Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -

▫️تشکیل کریدور فرهنگی - گردشگری غرب کشور توسط سه شهر کرمانشاه، سنندج و همدان مورد استقبال دفتر ملی یونسکو قرار گرفت.

  بگزارش خبرنگار ما در نشستی که به میزبانی کمیسیون ملی یونسکو ایران به ریاست دکتر ایوبی دبیرکل محترم کمیسیون ملی یونسکو در ایران و با حضور اعضای شورای شهر، رئوسای سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و رئوسای ادارات گردشگری سه شهر کرمانشاه، همدان و سنندج  در تهران برگزار شد بر برگزاری کارگاه های آموزشی یونسکو در منطقه غرب کشور، لزوم برندسازی، تمرکز بر برنامه های مرتبط با نوروز و جاده ابریشم، ایجاد جاذبه های ویژه و استفاده از ظرفیت های مشترک سه شهر غرب کشور، تعریف زنجیره تجاری‌سازی و شناسایی بازارهای هدف فعالان گردشگری تاکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این جلسه دکتر ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به ظرفیت های تاریخی، طبیعی، فرهنگی و هنری این محور در کشور و ضمن ابراز خرسندی از تعامل در حال انجام خاطرنشان ساخت: این کریدور می‌تواند معرف بخش عظیمی از فرهنگ اصیل ایران زمین باشد و آداب و رسوم یکی از قسمت های مهم ایران را که غرب کشور است به دنیا معرفی نماید.
وی با بیان اینکه فراهم کردن مقدمات پیوستن این شهرها به شبکه شهرهای خلاق می تواند به عنوان گام مهمی در این راستا باشد، بر لزوم پیگیری و اهتمام لازم در این زمینه تاکید کرد‌.

در ادامه، سید پیمان موسوی نماینده شورای اسلامی شهر کرمانشاه و عضو شورای عالی استانها نیز آمادگی کامل شورای شهر کرمانشاه را برای انجام مقدمات لازم جهت تدوین تفاهم نامه ی این کریدور و پیوستن کرمانشاه به زنجیره شهرهای خلاق یونسکو اعلام نمود.

سپس، مهدی عبدالمالکی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه از فرهنگ و تمدن در غرب کشور بعنوان فرصتی همتراز با درآمد چاه های نفت کشور یاد و تصریح کرد: تمدن، اصالت تاریخی و پیشینه فرهنگی و هنری این استان ها پتانسیلی را فراهم نماید که علاوه بر تاثیرات اجتماعی و فرهنگی در اقتصاد این منطقه نیز اثرگذار باشد.
وی با اشاره بر لزوم برگزاری  رویدادهای فرهنگی و هنری در این راستا افزود: برگزاری برنامه های مشترک می تواند در معرفی ظرفیت ها موثر باشد که مقدمات این کار در تفاهم نامه در حال انعقاد بین این سه استان پیش بینی شده است.
عبدالمالکی با اشاره به برگزاری موفق رویداد "کرمانشاه پایتخت آیین‌های نوروزی ایران" در نوروز 98 از آمادگی این شهر برای برگزاری این رویداد به عنوان سرمایه ناملموس در حوزه گردشگری یاد کرد.

همچنین ایمان درخشی ریاست اداره گردشگری شهرداری کرمانشاه در خصوص جاذبه های گردشگری شهر کرمانشاه و ظرفیت های خوراک استان اعم از نان، شیرینی، آش، گیاهان خوراکی و دارویی و ... توضیحاتی ارائه نمود و دلایل اقدام برای ثبت کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک را بیان کرد.

سپس نمایندگان همدان و سنندج نیز آمادگی خود را برای همکاری در تشکیل کریدور غرب کشور اعلام کردند.

▫️در پایان این نشست سید پیمان موسوی نماینده محترم شورای اسلامی شهر کرمانشاه در شورای عالی استانها به نمایندگی از شهرداری کرمانشاه، تندیس رویداد ماندگار نخستین جشنواره "کرمانشاه پایتخت آیین های نوروزی ایران" را به همراه گزارش مصور آن به دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو تقدیم نمود.

گفتنی است؛ در این نشست دکتر روشن معاون ارتباطات کمیسیون ملی یونسکو، دکتر استاد رضایی مسئول باشگاه خلاق صنایع دستی یونسکو، مهندس عقدایی مسئول باشگاه خلاق گردشگری یونسکو، مهندس سید پیمان موسوی نماینده شورای اسلامی کرمانشاه در شورای عالی استانها، مهدی عبدالمالکی ریاست سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه، دکتر ایمان درخشی ریاست اداره گردشگری سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه، مهندس وجدی ریاست سازمان فرهنگی شهرداری همدان، مهندس شیری رئیس اداره گردشگری همدان، مهندس سلماسی و مهندس بادمی اعضای شورای شهر همدان و مهندس شاویسی نماینده شورای  شهر سنندج حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کمیسیون ملی یونسکو شهرداری کرمانشاه سازمان فرهنگی شهر کرمانشاه غرب کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت که افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • گردهمایی ائمه جمعه استان فارس در سپیدان
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است