Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@08:23:39 GMT

تدوین برنامه عالی فرهنگی در هر استان ضروری است

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۰۰۸۲

تدوین برنامه عالی فرهنگی در هر استان ضروری است

محمود حاجی­لویی روز چهارشنبه در نشست اعضای هیات اعزامی شورای عالی انقلاب فرهنگی به زاهدان با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: باید یک برنامه فرهنگی در استان وجود داشته باشد تا برای هرحرکت فرهنگی مبنای کار قرار گیرد و در شورای برنامه ریزی و توسعه استان نیز مبتنی بر آن برنامه همراهی های فرهنگی دستگاه های فعال در استان طرح ریزی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فضای برنامه ریزی فرهنگی، فضایی رازآلود است و روشن نیست و همین موضوع سبب می شود تا تعدد دستگاه‌های فرهنگی به جای آنکه انرژی متراکم در این حوزه باشد اما متاسفانه به موازی‌کاری، تعارضات، تداخلات در میان دستگاه های مرتبط با فرهنگ ختم شود.

معاون خط مشی‌گذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حرف ما این است که باید یک برنامه عالی فرهنگی در امتداد نقشه مهندسی فرهنگی کشور در هر استان داشته باشیم که به عبارتی با اسناد بالادستی کشوری که در این زمینه تخصصی هستند هماهنگ بوده و در نتیجه با برنامه های توسعه کشور در یک راستا قرار داشته باشد.

حاجیلویی ادامه داد: این برنامه یک سند یگانه و یکتای فرهنگی در استان است که وقتی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان قرار است تصمیم فرهنگی گرفته شود باید به این سند نگاه کنیم و مطابق با آن تصمیم بگیریم.

وی تصریح کرد: در راه تدوین این سند، شورای عالی انقلاب فرهنگی به واسطه دسترسی های خوب به شخصیت ها و مقامات کشوری و داشتن ظرفیت کارسازی خوب باید پای کار بیاید و به استان ها کمک کند.

معاون خط مشی‌گذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای همین منظور آیین نامه ای برای برنامه فرهنگی آماده شده که در چارچوب آن برش استانی هم در زمینه تدوین، هم اجرا و هم نظارت و ارزیابی انجام شود که هم اینک در کمیسیون های تخصصی پیش رفته است و در ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور که به ریاست معاون اول رییس جمهوری برگزار می شود در ماه آینده مطرح می شود.

حاجیلویی ادامه داد: در صورت تصویب آیین نامه تدوین، اجرا، نظارت و ارزیابی برش های استانی به یک چارچوب مشترکی در استان ها دست پیدا می کنیم تا دیگر جنگلی از اسناد فرهنگی در استان ها ایجاد نشود.

وی به اهمیت نقش برنامه ریزی در حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت: دغدغه کلیدی و اصلی ما این است که براساس تجربیات خوبی که سازمان های مدیریت و برنامه ریزی دارند، حوزه برنامه ریزی فرهنگی در استان ها را ارتقا بدهیم.

معاون خط مشی‌گذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: راه حلی که ما به دنبال آن هستیم اگر برآمده از مجموعه تجربه متراکم مدیریت و برنامه ریزی در استان ها و کشور نباشد قطعا محکوم به شکست است.

حاجیلویی تصریح کرد: اگر بخواهیم یک الگوی برنامه ریزی و بودجه ریزی در حوزه فرهنگ را از اول اختراع  کنیم یا اینکه از فضای دیگر بیاوریم که با فضای فرهنگ هم‌ساز نباشد قاعدتا توفیقی در اجرا پیدا نخواهد کرد.

وی اظهار داشت: تجربیاتی که در سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان های مدیریت و برنامه ریزی استان ها وجود دارد برای ما قابل احترام و اعتنا است.

معاون خط مشی‌گذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برنامه ریزی در حوزه فرهنگی با دیگر حوزه ها تفاوت دارد چون ماهیت فرهنگ متفاوت است و از طرفی مجموعه کنشگران حوزه فرهنگ به لحاظ تعدد و رنگارنگی تقریبا بی نظیر است حتی در حوزه های اقتصادی امنیتی و سیاسی این میزان تنوع و تکثر وجود ندارد.

حاجیلویی ادامه داد: همچنین فرهنگ در همه جا جاری است به طوری که در حوزه های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی، سیاسی و ... فرهنگ دیده می شود و هیج جایی نیست که ما در مورد آن صحبت کنیم و تاثیر و تاثر متقابل با حوزه فرهنگ نداشته باشد.

وی افزود: به دلیل همین ویژگی های حوزه فرهنگ ضمن اینکه باید از تجربیات و ظرفیت ها و نگاه حرفه ای که در سازمان مدیریت و برنامه ریزی وجود دارد استفاده شود، باید فراتر از نگاه های اقتصادی به این حوزه نگاه کرده و درباره آن برنامه ریزی کنیم.

معاون خط مشی‌گذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برنامه های توسعه ما عمدتا برنامه های اقتصادی است و به همین سبب معاونت اقتصادی نقش اصلی را دارد پس باید انتظار این را داشته باشیم که فرهنگ تحت الشعاع اقتصاد قرار بگیرد و این به معنای تضعیف بخش فرهنگ و سهم بری پایین آن در بودجه کشور است.

هیات نمایندگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی شامگاه سه‌شنبه به منظور سفر سه روزه وارد فرودگاه بین‌المللی زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان شد.

دیدار با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان، شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی استان با حضور سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی، نشست با مدیرکل، معاونان و سازمان‌های وابسته به فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، نشست با مدیرکل و معاونان اداره‌کل تبلیغات اسلامی، بازدید از موزه جنوب شرق و پارک علم و فناوری و دیدار با هنرمندان صنایع دستی از جمله برنامه‌های اعضای این شورا در نخستین روز سفر به زاهدان است.

این هیات همچنین روز پنجشنبه به منظور شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و بازدید از یک مجموعه موفق به زابل سفر خواهد کرد و پس از بازگشت بازدید از حاشیه شهر زاهدان، دیدار با روسای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و نشست با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه استان از دیگر برنامه‌های این هیات در دومین روز سفر به زاهدان است.

دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان از دیگر برنامه‌های هیات نمایندگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سومین روز سفر به زاهدان است.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان سازمان برنامه و بودجه زاهدان شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سازمان برنامه و بودجه زاهدان شورای عالی انقلاب فرهنگی سیستان و بلوچستان سازمان برنامه و بودجه زاهدان شورای عالی انقلاب فرهنگی مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان فرهنگی در استان برنامه ریزی استان ها حوزه فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۰۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳ مصوبه اخیر این شورا را به دستگاه های مربوطه ابلاغ کرد.

به گزارش مشرق، آیت الله سید ابراهیم رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به شورای عالی حوزه های علمیه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرد.

اعضای شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی

بر اساس این گزارش، نخستین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده اصلاح ماده ۴ آیین نامه شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که در جلسه ۸ اسفند ۱۴۰۲ این شورا به تصویب رسیده بود.

مطابق این مصوبه، اعضای شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شدند که به شرح زیر است:

سه نماینده از شورای عالی حوزه های علمیه

سه نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی

مدیر حوزه های علمیه یا نماینده وی

رئیس جامعة المصطفی العالمیة یا نماینده وی

مدیران حوزه های علمیه خراسان، اصفهان، خواهران، جامعة الزهراء

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم

۷ تن از فضلای صاحب نظر حوزوی

افراد فوق الذکر به مدت ۳ سال به عضویت در شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب می شوند.

اعضای کمیته جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان

مصوبه دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی که در ۸ اسفند ۱۴۰۲ مصوب شده و رئیس جمهور آن را برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش و هیأت عالی جذب اساتید دانشگاه ها ابلاغ کرد، «ماده واحده تعیین اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» بود.

وزیر آموزش و پرورش به عنوان رئیس هیأت مرکزی جذب، رئیس دانشگاه فرهنگیان به عنوان دبیر هیأت مرکزی جذب، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دبیر ستاد نظارت تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به عنوان اعضای حقوقی و اسدالله اسدی گرمارودی، سعید غیاثی ندوشن، سید نقی موسوی، فهیمه فرهمندپور و فخرالسادات نصیری به عنوان اعضای حقیقی برای مدت ۴ سال انتخاب شدند.

اعضای هیأت عالی تجدید نظر وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد

مصوبه سوم این شورا در ۸ اسفند ۱۴۰۲ که ۱۱ اردیبهشت امسال از سوی رئیس جمهور به وزرات خانه های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد ابلاغ شد، «ماده واحده انتخاب نمایندگان شورای انقلاب فرهنگی در هیأت های عالی تجدید نظر وزارت علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد» بود.

طبق این مصوبه، محمدرضا مخبر دزفولی در کسوت نمایندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیأت عالی تجدید نظر وزارت علوم و دانشگاه آزاد ابقا و سید سعیدرضا عاملی به عضویت نمایندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیأت تجدیدنظر وزارت بهداشت انتخاب شد.

دیگر خبرها

  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • ابراهیم رئیسی یک ماده قانونی را برای اجرا ابلاغ کرد+ جزئیات
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • ابلاغ ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی»