Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ خیمه انتخاباتی برخی چهره‌ها که برای انتخابات ۱۴۰۰ خیز برداشته اند برپا شده است و چراغ خاموش فعالیت‌ها را کلید زده اند، در این میان اصلاح طلبان همچنان در بیم و امید تایید صلاحیت شدن کاندیدا هستند و هنوز تکلیف خود با انتخابات پیش رو را مشخص نکرده اند.

محمد هاشمی، عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید براینکه برای برگزاری انتخابات پرشور باید فضای انتخابات رقابتی باشد، معتقد است «در انتخابات ریاست جمهوری کسانی باید شرکت کنند که در عیار تصدی جایگاه مهم ریاست جمهوری باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»بیشتر بخوانید: احمدی‌نژاد فراموش کرده در دوران ریاست‌جمهوری‌اش چه اتفاقاتی افتاداو البته منعی برای حضور افراد مختلف در عرصه انتخابات قائل نیست و تأکید می‌کند نه تنها محمود احمدی نژاد، بلکه هر فردی که شرایط اعلام شده در قانون اساسی را دارد؛ باید حق حضور به عنوان کاندیدا در عرصه انتخابات را پیدا کند.

او که مدتیست از حزب کارگزاران جدا شده است از برنامه جریانات اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ ابراز بی اطلاعی می‌کند، اما معتقد است برخلاف اصولگرایان که کاندیداهایشان از سد شورای نگهبان عبور می‌کنند اصلاح طلبان و اعتدالیون همچنان در پیچ و خم نظارت استصوابی هستند.

آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح گفتگو با محمد هاشمی است؛

*****

*آقای هاشمی! در فاصله‌ای که تا انتخابات ریاست جمهوری آینده باقیمانده تحرکات چهره‌ها و برخی طیف‌های سیاسی از مدتی قبل کلید کرده است و حتی خبر‌ها حکایت از فعال شدن برخی ستاد‌های انتخاباتی هم دارد. پیش بینی شما از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ چیست، فکر می‌کنید شاهد حضور چهره‌های جدیدی در عرصه انتخابات خواهیم بود؟

بنده به این دلیل که رابطه‌ای با احزاب و جناح‌های سیاسی ندارم، نمی‌توانم در خصوص تصمیم آن‌ها برای به میدان فرستادن افراد مختلف به انتخابات اظهار نظر کنم.
اصولگرایان هر کاندیدایی را اراده کنند از سد شورای نگهبان عبور می‌کند

*به نظر می‌رسد طیف‌های سیاسی معمولا روی کاندیدا‌هایی سرمایه گذاری می‌کنند که مطمئن باشند از فیتر‌های نظارتی شورای نگهبان رد می‌شوند و یک دلیل اینکه هر دوره چهره‌های تکراری در صحنه رقابت حضور دارند و ظهور و بروز چهره‌های جدید کمتر است شاید همین باشد و.

ببینید شورای نگهبان نسبت به اصولگرایان سخت‌گیری نمی‌کند و تا کنون این جناح هر فردی را که اراده کرده، توانسته از سد شورای نگهبان عبور دهد. حساسیت شورای نگهبان بر روی چهره‌های جریان «اعتدال» و یا «اصلاح طلب» بسیار بیشتر بوده است.

در انتخابات اسفندماه گذشته مردم مشاهده کردند که بخشی از نامزد‌های انتخاباتی نزدیک به تفکر اصلاح طلبان و یا اعتدال گرایان نتوانستند از سوی شورای نگهبان مجوز ورود به عرصه انتخابات را بگیرند، اما این موضوع برای کاندیدا‌های جناح مقابل به این شکل پیش نرفت.

انتخابات رقابتی باشد مردم هم پای صندوق رأی می‌آیند

*به انتخابات اسفندماه اشاره کردید. در این انتخابات یک کاهش مشارکت را تجربه کردیم که نمونه آن پیشتر رخ نداده بود، پیش بینی شما از میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ چیست و الزامات افزایش مشارکت؟

تجربه برگزاری انتخابات در کشور ما نشان می‌دهد؛ هر زمان که انتخابات به سمت رقابتی شدن حرکت کرده، مردم نیز برای حضور در پای صندوق‌های رأی تمایل بیشتری از خود نشان داده‌اند. یک انتخابات رقابتی، آن هم در سطح ریاست جمهوری زمانی رقم می‌خورد که عیار کاندیدا‌ها هم وزن جایگاهی همچون ریاست دولت باشد. یعنی اینطور نباشد که یک سری چهره ناشناخته در کنار افرادی که توانایی میدیریت کشور را دارند به رقابت بپردازند.

*چگونه می‌توان چنین انتخاباتی را برگزار کرد؟

بنده معتقدم نباید ساختار انتخابات مهندسی شود. یعنی شورای نگهبان باید طی یک فرایند دقیق اجازه ورود افراد کاربلد به صحنه را بدهد. زیرا مردم زمانی که حس کنند با وجود رأی دادن و یا عدم مشارکت آنها، شخص موردنظر یک جریان خاص توفیق حاصل خواهد کرد؛ نسبت به تعیین سرنوشت خود بی میل می‌شوند.
مردم در انتخابات اسفندماه مشارکت کمتری داشتند چون.

انتخابات اسفندماه یک نمونه بارز در تشخیص ملاک مردم برای مشارکت در پای صندوق‌های رأی است. مردم زمانی که در مواجهه با لیست‌های انتخاباتی قرار گرفته و از روند تایید صلاحیت‌ها مطلع شدند، به این نتیجه رسیدند که خواه ناخواه نتیجه انتخابات از پیش مشخص است و حتی در این فضا بسیاری از کسانی که اصل را بر مشارکت در انتخابات می‌دانستند؛ نسبت به شرکت در انتخابات ابراز تمایل نکردند.

*برخی از صاحبنظران در حوزه سیاست هشدار می‌دهند که در فضای عدم مشارکت مردم در انتخابات، احتمال ظهور برخی از «شومن»‌ها و یا افرادی که با شعار‌های عوام فریبانه کار خود را به پیش می‌برند، وجود دارد. به نظر شما این خطر برای انتخابات ۱۴۰۰ متصور است؟

بنده در خصوص هیچ یک از فعالان سیاسی چنین واژه‌هایی را به کار نمی‌برم و معتقدم هر فردی در ذیل قانون اساسی جمهوری اسلامی حق شرکت در انتخابات، و عرضه برای کسب رأی دارد. حتما فردی که جسارت حضور در انتخابات را پیدا می‌کند، بر اساس یک اندیشه و برنامه پا به عرصه می‌گذارد. مردم نیز بعد از چهل سال و شرکت در چندین انتخابات به درجه‌ای از بینش سیاسی رسیده‌اند که در مواجهه با «برنامه» و «شعارها»، بهترین را انتخاب کنند.

احمدی نژاد هم حق کاندیداتوری در انتخابات را دارد

*بر اساس سخن شما، آقای احمدی نژاد هم حق دارد در انتخابات به عنوان کاندیدا حضور پیدا کند و...

بله! نه تنها ایشان، بلکه هرکسی که قانون اساسی او را تایید می‌کند، حق حضور در انتخابات را دارد. البته باید توجه داشت، قانون اساسی بحث نظارت استصوابی را به شورای نگهبان داده و این شورا نیز باید در بحث بررسی صلاحیت افراد عواملی مختلفی را مدنظر قرار بدهد.
عملکرد شورای نگهبان در نظارت استصوابی خوب نبوده است

متاسفانه شورای نگهبان در این بخش دقیق عمل نکرده و شاهد بودیم که در یک دوره فردی مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی به بهانه‌های مختلف رد صلاحیت می‌شود و افراد دیگری به تایید این شورا می‌رسند. واقعیت امر این است که شورای نگهبان در بررسی صلاحیت افراد از معیار خاصی که برآمده از «شایسته سالاری» باشد تبعیت نمی‌کند. این رفتار شورای نگهبان مختص به یک انتخابات نبوده و در چندین انتخابات دیگر نیز نمود داشته است.

*آقای هاشمی با این پیش فرضی که در نوع نظارت شورای نگهبان گفتید این احتمال وجود دارد که جریان اعتدال و اصلاحات به طور کل از شرکت در انتخابات کنار بکشد؟

بنده قبلا هم عرض کردم به این دلیل که ارتباطی با اصلاح طلبان ندارم، در جریان تصمیمات آن‌ها نیز نیستم. باید ببینیم چه پیش خواهد آمد...

*اساسا فکر می‌کنید عقب نشینی یک جریان سیاسی برای حضور انتخابات تاکتیک مناسبی باشد؟

رخداد‌های سیاسی در ایران در یکسال باقی مانده تا انتخابات ۱۴۰۰ معلول عوامل گسترده‌ای است و هر تحلیلی در این خصوص نیز مبتنی بر حدس و گمان خواهد بود؛ به همین دلیل من در خصوص این دست از سوالات اظهار نظر نمی‌کنم.
کرونا و شرایط اقتصادی فعلی به شدت بر انتخابات ۱۴۰۰ تاثیر خواهد گذاشت

باید توجه داشته باشیم همین موضوع بیماری «کرونا» و شرایط کنونی کشور به خصوص در بحث اقتصاد از جمله عواملی هستند که بشدت بر روی انتخابات سال آینده و روند پیش رو تاثیر دارند و از هم اکنون نمی‌توان در خصوص وقایع انتخابات ۱۴۰۰ به راحتی صحبت کرد. لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محمد هاشمی شورای نگهبان انتخابات اسفندماه انتخابات ۱۴۰۰ عرصه انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان اصلاح طلبان قانون اساسی احمدی نژاد چهره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است

استاندار اصفهان گفت: شوراها یکی از مظاهر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است که با نگاه حکیمانه و فرمان امام(ره) شکل گرفت و مقام معظم رهبری هم در راستای همین نگاه حکیمانه در شعار امسال روی مشارکت مردم تأکید داشتند و به‌سمت مردم سوق داده شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا مرتضوی صبح امروز، یکشنبه، در یکصدوسی‌امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان حاضر شد و با گرامیداشت روز شوراها، اظهار داشت: روز شوراها فرصت مناسبی برای ارزیابی عملکرد و نحوه حرکت به‌سمت اهداف متعالی شوراها است و این روز را خدمت همه اعضای شوراهای استان، شهرستان و روستاهای کشور و به‌ویژه اصفهان تبریک می‌گویم.

وی با بیان اینکه شوراها یکی از مظاهر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است که با نگاه حکیمانه و فرمان امام(ره) شکل گرفت، افزود: مقام معظم رهبری هم در راستای همین نگاه حکیمانه در شعار امسال روی مشارکت مردم تأکید داشتند و به‌سمت مردم سوق داده شد.

استاندار اصفهان با یادآوری اینکه شوراها جلوه‌ای از حرکت بین مردم برای استقرار نظام جمهوری اسلامی است، گفت: شوراها بر اساس قانون اساسی و نگاه مکتبی دین ما شکل گرفته و جامعه را به‌سمت استفاده از خرد جمعی و مشارکت مردم در اداره امور پیش برده و بر همین اساس اتفاقات خوبی را رقم زده است.

وی خاطرنشان کرد: شکل‌گیری شوراهای شهری و روستایی از جمله مصادیق بارز حضور مردم در حکمرانی و بر اساس مسیر شوراها است، تشکیل شوراها موجب تحکیم پایه‌های نظام جمهوری اسلامی شد و ظرفیت شوراها به‌نحوی مورد استفاده قرار گرفت که مردم در حرکت جمعی برای حل مسائل پیرامونی خود مشارکت کنند و نظام ما به‌عنوان یک نظام مردمی با شکل‌گیری شوراها روند پایدارتری را پیدا کرد.

مرتضوی با ابراز اینکه سایر استان‌ها به عملکرد شوراهای کلان‌شهرها به‌ویژه اصفهان نگاه ویژه‌ای دارند، گفت: اصفهان محل رفت‌وآمد مسئولین مختلف است و تأثیرپذیری از نگاه و عملکرد و نحوه تصمیم‌گیری شورای شهر اصفهان در سایر شهرها و روستاها انعکاس خود را نشان می‌دهد و در بخش‌های مختلف این تأثیرپذیری را می‌بینیم حتی با این جزئیات که یک نماد در روشنایی شهر استفاده می‌شود، در شهرهای کوچک تأثیرگذاری آن دیده می‌شود  که این خود فرصتی برای تعامل و هماهنگی میان شوراها فراهم می‌کند.

وی با اشاره به رویکردهای متناسب دغدغه‌مند شورای اسلامی شهر اصفهان، گفت: توجه به مسائل زیست‌محیطی، نگاه به ظرفیت‌سازی تأمین انرژی، توجه به منابع آب، مصرف بهینه آن و مباحث صرفه‌جویی آب و ارائه کمک فکری به مدیریت استان در حوزه آب و توجه به مباحث حمل‌ونقل عمومی نشان‌دهنده نگاه عمیق شورای ششم به مسائل شهر و استان است.

استاندار اصفهان اضافه کرد: در این دوره از شورای اصفهان به مسائل شهری نگاه عمیق و ویژه‌ای شکل گرفته و این یک اتفاق مبارک است، اگر مدیریت شهری برای خط دوی مترو وقت بگذارد نسبت به ایجاد شهر کارگاهی در معابر و خیابان‌ها، اهمیت بیشتری دارد.

وی افزود: شورای شهر اصفهان علی‌رغم هزینه‌های اجتماعی به‌دنبال کارهای ریشه‌ای و عمیق رفته‌ و در این راستا تصمیمات خوبی در حوزه سلامت و گردشگری اتخاذ کرده است که جای تقدیر و قدردانی دارد.

انتهای پیام/170/+

دیگر خبرها

  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • وضعیت 2+2 مصدوم سپاهان پیش از ال‌کلاسیکو
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است
  • شگرد جالب محمود احمدی نژاد برای دست ندادن با زنان
  • برخورد با مقصران حادثه استخر شهید هاشمی نژاد مشهد
  • واریز ۷۱۲ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌های استان
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • احمدی نژاد می‌گفت مشکل ما خود رهبری است!
  • از «سید محمد مولوی» چه می‌دانیم/از آموزش و پرورش تا بهارستان