Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@02:42:47 GMT

چشمان همیشه بیدار شهر

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۵۰۹۸

چشمان همیشه بیدار شهر

ایمنی حمل و نقل از مولفه‌های مهم در سنجش کیفیت خدمات شهری در کشورهای جهان است؛ لذا مدیران و کارشناسان شهری می‌کوشند با اتخاذ راهکارهایی از جمله حذف نقاط حادثه‌خیز، زمینه تصادفات رانندگی را کاسته و ضریب ایمنی جابجایی بار و مسافر را افزایش دهند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، امروزه مهندسی ترافیک و برنامه ریزی حوزه حمل و نقل شهری از مهم‌ترین مبانی مدیریت شهری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقوع تصادفات در شبکه حمل و نقل درون شهری فرایند خدمات رسانی را کُند، جابجایی بار و مسافر را مختل و بر عملکرد و کارایی سایر بخش‌های خدمات شهری اثر منفی می‌گذارد.

برای نیل به مقصود ایمنی حمل و نقل درون شهری شاخصه‌های زیادی دخالت دارد که تغییر و اصلاح بسیاری از آن‌ها در حیطه اختیارات مدیریت شهری نیست و مستلزم اتخاذ تدابیر همسو در مدیریت کلان کشور است، اما شناسایی نقاط حادثه‌خیز و رفع آن‌ها جزو مهم‌ترین وظایف مدیران شهری است که انجام آن در کنار اجرای طرح‌هایی مانند پایش تصویری و آموزش شهروندی زمینه کاهش تخلفات و تصادفات شهری را فراهم می‌کند.

علی فضلی، راننده ۴۲ ساله تاکسی که ۱۲ سال است در ناوگان تاکسیرانی شهر سمنان فعالیت می‌کند می‌گوید: در بعضی خیابان‌های شهر نقاطی وجود دارد که اگر رانندگان با آن‌ها آشنا نباشند به احتمال زیاد تصادف می‌کنند؛ تعداد حوادث هم در این نقاط زیاد است و باید اصلاح شود.

او می‌گوید: در برخی از ساعات شب حتی رانندگان سمنانی که با شهر آشنایی کامل دارند نیز در این نقاط تصادف می‌کنند.

داوود رجبی دیگر راننده تاکسی شهر سمنان با انتقاد از وجود نقاط حادثه‌خیز در برخی مناطق این شهر، تاکید می‌کند: نصب سرعت گیر و علائم هشداردهنده در این نقاط در جلوگیری از حوادث تلخ رانندگی بسیار مؤثر است؛ البته برخی شهروندان بویژه راکبان موتورسیکلت هم قوانین را رعایت نمی‌کنند و شیوه رانندگی آنان خطرناک است.

کاهش تصادف در گرو ارتقای فرهنگ ترافیکی

مسعود میرشریفی، سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی حمل و نقل شهرداری سمنان با اشاره به کاهش تصادفات درون شهری و برون شهری در سمنان، می‌گوید: شهروندان قبل از خروج از منزل باید مسیر حرکت خود را انتخاب کنند، زیرا برخی از معابر شهری صرفاً برای عبور و مرور احداث نشده و معبر مقصد است؛ اگر فرهنگ ترافیک ارتقا یابد، تصادفات نیز کمتر خواهد شد.

او عنوان می‌کند: مرکز کنترل و مدیریت ترافیک شهرداری سمنان با هدف پایش تصویری شهر و ثبت تخلفات در سامانه هوشمند حمل و نقل شهری با اختصاص اعتباری بالغ بر ۵۲ میلیارد ریال راه‌اندازی شده است.

سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی حمل و نقل شهرداری سمنان می‌افزاید: استفاده از سامانه‌های هوشمند و ثبت تخلفات رانندگی راهکاری مناسب برای کنترل ترافیک شهری است که می‌تواند معضلات مدیریت شهری در این بخش را رفع کند، به همین دلیل در اولویت برنامه‌های اجرایی شهرداری سمنان قرار دارد.

میرشریفی با بیان اینکه راه‌اندازی مرکز کنترل و مدیریت ترافیک شهری با هدف دستیابی به شهر هوشمند، کنترل ترافیک شهری و کاهش حوادث رانندگی انجام شده است، تصریح می‌کند: برای اجرای این طرح بالغ بر ۵۲ میلیارد ریال هزینه شده که ۲۵ میلیارد ریال آن جهت نصب و بهره‌برداری از دوربین‌های پایش تصویری و ثبت تخلف و ۲۷ میلیارد ریال جهت نصب و بهره‌برداری از بیش از ۲۵ کیلومتر فیبر نوری بوده است.

شناخت حادثه‌خیزترین نقاط شهر

او همچنین در خصوص حادثه‌خیزترین نقطه شهر سمنان، عنوان می‌کند: بیشترین تصادفات جرحی و منجر به فوت سمنان در بلوار ۱۵ خرداد رخ می‌دهد.

سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی حمل و نقل شهرداری سمنان در مورد علت حادثه‌خیزی این نقطه از شهر می‌گوید: مسافران و شهروندانی که از مسیر جاده تهران و از طریق این بلوار به داخل شهر سمنان وارد می‌شوند، با همان سرعتی که در جاده داشته‌اند در این بلوار رانندگی می‌کنند، بنابراین رعایت نکردن سرعت مجاز داخل در شهر، متأسفانه خطراتی را به همراه دارد و می‌شوند و موجب افزایش تصادفات در این محدوده می‌شود.

میرشفیعی خاطرنشان می‌کند: میدان‌های سعدی، امام خمینی (ره)، کوثر، معلم، امام رضا (ع)، پل شهید شاطری، تقاطع بلوار قائم (عج) و مولوی و بلوارهای ۱۵ خرداد، بسیج، شهید اخلاقی و سه نقطه از بلوار شهید نوروزی در شهر سمنان از مناطقی است که بیش از ۳۰ دوربین پایش تصویری و شش دوربین ثبت تخلف جهت کنترل و کاهش سرعت غیر مجاز در آن‌ها نصب شده است.

او تصریح می‌کند: اجرای این طرح می‌تواند کاهش تصادفات در نقاط حادثه‌خیز را به دنبال داشته باشد و باعث روان‌سازی ترافیک، تسهیل در عبور و مرور، کاهش تصادفات و حفظ جان و آرامش شهروندان شود.

سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی ترافیک شهرداری سمنان می‌افزاید: بهره‌برداری کامل از مرکز کنترل و پایش تصویری شهر که در سه مرحله انجام می‌شود و همچنین رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از سوی شهروندان، بهبود وضعیت شهرنشینی و آرامش و آسایش بیش از پیش شهروندان را به همراه دارد.

میرشریفی با اشاره به نصب شش دوربین ثبت تخلف در شهر سمنان خاطرنشان می‌کند: شهروندان باید حداکثر سرعت ۶۰ کیلومتری که به عنوان سرعت مجاز در نظر گرفته شده را رعایت کنند تا مشمول جریمه نشوند.

او می‌افزاید: با همکاری شهرداری سمنان و پلیس راهور ناجا استان تخلفات شهروندان در ابتدا به صورت آزمایشی ثبت شد و از اواسط اردیبهشت این طرح از حالت آزمایشی خارج و هر تخلف ثبت و راننده متخلف جریمه خواهد شد.

کد خبر 418116

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند حقوق شهروندی مشارکت شهروندان فرهنگ شهروندی شهرداری شهر مدیریت شهری مدیران شهری آموزش شهروندی شهرداری سمنان ترافيک حوادث ترافیکی محدودیت ترافیکی دوربین های ثبت تخلف شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نقاط حادثه خیز شهرداری سمنان میلیارد ریال پایش تصویری شهر سمنان حمل و نقل ثبت تخلف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۵۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور

کشاورزیان در جلسه مدیریت بحران تنش آبی شهرستان سمنان گفت : میزان آب دهی چشمه روزیه در سال ۹۸ حدود ۸۰۰ لیتر برثانیه بود، اما امسال به ۳۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده است.

کشاورزیان گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد چاه‌های آب شهر سمنان بالای ۵۰ سال قدمت دارند که ضروری است بازسازی و مرمت شوند.

وی ترویج فرهنگ بهینه مصرف آب در بین شهروندان را ضروری دانست و درباره مناسب سازی شبکه توزیع آب شهر سمنان گفت: این هفته عملیات زون ۶ و ۷ آبرسانی شهر سمنان به منظور تعدیل و مناسب سازی شبه توزیع آب آغاز میشود.

کشاورزیان همچنین درباره برخورد با شهروندان پرمصرف آب هم گفت: جریمه مازاد مصرف یکی از این برخوردهاست و همچنین قرار است با مصوبه‌ کمیته بحران آب استان ، اشتراک آب شهروندانی که بیش از الگوی مصرف از آب استفاده کنند ، قطع موقت شود.

محمد بهرامی فرماندار سمنان هم گفت : ترویج مدیریت مصرف آب در بین مردم از طریق ظرفیت‌های اطلاع رسانی در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: هماهنگی دستگاه‌های متولی و اجرایی در حوزه مصرف آب ضروری است و باید نگاه و رویکرد ویژه‌ای در حوزه مدیریت منابع آبی داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • شناسایی 22 نقطه حادثه خیز شهری در کردستان
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • گشایش گره ترافیکی خوی
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