Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود حاجی­لویی روز چهارشنبه در نشست هیات اعزامی شورای عالی انقلاب فرهنگی با مدیرکل، معاونان و سازمان های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این استان ظرفیت‌های جوان و خوبی دارد و همین مساله مسوولان مرکز را متقاعد می کند که با دقت و قوت بیشتری رویکردهای استانی را پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر گسترش فعالیت کانون های فرهنگی مساجد گفت: رقیب تراشی برای مراکز فرهنگی هدف نیست وبطوریکه اگر قرار است خانه فرهنگ جایی ایجاد شود که مساجد را از رونق بیاندازد درست نخواهد بود.

وی ادامه داد: اگر قرار است در خانه فرهنگ هزینه ای انجام شود چه بهتر که آن هزینه در کانون فرهنگی مساجد متمرکز شود زیرا زمینه های لازم برای ارتباط با مردم بویژه جوانان و نوجوانان را دارد.

معاون خط مشی‌گذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر گسترش فعالیت های رسانه ای در استانهای مرزی چون سیستان و بلوچستان بیان کرد: مساله رسانه در این استان یکی از گره های اصلی است که به جد باید در چارچوب شورای فرهنگ عمومی پیگیری شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این استان در حوزه های فرهنگی چالش های مختلفی دارد که یکی از مشکلات پایین بودن شاخص های فرهنگی است زیرا سیستان و بلوچستان در حد سه تا چهار استان است.

حسین مسگرانی با اشاره به اینکه موسیقی سیستان و بلوچستان فوق العاده است، افزود: فرهنگ سیستانی و بلوچ در فرهنگ ملی بدرستی معرفی نشده و سینمای این استان بجای تخریب باید باعث تقویت شود.

وی اظهار داشت: در زمینه ایجاد موسسه های فرهنگی - هنری و کانون های فرهنگی مساجد، کتابخانه ها و غیره اقدامات خوبی در استان صورت گرفته اما با متوسط کشوری فاصله زیادی دارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در بحث توسعه مراکز فرهنگی هنری موفقیت های خوبی حاصل شده اما نیازمند کمک های بیشتری است زیرا این استان متفاوت ترین استان کشور با ظرفیت های خوب و فرهنگ بسیار غنی است.

وی خاطرنشان کرد: دشمنان همواره در صدد جدایی و اختلاف بین شیعه و سنی هستند که در موضوع ارتقا وحدت اقوام باید اقداماتی صورت گیرد.

مسگرانی به ستاد اربعین نیز اشاره کرد و ادامه داد: ورود زائران پاکستانی و افغان برای زیارت عتبات عالیات و فعالیت ستاد اربعین یک ظرفیت عظیم برای این استان است بطوریکه هر سال بیش از ۲۰۰ هزار زائر و در مراسم اربعین افزون بر ۷۰ هزار زائر پاکستانی و افغان به منظور زیارت حرم امام حسین (ع) از طریق مرزهای این استان وارد کشور می شوند که در این زمینه مشکلاتی وجود دارد اما خوشبختانه بسیاری از دستگاه ها و مردم پای کار آمده و کمک می کنند.

وی گفت: ظرفیت عظیم اربعین در سیستان و بلوچستان نیاز به تقویت و همکاری بیشتری دارد.

مسوول دبیرخانه کانون فرهنگی هنری مساجد سیستان و بلوچستان نیز در این نشست بیان کرد: این کانون در سال ۹۴ در استان ثبت و فعال شده و جزو کانون های برتر کشوری است.

حجت الاسلام مهدی پودینه با اشاره به اینکه بیش از پنج هزار مسجد در استان وجود دارد، افزود: ۷۳۳ کانون فرهنگی در مساجد شیعه و ۶۶۱ کانون در مساجد اهل تسنن سیستان و بلوچستان با عضویت ۷۸ هزار نفر از جوانان شیعه و سنی فعالیت دارند.

وی گفت: در طرح فهما کشوری نیز که کانون های فرهنگی فعال را براساس مستندات و فعالیت های انجام شده ارزیابی می کنند، سیستان و بلوچستان بیشترین کانون فرهنگی فعال کشور را داراست.

مسوول دبیرخانه کانون فرهنگی هنری مساجد سیستان و بلوچستان ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در این استان کمبود امکانات و تجهیزات است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: یکی از اساسی ترین مشکلات در عرصه فرهنگی این استان عدم مساله شناسی فرهنگی بین دستگاه ها است.

حامد زارعی گفت: سیستان و بلوچستان به ویژه شهر زاهدان یک ترمینال فرهنگی است که باید نگاه ویژه ای به این منطقه صورت گیرد.

وی افزود: کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان سه پژوهش اساسی به دانشگاه های استان ارائه داده که در حوزه نیازسنجی مطالعاتی قوم سیستانی، بلوچ و سالمندان است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی سیستان و بلوچستان ادامه داد: ۶۳ باب کتابخانه عمومی در استان وجود دارد که ۱۴ مورد آن کتابخانه روستایی است.

وی بیان کرد: در افق ۱۴۰۴ باید به ازای هر نفر چهار جلد کتاب داشته باشیم که در سیستان و بلوچستان ۲ دهم جلد کتاب موجود است و به ازای هر ۱۰۰ نفر هشت متر مربع زیربنا باید باشد اما در این استان نیم مترمربع به ازای هر نفر است.

زارعی گفت: در بحث تولید و چاپ کتاب نیز در این استان مشکلاتی وجود دارد.

وی افزود: کتابخانه های عمومی اقدام مثبتی با عنوان درآمد محور کردن کتابخانه ها در سطح ملی آغاز کرده و برنامه ریزی کتابخانه ای را کاملا مساله شناسی انجام می دهد.

رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان به عنوان پهناور ترین استان کشور با وجود داشتن مرزهای طولانی و هجمه های فرهنگی دشمنان از طریق معاندان نظام اسلامی، در حوزه رسانه با مشکلاتی بویژه در زمینه کمبود نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات روبرو است.

حیدر سرایانی گفت: با وجود ظرفیت و توان اندک رسانه‌ای این استان و کمبود امکانات، بودجه و نیروی انسانی در مقابل لشکرکشی رسانه‌ای و فضای مجازی دشمنان و حتی دوستان ناآگاه، موجب شده تا فعالان رسانه ای بویژه نشریات محلی و خبرگزاری‌ها با تمام توان در مقابل آنان ایستادگی کنند. 

وی با اشاره به فعالیت خبرگزاری جمهوری اسلامی و سابقه حضور این سازمان در سیستان و بلوچستان بیان کرد: این رسانه رسمی و دولتی نظام جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بیشترین توان خود را در جهت تقویت وحدت و انسجام اقوام و مذاهب بکار گرفته است و بطور کلی در سه جبهه «مقابله با هجمه فرهنگی دشمنان، هموارسازی و ایجاد آرامش روانی متشنج شده از فعالیتهای تخریبی خواسته یا ناخواسته افراد در فضای مجازی و انعکاس ظرفیت ها، توانمندیها و خدمات گسترده نظام و دولت در استان» مشغول فعالیت است.

رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سیستان و بلوچستان تصریح کرد: رسانه های استان نیازمند همکاری نزدیک دانشگاهها و مراکز آموزش عالی هستند تا با بهره گیری از علم و دانش اساتید و دانشجویان در انجام رسالت بزرگ خویش گام های ارزنده تری بردارند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از عمده مشکلات با وجود طرح های بزرگ عمرانی در این استان و خدمات قابل توجه دولت متاسفانه هیچ یک از این طرح ها پیوست فرهنگی و رسانه ای ندارند که امید است این پیوست ها در اسناد توسعه و طرح های مختلف مد نظر قرار گیرد..

هیات نمایندگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی شامگاه سه‌شنبه به منظور سفر سه روزه وارد فرودگاه بین‌المللی زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان شد.

دیدار با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان، شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی استان با حضور سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی، نشست با مدیرکل، معاونان و سازمان‌های وابسته به فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، نشست با مدیرکل و معاونان اداره‌کل تبلیغات اسلامی، بازدید از موزه جنوب شرق و پارک علم و فناوری و دیدار با هنرمندان صنایع دستی از جمله برنامه‌های این هیات در نخستین روز سفر به زاهدان است.

این هیات روز پنجشنبه به منطقه سیستان سفر خواهد کرد، شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر سیستان و بازدید از یک مجموعه موفق به زابل و پس از بازگشت بازدید از حاشیه شهر زاهدان، نشست با روسای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و نشست با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه استان از برنامه‌های این هیات در دومین روز سفر به سیستان و بلوچستان است.

دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان از دیگر برنامه‌های هیات نمایندگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سومین روز سفر به زاهدان است.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان زاهدان شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان زاهدان شورای عالی انقلاب فرهنگی سیستان و بلوچستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان زاهدان شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان کتابخانه های عمومی کانون های فرهنگی جمهوری اسلامی کانون فرهنگی کتابخانه ها ظرفیت ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۹۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • برای حل مشکل مسکن کارگران از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده شود
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • معرفی ظرفیت‌های مختلف تولیدی و صادراتی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • معرفی ظرفیت‌های تولیدی وصادراتی سیستان وبلوچستان درنمایشگاه اکسپو
  • ظرفیت‌های مختلف تولیدی و صادراتی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ معرفی می شود