Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@03:15:44 GMT

آکروجت پهپادها با کمک هوش مصنوعی!

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۰۳۵۲۱

آکروجت پهپادها با کمک هوش مصنوعی!

یک الگوریتم جدید هوش مصنوعی پهپادهای خودران را قادر می‌سازد تا به شکل‌های مختلف و دلخواه به پرواز درآیند و در الگوهای منظم و جالب پرواز کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، اغلب پهپادهای خودران قادر به برخاستن، پرواز و فرود در خطوط مستقیم هستند، اما دانشمندان دانشگاه زوریخ اکنون الگوریتم ناوبری جدیدی را ایجاد کرده‌اند که کوادکوپترهای خودران را قادر می‌سازد برخی از حرکات آکروباتیک هوایی چشمگیر را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محقان امیدوارند این الگوریتم بتواند به افزایش سرعت و کارآیی پهپادها کمک کند و بهره‌وری آنها را در شرایطی مانند عملیات‌های جستجو و نجات بهبود بخشد.

می‌توان کلیپ‌هایی از خلبانان انسانی که در حال هدایت پهپادهای خود هستند و آنها را با مهارت خاصی از موانع عبور می‌دهند و در هوا می‌رقصانند، دید. این کار نه تنها نیاز به سطح خاصی از مهارت دارد، بلکه نیاز به سخت افزار و نرم افزار کاملاً تنظیم شده نیز دارد.

کنار زدن محدودیت‌های پهپادهای خودران به این روش نشان از کارهایی دارد که آنها از نظر چابکی و سرعت می‌توانند انجام دهند و می‌تواند به توسعه دهندگان کمک کند تا بدانند که چگونه می‌توان از لحاظ عمر باتری و مسافت‌هایی که پهپادها می‌توانند طی کنند، آنها را بهینه کنند.

تیم دانشگاه زوریخ به دنبال به کارگیری این تفکر در یک سیستم کنترل مستقل بود و یک شبکه عصبی مصنوعی ایجاد کرد که از طریق نرم افزار شبیه سازی پرواز می‌تواند مانورهای آکروباتیک را توسط پهپادها عملی کند. این رویکرد محققان را قادر ساخت تا به راحتی مسیرهای پروازی مختلف و نمایش‌های آکروباتیک را بدون آسیب به پهپادها اجرا کنند.

تنها با چند ساعت آموزش توسط شبیه ساز، یک کوادکوپتر مجهز به این الگوریتم ناوبری می‌تواند از دوربین و حسگر پردازنده خود استفاده کند تا دستورات کنترلی خاص خود را برای طیف وسیعی از حرکات آکروباتیک به وجود آورد. این مانورها شامل حرکاتی است که نیازمند نیروی زیاد و شتاب زاویه‌ای توسط پهپاد هستند.

"داویده اسکاراموزا" استاد رباتیک در دانشگاه زوریخ می‌گوید: الگوریتم ما به پهپادها می‌آموزد که چگونه مانورهای آکروباتیک را انجام دهند که حتی برای بهترین خلبانان انسانی نیز چالش برانگیز باشد.

محققان امیدوارند که این الگوریتم چیزی بیش از یک نوع جدید ناوبری خودران ارائه دهد. آنها می‌گویند پهپادها با این الگوریتم می‌توانند کارایی بیشتری داشته باشند.

"اسکاراموزا" افزود: اگر این الگوریتم با ظرفیت بیشتر باتری همراه شود، می‌تواند مسافت‌های بیشتری را تحت پوشش قرار دهد و این به معنای فواید واقعی برای برنامه‌هایی مانند عملیات‌های جستجو و نجات و خدمات حمل و نقل پهپادی است.

این مطالعه در مجله Robotics: Science and Systems منتشر خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پهپاد هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۳۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده مایکروسافت از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی دقیق‌تر آب‌وهوا

در مارس ۲۰۲۳، ForecastWatch، شرکت نظارت بر پیش‌بینی آب‌وهوا، عنوان «دقیق‌ترین ارائه‌دهنده پیش‌بینی آب‌وهوا در جهان» را به تیم توسعه آب‌وهوای Microsoft Start داد. به‌نظر می‌رسد که تیم «مایکروسافت استارت» قصد توقف ندارد و اهداف بلندپروازانه دیگری را در نظر گرفته است.

به گزارش دیجیاتو، به‌تازگی مایکروسافت اعلام کرده که این تیم با استفاده از هوش مصنوعی، روش دقیق‌تری برای پیش‌بینی آب‌وهوای ۳۰ روز آینده را ارائه کرده است. این سرویس در آینده‌ای نامعلوم عرضه می‌شود.

مایکروسافت در وبلاگ بینگ می‌گوید که تیم استارت مقاله‌ای را در مورد یک مدل جدید پیش‌بینی میان‌برد در سایت arXiv منتشر کرده است. این مقاله نشان می‌دهد که چگونه مدل جدید مایکروسافت استارت با مدل فعلی مورد استفاده توسط مرکز اروپایی پیش‌بینی آب‌وهوا ​​ (ECMWF)، مقایسه شده است. به‌طور خلاصه، سیستم جدید مایکروسافت استفاده از پنج مدل مختلف هوش مصنوعی و سه معماری یادگیری عمیق را برای پیش‌بینی‌های خود ترکیب می‌کند.

نحوه عملکرد مدل‌های هوش مصنوعی مایکروسافت استارت برای پیش‌بینی آب‌وهوا

مایکروسافت می‌گوید که این مدل‌های هوش مصنوعی می‌توانند ده‌ها سال داده‌های آب و هوا را به‌خاطر بسپارند تا بتوانند الگو‌های آشنای امروزی را شناسایی کنند. این مدل‌ها در نهایت می‌توانند پیش‌بینی کنند که در آینده چه تغییرات آب‌و‌هوایی اتفاق می‌افتند. مایکروسافت دراین‌باره می‌گوید:

«این مدل‌های هوش مصنوعی تقریباً مانند مدل NWP عمل می‌کنند: با توجه به وضعیت فعلی جو در یک کره سه بعدی (عرض جغرافیایی، طول جغرافیایی و ارتفاع)، وضعیت جو را برای مدتی در آینده، مثلاً یک ساعت، پیش‌بینی می‌کنند. سپس این پیش‌بینی را به مدل برمی‌گردانند تا دو ساعت بعد را پیش‌بینی کنند و به همین ترتیب.»

مدل‌های هوش مصنوعی مایکروسافت می‌توانند با استفاده از یک GPU (پردازشگر گرافیکی) پیش‌بینی‌ها را سریع‌تر اجرا کنند و در نتیجه می‌توانند به دفعات بیشتری اجرا شوند؛ بنابراین از نظر تئوری، پیش‌بینی‌های دقیق‌تری خواهند داشت.

مایکروسافت می‌گوید که روش‌های اختصاصی اندازه‌گیری خطا‌های دمای آن‌ها تاکنون دقیق‌تر از روش‌هایی است که توسط ECMWF استفاده می‌شود. ردموندی‌ها این مدل را برای پیش‌بینی آب‌و‌هوای ۳۰ روزه به مدل‌سازی تیم مایکروسافت استارت خود اضافه خواهند کرد.

مایکروسافت استارت یکی از سرویس‌های مایکروسافت است که به نمایش اخبار روز دنیا، نتایج مسابقات ورزشی و وضعیت آب‌وهوا می‌پردازد.

دیگر خبرها

  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • استفاده مایکروسافت از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی دقیق‌تر آب‌وهوا
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • میز جلو مبلی وقتی هوش مصنوعی آماده کرده باشه! (عکس)
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • تصاویر پهپادها جنایت جدید ضدبشری اسرائیل در غزه را فاش کرد
  • تصاویر پهپادها جنایت جدید ضدبشری اسرائیل در غزه را فاش کرد+ فیلم