Web Analytics Made Easy - Statcounter

زخم اثنی عشر یکی از دلایل عمده درد شکم است. پس از درمان، معمولاً طی چند هفته وضعیت بهتری پیدا می‌کنند.

به گزارش شریان نیوز،زخم اثنی عشر، زخمی است که در آستر دوازدهه تشکیل می‌شود. اثنی عشر شما اولین قسمت از روده کوچک شماست، بخشی از دستگاه گوارش شما که غذا پس از ترک معده شما مستقیماً از آن عبور می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

زخم معده و زخم اثنی عشر هر دو از انواع زخم معده هستند. اگر هر کدام از این موارد را داشته باشید، آن را "بیماری زخم معده" می‌نامند.

علل زخم اثنی عشر:

معده شما اسید قوی ایجاد می‌کند که میکروب‌ها را از بین می‌برد و به شما در هضم غذا کمک می‌کند. برای محافظت از خود در برابر این اسید، سلول‌های معده و اثنی عشر سدی از مخاط ایجاد می‌کنند. اگر این سد آسیب دیده باشد، زخم ایجاد می‌شود.

علت اصلی این آسیب عفونت با باکتری‌هایی به نام Helicobacter pylori یا H. pylori است. این باکتری‌ها می‌توانند باعث شود تا لایه اثنی عشر شما ملتهب شود و زخم ایجاد شود.

برخی از دارو‌ها همچنین می‌توانند باعث ایجاد زخم اثنی عشر بخصوص دارو‌های ضد التهابی مانند ایبوپروفن و آسپرین شوند. به ندرت، سایر دارو‌ها یا شرایط پزشکی ممکن است باعث ایجاد زخم شود.

این احتمال وجود دارد که در کشیدن سیگار، نوشیدن الکل یا استرس، به زخم اثنی عشر مبتلا شوید، اما این موارد از آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری اهمیت کمتری دارند.

علائم زخم اثنی عشر:

اگر زخم اثنی عشر دارید، ممکن است:

• درد در معده یا شکم وجود دارد (این درد ممکن است بیاید و برود و با یک آنتی اسید تسکین یابد)

• سوء هاضمه داشته باشید.

• بعد از خوردن غذا احساس پر بودن و نفخ کنید.

• احساس می‌کنید ممکن است استفراغ کنید (حالت تهوع)

• کاهش وزن

خیلی اوقات، یک زخم می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند. اگر:

• شما یک درد شدید در معده دارید که از بین نمی‌رود.

• استفراغ یا مدفوع خونین و یا رنگ سیاه به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید

مصرف چه مواد غذایی سبب تشدید ریفلاکس می‌شوند؟ تشخیص زخم اثنی عشر:

برای تشخیص زخم اثنی عشر، پزشک با شما صحبت خواهد کرد و شما را معاینه می‌کند. آن‌ها همچنین آزمایشاتی را انجام می‌دهند که شامل موارد زیر است:

گاستروسکوپی: (که به آن آندوسکوپی نیز گفته می‌شود)، یک متخصص از یک لوله نازک و انعطاف پذیر که در انتهای آن دوربین قرار دارد استفاده می‌کند تا داخل معده و اثنی عشر شما را نگاه کند.

آزمایش خون، نمونه مدفوع یا آزمایش تنفس: برای تشخیص اینکه آیا شما هلیکوباکتر پیلوری در سیستم خود دارید یا خیر.

اگر گاستروسکوپی انجام دادید، جراح ممکن است نمونه‌ای از بافت (بیوپسی) را برای آزمایش هلیکوباکتر پیلوری انجام دهد.

درمان زخم اثنی عشر:

اگر زخم شما به دلیل هلیکوباکتر پیلوری ایجاد شود، درمان معمول "درمان سه گانه" است. این شامل مصرف ۲ آنتی بیوتیک برای از بین بردن باکتری‌ها و دارویی برای کاهش میزان اسید معده شما است.

اگر شما به عفونت هلیکوباکتر پیلوری مبتلا نشده اید و از دارو‌های ضد التهاب استفاده کرده اید، لازم است که مصرف آن‌ها (در صورت امکان) را متوقف کنید و برای کاهش تولید اسید توسط معده، دارو را شروع کنید.

دارو‌های سرکوب کننده اسید: متداول‌ترین دارو مهارکننده‌های پروتون پمپ (PPI) است

اقدامات سبک زندگی می‌تواند علائم را بهبود بخشد، مانند:

اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید.

از هر نوع غذای محرک مانند قهوه، شکلات، گوجه فرنگی، غذا‌های چرب یا غذا‌های پرادویه خودداری کنید.

وعده‌های غذایی کمتری بخورید و وعده شام خود را ۳-۴ ساعت قبل از خواب بخورید.

سیگار کشیدن را متوقف کنید.

میزان مصرف الکل را کاهش دهید.

منبع: شریان

کلیدواژه: هلیکوباکتر پیلوری زخم اثنی عشر دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۹۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

افراد مختلف با توجه شدت و نوع بیماری و همچنین سطح سلامتی شان ممکن است علائم مختلفی را در اثر ابتلا به ورم معده تجریه کنند. به طور کلی رایج‌ترین علائم بروز بیماری گاستریت عبارتند از:

دل درد، سوزش معده، رفلاکس اسید معده، سوء هاضمه، بروز علائم بد گوارشی بعد از خوردن غذا، حالت تهوع، استفراغ، احساس پر بودن ناحیه بالایی شکم بعد از مصرف غذا، نفخ، سکسکه، کم شدن اشتها، مدفوع سیاه رنگ، استفراغ خون یا موادی شبیه قهوه و ….

در صورت مشاهده این علائم و داشتن تجربه بیماری‌های عفونی معده مانند زخم معده، بهتر است در اولین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع و زود هنگام در درمان بیماری گاستریت بسیار موثر است.

چه عواملی خطر بروز گاستریت معده را افزایش می‌دهند؟

استفاده مکرر از برخی دارو‌ها و مسکن‌های رایج مانند آسپرین و ایبوپروفن بدون تجویز پزشک می‌تواند باعث ایجاد پیش زمینه بیماری گاستریت شوند. علاوه بر این مصرف نوشیدنی‌های الکلی، استرس شدید و افزایش سن نیز عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری گاستریت را افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته
  • هرآنچه باید از مشخصات و امکانات قطار میلاد بدانید
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد