Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها وحید رجبلو نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا نامی برای خود دست و پا کرده است، کارآفرینی که می تواند الگوی مناسبی برای جوانان باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، وحید رجبلو مدیر عامل شرکت دانش بنیان توانیتو که دارای معلولیت ۹۸ درصد است از راه یافتن خود به جمع ۱۰ جوان برتر جهان خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی مراسم اهدای جوایز در آبان امسال، طی نشستی در ژاپن برگزار می‌شود. 

با شنیدن این خبر سراپا شوق شدم، بالاخره وحید به آرزویش رسید، او را از سال 96 می شناسم، از زمانی که با مشکلات دست و پنجه نرم می کرد اما کسی نبود که حرف هایش را بشنود، آن روزها این جوان نخبه از گلایه هایش با تیتریک، اینگونه می گفت؛ با بیماری ژنتیکی S.M.A متولد شدم، به مرور زمان عضله هایم تحلیل رفت و مرا را از ثبت نام  در مدرسه باز داشت.   دوران ابتدایی را بدون معلم و با کمک خواهرم سپری کردم و دوران راهنمایی یک معلم برای دروس تخصصی از جمله ریاضی و زبان داشتم اما به دلیل هزینه بالا به ساعت های محدودی اکتفا کردم. نتوانستم در مقطع دبیرستان به واسطه نیاز به معلم در خانه و هزینه های بالا تحصیل کنم.   در طول این سالها انواع رفتارها را از اطرافیان خود به واسطه شرایطم مشاهده کرده ام و افرادی که به تازگی وارد خانواده ما می شوند به گونه ای به من ترحم می کنند و سمت من نمی آیند و برخی از آنها نیز بر عکس دوست های فوق العاده ای هستند.   به واسطه معلولیت ۹۸ درصدی همه زحماتم از جمله پرستاری 24 ساعته و خرج و مخارجم به دوش خانواده بود تا اینکه به واسطه برداشتن بار کمی از روی دوش آنها یک کامپیوتر تهیه کردم و از سال دوم درآمد محدودی داشتم.     سعی کردم درآمدم را برای راه اندازی یک استارت آپ جمع کنم و اولین درآمدم نیز ۲۰ هزار تومان بود که با آن اینترنت منزل را راه اندازی کردم. خانواده ام به واسطه نگهداری از من سالهاست مسافرت نرفته اند و از تفریح محروم شده اند، کار اصلی من طراحی سایت است و با آن مخارج ماهیانه خود را تامین می کنم.   آن زمان هنوز استارت آپش به ثمر نرسیده بود، اما طی روزهای اخیر، وحید رجبلو این توان یاب با استعداد ایرانی که با ناامیدی و تسلیم شدن بیگانه است، توانسته برای بسیاری از افراد در یک مجموعه اشتغال ایجاد کند. آری؛ یک روح بزرگ در یک جسم نحیف، شاید ساده ترین جمله برای وحید رجبلو کارآفرین نابغه ای است که مغلوب معلولیتش نشد و نامش جز 10 جوان ممتاز و تاثیر گذار دنیا قرار گرفته است.   این نابغه کرجی پس از موفقیت های اخیرش با طرح این سوال که چرا عموم فکر می کنند یک فرد دارای معلولیت کسی است که صرفا نیاز مالی دارد و به واسطه داشتن مشکلات جسمی همواره سربار است؟ در گفتگو با خبرنگار تیتریک، می گوید؛ ثابت کردم که می توانم.     اتاق بین المللی جوانان جهان هر ساله 10 جوان موفق دنیا را بر اساس مراحل خاصی که دارد اعلام می کند. این پیروزی و حضورم در اتاق بین المللی جوانان جهان را به تمام افراد دارای معلولیت تقدیم می‌کنم، زیرا این موفقیت را مدیون حمایت و همراهی آن‌ها هستم.   مدیر عامل شرکت دانش بنیان توانیتو ادامه می دهد؛ کارمندان مجموعه من 17 نفر هستند و 600 الی 700 نفر خدمات دهنده در داخل گلتفرم ما قرار دارند، به تازگی برادر و خواهرم به شرکتم ملحق شده اند. به من می گفتند پدرت مدیر عامل ایران خودرو است؟این حرف خیلی برای من سنگین بود. در حالی که پدر و مادرم سطح اقتصادی پائینی دارند و تحصیلات خاصی ندارند.   این توان یاب تنها دو درصد توان حرکتی دارد و توانسته است 200 سایت در طراحی کند، گلادیاتور ویلچر نشینی که برای خانواده اش هم کارهای زیادی کرده است و حالا وحید رجبلو نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا نامی برای خود دست و پا کرده است، کارآفرینی که می تواند الگوی مناسبی برای جوانان ما باشد.
      انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وحید رجبلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۸۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، این مطالعه که در مجله JNeurosci منتشر شده است، یکی از اولین مطالعاتی است که به طور تجربی دلایل کندی حرکت را در میان بزرگسالان بالای ۶۵ سال بررسی کرده است. محققان دریافتند که افراد مسن ممکن است تا حدودی کندتر حرکت کنند، زیرا برای آنها برای حرکت کردن باید انرژی بیشتری نسبت به افراد جوان صرف کنند.

بیشتر بخوانید: چگونه در پیری جوان شویم؟

علا احمد(Alaa Ahmed)، یکی از نویسندگان این مطالعه، استاد دانشکده مهندسی مکانیک پاول‌ ام رادی می‌گوید: نحوه حرکت ما، از حرکات چشم گرفته تا راه رفتن و صحبت کردن، دریچه‌ای به روی پیری و پارکینسون می‌گشاید. ما در تلاشیم تا اساس عصبی آن را درک کنیم.

برای این مطالعه، محققان از شرکت کنندگانی در محدوده سنی ۱۸ تا ۳۵ و ۶۶ تا ۸۷ سال خواستند تا یک کار ساده را انجام دهند: دستیابی به یک هدف روی صفحه نمایش که شبیه به انجام یک بازی ویدیویی بود. با تجزیه و تحلیل الگوهای این دستیابی‌ها، محققان کشف کردند که به نظر می‌رسد افراد مسن‌تر حرکات خود را تحت شرایط خاصی تغییر می‌دهند تا منابع انرژی محدودتر خود را حفظ کنند.

دکتر اریک سامرساید(Erik Summerside)، سرپرست تیم تحقیقاتی، که دکترای خود را در زمینه یکپارچه‌سازی دریافت کرده است، می‌گوید: همه ما، چه جوان و چه پیر، ذاتا به دنبال دریافت بیشترین پاداش از محیط خود و در عین حال به حداقل رساندن میزان تلاش برای انجام این کار هستیم.

این مطالعه دو فرضیه را در مورد این که چرا سالمندان کندتر حرکت می‌کنند، بررسی کرد.

اولین مورد نشان می‌دهد که عضلات افراد مسن ممکن است با کارایی کمتری کار کنند و کالری بیشتری بسوزانند در حالی که وظایف مشابه جوانان را انجام می‌دهند. مورد دوم پیشنهاد می‌کند که پیری ممکن است مدار پاداش در مغز انسان را تغییر دهد، زیرا افراد دوپامین کمتری تولید می‌کنند که یک ماده شیمیایی در مغز است که مسئول ایجاد احساس رضایت پس از انجام یک کار به شمار می‌رود.

در طول این آزمایش، شرکت کنندگان از یک بازوی رباتیک برای حرکت مکان‌نما به سمت هدفی روی صفحه رایانه استفاده کردند. اگر موفق می‌شدند، پاداش کوچکی مانند انفجار هدف و پخش صدای «بینگ بینگ» دریافت می‌کردند. هر دو گروه سنی زمانی که فهمیدند این صدا را خواهند شنید زودتر به هدف خود رسیدند، اما به روش‌های مختلف به این هدف رسیدند. بزرگسالان جوان‌تر دست‌های خود را سریع‌تر به سمت پاداش حرکت می‌دهند، در حالی که بزرگسالان مسن‌تر عمدتا زمان واکنش خود را بهبود می‌بخشند.

هنگامی که محققان وزنه‌ای هشت پوندی را به بازوی رباتیک شرکت کنندگان جوان اضافه کردند، تفاوت بین دو گروه سنی ناپدید شد که توجه محققان را برانگیخت.

دکتر رابرت کورتر(Robert Courter)، سرپرست تیم تحقیق، توضیح می‌دهد: به نظر می‌رسد که مغز می‌تواند تغییرات بسیار کوچکی را در میزان انرژی که بدن مصرف می‌کند تشخیص دهد و حرکات ما را بر اساس آن تنظیم می‌کند. حتی زمانی که فقط با چند پوند اضافی حرکت می‌کنید، واکنش سریع‌تر به گزینه‌ای ارزان‌تر برای رسیدن به پاداش تبدیل شد، بنابراین جوانان روشی مشابه افراد مسن را تقلید کردند.

یافته‌ها نشان می‌دهند که به نظر می‌رسد هزینه‌های تلاش برای رسیدن، عامل تعیین‌کننده در کاهش حرکت افراد مسن است. در حالی که این مطالعه نمی‌تواند به طور کامل مراکز پاداش مغز را به عنوان مقصر رد کند، اما اگر دانشمندان بتوانند مکان و نحوه ظهور این تغییرات از بدن را شناسایی کنند، ممکن است بتوانند درمان‌هایی را برای کاهش تلفات پیری و بیماری ایجاد کنند.

احمد می‌گوید: با کنار هم گذاشتن همه این موارد، نتایج ما نشان می‌دهد که هزینه‌های تلاش برای رسیدن به هدف، حرکت افراد مسن‌تر را کُند می‌کند.

این تحقیق به طور بالقوه می‌تواند ابزارهای جدیدی را برای تشخیص طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله بیماری پارکینسون، ام‌اس، افسردگی و اسکیزوفرنی در اختیار پزشکان قرار دهد. همانطور که ما به کشف رازهای پیری و حرکت ادامه می‌دهیم، مطالعاتی مانند این ما را یک گام به درک و پرداختن به چالش‌های ناشی از افزایش سن نزدیک‌تر می‌کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228542 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت + تصویر
  • معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین
  • (ویدئو) حرکت جنون‌آمیز پسر جوان؛ پرش از روی ۲ خودرو در حال عبور
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • ببینید | حرکت جنون‌آمیز پسر جوان؛ پرش از روی ۲ خودرو در حال عبور
  • حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی
  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده
  • حرکت خودجوش دانشگاهیان دربرابر جنایات اسرائیل معادل را عوض می کند
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری