Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌دنبال آتش سوزی روز گذشته نیزارهای درون مسیل کنار چاه شماره یک ، شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان توضیحاتی را ارائه کرد .

به گزارش خبرگزاری فارس از مسجد سلیمان، به‌دنبال آتش سوزی روز گذشته نیزارهای درون مسیل کنار چاه شماره یک و بازتاب گسترده آن در فضای مجازی که موجب بروز سئوالاتی در خصوص فعالیت صنعت نفت در این منطقه شد ، شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان توضیحاتی را در راستای شفاف سازی و تنویر افکار عمومی ارایه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان آمده است :  در ساعت 16:35 دقیقه روز گذشته - یک شنبه هشتم تیرماه 1399 - از سوی مبادی مربوطه وقوع یک فقره آتش سوزی  نیزارهای واقع در مسیل کنار چاه نفت شماره یک به اداره ایمنی ، بهداشت و محیط زیست این شرکت اطلاع و تقاضای مشارکت در اطفای آتش سوزی مطرح گردید.

بلافاصله تیم اطفای آتش این شرکت بهمراه تجهیزات خودرویی و انفرادی به مکان مورد نظر اعزام و با توجه به نزدیکی بازار و مسکونی بودن منطقه به ایمن سازی منطقه جهت جلوگیری از سرایت آتش سوزی به مغازه ها و منازل اقدام نمودند .

 با همت عوامل تیم آتش نشانی این شرکت و همچنین مشارکت آتش نشانی شهرداری و پس از  تقریباًٌ یک ساعت تلاش بی امان با توجه به حرارات بالای آتش سوزی و گرمای شدید تابستان منطقه ، در ساعت 17:40 دقیقه این آتش سوزی که به نظر می رسد عمدی باشد مهار و خاموش گردید .

از آنجاییکه تراوشات اندکی از نفت که قابل جمع آوری هم نیستند در بالادست این نیزار وجود داشته و  توسط نیزار  و علفزار مسیل جذب شده بود  بهمراه نیزار  در آتش سوخت و موجب بزرگ جلوه دادن حادثه گردید .

در  پیگیری های اداره ایمنی ، بهداشت و محیط زیست این شرکت و بمنظور ساماندهی  مقدار نشت طبیعی و اندک نفت از کف دره و مسیل نمره یک ، مقرر گردید که بوسیله ی بیل مکانیکی منطقه ی نیزار  شخم زده شده و از فاز خطرناک  به فاز بی خطر تبدیل و سپس منشاء نشت طبیعی نفت بررسی و در صورت امکان مشابه حوضچه های نفتی سی برنج مدیریت شود .

لازم به توضیح است که خروج طبیعی نفت در مسجدسلیمان یک امر قدیمی و تاریخی است  و فعالیت خاندانی  اهل شوشتر به نام « سادات قیری » که پیش از حفاری و فوران نفت از چاه شماره یک این شهر ،بدین منطقه که آن موقع عاری از سکنه  بوده مراجعه کرده و نفت خام تراوش یافته به سطح زمین را جمع آوری و به قایق داران و بلم رانان خوزستانی برای محافظت در برابر نفوذ آب و قایق ها و بلم هایشان می فروختند  . شنیدن فعالیت این خاندان و وجود چشمه های  طبیعی نفت انگیزه ی حضور تیم حفاری جرج رینولدز از کمپانی نفتی ناکس دارسی را پس از 3 تلاش ناموفق در دالپری لرستان - چیاسرخ کرمانشاه و ماماتین رامهرمز به  « دره خرسان » قدیم و « نمره یک » فعلی مسجدسلیمان کشاند و سرآغاز شکل گیری صنعت نفت شد .

همچنین شهر مسجدسلیمان میان 2 گسل  فعال و انرژیک« نیایش » و « مسجدسلیمان » واقع  گردیده که زمین لرزه های متعدد سالیانه از جمله زمین لرزه شدید 5.7 ریشتری تیرماه سال گذشته توانسته و می تواند به شکاف لایه های زمین و خروج  طبیعی نفت و گاز از سطوح زیرین با سطوح بالایی زمین منجر شود .

