردم باشیم.

حال در بیشتر واحدهای عرضه تخم‌ مرغ‌های بسته‌بندی شده مارک‌دار که قیمت آن بیشتر است وجود دارد و تخم مرغ معمولی که مورد نیاز مصرف مردم است بسیار کم است و قیمت از 11 هزار تومان بیشتر است.

معاون امور  بازرگانی توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارتی خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم افزایش قیمت تخم مرغ در استان‌های مجاور را یکی از عوامل کمبود این محصول دانست و اظهار داشت: در روزهای گذشته ستاد تنظیم بازار کشور قیمت تخم مرغ برای مصرف کننده را با قیمت 11 هزار تومان اعلام کرد.

جویبان با بیان اینکه مردم نباید با خرید زیاد نسبت به این محصول باعث عطش کاذب در بازار شوند و باید به اندازه مصرف کنند افزود: تاکنون تخم مرغ شهرستان‌های قاینات، طبس و برخی شهرستانها از دیگر نقاط کشور تامین می‌شد اما در حال حاضر تولیدکنندگان استان موظف به تامین تخم مرغ در شهرستان‌های استان هستند که یکی از دلایل کمبود تخم مرغ در سطح بیرجند است.

وی با بیان اینکه کمبود تخم مرغ در استان نداریم و از مردم هم می‌خواهیم تنها برای نیاز خریداری کنند گفت: قیمت تخم مرغ بیشتر از 11 هزار تومان تخلف است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان هفته مشکلات تخم مرغ برطرف شود چرا که اگر همه استان‌ها مصوبه تنظیم بازار کشور با قیمت 11 هزار تومان را رعایت کنند تولیدکنندگان رغبتی نخواهند داشت که تخم‌مرغ تولیدی را به استانهای دیگر ارسال کنند.

انتهای پیام/254/ح

R41348/P/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ستاد تنظیم بازار کمبود تخم مرغ خراسان جنوبی قیمت تخم مرغ افزایش قیمت هزار تومان تخم مرغ استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی دارایی نژاد، رییس پیشین اتحادیه بار فروشان درباره گرانی صیفی‌جات به مهر گفت: اسفند ماه سال گذشته هشدار دادم و اعلام کردم برای چند ماه آینده نسبت به قیمت پیاز و گوجه فرنگی نگران هستم. پاکستان و هند کشورهایی هستند که خود تولیدکننده پیاز هستند اما به دلیل کمبود، صادرات خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس ممنوع کردند در حالی که ما به راحتی اجازه صادرات دادیم و هنوز هم ادامه دارد. این شد که در اواخر فروردین شاهد افزایش برخی محصولات از جمله پیاز و گوجه فرنگی بودیم.

وی افزود: در برخی مناطق نرخ هر کیلو گرم پیاز به حدود ۴۰ هزار تومان هم رسید که در این راستا باید وزارت جهاد کشاورزی مدیریت لازم را از ماه‌های قبل انجام می‌داد.

بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، میزان صادرات تا دی ماه ۱۴۰۲ بعد از اعمال عوارض، ۹ هزار تن بود و این عدد برای سال ۱۴۰۱، ۸ هزار تن به ثبت رسیده بود.

پیش بود بازار مرکبات

بازار میوه نسبتاً بازار آرامی است و قیمت‌ها در این بازار تثبیت شده است. دارایی نژاد در این خصوص گفت: فقط استان مازندران ۳.۸ میلیون تن تولید مرکبات داشت که اگر این آمار با یک میلیون تن مرکبات تولیدی کرمان جمع شود حاکی از بیش بود تولید در حوزه مرکبات است. سیب درختی هم بین ۴.۵ تا ۵ میلیون تن در شهرهای ارومیه، نقده، دماوند، سلماس و… تولید شد در نتیجه ذخیره این اقلام بیش از نیاز بازار انجام شده است.

رییس پیشین اتحادیه بار فروشان با اشاره به صادرات حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون تن، گفت: صادرات باید ادامه پیدا کند زیرا محصولات زیادی باقی مانده اگر چه گذشت زمان از کیفیت آنها کاسته و اگر پیش تر می‌توانستیم به امارات، افغانستان، کویت، هندوستان و… صادرات داشته باشیم امروز به دلیل افت کیفیت با گذشت زمان، تمایلی به خرید مرکبات ایرانی در این بازارها وجود ندارد.

دارایی نژاد با بیان اینکه همچنان حدود ۱.۵ میلیون تن سیب و پرتقال در انبارها دپو شده است، گفت: هنگامی که در بازار داخل کمبود وجود دارد باید صادرات ممنوع شود و در زمان فراوانی صادرات باید با قوت انجام شود در حالی که این مدیریت از سوی نهاد متولی دیده نمی‌شود.

الگوی کشت در حرف مانده است

نهم اسفند ۱۴۰۱ در نخستین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر اسبق وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد، در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی نابیناست، چون آمار دقیقی از تولید محصولات و سایر فعالیت‌های کشاورزی ندارد. با نبود اطلاعات درست، چگونه می‌توان برنامه‌ریزی مناسب داشت.

وی اعلام کرد: با ورود پیازهای نو دزفول به بازار از ماه بعد قیمت‌ها شکسته می‌شود. در حال حاضر توزیع قطره چکانی پیازهای انبار شده توسط سوداگران منجر به افزایش قیمت‌ها شده اما از ماه آینده حداقل ۱۰ هزار تومان قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.

وی گفت: پیش از این ورودی بار پیاز به میدان بارفروشان بین ۱.۵ تا ۲ هزار تن بود که در حال حاضر به ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن رسیده است.

رییس پیشین اتحادیه بار فروشان با اشاره به وضعیت بازار گوجه فرنگی هم اظهار کرد: توزیع مناسب گوجه فرنگی حتی قیمت آن را در میادین عمده فروشی به ۸ هزار تومان هم رساند. در ادامه کاهش عرضه قیمت‌ها را صعودی کرد؛ البته نرخ گوجه فرنگی هم از هفته آینده کاهش خواهد یافت.

دارایی نژاد با بیان اینکه تا هنگامی که الگوی کشت در کشور اجرا نشود شاهد این نوسان قیمتی در بازار خواهیم بود، گفت: پیش تر اعلام کردیم با توجه به اینکه ایران جز نادر کشورهایی با اقلیم متفاوت است، می‌توانیم برخی میوه‌های وارداتی را در داخل کشت کرد. در حال حاضر سالانه ۸۰۰ میلیون دلار برای واردات موز هزینه می‌شود در حالی که می‌توان در داخل کشت کرد. میوه‌هایی مانند آواکادو و آناناس از جمله میوه‌هایی است که امکان کشت در داخل وجود دارد؛ اما نیاز به مدیریت دارد.

کد خبر 6092077 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • وعده‌های پوچ نمکی بر زخم اهالی شهرک ابریشم چهارباغ
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • سکه ۴۰ میلیون تومان شد ؛ کاهش قیمت طلا ادامه دارد ؟
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • رکوردشکنی نسخه کمیاب از قرآن در حراجی ساتبیز لندن
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند