Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@04:37:24 GMT

چرا نقطه ای از زمین به جای گرم شدن سرد می شود!

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۸۴۲۶

چرا نقطه ای از زمین به جای گرم شدن سرد می شود!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، تحقیقی جدید نشان می دهد در اقیانوس آتلانتیک یک حباب با دمای پایین وجود دارد که با وجود افزایش دما در سراسر جهان،  دمای آن کاهش می یابد.

دلیل این امر تغییر امواج اقیانوس ها و ابرهایی با فاصله با سطح دریا است.

حباب مذکور یا سوراخ گرمایشی نخستین بار در سال ۲۰۱۵ میلادی رصد شد و محققان آن را با ضعیف شدن «جریان نصف النهاری واژگون آتلانتیک» (AMOC) مرتبط می دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود تحلیل محققان آلمانی نشان داد دلایل ایجاد این حباب خنک کمی پیچیده تر و متفاوت تر است. طبق مطالعات، «جریان نصف النهاری واژگون آتلانتیک» آب های گرم و شور را به لایه های رویی آب می برد و به سمت شمال اقیانوس هدایت می کند. این در حالی است که آب های سرد نزدیک قطب به عمق بیشتری از اقیانوس می روند و به سمت جنوب حرکت می کنند.

این جریان گرما را از مناطق استوایی به شمال اقیانوس آتلانتیک می برد و نقشی مهم در تغییرات آب و هوایی در سراسر اروپا دارد.

با این وجود ذوب شدن یخ های گرینلند به افزایش بارش در این منطقه منجر شده و اجازه نمی دهد آب های خنک به اعماق اقیانوس بروند. در نتیجه کل جریان نصف النهاری واژگون آتلانتیک ضعیف شده است.

پل کیل محقق انستیتو آب وهوا شناسی مکس پلانک در هامبورگ با کمک همکارانش مدل های آب و هوایی طولانی مدتی ساختند تا دلایل تاثیر گذار بر پیدایش سوراخ های گرمایشی را بررسی کنند.

آنها متوجه شدند رابطه میان سوراخ و جریان نصف النهاری واژگون آتلانتیک به شدت وابسته به تاثیرگازهای گلخانه ای در اتمسفر زمین است.

همچنین مدل های آب وهوایی نشان داد علاوه بر جریان نصف النهاری واژگون آتلانتیک، ارتفاع زیاد جریان اقیانوسی و واژگونی آب های موجود در شمال حباب مذکور در فرایند انتقال گرما از حباب نقش دارند.

کد خبر 4966152 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: اقیانوس تحقیقات علمی تغییرات جوی ویروس کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان نوآوری فناوری نانو فناوری فضایی فیس بوک امنیت اطلاعات ناسا ماهواره گوشی هوشمند شبکه اجتماعی ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۸۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است

اندیشکده «شورای آتلانتیک» با ابراز شگفتی از توانایی موشکی و پهپادی ایران عنوان داشت که ایران کمبودها و نقایص در صنعت هوایی خود را با توسعه این تسلیحات جبران کرده است.

به گزارش مشرق، اندیشکده شورای آتلانتیک در تحلیل واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود اما اکنون پیشرفت چشمگیری داشته و در اوج به سر می برد، تصریح دارد: حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان می‌دهد که تهران به‌رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن را دارد.

این اتاق فکر آمریکایی تاکید دارد: حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد توانایی‌های نظامی ایران فاش نکرد اما ظرفیت های خطرناک ایران در بهره برداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.

این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار می‌کند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف می‌کردند اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیت الله علی خامنه ای این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی می‌کردند.

نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانه‌های صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این‌حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامه ریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته می شود حزب الله لبنان که اصلی‌ترین متحد ایران است، زرادخانه‌ای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) عنوان داشت و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمده ای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایه گذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سال‌ها با محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • مشتریان به نشان استاندارد و اصالت قطعات خودرو توجه کنند
  • اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی
  • تخصیص۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار به طرحهای راه آذربایجان شرقی
  • تخصیص بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژه‌های راه آذربایجان شرقی
  • ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • ساختار امنیتی اوراسیا: از ایده تا عمل