Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-07@09:44:40 GMT

خوراکی‌های سالمی که برای کلیه‌ مضر است

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۱۲۰۶۶

خوراکی‌های سالمی که برای کلیه‌ مضر است

رویداد۲۴  توجه به مواد غذایی مصرفی برای کسانی که نگران مشکلات کلیوی هستند یا آسیب‌های کلیوی را متحمل شده‌اند و از بیماری مزمن کلیه رنج می‌برند اهمیت زیادی دارد. این افراد باید ازبرخی گروه‌های مواد غذایی، حتی آن‌هایی که برای بیشتر افراد، سالم تلقی می‌شوند، اجتناب کنند. در این مطلب، به شما خواهیم گفت، خوراکی‌هایی که برای محافظت از کلیه‌ها باید در مصرف آن ها احتیاط شود، کدام مواد غذایی هستند و چرا انجام این کار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه داشته باشید که این مطلب حاوی نکات کلی است و توصیه اکید پزشکی محسوب نمی شود.

آجیل
اگر مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستید، آجیل میان وعده مناسبی برای شما نیست. انواع مختلف آجیل حاوی دسته‌ای از مواد معدنی به نام اگزالات‌ است که در رایج‌ترین نوع سنگ‌های کلیه یافت می‌شود. اگر در گذشته مشکل سنگ کلیه را تجربه کرده‌اید، بهتر است از مصرف آجیل خودداری کنید. برای افراد سالم نیز مهم است که مراقب میزان دریافتی اگزالات از آجیل و خوراکی‌های دیگری مانند اسفناج، چغندر و سیب زمینی سرخ شده باشند. هرچند انواع آجیل می‌تواند مکمل‌های بسیار خوبی برای رژیم غذایی شما باشند اما مثل همیشه، نکته مهم در مصرف آن ها رعایت تعادل است. به جای مصرف زیاد اسفناج هم می‌توانید از انواع سبزیجات استفاده کنید تا خطر افزایش سطح اگزالات در بدن‌تان را کاهش دهید.

محصولات لبنی
محصولات لبنی از جمله شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم هستند و باعث افزایش سطح کلسیم در ادرار می‌شوند. افزایش سطح کلسیم ادرار با افزایش خطر ایجاد سنگ کلیه نسبت مستقیم دارد. مشخص شده است که کاهش مصرف لبنیات در افرادی که از مشکلات کلیوی رنج می‌برند کار تصفیه خون را که توسط کلیه‌ها انجام می‌شود، ساده‌تر می‌کند و می‌تواند نیاز به انجام دیالیز را به تأخیر بیندازد.

میوه‌های خشک
میوه‌های خشک یک میان وعده غذایی سالم به شمار می‌آیند و متخصصان رژیم غذایی اغلب مصرف آن‌ها را به‌جای دیگر انواع شیرینی‌جات توصیه می‌کنند. با این حال، بسیاری از انواع میوه خشک می‌تواند در حجم‌های نسبتا کم، حاوی مقدار زیادی پتاسیم باشد. پتاسیم وظیفه تنظیم سطح مایعات، تعادل الکترولیت‌ها و تنظیم سطح pH خون را به عهده دارد. کلیه‌ها برای درست انجام دادن کار خود به تعادل مناسب میان پتاسیم و سدیم نیاز دارند و افزایش بیش از حد هرکدام از این دو ماده معدنی برای آن ها مشکل ساز است.

بیشتر بخوانید: عفونت کلیه ها را جدی بگیرید/ هشدار به آقایان

مصرف میوه‌های خشک می‌تواند میزان دریافتی روزانه پتاسیم را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. به عنوان مثال، فقط دو عدد خرمای خشک حاوی 334 میلی‌گرم پتاسیم است. آلو، کشمش و زردآلوی خشک هم از دیگر میوه‌هایی هستند که سطح پتاسیم آن ها بالاست. مفیدترین میوه خشک برای کسانی که از مشکلات کلیوی رنج می‌برند زغال اخته خشک شده است که یک سوم فنجان از آن فقط حاوی 16 میلی‌گرم پتاسیم است.


غذاهای دریایی و دیگر منابع حیوانی پروتئین
از افرادی که دچار موارد جدی آسیب کلیوی هستند، اغلب خواسته می‌شود، مصرف پروتئین‌های حیوانی را که در منابعی مانند گوشت قرمز، مرغ و به ویژه غذاهای دریایی یافت می‌شود، کاهش دهند. دلیلش این است که آسیب‌های مزمن کلیوی توانایی بدن در از بین بردن محصولات جانبی حاصل از سوخت و ساز پروتئین‌ها را کاهش می‌دهند. همچنین برخی از انواع غذاهای دریایی، مانند صدف حاوی فسفر بالایی هستند و می‌توانند تا 85 درصد از میزان توصیه شده برای مصرف روزانه فسفر را فقط در یک وعده غذایی تامین کنند.   بالا بودن سطح فسفر برای بیماران کلیوی خطرناک است بنابراین باید در مصرف این نوع مواد غذایی احتیاط شود. گوشت، به‌خصوص گوشت اندام هایی مانند جگر، دارای غلظت بالایی از پورین‌هاست. پورین‌ها تولید اسید اوریک را که یک ماده زائد است و به طور معمول توسط کلیه‌ها فراوری می‌شود، تحریک می‌کنند. وجود اسید اوریک زیاد می‌تواند برای کلیه‌ها مشکل ساز و باعث ایجاد سنگ کلیه شود. منبع: آخرین خبر لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اخبار سلامت سلامت خانواده مواد غذایی سنگ کلیه کلیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۲۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است

اگر کلسیم کافی دریافت نکنید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان باشید. این یک بیماری جدی است که با افزایش سن استخوان‌های شما را ضعیف و شکننده می‌کند. مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم تا ۵۰ سالگی به زنان توصیه می‌شود و پس از آن نیز زنان باید ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم در روز مصرف کنند. مصرف روزانه توصیه شده برای مردان ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز تا ۷۰ سالگی و از این سن به بعد ۱۳۰۰ میلی گرم در روز است. نیاز زنان در حدود میانسالی افزایش می‌یابد، زیرا یائسگی منجر به تغییرات هورمونی می‌شود که منجر به تحلیل استخوان می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به نیاز همیشگی بدن انسان به کلسیم، آشنایی با منابع مهم تغذیه‌ای این ماده استخوان ساز و تقویت کننده استخوان ضروری به نظر می‌رسد، در این مطلب به تعدادی از اصلی‌ترین منابع کلسیم پرداخته‌ایم.

شیر

خامه کامل یا شیر کم‌چرب را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانید، مگر اینکه کلسترول بالا یا بیماری قلبی دارید، در این صورت فقط انواع کم‌چرب را انتخاب کنید. ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم شیر (معادل یک لیوان شیر) حدود ۲۰۰ میلیگرم کلسیم را به بدن می‌رساند.

ماست

ماست ساده و طبیعی معمولا بهترین انتخاب است. ماست‌های «ایسلندی» یا «اسکایر» سرشار از کلسیم و پروتئین هستند. ماست ساده را با میوه‌های تازه یا یخ زده یا کمی دارچین شیرین کنید. بسیاری از انواع ماست همچنین غنی از پروبیوتیک‌ها هستند، نوعی باکتری مفید که می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند، سلامت قلب را بهبود بخشد و جذب مواد مغذی را افزایش دهد یک فنجان ۲۴۵ گرمی ماست ساده حاوی ۲۳ درصد کلسیم و همچنین مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های B ۲ و B ۱۲ است.

پنیر

پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مصرف ۳۰ گرم پنیر (معادل یک قوطی کبریت) در حدود ۸ گرم پروتئین و ۲۰۰ میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند.

دانه‌ها

دانه‌ها مانند نیروگاه‌های تغذیه‌ای کوچک سرشار از کلسیم هستند، از جمله، کنجد، کرفس و دانه‌های چیا (این دانه‌های گیاهی مواد مغذی فراوانی دارند که برای عملکرد مغز و بدن بسیار مفید هستند). دانه‌ها همچنین پروتئین و چربی‌های سالم را تامین می‌کنند. به عنوان مثال، دانه‌های چیا سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ گیاهی هستند.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان‌های خوراکی خود سرشار از کلسیم هستند. این ماهی‌های روغنی همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسید‌های چرب امگا ۳ را فراهم می‌کنند که می‌تواند از سلامت قلب، مغز و پوست شما حمایت کند.

انجیر

کلسیم موجود در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر است. کلسیم، به‌عنوان بالابرنده تراکم استخوان شناخته‌شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می‌دهد. انجیر یکی از بهترین میوه‌ها و مواد غذایی برای افزایش تراکم استخوان است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع نیز مقادیر مناسبی کلسیم دارند، از جمله لوبیا‌های بالدار، که در یک فنجان ۱۷۲ گرمی به صورت پخته شده ۲۴۴ میلی گرم یا ۱۹ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را فراهم می‌کند.

کلم پیچ

این گیاه فوق‌العاده، غنی از کلسیم و آنتی‌اکسیدان است و به عنوان پایه‌ای برای هر سالاد، یک مکمل بی‌نظیر است. می‌توان آن را به صورت نوار‌های باریک خرد کرده و با قطعاتی از زردآلو و آوکادو مخلوط کرد و از خوردن این سالاد خوش‌طعم و رنگ به ویژه در فصل تابستان لذت برد.

بادام

در میان تمام مغزها، بادام از بالاترین میزان کلسیم برخوردار است. تنها ۲۸ گرم بادام، یا حدود ۲۳ مغز بادام، ۶ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را تامین می‌کند. بادام همچنین ۳.۵ گرم فیبر در هر۲۸ گرم و همچنین چربی‌های سالم و پروتئین دارد. علاوه بر این، بادام منبع عالی منیزیم، منگنز و ویتامین E است.

پروتئین آب پنیر

آب پنیر نوعی پروتئین است که در شیر یافت می‌شود که به‌خوبی برای مزایای سلامتی بالقوه آن مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین یک منبع پروتئین عالی و سرشار از اسید‌های آمینه سریع هضم شده است که به رشد و بازسازی عضلات کمک می‌کند برخی مطالعات حتی رژیم‌های غذایی غنی از آب پنیر را با کاهش وزن و بهبود مدیریت قند خون مرتبط کرده‌اند.

شیر سویا

شیر سویا که به ظاهر شبیه شیر است، اما در اصل مانند شیر طبیعی نیست و می‌توان آن را به عنوان یک شیر گیاهی معرفی کرد، زیرا این شیر را طی عملیاتی از دانه سویا می‌گیرند و به همین دلیل مانند شیر گاو، چربی و لاکتوز ندارد، بنابراین بهترین انتخاب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند و همچنین آن‌هایی که طعم چربی شیر طبیعی را دوست ندارند.

دیگر خبرها

  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D