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آتش سوزی نفت محیط زیست مشارکت چاه شماره یک طبیعی نفت نفت و گاز آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۴۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: با ورود ماموران امنیت اقتصادی و یگان حفاظت منابع طبیعی قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه دستگیر شدند. - اخبار استانها -

سرهنگ مجید ذکریایی فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مازندران، گفت: جنوب منطقه جنگلی لفور در حوزه استحفاظی منطقه سوادکوه است و گردشگرانی که در منطقه عبور و مرور داشتند به سامانه 1504 گزارش‌ی مبنی بر قطع درختان جنگلی دادند که بلافاصله تیم عملیاتی یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی با ورود پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان مازندران به محل اعزام شدند.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده دو نفر از قاچاقچیان منطقه که سازمان‌یافته اقدام به قطع درختان هیرکانی می‌کردند در حال قطع درخت دستگیر شدند و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل شد.

ذکریایی گفت: مردم هرگونه تخریب، قطع درخت، بارگیری چوب آلات جنگلی را به سامانه 1504 اطلاع رسانی کنند.

وی گفت: این افراد تحت بازجویی قرار گرفته‌اند و تحقیقات روی پرونده در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه در سال جاری اکیپ‌های مختلف نامحسوس را تدارک دیدیم و مأموران در قالب‌های مختلف قاچاقچیان را شناسایی می‌کنند تصریح کرد: جنگل فسیل زنده است و قطع هر درخت قطع تنفس و اکسیژن‌رسانی محسوب می‌شود. این درختان از عصر یخبندان باقی ماندند و آب و خاک را تثبیت می‌کنند. جنگل‌های هیرکانی نقش موثری بر طبیعت مازندران دارند و اکنون وظیفه ماست که میراث ماندگار جنگل را حفظ کنیم و به نسل‌های آینده تحویل دهیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در ادامه اظهار کرد: حفاظت از جنگل‌ها به حمایت و مشارکت همه دستگاه‌ها نیاز دارد و در مبارزه با قاچاقچیان جنگل‌های لفور سوادکوه گردشگران موضوع را اطلاع دادند و ما در قالب گردشگر توانستیم قاچاقچیان را دستگیر کنیم و تحویل مراجع قضایی بدهیم.

وی درباره حملات سریالی به ماموران منابع طبیعی از سوی قاچاقچیان در ماه‌های اخیر اظهار داشت: گرانی چوب و افزایش تقاضا باعث شده وقتی چوب جنگلی راش، توسکا و چوب ممرز وجود ندارد و در صنایع مبل سازی مورد نیاز است، برخی سودجویان با مالخرها اقدام به قطع درختان کنند. این حرکات از چشم ماموران مخفی نمی‌ماند و با ورود دستگاه قضائی در این زمینه ورود پیدا می‌کنیم.

ذکریایی گفت: تعرض به مأموران به دلیل کشفیات ماه‌های اخیر بوده است. بیشترین پلمب را در مقایسه با سال‌های قبل داشتیم و تیم‌های سازمان یافته منهدم شدند و فضا برای سودجویان تنگ شده است. این افراد گمان کردند با حمله به منازل مأموران منابع طبیعی، آن‌ها دلسرد می‌شوند در حالیکه انگیزه مبارزه بیشتر می‌شود و شاهد هستیم که مأموران منابع طبیعی با کمترین حقوق، در حال  دفاع از عرصه‌ها هستند که باید از این نیروها حفاظت شود.

وی به سودجویانی که از راه فروش چوب قاچاق امرار معاش می‌کنند هشدار داد که قطعا با این قبیل افراد برخورد قاطع می‌شود و ماموران یگان حفاظت، اموال را به بیت‌المال بر می‌گردانند.

این مسئول به جنگل‌نشینان، مسافران و گردشگران جنگلی توصیه کرد هرگونه قطع و حمل چوب‌آلات و قاچاق چوب را به شماره 1504 اطلاع دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهسازی معابر شهرک‌های صنعتی اردبیل با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال
  • معمای «مثلث برمودا»
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟
  • توضیحات شرکت گاز ‌تهران درباره قطع گاز مسجد المهدی پردیس
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه