Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع کرونا با وجود تمام نگرانی‌ها و محدودیت‌هایی که ایجاد کرد جنبه‌های مثبتی هم در حداقل در نظام آموزشی به دنبال داشت البته که نباید از چالش‌هایی که روش‌های جدید تدریس داشتند و آموزش‌های نوپای مجازی غافل شد.

تقویم آموزشی پر از تعطیلی مدارس با گسترش کرونا در مسیری پیش رفت که دیگر روز‌های دایر مدارس انگشت شمار شده‌اند و دانش آموزان با توجه به شرایط ناگزیر به خانه نشینی هستند، مهمان ناخوانده منحوس تقریبا از اواخر سال تحصیلی گذشته چرخه فعالیت‌ها را ناقص کرد و به هر ترتیبی که بود پرونده سال تحصیلی قبل بسته شد، اما گویی سال تحصیلی جدید هم بر مبنای شرایط موجود با تداوم شیوع کرونا همراه خواهد بود و بابد شرایط خاصی برای آموزش در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر اجباری تقویم سال تحصیلی آینده

اواخر خردادماه رئیس جمهور از آغاز زودتر از موعد سال تحصیلی و بازگشایی مدارس در نیمه شهریور خبر داد و این یعنی تغییر اجباری تقویم آموزشی عمان موضوعی که آموزش و پرورشی‌ها سال‌ها منتظر آن بودند و امسال این موضوع اجرایی شد.

اما این همه ماجرا نیست و شیوع کرونا و نگرانی از ابتلا به آن خانواده‌ها را درگیر کرده است، علاوه بر آن تامین الزامات و زیرساخت‌های لازم موضوع دیگری است که از تامین آن اطمینانی وجود ندارد.

حمید رفیعی معلم و فعال حوزه آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش درباره مشکلات و چالش‌های موجود بیان کرد: وضعیت آموزش و پرورش بسیار پیچیده است و به دلیل گستره وسیع آن با جمعیت بسیاری که در گروه سنی حساسی هستند درگیر است از طرفی شیوع کرونا نگرانی‌های بسیاری در این جامعه به وجود آورده است علاوه بر آن برخی تصمیمات در آموزش و پرورش بدون پشتوانه و صرفاً با تکیه بر کنکور سراسری اتخاذ می‌شود، اما این در حالی است که بزرگترین لطمه را در این دوران خاص دانش‌آموزان ابتدایی به ویژه در مناطق محروم با آن مواجه بودند.

او ادامه داد: اشتغال بالای معلم به آموزش دانش آموزان در کلاس‌های چندپایه باعث نگرانی آموزش کامل در اینگونه کلاس‌ها شده است که باید تصمیماتی مناسب اتخاذ شود تا دانش آموزان در پایه‌های تحصیلی جلوتر دچار مشکل شود.

رفیعی با اشاره به تراکم بالای کلاس‌ها در مدارس شهر‌ها بیان کرد: علاوه بر این موضوع تراکم کلاسی در برخی مناطق به دلیل مشکل سرانه فضای آموزشی و کمبود معلم بسیار بالاست همچنین در سال جاری استقبال از مدارس غیردولتی کاهش پیدا کرده بنابراین تراکم کلاس‌های دولتی افزایش یافته و سیاست دولت عملاً استفاده از فضای مجازی خواهد بود که برای این موضوع باید پیوست فکری فرهنگی ایجاد شود.

این کارشناس آموزشی با تاکید بر اهمیت تمرکززدایی در آموزش و پرورش و نقش پر رنگ نظارتی آموزش و پرورش گفت: در تعطیلات تابستان و بازگشایی زودتر از موعد، گرمای هوا را داریم که ممکن است در برخی مناطق فعالیت کلاس‌های درس را با مشکل روبرو کند، بنابراین باید به فکر تامین سیستم سرمایشی مناسب باشند می‌شود و باید متناسب با شرایط اقدام کنند.

ضرورت ارزیابی عملکرد معلمان فعال در آموزش مجازی

تعطیلات ناخواسته مدارس در سال تحصیلی گذشته تلنگری بود تا نقاط مغفول مانده آموزش پررنگ شود و یکی از این نقاط نادیده گرفتن آموزش تدریس به معلمان در فضای مجازی است، همین موضوع باعث شد تا بسیاری از معلمان انرژی و زمان بیشتری برای تولید محتوای الکترونیکی را نسبت به آموزش‌های حضوری داشته باشند و گاه در برابر آموزش‌ها مقاومت‌هایی باشد.

رفیعی درباره ضرورت آموزش‌های مجازی و ورود معلمان به این عرصه گفت: در روند آموزش مجازی برخی معلمان هنوز با شاد همراه نیستند، همچنین خودخوان کردن برخی دروس و به روز آوری معلمان یکی دیگر از ضرورت‌های آموزش و پرورش است که باید به آن توجه داشته شود.

این معلم با تاکید بر مدیریت هوشمند علاوه بر فاصله گذاری هوشمند تاکید کرد: باید نظارت بر تدریس معلمان بیشتر شود و سنجش عملکرد معلمی که در آموزش مجازی فعال است با دیگر معلمان تمایز داشته باشد.

رفیعی معتقد است که به منظور کاهش نگرانی خانواده‌ها شیفت دوم مدارس باید بازگردد، کاهش حجم مطالب درسی و حتی استفاده از ظرفیت مساجد به منظور فاصله‌گذاری اجتماعی از جمله مسائلی است که می‌تواند به کاهش نگرانی ناشی از شیوع بیشتر کرونا کمک کند.

تغییر تقویم آموزشی فرصت یا تهدید؟

موضع تغییر تقویم آموزشی مناقشه‌ای جدی میان مجلس و آموزش و پرورش بوده و سال‌هاست درباره آن صحبت شده است اما هنوز به نتیجه نرسده است و تصمیم امسال ستاد کرونا ناگزیر این تغییر را به مرحله اجرا نزدیک می‌کند.

احمد عابدینی معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در این باره به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گفت: سال‌هاست تغییر تقویم مورد توجه آموزش و پرورش بوده است و این موضوع میان آموزش و پرورش و مجلس مورد بحث قرار گرفته است حتی  ۳-۴ سناریو پیشنهاد شد به این ترتیب از  تعطیلی در تابستان دو هفته کاسته شود تا جبرانی برای وجود تعطیلات متعدد باشد علاوه بر آن می‌توانیم تعطیلات عید را هم کم کنیم.

او با اشاره به اینکه تاکنون ۱۳ تا  ۱۴ بار زمان بازگشایی تغییر کرده است، اظهار کرد:  آخرین تغییر مربوط به اوایل دهه ۷۰ است که آموزش و پرورش اعلام کرد مدارس از نیمه شهریور ماه بازگشایی شوند، اما بعد از این موضوع تغییر تقویم با نظر مجلس انجام  گرفت و این تغییر اخیر هم با توجه به  اقتضائات امروز تغییر تقویم ضرورت دارد  البته که باید استلزامات لازم در این مورد انجام شود هرچند که تعدد تعطیلات ضرورت بازگشایی مدارس را دوچندان می‌کند. 

عابدینی درباره تعیین تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌ها تصریح کرد: هنوز در این مورد مصوبه ای نداریم اما در شرایط کلی با توجه به اینکه  ساعت تربیتی مدارس اضافه شده است باید تعطیلی پنج‌شنبه‌ها سامان یابد  تا مصوبه‌ای که تا امروز لغو شده بود بار دیگر احیا شود، ولی هنوز به طور قطعی در این مورد صحبت نشده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش تعطیلی مدارس کرونا ویروس شبکه شاد حوزه آموزش و پرورش تقویم آموزشی تغییر تقویم دانش آموزان سال تحصیلی شیوع کرونا آموزش ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۹۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان با رقابت ۴۲۰ نفر به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان برگزار شد.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در حاشیه مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان به وضعیت مربیان پرورشی مدارس و برنامه استخدامی این نیرو‌ها اشاره کرد و گفت: براساس قانون احیای معاونت پرورشی باید هر مدرسه یک مربی داشته باشد.

میکائیل باقری، تعداد مربیان پرورشی را زیر ۵۰ هزار نفر اعلام کرد و خاطرنشان کرد: ۶۰ هزار مربی پرورشی در کشور کم داریم که امسال قرار است براساس ماده ۲۸ حدود ۱۱ هزار مربی جذب کنیم.

وی متذکر شد: با وجود این تعداد جذب در مقایسه با بازنشستگان امسال باز کمبود داریم که در این راستا وزیر آموزش و پرورش دنبال راه‌اندازی پردیس ویژه معلم پرورشی است که همه‌ساله حداقل تعدادی را جذب کنند تا کمبود‌ها جبران شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان هم در حاشیه این مراسم به خبرنگار آنا گفت: کلام نورانی خدا، دستورالعمل جاودانی سعادت بشر و حلقه اتصال تمام مسلمین جهان است و در شرایطی که مسلمین در برابر هجوم بی‌رحمانه دشمنان احتیاج به اتحاد و همبستگی دارند، بهترین راه این است که همگی گرد قرآن جمع شوند.

محمد رستم‌پور اضافه کرد: این همان حبل‌الله و رشته محکم الهی است که تمام دل‌ها را به هم مربوط می‌کند و در آیه شریفه ۱۰۳ سوره آل‌عمران به آن دعوت کرده و می‌فرماید: «وَاعْتَصِمُوابِحَبْلِاللَّهِجَمِیعًاوَلَاتَفَرَّقُوا» اعتصام به حبل‌الله همان تمسک عمومی به تعلیمات این کتاب بزرگ است، این همان نور و هدایتی است که در آیات ۱۵ و ۱۶ سوره مائده به آن اشاره کرده و می‌فرماید: «قَدْ جَاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ کِتَابٌ مُبِینٌ یَهْدِی بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَ یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ یَهْدِیهِمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ.»

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان هم در حاشیه این مراسم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مطرح کرد: ارسنجان با همکاری فرمانداری، دانشگاه آزاد و سایر ارگان‌ها میزبان مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان شهرستان‌های بختگان، نی‌ریز، استهبان و ارسنجان است.

سید اکبر کاظمی ادامه داد: این مسابقات در سطح آموزشگاه بین تمامی دانش‌آموزان برگزار شده که ۴۲۰ نفر آنها از شهرستان‌های بختگان، نی‌ریز، استهبان و ارسنجان به این مرحله راه‌ یافتند که امروز به رقابت خواهند پرداخت.

وی با اشاره به حضور داوران ملی و بین‌المللی در این دوره از مسابقات در شهرستان ارسنجان مطرح کرد: مسابقات در رشته‌های فهم قرآن، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام، انشای نماز و گفتمان مهدوی با حضور دانش‌آموزان دختر و پسر در مقاطع متوسطه اول و دوم برگزار می‌شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان در توضیح رشته مربوط به گفتمان مهدوی، گفت: دانش‌آموزان با شبهات مهدوی آشنا می‌شوند و در این مسابقات به صورت گروهی با ایجاد شبهه و پاسخگویی به شبهه به مرحله بالاتر صعود می‌کنند.

کاظمی، موفقیت کشور را در گرو موفقیت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: کشوری قوی خواهد بود که آموزش و پرورشی قوی داشته باشد.

سروستان میزبان مسابقات قرآنی دانش‌آموزان

بیش از ۴۰۰ دانش‌آموز از شهرستان‌های فسا و سروستان در مسابقات قرآنی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

مدیر آموزش و پرورش سروستان هم خاطرنشان کرد: مسابقات قرآن سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور دانش‌آموزان فسا، شیبکوه، ششده و قره‌بلاغ در سروستان برگزار می‌شود.

مجتبی فرهادی افزود: بیش از ۴۳۰ دانش‌آموز در رشته‌های قرائت، حفظ، ترتیل، نهج‌البلاغه و اذان در این شهرستان باهم رقابت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود