Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:27:26 GMT

۲۰ گام مهم دولت تدبیرو امید برای توسعه برقی

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۸۵۶۰

۲۰ گام مهم دولت تدبیرو امید برای توسعه برقی

صنعت برق و در کنار آن وزارت نیرو امسال مصمم است تاپایان سال ۲۰ پروژه و طرح مهم را به مرحله اجرایی برساند تا علاوه بر ارتقای این صنعت مردم نیز از مزیت‌های این طرح‌ها بهره‌مند شده و نیز جهانیان بدانند روند توسعه در ایران با وجود همه مشکلات همچنان ادامه دارد.

بهره‌برداری از برخی این ۲۰ پروژه و طرح علاوه بر مزیت‌هایی که برای کشورمان به همراه دارد زمینه تبدیل شدن ایران به قطب برق منطقه را هموار خواهد ساخت .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وارد مدار شدن دیسپاچینگ ملی کشور

صنعت برق مصمم است در رزوهای باقی مانده سال دیسپچینگ ملی را وارد مدار سازد.

سیستم‌های قدرت برای افزایش قابلیت اطمینان نیاز به یک سیستم کنترلی قوی که عمل راهبری سیستم را انجام دهد لازم و ضروری دارند. این سیستم کنترل را سیستم دیسپچینگ می‌نامند.

  برای افزایش قابلیت اطمینان سیستم‌های قدرت نیاز به اسـتفاده از سیسـتم‌های بـا تکنولوژی بالا و سرعت زیاد بوده و از این رو باید سیستم‌های دیسپچینگ همواره از آخـرین فنـاوری‌هـای سـخت‌افزاری و نرم‌افزاری استفاده کنند.

با توجه به توسعه روز افزون صنعت برق در کشورمان این صنعت مصصم است با استفاده از توان داخلی دیسپچینگ ملی را وارد مدار کند.

اجرای کامل برنامه تابستان بدون خاموشی

تابستان امسال وزارت نیرو همانند پارسال برنامه‌ای با نام ۰۹۹ طراحی کرده که براساس آن تلاش بر این است با تشویق مردم و همکاری بخش‌های صنعت و کشاورزی از اعمال خاموشی ناشی از افزایش مصرف جلوگیری کند.

براین اساس چندی پیش معاون برق و انرژی وزیر نیرو به ایرنا گفت: احتمال اعمال خاموشی با همراهی و کمک مردم در تابستان امسال وجود نخواهد داشت.

وی افزود: اکنون همه نیروگاه‌های تولید کننده برق تعمیرات دوره‌ای خود را انجام داده و آمادگی کامل برای تامین برق مورد نیاز را دارند.

حائری ادامه داد: مجموعه وزارت نیرو هم آمادگی دارد تا با فراهم کردن شرایط پشت سرنهادن تابستانی بدون خاموشی را ممکن سازد.

استفاده از میعانات گازی برای سوخت توربین گاز

اجرای این طرح گام مهمی در تولید بهینه‌تر و بیشتر برق در نیروگاه‌ها خواهد داشت ضمن آنکه مانع افزایش آلایندهگی‌ها خواهد شد.

ادامه کاهش تلفات در شبکه توزیع

تک رقمی شدن تلفات شبکه توزیع برق کشور دستاورد مهمی است که در سایه تلاش‌های دولت تدبیرو امید به وقوع پیوست تا آنجا که تلفات انرژی در بخش توزیع برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق ایران، سال گذشته تک رقمی شد و به عدد ۹.۷۶ درصد رسید.

امسال صنعت برق مصمم است این روند را ادامه داده و میزان تلفات در شبکه توزع را به ۹.۲ درصد برساند.

تداوم افزایش راندمان نیروگاه‌ها

راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور پارسال با اقدام‌های صورت گرفته افزایش یافت و برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق کشورمان به ۳۸.۵۶درصد رسید که در سطح مناسبی در مقایسه با سایر کشورهای جهان است.

راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشورمان درحالی پارسال به ۳۸.۵۶درصد رسید که این رقم در جهان ۳۷.۳ درصد است.

صنعت برق مصمم است امسال این روند را ادامه داده و راندمان متوسط سالانه در نیروگاه‌های حرارتی را به بیش از ۳۹ درصد برساند.

آغاز فعالیت اجرایی نیروگاه سیریک

پارسال مقرر بود نیروگاهی۱۴۰۰ مگاواتی در منطقه سیریک استان هرمزگان با اعتبار مالی از محل وام دولتی فدارسیون روسیه اجرایی شود که وزارت نیرو امسال مصمم شده این طرح را وارد مرحله اجرایی کند.

اجرای نخستین نیروگاه ملی

طرح نیروگاه ملی با واحدهای پیشرفته ساخت داخل منطبق با شرایط اقلیمی نقاط مختلف کشور و با اهداف افزایش توان و راندمان، انطباق با شرایط زیست‌محیطی و کاهش مصرف آب، کنترل آلاینده‌ها، کاهش هزینه‌های احداث و بهبود بازه‌های تعمیرات، در مطالعات و بررسی‌های علمی و کارشناسی ابتکاری مانند طرح اچ. ای. اس (HAS – Hight Ambient Solution) تهیه شده بود که امسال اجرایی خواهد شد.

وارد مدار شدن نخستین نیروگاه زمین گرمایی

امسال و در تداوم فعالیت‌های صورت گرفته نخستین نیروگاه زمین گرمایی کشورمان وارد مدار خواهد شد و به این ترتیب در دولت تدبیرو امید نام ایران جزو کشورهای دارای این نوع نیروگاه‌ها قرار خواهد گرفت.

توسعه فیبرنوری در بستر شبکه برق با استفاده از ظرفیت شرکت‌های فناوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه دفاع سایبری در بخش زیرساخت‌های شبکه برق ایران، راه‌اندازی بازار میان روزی در شبکه برق، بومی‌سازی سامانه‌های راهبری شبکه برق از جمله دیگر طرح‌هایی است که تا انتهای امسال رونمایی می‌شود.

گسترش ایستگاه‌های شار برقی و جایگزینی پنجاه هزار موتورسیکلت بنزینی با موتورهای برقی، تحول دیجیتال در بخش توزیع برق براساس یکپارچه‌سازی سامانه‌های فنی و غیرفنی، افزایش سهم ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر به حداقل دو درصد از ظرفیت کل نیروگاه‌های کشور و حمایت کامل از ساخت کولرهای گازی با راندمان بالا در کشور، تدوین استاندارد و اجرایی کردن استاندارد انرژی دستگاه‌های کولرگازی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت از دیگر برنامه‌های امسال است.

برنامه‌های بین‌المللی وزارت نیرو در صنعت برق

وزارت نیرو و صنعت برق امسال علاوه بر طراحی برنامه‌های داخلی برنامه‌های بین‌المللی هم تدارک دیده است تا با اجرای آنها زمینه قطب برق منطقه شدن کشورمان فراهم‌تر شود.

اتمام خط سوم خط سوم ۴۰۰ کیلوولت ایران - ارمنستان

اجرای این طرح که برای امسال پیش‌بینی شده است خواهد توانست جایگاه کشورمان در توسعه برقی کشورهای همسایه را ارتقا داده و ایران را به عنوان توانمند در بخش برق به جهان معرفی کند.

افزایش صادرات برق به کشورهای همسایه

وزارت نیرو و به دنبال آن صنعت برق در تلاش است امسال نیز روند صادرات برق به کشورهای همسایه را تداوم بخشد.

چندی پیش «رضا اردکانیان» وزیر نیرو در باره تلاش برای صادرات برق به ایرنا گفت: صادرات برق به کشورهای همسایه یکی از اجزای طرح جامع همکاری‌های اقتصادی کشورمان است.

تکمیل مطالعات سنکرون سازی برق ایران روسیه و جمهوری آذربایجان

«رضا اردکانیان» وزیر نیرو پانزدهم اسفندماه ۹۷ در دیدار با «شاهین مصطفی یف» وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان گفت: شبکه برق ایران از طریق آذربایجان به روسیه متصل می‌شود.

وی افزود: ایران از راه جمهوری آذربایجان امکان ارتباط با روسیه را در دست بررسی دارد که به اتصال (سنکرون) سیستم برق ایران به روسیه کمک خواهد کرد.

«محمود رضا حقی فام» معاون سابق هماهنگی توزیع شرکت توانیر دوازدهم اردیبهشت ماه ۹۸ با بیان اینکه اتصال شبکه برق ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه نیازمند انجام اقدام‌هایی فنی و پیچیده است، گفت: اتصال این شبکه‌ها به یکدیگر، شبکه برق ایران را پایدارتر خواهد ساخت.

وی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اضافه کرد: توافق‌هایی بین کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه انجام گرفته و اقدام‌هایی نیز توسط شرکت مدیریت شبکه ایران درحال انجام است.

امسال قرار است این مطالعات تکمیل شده و وارد مرحله بعدی شود.

برچسب‌ها روسیه وزارت صنعت معدن و تجارت دولت تدبیر و امید هرمزگان رضا اردکانیان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه وزارت صنعت معدن و تجارت دولت تدبیر و امید هرمزگان رضا اردکانیان وزارت نیرو روسیه وزارت صنعت معدن و تجارت دولت تدبیر و امید هرمزگان رضا اردکانیان وزارت نیرو جمهوری آذربایجان کشورهای همسایه شبکه برق ایران صادرات برق وزارت نیرو نیروگاه ها وارد مدار صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۸۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند

تین نیوز

با رشد و توسعه باتری های لیتیومی و عرضه خودروهای هیبریدی و برقی، صنعت خودرو متحول شد و امروزه بازار خودرو ایران هم با عرضه خودروهایی مانند تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید، به سمت آینده ای پاک حرکت می کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، خودروهای پلاگین هیبرید (PHEV) نوعی از خودروهای انرژی نو هستند که از ویژگی های خودروهای هیبرید و کاملا برقی بهره مند هستند که در نتیجه این تکنولوژی، باتری لیتیومی این خودروها به صورت مستقیم از طریق پورت برق و به صورت غیرمستقیم از طریق موتور بنزینی شارژ می شوند.

نقش باتری در خودروهای پلاگین هیبرید

در حال حاضر در اکثر وسایل الکترونیکی قابل حمل مصرفی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ ها به دلیل انرژی بالا در واحد جرم و حجم نسبت به سایر سیستم های ذخیره انرژی الکتریکی از باتری های لیتیومی استفاده می شوند. لیتیوم دارای نسبت قدرت به وزن بالا، راندمان انرژی بالا، عملکرد خوب در دمای بالا و عمر طولانی هستند.

باتری ها چطور شارژ می شوند؟

بسته به نوع خودرو، باتری هم به چند روش شارژ می شود. بهترین و کارآمدترین مدل شارژ باتری ها مربوط به خودروهای پلاگین هیبرید است که به دو روش قابلیت شارژ دارند. نخست اینکه این باتری ها بدون وابستگی به پورت خارجی (مانند خودروهای کاملا برقی) از طریق مصرف بنزین و تبدیل شدن به انرژی الکتریکی شارژ می شوند که منجر به از بین رفتن اضطراب و نگرانی در سفرهای طولانی مدت می شود.

دومین روش که مناسب سفرهای شهری و روزمره است، شارژ باتری از طریق برق شهری و کابل شارژ است که در خانه یا در ایستگاه های شارژ عمومی انجام می شود.

تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید از جمله خودروهایی است که در هر دو حالت کارکرد دارد و می تواند تا ۷۵ کیلومتر پیمایش کاملا برقی و همچنین حدود ۹۵۰ کیلومتر پیمایش هیبرید داشته باشد.

ایمنی کامل باتری ها در هنگام بروز حوادث

برای جلوگیری از اشغال فضای صندوق عقب یا فضای داخلی خودروها، باتری ها در خودروهای هیبرید، برقی یا پلاگین هیبرید در کف خودرو قرار می گیرند و در برابر رطوبت و ضربه کاملا عایق بندی می شوند.

برای جلوگیری از بروز هر مشکلی، بسته باتری با ایمنی بالایی محافظت می شود که در هنگام بروز حادثه یا تصادف، مشکلی به وجود نمی آید. از طرفی این باتری ها در برابر گرما و سرمای زیاد مقاوم هستند و در شرایط محیطی مختلف به کارکرد خود ادامه می دهند.

باتری های به کار رفته در تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید در مراحل تست در شرایط گوناگون مانند تصادفات و دمای بالا یا پایین مورد تست و بررسی قرار گرفتند که در نتیجه این آزمایش ها، باتری این خودروها دارای گارانتی ۷ ساله یا ۲۰۰ هزار کیلومتری هستند.

انرژی ذخیره شده در باتری دشارژ نمی شود

باتری لیتیومی به کار رفته در خودروهای پلاگین هیبرید به نحوی طراحی شده اند که اگر خودرو مدت زمان طولانی حرکتی نداشته باشد، در هنگام استفاده مجدد نه تنها شاهد افت انرژی الکتریکی نخواهید بود، بلکه خودرو به راحتی به حرکت در می آید و اصطلاحا انرژی باتری دشارژ نمی شود.

کارشناسان خودرو اعتقاد دارند با توجه به تمرکز شرکت های بزرگ جهان بر فناوری خودروهای انرژی نو و توسعه باتری های لیتیومی، احتمالا در آینده این خودروها از تمام جهات به خصوص افزایش ظرفیت ذخیره انرژی و کاهش قیمت تمام شده رشد چشم گیری خواهند داشت و به انتخاب اول کاربران تبدیل خواهند شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تصویب یک طرح پژوهشی با موضوع محرک‌های توسعه تکافل در کشور در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند