Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، بهناز شیربانی در شرق نوشت:  ‌این در حالی است که درحال‌حاضر 27 سریال در مراحل مختلف تولید، پیش‌تولید، پس‌تولید و موافقت اصولی و... قرار دارند و تعداد کسانی که در صف گرفتن مجوز ساخت سریال در شبکه نمایش خانگی ایستاده‌اند، کم نیست.

اما در این میان نکته‌ای که در چند روز گذشته بار دیگر نگاه‌ها را به ساختمان شیشه‌ای جام‌جم جلب کرد، خبر انتقال اختیار صدور مجوز سریال‌های توزیع‌شده در وی‌او‌دی‌ها از سازمان سینمایی، به صداوسیما است؛ مسئولیتی که بر عهده معاونت سیما در صداوسیما گذاشته شده است و مسیر دیگری را پیش‌روی فعالان حاضر در عرصه شبکه نمایش خانگی گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 98 بود که ماجرای وی‌اودی‌ها و فعالیت‌های مرتبط با تولید محتوا در خارج از صداوسیما، به یکی از سوژه‌های بحث‌برانگیز در رسانه‌ها تبدیل شد. در همان زمان سیدعلی‌اکبر محمودی‌مهریزی، مدیرکل تأمین و تولید تلویزیون تعاملی معاونت فضای مجازی صداوسیما در گفت‌وگو با مهر به‌صورت رسمی تأیید کرد که مجوز محتوای پخش‌شده از وی‌اودی­‌ها هم به صداوسیما رسیده است و در این گفت‌وگو از سازوکار چگونگی دریافت مجوزها و محتوای وی‌اودی­‌ها از این اداره کل سخن گفت.

مهریزی در بخشی از صحبت‌هایش گفت: «در این چند سال مهم‌ترین مأموریتی که برای صداوسیما در فضای مجازی مطرح شده، متولی‌شدن برای تولید و انتشار محتوای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است و همه این گفت‌وگوها ذیل این مأموریت صورت می‌گیرد. محتوایی که برای سرویس‌های وی‌اودی تهیه می‌شود، باید «پیش از تولید» مجوز بگیرد و خود سرویس‌های وی‌اودی طبق مقرراتی که پیش از این بود، به فعالیت خود ادامه خواهند داد. در فضای مجازی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی از طریق سازمان تنظیم مقررات سازمان تنظیم­‌گر رسانه­‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مجوز فعالیت وی‌اودی‌ها را صادر می‌کند و از طریق معاونت فضای مجازی بر محتوای تولیدشده با وی‌اودی‌ها نظارت و اداره کل تأمین و تولید تلویزیون تعاملی مجوزهایی را که برای تولید نیاز است، صادر می‌کند».

از سوی دیگر، رویارویی صداوسیما با تولیدات شبکه نمایش خانگی، قصه جدیدی نیست. انتقاد صداوسیما از محتوای تولیدشده در سریال‌های شبکه نمایش خانگی و هزینه‌های جاری در این سریال‌ها گه‌گاه حاشیه‌های فراوانی را به دنبال داشت. ‌اما به‌سادگی نمی‌توان از این عنوان که از این پس، مجوز سریال‌های تولیدی در شبکه نمایش خانگی از صداوسیما صادر می‌شود، گذشت. شبکه نمایش خانگی در چند سال اخیر به‌لحاظ تعدد یا جلب حضور حداکثری هنرمندان پیشرفت محسوس و چشمگیری داشته است. حضور فیلم‌سازان و بازیگرانی در این مدیوم که اغلب در سینما حضور داشتند، تا حد بسیاری توجه عموم مخاطبان را به سمت تولیدات شبکه نمایش خانگی جلب کرد و حتی برخی فیلم‌سازانی که پیش از این رفت‌وآمدی به سازمان صداوسیما داشتند، به دلایل مختلف بخش خصوصی و کار در شبکه نمایش خانگی را در اولویت قرار دادند. اما شاید مهم‌ترین نکته در این میان تولیدات بخش خصوصی در شبکه نمایش خانگی است و حال این پرسش ایجاد می‌شود که نظارت صداوسیما در این مدیوم زمانی منطقی به نظر می‌رسد که هزینه ساخت و تولید را نیز متقبل شود.

از سوی دیگر، چگونگی نظارت سازمان صداوسیما بر روی تولیدات شبکه نمایش خانگی نیز نکته‌ای قابل بحث است. برخی معتقدند نظارت بر این تولیدات با متر و معیارهای تلویزیون باعث ضعیف‌شدن هسته‌های تولیدی شبکه نمایش خانگی می‌شود و شاید ذائقه مخاطب شبکه نمایش خانگی به هم بریزد و به بیان دیگر مخاطب این مدیوم با این تغییر نگاه دچار سردرگمی شوند و برخی دیگر گمان می‌کنند شاید در این میان با نظارت دوگانه‌ای از سمت سازمان صداوسیما بر محتوای تولیدات شبکه نمایش خانگی مواجه شویم و سیاست و نظارت دیگری بر تولیدات شبکه نمایش خانگی اعمال شود.‌از طرف دیگر، حجم تولیدات شبکه نمایش خانگی دست‌کم در دو سال گذشته و به دنبال آن تعدد مجوزها برای ادامه کار در این مدیوم و البته هم‌زمانی با تولیدات جاری در صداوسیما، بسیاری را با این پرسش روبه‌رو کرده است که آیا صداوسیما به‌لحاظ کمی توان،ظرفیت و استعداد رسیدگی به این حجم از درخواست‌ها را دارد؟

با توجه به تعدد درخواست فیلم‌سازانی که مایل به حضور در شبکه نمایش خانگی برای ساخت سریال هستند و با توجه به کم‌رونقی اکران سینماها در ماه‌هایی که با شیوع ویروس کرونا روبه‌رو هستیم و همین موضوع باعث رونق شبکه نمایش خانگی شده، به صف علاقه‌مندان کار در این حوزه اضافه خواهد شد و قطعا مدیریت این تعداد از درخواست تولید سریال، موضوع پرچالشی برای صداوسیما محسوب می‌شود. به نظر می‌رسد در این مقطع زمانی و با توجه به مسئولیت بیشتر صداوسیما در قبال تولیدات شبکه نمایش خانگی احتمالا در ماه‌های آینده شاهد اخبار بیشتری در ارتباط با چگونگی صدور مجوزهای لازم برای تولیدات شبکه نمایش خانگی خواهیم بود. بخش عمده‌ای از این چالش نیز به چگونگی نگاه نظارتی معاونت سیما سازمان صداوسیما برمی‌گردد که مشخص خواهد کرد که آیا سد راهی مقابل سرمایه‌گذران بخش خصوصی و فیلم‌سازان حوزه شبکه نمایش خانگی خواهد بود و به تعداد فیلم‌سازان این حوزه افزوده خواهد شد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تلویزیون تولید محتوا نمایش خانگی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت تولیدات شبکه نمایش خانگی شبکه نمایش خانگی سازمان صداوسیما فضای مجازی سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۹۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 

شب گذشته دو روز بعد از ابلاغ نظر شورای صدور مجوز ساترا در خصوص ممنوعیت پخش «حشاشین» از سکوهای نمایش خانگی ایران، فیلیمو هم این سریال ضد ایرانی را از روی خروجی خود حذف کرد.

به گزارش مشرق، سامان مراد حسینی سخنگوی مجمع رصتا درباره ممنوعیت نمایش سریال «حشاشین» در ایران توضیح داد: اعلام ممنوعیت نمایش سریال «حشاشین» در ایران توسط ساترا صرفاً از این باب نبود که بخواهیم از مشاهده این اثر توسط مخاطبان ایرانی جلوگیری کنیم بلکه از این جهت هم موضوعیت داشت که در مقابل تولید و انتشار اثری که چهره نادرستی از ایرانی ها نمایش میدهد موضع گیری رسمی کنیم و نشان دهیم که درهای شبکه نمایش خانگی ایران به روی اثر ضد ایرانی باز نیست.

مرادحسینی درباره این موضوع افزود: اگر ساترا راجع به این اثر موضع گیری رسمی نمی‌کرد قطعا سایر بخش‌های حاکمیت نمی‌توانستند اقدامات بعدی را در حوزه دیپلماسی فرهنگی مرتبط با این سریال طراحی و پیگیری کنند.

وی افزود: نکته دیگر در خصوص ممنوعیت انتشار سریال «حشاشین» در ایران این است که در این موضوع خاص شاهد همگرایی نخبگان کشور و دستگاه حاکمیتی ساترا بودیم و این موضوع بیانگر اتحاد ایران در مقابل تولید و انتشار یک سریال خصمانه و ضد ایرانی است.

به گزارش ایسنا، سریال «حشاشین» اخیرا به دلیل آنچه «تحریف تاریخ اسلام» و «ساخت مغرضانه سیاسی» خوانده شده، در پلتفرم‌های کشورمان مجوز انتشار ندارد.

سریال «حشاشین» روایتی درباره حیات و حوادث مرتبط با حسن صباح، بنیان‌گذار دولت اسماعیلیه است.

این سریال توسط عبدالرحیم کمال نوشته شده و توسط پیتر میمی کارگردانی شده است. فیلمبرداری آن دو سال به طول انجامید. قرار بود در ماه رمضان سال گذشته پخش شود و به دلیل فیلمبرداری صحنه‌هایی از سریال در مالتا و قزاقستان، نمایش آن تا امسال به تعویق افتاد.

بر همین اساس در پی منتشر نشدن این سریال از پلتفرم‌های داخلی، مهدی سیفی، مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا تاکید کرد که سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است و بنابراین طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکو‌های ایرانی
  • سرو مشروبات الکلی در سریال «هفت سر اژدها» جنجال‌برانگیز شد
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 
  • پخش سریال حشاشین در ایران ممنوع شد
  • بازگشت «افسانه بروسلی» و «پوآرو» به تلویزیون
  • گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • نگاهی به ۳ سریال جدید تلویزیون
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است