Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@03:25:20 GMT

دغدغه اصلی علیرضا راهب ادبیات بود

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۶۷۳۰

دغدغه اصلی علیرضا راهب ادبیات بود

ایران اکونومیست-شکرریزگفت: ادبیات بزرگترین دغدغه علیرضا راهب بود و سعی کرد معنای ذهنی فلسفی انسان معاصر را به تمام قالب‌های شعری اش ببخشد.

منا شکرریز مسئول روابط عمومی انجمن ادبی هنری وَنداد درباره دغدغه اصلی مرحوم راهب گفت: خود ادبیات بزرگترین دغدغه علیرضا راهب بود، آموزگاری و شاگردی ادبیات، کلمه و شعر برای او همان ابزار زبانی بود که از یوهان ویتگنشتاین، فیلسوف اتریشی به عاریت برده بود، ما این نوع برخورد ابزار زبان را هم در استعاره‌های شعری اش می‌بینیم که ملهم از صنعات ادبی، پر از کنایه و ابهام‌های اعتراضی و پر از تفکرات و نظریه‌ها و دغدغه‌های انسان معاصر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسیدن به معنای ناب و اصیل بود؛ او از حضورش در این جهان سعی کرد، به هر کلمه و شعری جدای مفهوم و تصویر رایج، معنای ذهنی فلسفی انسان معاصر را در تمامی قالب‌های شعری اش ببخشد. راهب، بار‌ها و بار‌ها از معنای ناب در درون ساختار زبان صحبت کرد، از این که علاقمندان شعر را به استفاده از معنا برای فهم هر شعری دعوت کرد و برای این کار حتما باید نظریه و دیالکتیک نظری- فلسفی آن را استخراج کنند.

او همچنین درباره دلیل تاسیس ونداد توسط علیرضا راهب ادامه داد: ونداد در واقع ماحصل و برآیند سال‌ها فعالیت در عرصه ادبیات خاصه شعر بود، در واقع ادامه همان روند و دغدغه اصلی شعر بود، ایجاد فضای سالم برای بیان صدا‌های متفاوت و در عین حال پیشرو. خود علیرضا راهب، ایده پرداز بسیار قوی در قوام بخشیدن به ساختار‌های اداری و مدرن بود. این امکان را هیچ وقت در مناسبات فضا‌های دولتی یا نیمه دولتی پیدا نکرد، او معتقد بود در این فضا‌ها دغدغه اصلی ادبیات یا شعر نیست، بلکه چیزی فراتر و اهدافی ایدئولوژیک در آن هاست، در صورتی که ما هم در شعر‌های او و هم در گفت وگوهایش دغدغه خود ادبیات و شعر را می‌بینیم. باز بر می‌گردیم به همان سوال اول در واقع به وجود آمدن ونداد، توسط علیرضا راهب و همایون حسینیان که از موسسان ونداد هستند، فضای جدیدی را در حوزه ادبیات به وجود آورد. به بیان دیگر از اولین گروه‌های پیشرویی بود که شعر را بعداز دهه‌ها به کافه‌ها برگرداند و در این کار موفقیت‌های زیادی کسب کرد و مخاطبان زیادی در این فضا توانستند رشد کنند. به نوعی آن علاقه ضمنی و باطنی علیرضا، آموزگاری و شاگردی را می‌بینیم، هم یاد می‌داد و هم یاد می‌گرفت.

شکرریز همچنین درباره هدف و روند ادامه کار انجمن ادبی هنری ونداد افزود: اهداف اصلی ونداد همان اهداف گذشته است، متاسفانه فقدان علیرضا راهب در این روز‌ها هنوز فرصتی باقی نگذاشته که اعضا بتوانند کنار هم باشند و در این زمینه تصمیم بگیرند. ما به شدت درگیر بیماری و سفر ابدی، مراسم و برنامه‌های جاری مرحوم راهب هستیم، صحبت‌های مقدماتی به بعد از همه اتفاقات اخیر موکول شده، ولی همدلی و در کنار هم بودن اعضا و ادامه تفکرات راهب سرفصل صحبت‌های جمع مشورتی است. در آینده نزدیک نیز در این باره اطلاع رسانی خواهیم کرد و از نحوه ادامه راه ونداد صحبت خواهیم کرد. به طبع نبود علیرضا راهب، ضایعه بزرگی هم برای گروه ونداد و دوستانش و هم ضایعه بزرگی برای جامعه ادبی کشور است. مسلما کسی جای مرحوم راهب را در حوزه ادبیات پر نخواهد کرد، اما در گروه ونداد دوستانی به پاکی خود راهب هستند، به قول مرحوم علیرضا راهب «من برادران و خواهرانی دارم که مثل آب زلال‌اند و من به این رفقا افتخار می‌کنم.»

مسلما سعی خواهد شد ونداد با خط و مشی‌های گذشته به کارش ادامه دهد و طبیعی است که از استراتژی‌های جدیدی استفاده کند. در آینده نزدیک این مسیر با مشورت جمع و گروه ونداد و مدیریت جدید راهکار‌ها و ادامه مسیر تبیین خواهد شد.

علیرضا راهب، شاعر تجربه‌گرا و موسس انجمن ادبی هنری وَنداد، متولد دی ماه ۱۳۴۶ در تهران بود. او که حامی شاعران و نویسندگان جوان بود در سحرگاه پنجم تیرماه ۱۳۹۹ به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان آتیه تهران در گذشت. از راهب دو مجموعه شعر، با نام‌های «دو استکان عرق چهل گیاه» که شامل ۴۴ شعر به انتخاب گروس عبدالملکیان شاعر که نشر چشمه آن را چاپ کرده است. انتشارات نیماژ، «عشق پاره‌وقت»، کتاب دوم اشعار سپید راهب را در سال ۱۳۹۳ چاپ کرده است.
مرحوم راهب، در کتاب «عشق پاره وقت»، مرگ را این گونه توصیف می‌کند:
«مرگ مى تواند ادامه‌ آواز من باشد
که سالیان
کنار آتش چوپان‌ها
بر لب البرز گرم مى شود…
نترس
بومیان مى گویند.
درختى که تبر نخورد
ثمرش تلخ مى شود!
شراب و دشنه بیاور
برقص
فردا شاید آخرین پرچم زمین
رقص گل هاى پیراهنت باشد
که گرده مى پراکند در باد»

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: علیرضا راهب دغدغه اصلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۶۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشوندها و پسوندها در ادبیات باشگاههای فوتبال ایران

گفته می شود تیم فوتبال استقلال تهران به استقلال خلیج فارس تغییر نام خواهد داد. 

به گزارش طرفداری، در تاریخ فوتبال ایران باشگاه هایی بوده اند که بر اساس هماهنگی های صورت گرفته تحت پوشش موسسه و گروه خاص نظامی یا صنعتی قرار گرفته اند. از جمله تیم هایی که تحت پوشش موسسات مختلف قرار گرفته اند می توان به سپاهان اصفهان اشاره کرد که امروز زیر مجموعه یکی از متمول ترین موسسات کشورمان است.

سپاهان زمانی آن قدر بی پول بود که نمی توانست در لیگ فوتبال ایران حضور پیدا کند و به جای این تیم که در لیگ اول تحت جمشید نماینده شهر اصفهان بود، تیم متمول ذوب آهن اصفهان حضور پیدا کرد اما آن ها امروز پولدارترین تیم فوتبال ایران هستند. سپاهان مدتی هم در دهه 1370 زیر نظر مجموعه سیمان اصفهان بود و سیمان سپاهان اصفهان نامیده می شد.

باشگاه های مختلفی در فوتبال ایران بر این اساس در مجموعه موسسات مختلف قرار گرفته و با پسوند یا پیشوند نام آن ها در مسابقات لیگ ایران حضور پیدا کرده اند.

وحدت فولاد تهران پیام گچ مشهد پیام مقاومت مشهد ابومسلم خوشاب مشهد سرخپوشان دلوار افزار فولاد سپاهان اصفهان سیمان سپاهان اصفهان مقاومت شهید سپاسی شیراز استقلال خلیج فارس

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • چهره مصمم بیرانوند برای ادامه درخشش در لیگ
  • پیشوندها و پسوندها در ادبیات باشگاههای فوتبال ایران
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم
  • همه ویدیوها درباره پیرمرد بی‌ادب سپاهانی
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • مدیررسانه‌ای پرسپولیس: سپاهان به جای شکایت بیجا، عذرخواهی کند
  • اینجا برای حیوانات پاپوش می دوزند | یکی به نعل و یکی به میخ
  • ادبیات عجیب یک افغانی درباره ایران و افغانی‌های مهاجر