Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، طی روز‌های گذشته یک فایل صوتی در فضای مجازی ایرانی به سرعت دست به دست شد که در آن به افراد توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا یا درمان بیماران مبتلا به آن از گلاب استفاده شود، چراکه این عرق گیاهی با توجه به اینکه در شست‌وشوی خانه کعبه و بقاع متبرکه مورد استفاده قرار می‌گیرد، خاصیت ضدعفونی‌کننده و ضد ویروسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قسمتی از این فایل صوتی فرد توصیه‌کننده ادعا می‌کند که چند سی‌سی گلاب به یک فرد مبتلا به کرونای در حال مرگ در ICU خورانده و موجب شده است تا تب او کاهش پیدا کند و از سوی دیگر ریه تخریب شده بیمار بهبود یابد. سعدی‌ سروده است: «بوی گل را از که جویی از گلاب» حال اگر این ادعا صحت داشته باشد، باید بگوییم بوی زندگی را هم از گلاب می‌جوییم. این ادعا را با کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، در میان گذاشتیم و نظر وی را در این باره جویا شدیم.

  جهانپور در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: این‌گونه ادعا‌ها با شیوع کرونا همواره وجود داشته است. یک روز روغن بنفشه تجویز و امروز گلاب تجویز می‌کنند. هیچ یک از این ادعا‌ها را تا زمانی که مورد آزمایش‌های بالینی قرار نگیرند نمی‌توان جدی گرفت؛ لذا این افراد مدعی، منافع خاصی دارند یا از مشکلات روحی و روانی رنج می‌برند. در مورد مواد دارویی، اعم از شیمیایی یا طبیعی و مدرن یا سنتی، مهم این است که در آزمون‌ها و مطالعات انجام‌شده شواهد و مدارکی دال بر اثربخشی یک ماده یا کاهش عوارض و پیامد‌های بیماری وجود داشته باشد. در این صورت این ماده دارو محسوب می‌شود و در درمان کاربرد دارد و قابل تجویز است. در حال حاضر چنین چیزی را در بین عرقیجات برای کرونا نمی‌شناسیم، اما هرکسی که مدعی است باید مسیر علمی آن را طی کند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در مورد دارو‌های استفاده‌شده در ایران برای درمان بیماران کرونایی گفت: در حال حاضر دو یا سه دارو می‌تواند عواقب مرگبار کرونا را کاهش دهد که در کشور ما نیز استفاده می‌شود؛ اگرچه هنوز شواهد متقن و قطعی نیستند، اما به نسبت دارو‌های دیگر اندکی مؤثر‌ترند. همچنان واکسن یا داروی مؤثری برای کرونا نمی‌شناسیم، اغلب این دارو‌ها کنترل‌کننده عوارض جانبی یا کاهش‌دهنده مرگ و میر هستند.

وی در رابطه با تجویز کورتون‌ها برای بیماران کرونایی نیز گفت: وقتی بیماران در حالت زجر شدید تنفسی یا در ICU بستری هستند این بحث وجود دارد که کورتون‌ها مانند دگزامتازون یا پردنیزولون برای افرادی که در حالت دیسترس تنفسی بوده و تحت اکسیژن‌گیری هستند یا اینتوبه شده‌اند برای کاهش عوارض و درد‌های شدید آن‌ها از کورتون‌ استفاده کنند. اینترفرون‌بتا نیز در برخی افراد که دچار افت سلول‌های خونی شده‌اند، به ویژه بیمارانی که در وضعیتی بحرانی به سر می‌برند، تأثیری نسبی در کاهش عوارض بیماری و میزان مرگ و میر آن‌ها داشته است.

مدیرکل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت درباره دارو‌های ضد انعقاد مانند خانواده هپارین‌ها گفت: با توجه به اینکه ویروس کرونا مشکلات عروقی و اختلالات انعقادی ایجاد می‌کند، این دارو‌ها در بیماران بستری با دوز درمانی مشخص موجب کاهش لخته‌های خونی می‌شود یا از تشکیل آنها جلوگیری می‌کند و عوارض آن را در بیماران کرونایی کاهش می‌دهد. پزشکی مبتنی بر شواهد و مدارک علمی است و تا زمانی که شواهد و ادله علمی کافی برای درمان یک بیماری موجود نباشد، نمی‌توان این درمان را تجویز کرد.       

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۸۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مظهری، رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، گفت: نسخه پیچی و فروش دارو همچنان تحت کنترل مسئول فنی داروخانه هاست و فقط حمل دارو با ابلاغ این آیین نامه با استفاده از سکوهای اینترنتی انجام میشود.
وی افزود: این آیین نامه با رعایت اصول حفظ سلامت بیماران، موجب سهولت دسترسی بیماران به داروهای مورد نیاز میشود.
مظهری ادامه داد: توزیع دارو بر بستر اینترنت بزودی به صورت آزمایشی در چند شهر با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز می شود و بعد از ۶ ماه در سراسر کشور پوشش داده می شود.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در پایان گفت: بیماران با استفاده از سکوهای اینترنتی برای انتخاب نزدیکترین داروخانه به محل سکونت میتوانند داروی خود را سریع تر دریافت کنند .

دیگر خبرها

  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت