Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی پیامی به مناسبت روز افشای حقوق بشر آمریکایی، آورده است: حقوقدان‌های اندیشمند و آزاده جهان با تشکیل کمیته قضائی به بررسی جنایات جنگی و ظلم آمریکا به ملت‌های جهان پرداخته و تا دیر نشده به سلطه ظالمانه آمریکا بر ملت‌های مظلوم جهان پایان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این پیام به شرح زیر است:

به نام خدا

رهبر معظم انقلاب: پرچم حقوق بشر را کسانی به دست گرفته‌اند که خودشان بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشرند.

اندیشمندان و ملت شریف و گرانقدر ایران

در مقطع مهم و تعیین بخش تاریخ ایران و جهان زندگی می‌کنیم و نیازمندیم که از همیشه تاریخ هوشیارتر و حساس‌تر به سرنوشت خود و ملت‌های مظلوم جهان فکر کنیم. امروز جهان استعمار و استثمار، با روش‌های نظام مند و پیچیده دست به تخریب و تحقیر ملت‌های جهان می‌زند. یکی از زرورق‌های نفاق جهانی به رهبری آمریکا و نظام صهیونیزم جهانی، حقوق بشر با استانداردهای متضاد است که در درون خود ضایع کردن حقوق اکثریت به نفع اقلیت کوچک نظام سلطه را تأمین می‌کند.

دولت آمریکا با زورگویی، فشار و اعمال نفوذ در سازمان‌های بین‌المللی و نهادسازی‌های سیستمی همواره ساختارهای ضد بشری را نهادینه کرده و در عین حال انگشت اتهام را از سمت خود به سوی دیگران نشانه گرفته است و به جای پاسخ‌گویی به افکار مردم دنیا گستاخانه اقدامات نقض‌کننده حقوق بشری خود را توجیه می‌کند.

پیروزی انقلاب اسلامی ایران که پاسخی مردمی به اقدامات ضدبشری آمریکا مانند کودتای ۲۸ مرداد و کاپیتولاسیون بود، موجب تشدید اقدامات ضدبشری این دولت علیه مردم ایران شد. شهادت ۱۷۰۰۰ انسان بی‌گناه در اقدامات تروریستی توسط گروهک منافقین تحت حمایت آمریکا، شهادت بیش از ۲۰۰ هزار نفر و مجروحیت بیش از ۷۰۰ هزار نفر در جنگ تحمیلی، شهادت بیش از ۱۳۰۰۰ نفر و مجروحیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در اثر سلاح‌های شیمیایی، شهادت بیش از ۴ هزار نفر از مأموران نیروی انتظامی و مرزی در راه مبارزه با مواد مخدر، تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی تنها بخشی از این اقدامات ضدبشری آمریکا در مقابله با مردم ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

حمایت از گروهک تروریستی نفاق که در دشمنی با مردم و انقلاب ایران از هیچ جنایتی فروگذار نکرده‌اند، پرده کوچک دیگری از دشمنی آمریکا با مردم ایران و حمایت از نقض‌کنندگان حقوق اولیه و قاتلان فرزندان این سرزمین است.

دولت آمریکا حقوق دیگر کشورها را نیز همواره نقض کرده است، همچون بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی، جنایت‌های این کشور در جنگ ویتنام، حمایت گسترده از رژیم کودک‌کش صهیونیست در جنگ غزه و راه‌اندازی جنگ در عراق و افغانستان و حمایت گروهک‌های تروریستی ازجمله داعش.

آمریکا نه‌تنها حقوق بشر را در دیگر کشورها نقض می‌کند، بلکه در داخل ایالات متحده نیز حقوق اساسی مردم خود را به رسمیت نمی‌شناسد که نقض گسترده حقوق سیاه‌پوستان توسط پلیس و نظام قضائی آمریکا، نقض حقوق زندانیان (به‌ویژه زندانیان زن و نوجوان) و شکنجه آن‌ها، نقض حقوق بومیان، نقض حریم خصوصی افراد، وضعیت کودکان کار و مهاجر، خشونت خانوادگی علیه کودکان، خشونت و آزار جنسی علیه زنان، فشار بر فعالین مدنی و اجتماعی و نقض آزادی بیان و مطبوعات، تنها بخش کوچکی از مصادیق نقض حقوق بشر در جامعه آمریکا است که مستندات آن منتشر شده و اعتراضات گسترده اخیر نیز مؤید این وضعیت بد در این کشور است.

آمریکا با ابزار قرار دادن حقوق بشر در جهان، همواره این موضوع مهم را دستاویزی برای دخالت در امور دیگر کشورها قرار داده است و کارنامه سیاه این کشور در موضوع حقوق بشر که به بخش‌هایی از آن اشاره شد، نشان داده است که ایالات متحده آمریکا نه‌تنها صلاحیت اظهارنظر درخصوص حقوق بشر را ندارد، بلکه خود مهم‌ترین نقض‌کننده این حق انسانی در جهان بوده است و باید به افکار عمومی جهان در این زمینه پاسخگو باشد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی با نام‌گذاری روز ۱۲ تیرماه که در این روز ناو جنگی آمریکای جنایت‌کار، هواپیمای مسافربری ایران را ساقط کرد، به‌عنوان «روز افشای حقوق بشر آمریکایی» در تقویم رسمی کشور، روزی نمادین را برای برداشتن نقاب از چهره ظالمان نظام حکمرانی آمریکا را رقم زد.

در پایان لازم است بر این معنا تاکید کرد: کشوری که در مهم‌ترین کنوانسیون‌های حقوق بشری عضو نیست، با نسل‌کشی و با کشتار مردم یک سرزمین تشکیل شده است و سوابق ننگین در کشتار انسان‌ها دارد، صلاحیت اظهارنظر در زمینه حقوق بشر را ندارد و شعار حقوق بشر توسط سردمداران این کشور تنها ابزاری برای توسعه سلطه‌گری و دخالت در امور دیگر کشورها است. بر عهده حقوق دان‌های اندیشمند و آزاده جهان است که اقدام به تشکیل کمیته قضائی بررسی جنایات جنگی و ظلم آمریکا به ملت‌های جهان کند و تا دیر نشده به سلطه ظالمانه آمریکا بر ملت‌های مظلوم جهان پایان دهد.

به طور حتم جهان منهای مداخلات آمریکا، از آرامش، امنیت و ثبات بیشتری برخوردار خواهد بود.

کد خبر 4963054

منبع: مهر

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران جنگ ویتنام شورای عالی انقلاب فرهنگی ایالات متحده آمریکا کودتای 28 مرداد مجلس شورای اسلامی ایالات متحده آمریکا مجلس یازدهم محمد باقر قالیباف برجام حسن روحانی حجت الاسلام حسن روحانی مجلس سید عباس موسوی جمهوری اسلامی ایران ایران وزارت امور خارجه وزارت کشور هیئت دولت دیگر کشورها حقوق بشر هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۲۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذهن آمریکااندیش

قضایای برخورد پلیس آمریکا با اعتراضات دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی به جنایات اسرائیل در غزه، بهانه‌ای شده است تا برخوردهای صورت‌گرفته با دانشجویان، اساتید و دانشگاه ایرانی در سالیان گذشته و امروز، توجیه شود. چند نکته را درخصوص این مسأله باید روشن کرد.

یک. ارزش‌های انسانی و از جمله مهم‌ترین‌های آن‌ها نظیر آزادی و عدالت، جهان‌شمول هستند و ربطی به آمریکا ندارند. اگر در اسناد شکل‌گیری ایالات متحده آمریکا به ارزشی نظیر آزادی اشاره شده، دلیل آمریکایی بودن این ارزش‌ها نیست. قدمت این ارزش‌ها به اندازه تاریخ بشر، و حداقل تاریخ فلسفیدن و اندیشه‌ورزی درباره انسان و جهان اجتماعی و سیاسی است.

دو. آمریکایی‌ها به بهانه نقض آزادی و حقوق بشر در کشورهای دیگر، این کشورها را تحریم کرده یا به آن‌ها حمله کرده‌اند. آمریکایی‌ها و بقیه غرب در موارد متعدد با کشورهای ناقض حقوق بشر و از جمله دیکتاتورترین‌ها روابط داشته و کنار آمده‌اند، و با دیگرانی به همین دلایل ستیز کرده‌اند. این گزاره‌ها درست است. اما از این گزاره‌ها نمی‌توان نتیجه گرفت که خواست مردم و متفکران کشورها برای تحقق آزادی و جلوگیری از نقض حقوق بشر در کشورشان، خواسته‌ای آمریکایی است و چنین ارزش‌هایی از اساس غلط یا توهم هستند. هیچ تناقضی بین سرزنش کردن آمریکا برای نقض حقوق بشر و آزادی در کشور خودش یا کشورهای دیگر، و در همان حال مطالبه آزادی و رعایت حقوق بشر در کشور خود وجود ندارد.

سه. اصالت بنیان‌های اجتماعی و فلسفی آزادی، حقوق بشر، دموکراسی و توسعه همه‌جانبه، برآمده از تحقق بخشی از آن‌ها در غرب نیست. کشورهای غربی توانسته‌اند زودتر از بقیه کشورها، به صورت‌ها و ابعادی از این‌ها دست یابند. بنیان‌های فلسفی برخی نیز در آرای متفکران یونانی-غربی صورت‌بندی شده است. این به معنای وجود دلایلی برای نفی این ارزش‌ها یا از اساس دروغین یا بیگانه خواندن آن‌ها نیست.

چهار. من هیچ متفکر جدی نمی‌شناسم که اهمیت ارزشی نظیر آزادی را به آمریکایی یا غربی بودن آن ربط داده باشد. نسل چند دهه گذشته متفکران جدی ایرانی نگفته‌اند چون آمریکا فلان گونه است پس ما هم باشیم. متفکران جدی که من می‌شناسم و خوانده‌ام، آزادی، دموکراسی و توسعه را از منظر نسبت آن با بهروزی ملت ایران ارزیابی کرده‌اند. اتفاقا ادبیات اندیشه اجتماعی و سیاسی (بالاخص مکاتب انتقادی که در ایران هم پرطرفدار هستند) مملو از نقدها بر دموکراسی، مدل‌های مختلف توسعه، و تهدیدهای آزادی و ارزش‌های انسانی در همه کشورها و از جمله غرب است.

پنج. گروهی در ایران تلاش می‌کنند یک آمریکا-غرب خیالی (صرفاً دارای ابعاد مثبت) بسازند، بعد آن‌را به منتقدان سیاست و حکمرانی در ایران نسبت داده و آن‌ها را طرفدار چنین آمریکا-غرب خیالی جلوه دهند، و سپس با فروریختن آن با عبارت‌های کلیشه‌ای از جنس «اینو چی می‌گید؟»، منتقدان را بی‌اعتبار کنند.

شش. گروهی که در بند پنج ذکر کردم، دارندگان ذهن_آمریکااندیش هستند. هویت‌شان را از ستیز با آمریکای واقعی یا خیالی می‌گیرند که خود ساخته‌اند و منتقدان را به دوست داشتن آن متهم می‌کنند. ذهن آمریکااندیش با ضدآمریکایی بودن تعریف می‌شود، هویت می‌یابد و به حرکت درمی‌آید. همه چیز را هم در خدمت آن قرار می‌دهد. معیار خوبی و بدی در نسبت با آمریکا تعریف می‌شود. اگر آمریکایی نباشد (در ساحت اندیشه) این ذهن از کار می‌افتد، فلج می‌شود و اعتبارش را از دست می‌دهد. سخن ایجابی مستقلی برای گفتن ندارد.

من نمی‌دانم دیگران چگونه می‌اندیشند، مسئول اندیشه و عمل دیگران هم نیستم. اما آمریکا برای من، در عرصه عمل، در نسبت با مانع یا کمک برای توسعه ایران تعریف می‌شود. آمریکا، نه فی‌نفسه بلکه از آن جهت که ظرفیت تحریم و ضربه زدن به منافع ایران را دارد، و در مناسبات دیگری ممکن است کمکی به توسعه و حل مسائل ایران باشد، اهمیت دارد. اما منبع ارزش‌ها و الگوی عمل نیست. در ساحت اندیشه هم، یک «مورد تاریخی» قابل بررسی مقایسه‌ای برای شناخت و تحلیل جامعه‌شناختی است.

آمریکا یا هر کشور دیگری، برای من، الگو، معیار ارزیابی ارزش‌ها یا درست و غلط کنش دولت‌ها و پلیس نیست. من هویتم را از آمریکااندیشی، ضدیت با آمریکا یا نزدیک شدن به آن نمی‌گیرم، و به این جهت فکر می‌کنم آمریکاستیزان ایدئولوژیک ایرانی، بیش از امثال من ذهن، روح و هویت‌شان به بود و نبود آمریکا گره خورده است. آمریکا در عمق جان ذهن آمریکااندیش نشسته است و بیرون از دایره آمریکا نمی‌رود.

بیشتر بخوانید:

همان را بگویید که ما خوش‌مان بیاید
رئیسی در چاهی افتاده که برای دولت روحانی کنده بودند /از مداح تا فعال سیاسی اصولگرا قیمت دلار را مسخره می‌کردن و حالا خود مضحکه شده اند
واکنش یک جامعه‌شناس به سخنان مهدی چمران درباره ساخت مسجد در پارک/ «برای اصول‌گرایان هیچ اعتراضی واقعیت ندارد»

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902072

دیگر خبرها

  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در گچساران
  • ذهن آمریکااندیش
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • جزییات قیمت ارزهای مبادله ای؛ ثبات دلار و درهم و رشد یورو
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • ثبات دلار و درهم و رشد یورو در معاملات امروز مرکز مبادله
  • پیروزی بدون جنگ