Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@19:31:36 GMT

پمپئو در نشست شورای امنیت با انتقاد جمعی مواجه شد

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۷۶۰۰

به گزارش ایلنا به نقل از فارن پالیسی، مایک پمپئو که خواهان احیای  نفوذ رو به افول آمریکا در صحنه جهانی بود و شورای امنیت سازمان ملل را برای تمدید ممنوعیت فروش تسلیحاتی علیه ایران به چالش کشید، هم از سوی دشمنان و هم از سوی دوستان با انتقاد و سرزنش  مواجه شد و همگی آنها  به واشنگتن به دلیل خروج از توافق ایران در دو سال پیش بدون داشتن برنامه‌ای روشن برای محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای تهران به شدت انتقاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع در جلسه سازمان ملل لحن انتقادی آلمان بسیار چشمگیر بود. آلمان واشنگتن را به نقض قوانین بین‌المللی با خروج از برجام متهم و با چین موافقت کرد که آمریکا حق اعمال دوباره‌ تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را ندارد.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل هم تحریم‌ها علیه ایران را با قتل جورج فلوید مقایسه کرد و گفت که در هر دو مورد "گذاشتن  زانو روی گلوی دیگران" اتفاق افتاده است.

 محور اصلی این نشست، سرنوشت توافق برجام بود. همانند ایران، طرفین اروپایی این توافق نیز خواهان زنده نگه داشتن برجام هستند، اما دولت ترامپ می‌خواهد پیش از انتخابات آن را کاملا از بین ببرد تا دست‌کم دولت دموکرات آینده نتواند آن را بار دیگر احیاء کند. مساله دیگر این نشست، تحریم تسلیحاتی علیه ایران –یکی از دستاوردهای شیرین برجام- است که در اکتبر منقضی می‌شود. متحدان آمریکا از جمله ۵ کشور اروپایی شورای امنیت نیز مانند واشنگتن از تجارت تسلیحاتی ایران نگران هستند، گرچه تحریم‌های تسلیحاتی خود آنها تا ۲۰۲۳ ادامه دارد. با این‌حال آنها همچنین نگرانند که تمدید ممنوعیت تسلیحاتی سازمان ملل که نقض آشکار توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ است، ایران را به اخراج بازرسان هسته‌ای از کشور و توسعه پرشتاب‌تر برنامه‌ هسته‌ای‌اش سوق دهد.

 در شروع این جلسه‌ مجازی، رزماری دیکارلو، مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا  برجام را به عنوان "دستاوردی چشمگیر از دیپلماسی و گفت‌وگوی چندجانبه" ستایش کرد و با ابراز "تاسف" از تصمیم آمریکا برای خروج از این توافق تاکید کرد که پیش از خروج ترامپ از برجام ایران کاملا به آن پایبند بود. 

در این نشست وزیر خارجه ایران، با رد ادعای ارسال سلاح به یمن و سایر کشورها و نقض تحریم‌های سازمان ملل، به شورای امنیت گفت: جامعه بین‌الملل به طور کلی و شورای امنیت به شکل ویژه با تصمیم‌گیری‌ مهمی روبرو هستند. آیا ما احترام به حاکمیت قانون را حفظ می‌کنیم یا با تسلیم شدن در برابر وسوسه‌های یک قلدر یاغی به قانون جنگل باز می‌گردیم؟

در این نشست پمپئو در مورد تحریم تسلیحاتی مدعی شد: اگر اقدامی نکنید ایران آزادانه به خریداری جنگنده‌های روسی خواهد پرداخت که می‌تواند شهرهایی مانند ریاض، دهلی نو، رم و ورشو را در تیررس ایرانیان قرار دهد. این فقط خواسته ایالات متحده نیست؛ به خواست کشورهای منطقه گوش دهید. از اسرائیل تا خلیج فارس، تمام کشورهای خاورمیانه که بیش از سایرین در تیررس ایران هستند، یک موضوع را تکرار می‌کنند؛ تحریم‌های تسلیحاتی را تمدید کنید.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران شورای امنیت فارن پالیسی پمپئو شورای امنیت علیه ایران سازمان ملل هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۷۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان

گروه کاری بررسی دوره‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای بررسی گزارش‌های حقوق بشری افغانستان برای چهارمین بار در هفته‌ آینده نشست برگزار می‌کند.

این نشست قرار است روز دوشنبه، ۱۰ ثور، در جینوا برگزار شود.

افغانستان یکی از ۱۴ کشوری است که توسط این گروه سازمان ملل متحد، از تاریخ ۱۰ تا ۲۱ ماه جاری تحت بررسی قرار می‌گیرد.

بربنیاد اعلامیه‌ شورای حقوق بشر، اسنادی که براساس آن بررسی صورت می‌گیرد، شامل «گزارش ملی کشور تحت بررسی، گزارش گروه‌ها و کارشناسان مستقل حقوق بشر، معلومات نهادهای حقوق بشری و گروه‌های جامعه‌ مدنی می‌شود.»

پنجاه‌وپنجمین نشست سالانه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در اوایل ماه حوت سال گذشته برگزار شده بود.

در آن نشست گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، گزارش خود را ارایه کرد.

در گزارش او نقض سیستماتیک و گسترده حقوق بشری زنان و دختران و اقلیت‌های قومی و مذهبی از سوی طالبان بازتاب یافته بود.

ریچارد بنت در آن گزارش خواستار بررسی جنایات طالبان علیه زنان در دادگاه‌ بین‌المللی لاهه شده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • انتقاد نماینده بلژیکی از رویکرد اتحادیه اروپا در قبل نسل کشی غزه
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم