Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@16:12:56 GMT

میزوپروستول؛ موارد مصرف، عوارض جانبی

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۱۴۸۸

میزوپروستول؛ موارد مصرف، عوارض جانبی

‍‍‍‍‍‍

میزوپروستول دارویی است که برای جلوگیری از زخم معده و عوارض ناشی از آن همچون خونریزی کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، میزوپروستول دارویی است که برای جلوگیری از زخم معده در زمان مصرف داروهایی همچون آسپرین، ایبوبروفن و ناپروکسن استفاده می‌شود.

این دارو با کم کردن میزان اسید معده از کاهش خطر عوارض جانبی زخم معده همچون خونریزی می‌کاهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موارد مهم در مصرف میزوپروستول

اگر این دارو برای جلوگیری از زخم معده استفاده می‌شود معمولاً چهار بار در روز بعد از غذا و در زمان خواب برای کم کردن اسهال مصرف می‌شود. در صورتی‌که میزوپروستول برای شروع زایمان استفاده می‌شود متخصص مراقبت‌های بهداشتی می‌بایست آن را وارد واژن کند. مصرف آنتی اسیدهای حاوی منیزیم در هنگام استفاده از میزوپروستول منع مصرف دارد زیرا ممکن است اسهال آن را بدتر کند.

عوارض جانبی میزوپروستول چیست؟

اسهال با میزوپروستول شایع است و معمولاً حدود دو هفته پس از شروع مصرف آن اتفاق می‌افتد و حدود یک هفته نیز ادامه دارد. برای جلوگیری از کم‌آبی از مصرف مایعات، مواد معدنی و الکترولیت‌ها اطمینان حاصل شود.

اسهال مداوم ممکن است گاهی منجر به از دست دادن زیاد آب و مواد معدنی بدن شود بنابراین در صورت بروز هر یک از این علائم جدی کم آبی و عدم تعادل مواد معدنی فوراً باید پزشک معالج نسبت به آن مطلع شود.

سرگیجه شدید، کاهش ادرار، تغییرات ذهنی یا خلقی، ضعف عضلات، ضربان آهسته یا نامنظم از دیگر عوارض جانبی مصرف میزوپروستول است.

منبع اصلی

انتهای پیام/4105

منبع: آنا

کلیدواژه: زخم معده دانستنی های پزشکی برای جلوگیری عوارض جانبی زخم معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای OTC هشدار داد. 

به گزارش مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مشکلات گوارشی و مغزی در پی مصرف خودسرانه دارو مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از کرونا؛ ممنوع عوارض آمپول نوروبیون را بشناسید چرا مشاوره تلفنی با پزشک مورد استقبال کاربران قرار گرفته؟

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید