Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین میز کشوری ازبکستان با رویکرد بررسی آخرین وضعیت مبادلات تجاری و همچنین پیگیری مصوبات سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی با این کشور در تیرماه ۹۹ برگزار شد.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، بهروز الفت، مدیر کل دفتر اروپا و آمریکا، به از سرگیری برگزاری جلسات میزهای کشوری حوزه اروپا و آمریکا، پس از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و اظهار کرد: در شرایط جدید نیز باید تمامی برنامه‌های توسعه تعاملات تجاری با کشورهای هدف صادراتی به ویژه ازبکستان به طور جدی مورد پیگیری دستگاه‌ها قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رفع موانع مهم زیرساختی فنی، حمل و نقلی و تجاری از الزامات اجرای هدف‌گذاری صورت گرفته جهت تقویت مبادلات تجاری با کشورهای همسایه به ویژه توسعه صادرات به منطقه آسیای میانه است.

الفت گفت: طبق توافقات اجلاس اخیر امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با این کشور و همچنین تقویت همکاری‌های صنعتی_معدنی، اقتصادی، سرمایه‌گذاری مشترک در مناطق آزاد، گمرکی، علمی و فناوری، تسهیل روادید و مشارکت در رویدادهای تجاری در دستور کار ویژه این کمیسیون قرار دارد.

در این نشست نماینده وزرات راه و شهرسازی از آغاز پذیرش ۳۰ واگن از سوی گمرک سرخس ترکمنستان از آخر هفته گذشته و پیگیری ویژه جهت بازگشایی مرزهای مشترک با ترکمنستان جهت تردد کامیونی به منطقه آسیای میانه خبر داد.

همچنین، جهت تسهیل تردد فعالان اقتصادی، برقراری پروازهای مستقیم در مسیر تهران_تاشکند و بالعکس در ماه جولای ۲۰۲۰ نیز در دستور کار است و به منظور تقویت همکاری‌های ریلی در مسیر ایران_چین، در نشست پنج‌جانبه مقامات ریلی ایران_ترکمنستان_ازبکستان_قزاقستان_چین نرخ تعرفه‌های ریلی نیز نهایی شد.

رئیس مرکز ملی فرش نیز با حضور در این جلسه از راه‌اندازی خانه‌های فرش، ایجاد پایانه صادراتی و خرده‌فروشی فرش‌های ایرانی و برپایی گالری‌ها در کشورهای هدف خبر داد.

وی با اشاره به نیاز ۹۰ درصدی صنایع مرتبط فرش دستباف به واردات نخ ابریشم، بر ضرورت کاهش تعرفه گمرکی واردات این محصول تأکید کرد.

لازم به ذکر است، در این نشست برنامه‌های تقویت همکاری‌ها در بخش‌های کشاورزی- فرهنگی- انرژی- بهداشتی، اتاق تعاون، بورس کالا و برگزاری پاویون‌های ایران در نمایشگاه‌های سال ۲۰۲۰ تاشکند با حضور نمایندگان دستگاه‌های دولتی و خصوصی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

کد خبر 430389

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ازبکستان ایران رئیس مرکز ملی فرش ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۱۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم

وزیر صمت گفت: ایران با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی وزیر صمت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشورهای شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از 100 کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏معدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت 3 برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازارهای خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشورهای منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالاهای ایرانی به بازارهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازارهای جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارزهای محلی و توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ما است.

وی اضافه کرد: اکنون ایران  با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر 153 میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به 50 میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشورهای همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشورهای دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه ای و بین المللی تعاملات سازنده ای با کشورها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با 9 کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. با 8 کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشورها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • برگزاری نخستین همایش خوشنویسی «کاتبان وحی» + تصویر
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • آمادگی کامل سمرقند برای هرگونه همکاری در برگزاری هفته فرهنگی اصفهان
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد