Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@07:19:37 GMT

آیا مرگ دماوند نزدیک است؟

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۰۳۸۷۹

آیا مرگ دماوند نزدیک است؟


به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، شاید این روزها که در نگرانی حاصل از شیوع ویروس کرونا و حباب بزرگ سکه و ارز به سر می‌بریم، کمتر به موضوع مهم و نگران‌کننده زمین‌لرزه اخیر در منطقه شرق دماوند، استان مازندران توجه کرده باشیم.

زمین‌لرزه‌ای که می‌تواند تبعات و پیامدهای مختلفی به همراه داشته باشد به طوری که بسیاری از کارشناسان معتقد بودند، این زمین‌لرزه به دلیل فعالیت مجدد آتشفشان دماوند بوده است که اگر این امر به وقوع بپیوندد، در کنار مشکلات فراوانی که برای مردم دماوند و استان‌های همجوار این کوه، ایجاد خواهد کرد، تنش‌های محیطی و اجتماعی را نیز به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته جالب اما سخنان منصور قربانی، رئیس انجمن زمین‌شناسی ایران است، وی مدعی شد که که زمین‌لرزه شرق دماوند ربطی به فعالیت آتشفشان دماوند ندارد چرا که نشانه سوت آخر فعالیت این آتشفشان یا سوت مرگ آن به صدار درآمده است.

منصور قربانی درخصوص زلزله اخیر منطقه شرق دماوند، اظهار کرد: این زلزله بر اثر گسل فعال مشا رخ داده بود، هیچ ارتباطی به آتشفشان دماوند ندارد و کاملا جدا از آن است.

وی تصریح کرد: آتشفشان دماوند در حال حاضر زلزله‌ای ندارد، در حقیقت زلزله‌های بیشتر آتشفشان‌های دنیا معمولا زیر ۳ ریشتر هستند و کمتر زلزله بزرگ دارند، دماوند هم در زمان فعالیتش زلزله بزرگ و بالای ۳ ریشتر نداشت چه رسد به امروز که فعالیت آن تقریبا پایان یافته است.

رئیس انجمن زمین‌شناسی ایران خاطرنشان کرد: دماوند یک آتشفشان تقریبا خاموش است و فعالیت مجدد نخواهد داشت، گاز و بخار آبی که از دهانه کوه دماوند خارج می‌شود مربوط به ماگما و مواد مذاب نیست بلکه سنگ‌های داغ موجود در زیر دماوند که روزی مذاب بوده‌اند، در حقیقت این گازها و بخار آب به رفتار گذشته دماوند ربط پیدا می‌کند.

قربانی به این موضوع اشاره کرد که مشاهده آب‌ چشمه‌های آب‌گرم که از پیرامون آن خارج می‌شود نتیجه برخورد آب‌های فرو رو که منشا جوی دارند است، وقتی این آب‌ها به ژرفا می‌روند به سنگ‌های داغ برمی‌خورند و گرم می‌شوند سپس قلیان کرده و به مانند چشمه‌های آب‌گرم، به سطح می‌رسند.

عضو هیات علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: همه آتشفشان‌های دنیا معمولا دارای یک مخزن ماگمایی (ماده مذاب) هستند، اگر مخزن موجود در آتشفشان سرد و به اصطلاع بلوری شده باشد، آتشفشان دیگر فعالیت نخواهد داشت.

قربانی خاطرنشان کرد: شواهد نشان از آن دارد که دماوند دارای مخزن مگمایی مذاب نیست، اگر آتشفشانی دارای مخزن مذاب باشد، می‌توان گفت که آن آتشفشان دارای فعالیت است اما در مورد دماوند آن مخزن، بلوری و کریستالی شده و همانطور که گفته شد شواهد چند هزار ساله این کوه نیز این امر را نشان داده است.

رئیس انجمن زمین‌شناسی ایران در ادامه گفت: زمانی که مخزن آتشفشان بلوری شده باشد احتمال فعالیت مجدد آن ناممکن است و در ایران تقریبا همه آتشفشان‌ها حتی تفتان هم احتمال فعالیت وجود ندارد.

قربانی گفت: عواملی که باعث به وجود آمدن دماوند شده از بین رفته و مخزن مذاب هم بلوری شده است و سنگ‌های داغ ناشی از فعالیت‌های گذشته دماوند در زیر آن وجود دارد و هم‌اکنون مقدار بخار آب و سولفور و غیره که از دهانه بالای دماوند خارج می‌شود در واقع همان بخار آب و گازهای سولفوری است که بعد از فعالیت آتشفشان رخ می‌دهد.

وی افزود: این عوامل به طور معمول نشانه سوت آخر فعالیت یک آتشفشان یا سوت مرگ آن است.

رییس انجمن زمین‌شناسی ایران تاکید کرد: دماوند تمام فعالیت‌های خود را انجام داده و اصولا یک آتشفشان هم مانند دماوند اگر هم فعال باشد نمی‌تواند زلزله‌های بزرگ ایجاد کند و همچنین هیچ فعالیت انسانی نمی‌تواند روی فعال شدن یک آتشفشان نقش داشته باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پرونده اکبر طبری دهه کرامت جمعیت امام علی وحید خزایی نسیم افغانی شارمین میمندی نژاد دماوند زمین لرزه پرونده اکبر طبری دهه کرامت جمعیت امام علی وحید خزایی نسیم افغانی شارمین میمندی نژاد انجمن زمین شناسی ایران آتشفشان دماوند یک آتشفشان زمین لرزه بخار آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۳۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله در میان مقامات اسراییلی

دریافت 31 MB کد خبر 6091087

دیگر خبرها

  • نشست تبیینی ائمه جمعه و روحانیون شهرستان دماوند
  • عملیات اجرایی مخزن آب شرب شهر گوجان آغاز شد
  • اتصال خط ۵۰۰ مخزن عباس آباد به خط اصلی آبرسانی منطقه ۹ پله ارومیه
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • فوران دوباره کوه «روآنگ» در اندونزی
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند
  • زلزله در میان مقامات اسراییلی
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم