Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت شیمیایی "بایر" در رابطه با پرونده محصولات "علف‌کش" خود بیش از 10 میلیارد دلار غرامت می‌پردازد. هزاران نفر از مشتریان مدعی شده‌اند که علف‌کش‌های "روند‌آپ" این شرکت باعث ایجاد سرطان در آنها شده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از بی‌بی‌سی، بیش از 125 هزار پرونده قانونی علیه شعبه آمریکایی شرکت بایر در دادگاه‌های آمریکا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاکیان ادعا کرده‌اند که این محصولات سرطان‌زا هستند.

شرکت حقوقی "وایتز و لوکسنبرگ" که رسیدگی به حقوق شاکیان را برعهده داشت در این باره اعلام کرده که با حدود 100 هزار نفر از شاکیان به توافق رسیده است.

 پیش از این شرکت آمریکایی "مونسانتو" محصولات "روندآپ" را تولید می‌کرد. شرکت بایر در سال 2018 شرکت مونسانتو را خرید و آن را زیر شعبه خود کرد.

شرکت مونسانتو در 4 دهه گذشته محبوب‌ترین علف‌کش‌های جهان را تولید کرده است.

نمونه‌ای از علف‌کش‌های رونداپ شرکت مونسانتو زیر مجموعه شرکت بایر/ عکس: GETTY IMAGEG

مقامات بایر در بیانیه وبسایتش اعلام کرد: شرکت برای تسویه حساب با شاکیان خود مبلغی حدود 9.6 میلیارد دلار را پرداخت خواهد کرد و 1.25 میلیارد دلار دیگر نیز برای مقابله و پرداخت به پرونده‌های آینده اختصاص خواهد یافت.

"رابین گرین والد" مدیر گروه محافظت از مصرف کنندگان و آلودگی‌های زیست محیطی در شرکت قضایی وایتز و لوکسنبرگ، در این باره گفت: راه بسیار طولانی را طی کردیم اما از اجرای عدالت برای ده‌ها هزار نفری که بی‌تقصیر به سرطان "لنفوم غیر هاجکین" مبتلا شده‌اند، خوشحالیم. آنها پس از استفاده از محصولات مونسانتو به این بیماری مبتلا شده‌اند. آنها مطمئن بوده‌اند از موادی سالم استفاده می‌کنند.

تا کنون بیش از 5 میلیارد دلار از توافق قانونی به شاکیان پرداخت شده و بیش از 5 میلیارد دلار دیگر تا سال 2021 پرداخت خواهد شد. شرکت بایر به عنوان شرکت والد مونسانتو اعلام کرده هنوز هیچ توافقی بین آنها و 25 درصد از شاکیان ایجاد نشده است.

"ورنر باومان" مدیرعامل شرکت بایر نوشت: در اولین و مهم‌ترین گام باید مطمئن شویم که شرکت در زمان درست و با تصمیمات مناسب این بی‌اعتمادی را پایان می‌دهد.

وی نظر و دیدگاه شرکت را با استناد به شاخص‌های علمی اعلام کرد و مجددا گفت: محصولات روندآپ باعث ایجاد سرطان نمی‌شود و به همین دلیل بیماری‌های ادعا شده در دادخواست‌ها ربطی به محصولات این شرکت ندارد.

ممنوعیت گلی‌فسفات

بایر به عنوان کارخانه بزرگ محصولات شیمیایی آلمان کارخانه مونسانتو را 2 سال پیش به مبلغ 63 میلیارد دلار خرید و اندکی بعد با مسائل قانونی آن، بر سر علف‌کش‌ها مواجه شد.

در آگوست 2018، دادگاه کالیفرنیا طی حکمی اعلام کرد که برخی از سرطان‌های لنف پس از استفاده از علف‌کش‌های شرکت زیرمجموعه بایرن در مشتریان ایجاد شده و شرکت را موظف به جبران خسارت مشتریان کرد.

گلی‌فسفات ماده موثره‌ی بسیاری از علف‌‌کش‌هاست. اگرچه علم در مورد خطرات آن هنوز به نتیجه قطعی نرسیده اما برخی از کشورها استفاده از علف‌کش‌های حاوی گلی‌فسفات را ممنوع کرده‌‌اند و برخی دیگر از کشورها همچنان از آن استفاده می‌کنند.

بایر همچنان سرطان‌زا بودن گلی‌فسفات‌ها را انکار می‌کند. این ادعا از سوی آژانس محیط زیست آمریکا نیز حمایت می‌شود.

__________________________________________________

بیشتر بخوابید: 

*آنچه که باید درباره سرطان غدد لنفاوی بدانیم *ارتباط حشره‌کش‌ها با بروز سرطان در کودکان *وجود بیش از حد سموم کشاورزی در 7 محصول پر مصرف (+اسامی) لینک کوتاه: asriran.com/0035A1

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: علف کش سرطان زا پرداخت غرامت میلیارد دلار علف کش شرکت بایر علف کش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۳۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند یکی از نانوکاتالیست‌های مورد استفاده در تولید بنزین را تولید و تجاری‌سازی کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از معاونت علمی، یک شرکت دانش بنیان با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام مؤثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

حمزه کازرونی، مدیرعامل این شرکت در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست‌ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جزو محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جزو فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

کد خبر 750796

دیگر خبرها

  • ایران ۶۲ میلیون دلار به همراه دیرکرد غرامت از هند دریافت می کند
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران