Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@08:49:56 GMT

نظام رتبه بندی دانشگاه ها تغییر می کند

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۷۴۳۳

نظام رتبه بندی دانشگاه ها تغییر می کند

ایران اکونومیست-کبگانیان گفت: نظام رتبه بندی دانشگاه ها باید بر اساس شاخص های خاصی باشد که وزارت علوم به صورت کتبی برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام می کند.

منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور امروز در حاشیه جلسه ۱۳۳ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این جلسه دو موضوع مهم و اساسی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بند یک و اولین دستور جلسه گزارشی توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با بحث ماموریت گرایی دانشگاه‌ها ارائه شد. در یک بند از سند آمایش آموزش عالی بحث ماموریت گرایی دانشگاه‌ها را داریم.

کبگانیان ادامه داد: دانشگاه‌های کشور در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و سند آمایش آموزش عالی باید به سمت ماموریت‌های ویژه پیش بروند و بحث حل مساله در آن‌ها تقویت شود. در این قسمت گزارشی را آقای حقدوست معاون آموزشی وزیر بهداشت در حوزه بهداشت و سلامت در استان های مختلف ارائه کردند که ماموریت های دانشگاه ها چگونه توزیع شده است.

او در ادامه افزود: بخش دیگری از جلسه هم بنا به درخواست اعضا به بحث ویروس کرونا و مسائل اخیر اختصاص یافت و گزارش کاملی در این مورد ارائه شد. اعضای جلسه از ستاد مقابله با ویروس کرونا تشکر کردند. اگر به علت برخی از سهل انگاری ها آمارهای نگران کننده ای از کرونا در کشور اعلام می شود ناشی از اقدام ارگان خاصی نیست، این عزیزان تلاش شبانه روزی می کنند و از مردم در خواست می کنم مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در ادامه درباره محور دوم جلسه نیز گفت: محور دوم جلسه باز هم بحث ماموریت گرایی دانشگاه ها بود. موضوع دوم و موضوع اصلی جلسه اختیاراتی بود که دانشگاه جامع امام حسین(ع) برای ارتقای آئین نامه خودش درخواست کرده بود.

کبگانیان اظهار کرد: مشکل اساسی که با دانشگاه ها داریم و باید حل شود این است که وقتی به دانشگاه ها مراجعه می کنیم اظهار می کنند که ما ماموریت کاری را قبول داریم ولی می گویند که باید از طریق دستگاه های اجرایی و صنعتی که پروژه های زیاد و قراردادهای زیادی با کشورهای خارجی دارند به آنها ماموریت علمی و فناوری ارجاع شود؛ پیگیر این موضوع هستیم و خوشبختانه دانشگاه امام حسین(ع) این ماموریت ها را دارد.

سنجش ارتقاء اساتید دانشگاه امام حسین(ع) بر اساس ماموریت ها

او اظهار داشت: این دانشگاه از جانب ستاد فرماندهی کل قوا، فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ماموریت های ویژه ای به این دانشگاه از جمله ماموریت های فنی و صنعتی و ماموریت های موجود در حوزه علوم انسانی ابلاغ کرده است. دانشگاه امام حسین(ع) ماموریت ویژه دارد و به دنبال این است که ارتقاء اساتید این دانشگاه بر اساس ماموریت ها سنجیده شود.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: دانشگاه امام حسین(ع) برای رسیدن به این هدف نیازمند مجوز هایی در ۴ حوزه بوده است. این دانشگاه در صدد است بخش فرهنگی که حوزه امید آفرینی و تبیین دستاورد های انقلاب اسلامی است را به ماموریت های خود اضافه کند، در بخش دوم به بحث شاگرد پروری قوی که آینده علمی کشور خواهند بود، قصد ورود دارند و در بخش سوم که بحث پژوهشی است، تکیه ویژه ای به حل مسئله داشتند که قرار شد با شاخص هایی به صورت ثبت اختراع و یا مقالات اندازه گیری شود و بخش چهارم هم مسئله یابی است.

او ادامه داد: در نهایت بعد از بحث و بررسی روی این مسئله و با توجه به نقشه جامع علمی کشور که بر اساس آن ما وظیفه داریم آئین نامه ارتقا را بازنگری کنیم به این دانشگاه برای زمان محدود ۴ سال اختیار داده شد تا تغییرات مشخص با اصلاحات خاص که با ماموریت های این دانشگاه اعلام شده انجام شود. تا بعد از چهار سال موضوع جمع بندی شده و گزارش کار به شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی کشور ارائه شود و جمع بندی صورت بگیرد و گام های بعدی را بهتر برداریم.

کبگانیان اظهار داشت: امیدواریم سایر دانشگاه ها هم ماموریت های خاص را انجام بدهند، زیرا این موضوع تا حدودی رعایت نمی شود.
نظام رتبه بندی دانشگاه ها نباید صرفا بر اساس مقاله (ISI)باشد

قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در ادامه درباره سایر موضوعات مطرح در این جلسه اضافه کرد: نظام رتبه بندی دانشگاه ها نباید صرفا بر اساس مقاله (ISI)باشد و این نظام باید بر اساس شاخص های خاصی باشد که وزارت علوم کتبا برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام می کند.

او ادامه داد: این نوع رتبه بندی باعث شده فقط به تولید مقاله پرداخته شود در صورتی که مقاله باید محصول جانبی حل یک مسئله باشد ولی وضعیت کنونی فقط تولید مقاله است.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور نظام رتبه بندی دانشگاه ها شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه امام حسین ع ماموریت ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۷۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

حسین نادری‌منش، رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس، درباره فعالیت های انجام شده در فضای علمی ایران گفت: در ایران حدود ۴ نسل آموزشی و تحصیلی شکل گرفته است. نسل اول، نسل آموزشی است. اما نقطه شروع کار دانشگاه تربیت مدرس، نسل دوم آموزشی یعنی تربیت پژوهشگر است.

نادری منش اضافه کرد: نسل سوم و چهارم آموزش، نسلی است که دانشگاه های کارآفرینی و پژوهشگری را در کشور تشکیل داده است. 

وی افزود: در کشور حدود ۱۳ پارک علم و فناوری درحال فعالیت است که در این میان،  دانشگاه تربیت مدرس از جمله پارک های علم و فناوری  دارای گرید۲ است.

نادری‌منش به ظرفیت های فناورانه پارک تربیت مدرس اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۸۰ شرکت مختلف در ۵ شاخه غذا، سلامت، انرژی، آی‌تی و زیست فناوری و بیو تکنولوژی در دانشگاه تربیت مدرس درحال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: به همین دلیل در سال گذشته به‌عنوان هاب تعاملات علمی بین المللی کشور با کشور های دیگر از جمله پارک علم و فناوری کشور ازبکستان شدیم.

وی یاد آور شد: هدف از برگزاری این همایش شناخت دو طرفه هر دوکشور از ظرفیت های علمی است، این شناخت می‌تواند منجر به شکل‌گیری صندوق‌های مشترک و برخی مراکز دیگر برای نشر بیشتر دانش و همکاری های علمی بین دو کشور ازبکستان و ایران شود.

نادری‌منش، اشاره کرد: امیدواریم محدودیت های تحریمی و علمی میان کشورهای دوست و همسایه از جمله ازبکستان، از بین برود.

رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس در پایان گفت: فضای بین‌المللی یکی از مهم ترین فضاها برای ما است و امیدواریم بتوانیم همکاری های بین‌المللی دانشگاه های داخل کشور را با دانشگاه های ازبکستان گسترش دهیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • برگزاری مجدد کنکور در منطقه سیل زده