Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریدون عباسی دوانی یکشنبه در  گفت‌وگو با ایرنا افزود: در این زمینه اختلافی بین استان فارس و استان بوشهر وجود دارد، آب منطقه فارس سال ها در حال رفتن به بوشهر است که البته مردم بوشهر نیز حق دارند و آب به طور مرکزی در کشور مدیریت می شود اما تا کی باید وزارت نیرو به دنبال آب شیرین کن کنار دریا نباشد که آب را برای مردم تامین کند؟
رییس کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: از چشمه ساسان و ۲۷ منطقه کازرون و رودخانه شاپور، آب به سمت بوشهر می‌رود و جالب آن است که از جایی مثل پنج روستای تنگ چوگان، آب جلوی چشم مردم به جای دیگر می‌رود و آنها به درستی از آب بهره‌مند نیستند یا اگر بهره‌مند می شوند آب آنها آلوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستور رسیدگی وزیر نیرو
عباسی اظهار داشت:‌ از زمانی که این مشکلات از سوی مردم به من اعلام شد نامه نگاری لازم را انجام دادم و با وزیر نیرو صحبت کردم تا این مساله را به طور اساسی حل کند و آب را به مردم اختصاص دهد، مدت مقرر که آب باید به بوشهر می‌رفته است مدت ۲ الی سه سال بوده اما بیش از ۳۰ الی ۴۰ سال است که این کار در حال انجام شدن است چون آب راحت به آنجا می رود و استفاده می شود؛ سوال اینجاست که چرا از بودجه استان بوشهر برای احداث آب شیرین کن و تامین آب مورد نیاز این منطقه از طریق شیرین‌سازی آب خلیج فارس استفاده نمی‌شود؟
رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: وزارت نیرو این موضوع را باید در دستور کار خود قرار دهد و من هم از وزیر نیرو این موضوع را خواستم که وی نیز دستور رسیدگی داده است.
عباسی افزود: مردم نیز یک مقدار تامل نکردند، اگر هم این موضوع به بنده یا نماینده من در کازرون یا کوه چنار اطلاع  می‌دادند فکری به حال آب شرب می کردیم.
وی ادامه داد: مردم خودشان زحمت کشیدند و لوله تهیه کردند و آوردند که باید هشت کیلومتر لوله گذاری در منطقه ای از کمارج صورت بگیرد و نیاز به بیل مکانیکی و نیاز به جرثقیل دارند که به من مراجعه کردند و من هم دنبال بودم از جایی این امکانات را فراهم کنم، وعده‌ای که به مردم داده بودند ۲۴ تیرماه به بعد بود که از سد دالکی، سهمیه‌ای به این منطقه اختصاص داده شود.

اگر خلافی شده، قانون باید رسیدگی کند
نماینده مردم کازرون و کوه چنار در مجلس گفت: مردم باید در این جا تامل می کردند، مردم در اینجا نباید تفنگ بیاورند، چرا مامور اداره آب بوشهر را کتک زدند؟ چرا باید درگیری به وجود بیاید؟ اجتماع در آنجا به صلاح نبود و مردم باید این موضوع را به فرمانداری و بخشداری اطلاع می دادند، این موضوع اگر از طریق قانونی پیگیری شود راحت تر، مطمئن تر و ایمن تر به نتیجه می رسد و کسی کشته نمی شود.
عباسی افزود: باید فرهنگ اسلحه کشی را کنار بگذارند و اگر دعوا شده از طریق پاسگاه نیروی انتظامی موضوع را پیگیری کنند، اگر خلافی انجام شده یا تعدی شده قانون باید رسیدگی کند.
وی ادامه داد:  مردم منطقه باید به افراد تذکر دهند که این اعمال باید کنار گذاشته شود، تفنگ کشی و دعواهای قبیله ای و گروهی باید کنار گذاشته شود.
رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت:‌ البته مردم در بیان اعتراض حق دارند، تا کی باید به دستگاه های اجرایی مراجعه کنند و آنها بگویند بودجه نیست، اگر بودجه نیست این بودجه برای همه نباید باشد، چطور برای یک جاهایی بودجه وجود دارد و یا افراد از طایفه خاص؟

دستور استاندار فارس برای رفع مشکلات
عباسی در ادامه با اشاره به بررسی اشکالات شبکه آبرسانی در شهرستان کازرون گفت:‌ در بررسی‌های نیروهای مردمی دفتر اینجانب مشخص شد که زبانه‌های شیرهای آبی که باید به طور کامل بسته شود نصفه بریده شده است، چه کسی این اقدام را انجام داده است؟
نماینده مردم کازرون و کوه‌چنار در مجلس اظهار داشت: یک فرد فنی زبانه‌های شیرهای آبی را برش داده است یا از اره و یا از دستگاه جوش استفاده کرده است، الکتروموتورها از کار افتاده‌اند چرا کسی این را درست نمی‌کند؟ چرا در حال حاضر که دفتر نماینده به این موضوع وارد شده الکتروموتورها در حال تعمیر است؟ کار نظارتی بر این موضوع را باید استانداری، فرمانداری و بخشداری انجام دهد.
وی ادامه داد:  این مسایل را به استاندار فارس توضیح دادم و عکس هایی که از لایروبی آن منطقه و رساندن آب بخش خشت و کنارتخته تهیه کرده بودیم به استاندار نشان دادم که وی نیز به مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان فارس و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان دستور داده تا از کانال‌های فرعی بازدید و مشکلات را رفع کنند.

مصرف آب، بهینه شود
نماینده کازرون و کوه‌چنار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات شهرستان های کازرون و کوه چنار در ارتباط با تامین آب کشاورزی و آب شرب افزود: موضوع آب در کشور و در دنیا مساله مهمی است و بسیاری از منازعات بر سر آب بوده و در آینده نیز خواهد بود که تقریباً آب گرانتر از خیلی نیازهای بشر تامین‌ خواهد شد؛ در این شرایط، ما در مملکت خیلی برای آب ارزش قائل نیستیم و اسراف زیاد می‌کنیم.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشاورزی هنوز غرقآبی کار می کنیم و مصرف خود را بهینه نمی‌کنیم و گرنه از آب موجود می توانیم استفاده های زیادی داشته باشیم.
وی گفت: از طرف  دفترم یک مطالعه روی مساله آب در شهرستان های کازرون و کوهچنار صورت گرفته است که حاصل این مطالعات با وجود آنکه نیازمند اقدامات اجرایی بود، دفتر اینجانب مجبور به ورود به این موضوع شد.
عباسی افزود: در خصوص کانال های آبیاری خشت و کنار تخته قبلا پیش‌بینی می‌کردیم که مشکل آب در آنجا حاد و منجر به درگیری بین هموطنان شود.
وی ادامه داد:  مساله آب شامل دو بخش کشاورزی و آب شرب است، در بحث آب باغ ها به صورت خودجوش مردم را دعوت کردیم و مهندسانی را از سوی دفترم در کازرون فرستادم که شناسایی انجام دادند و فیلمبرداری و عکسبرداری کردند و برای من ارسال کردند.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: خودم نیز در یک بازدید میدانی مشکلات را مشاهده کردم و تا حدی با کمک مردم و سپس امور آب کازرون یکسری اشکالات را برطرف کردیم و توانستیم آب را به باغ های کنارتخته که بعضاً ۶ سال بود در حسرت آب بودند، برسانیم که این کار در تولید خرمای آن منطقه است تاثیرگذار است.
عباسی افزود: در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی بند انحرافی ساخته شده است اما نگهداری این بند انحرافی و کانال هایی که از آن منشعب می شود به درستی انجام نشده و بعضاً رها شده است که این باعث می شود آن راندمان لازم در رساندن آب به مناطق وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر این مشکل تا حدی رفع شده است که باید تعمیرات لازم روی دریچه ها صورت بگیرد و جوشکاری شود که ظرف یک ماه گذشته این کار تا حد خوبی صورت گرفته است و اداره امور آب شهرستان نیز در این زمینه همراهی کرده است اما این مسئله وظیفه ذاتی خود آنان است که باید انجام می دادند.
نماینده مردم کازرون و کوه چنار در مجلس گفت: برخی مدیران دستگاه های دولتی و کارشناسان دست روی دست می‌گذارند و منتظرند یک پول نفت بیاید و بعد مناقصه برگزار کنند و پیمانکاری انتخاب شود و کارها را انجام دهد و کسی کار نمی‌کند و این جو بدی است که در سیستم‌های دولتی ما وجود دارد و همه منتظر هستند بودجه بیاید.
عباسی افزود: جهاد کشاورزی که وظیفه آبرسانی به روستا را بر عهده دارد این کار را انجام نمی‌دهد بعد وقتی از آنها سوال می‌کنیم چرا این کار انجام نشده است می گویند اعتبار نداریم.
وی ادامه داد: حیوانات مردم در سر کوه های کنده ای تنگ ابوالحیات در حال تلف شدن بودند، چطور نماینده مجلس می تواند با ورود خود این مساله را حل کند اما مدیران دولتی نمی توانند این کار را انجام دهند؟
وی اضافه کرد: نماینده مجلس برای حل این مجلس انسجام مدیریت ایجاد می کند و کار خاصی انجام نمی‌دهد و دخالت نیز در دستگاه دولتی انجام نمی دهد و سپاه و ارتش می ‌آیند و همه دست در دست هم می دهند و به حیوانات مردم آب می‌رسد و این حیوانات تلف نمی شوند.
وی همچنین به خانواده فردی که در جریان درگیری اعتراض ها به مساله آب در روستای کمارج کشته شد تسلیت گفت.
 

عده ای از مردم دهستان کمارج بخش کنارتخته شهرستان کازرون روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه ۹۹ در اعتراض به کمبود آب شرب در محل تصفیه خانه انتقال آب رودخانه شاپور به استان بوشهر تجمع کردند که به گفته برخی منابع محلی، در جریان درگیری بین افراد حامی نیروهای حفاظت از تاسیسات آب و معترضان،  درگیری ایجاد و در پی تیراندازی فردی، یک نفر به قتل رسید.
رودخانه شاپور از ارتفاعات شمال شرق شهرستان کازرون جاری و در محل تنگ چوگان به چشمه ساسان متصل می شود.
این رودخانه پس از عبور از نواحی غرب کازرون و دشت خشت و اتصال با چند شاخه فرعی به رودخانه حله می ریزد و در نزدیکی روستاهای جره و میلک وارد دشت شبانکاره از توابع شهرستان دشتستان می شود.
این رودخانه در نهایت با پیوستن به رودخانه دالکی دراستان بوشهر با رود حله به خلیج فارس می رود و ۲ هزار هکتار کانال انتقال آب در مسیر عبور این رودخانه احداث شده و با نهرهای سنتی و کانال های انشعاب آب در سالهای پر باران اراضی و باغ های منطقه را مشروب می سازد.
پیش‌از ‌این نیز کوروش کرم‌پور نماینده سابق مردم فیروزآباد، قیرو کارزین و فراشبند در مجلس دهم با طرح این سوال که چرا مسئولان در بوشهر در زمینه طرح انتقال آب از دریا و شیرین کردن آن اقدامی نمی کنند و اگر اقدامی شده چرا به نتیجه نرسیده است؟، گفته بود:‌ استان‌های مرکزی کشور برای تامین آب شرب،کشاورزی و صنعت تلاش می کنند که آب را با مسافتی طولانی از دریا به استان های خود انتقال دهند، چرا این کار در استان بوشهر که در کنار دریا قرار دارد صورت نمی گیرد؟ مگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس آب مصرفی خود را از همسایگان خود تامین می کنند؟

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی آب و فاضلاب شیراز استانداری فارس کازرون وزارت نیرو فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی آب و فاضلاب شیراز استانداری فارس کازرون وزارت نیرو فارس مجلس شورای اسلامی آب و فاضلاب شیراز استانداری فارس کازرون وزارت نیرو فارس رییس کمیسیون انرژی مجلس مجلس شورای اسلامی استان بوشهر مجلس گفت آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۹۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای آزادی سه گروگان، می‌خواهم وارد مجلس شوم /به هیچ وجه از مجلس خودرو نخواهم گرفت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجتبی زارعی، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در حوزه تهران در برنامه «بهارستان دوازدهم»، از عملکرد مجلس یازدهم انتقاد کرد. بخشی از گفتگوی وی را در ادامه به نقل از خبرگزاری دانشجو می خوانید.

* شفافیت به جز حوزه امنیت ملی اگر در سایر امور نباشد اساسا آن نمایندگی چه سودی دارد؟ این نمایندگی را نوعی نمایندگی رانت خواهانه و فرصت طلبانه می‌دانم.

* چگونه است که یک نماینده آرای خود را شفاف نمی‌کند؟ اگر من شفاف نباشم لایق نمایندگی نیستم.

* درست است که ما کار حزبی نداریم تا احزاب زمینه شفافیت را فراهم کنند و مسئولیتی را بپذیرند؛ اما اگر مسئولیتی را نپذیرفتند آیا یک نماینده حق دارد در رفتارهای خود در تقنین و نظارت و خود نمایندگی دست به محافظه کاری و پنهان کردن رای بزند؟ این پذیرفتنی نیست.

* در تمام حوزه ها به جز امنیت ملی، شفافیت را دنبال خواهم کرد و تمام آبروی خودم را برای این کار خواهم گذاشت.

* برای آزادی سه گروگان می‌خواهم وارد مجلس شوم و این گروگان ها باید از مجلس آزاد شوند. مجلس این توان را دارد که این گروگان ها را آزاد کند.

* گروگان اول «ایران» است که به گروگان دیوان سالاری درآمده است؛ دیوان سالاری که پهلوی را به گروگان گرفته بود و نهایتا خود گروگان و گروگان گیر با هم از بین رفتند.

* دوم «نظارت» به گروگان درآمده است از سوی برخی گروه ها و اصلاح طلبان و اصولگرایان.

* سوم خود «نمایندگی» است؛ مجلس «نمایندگی» را به گروگان درآورده است.

برخی فقط شب انتخابات دنبال رای مردم هستند

صالح اسکندری، دیگر نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در حوزه تهران بود که در برنامه «بهارستان دوازدهم»، به انتقاد از عملکرد مجلس یازدهم پرداخت. اظهارات اسکندری به شرح زیر است:

* کل شهدای ما ۲۵۰ هزار نیست اما در جاده‌ها ۹۰۰ هزار تلفات می‌دهیم، آیا نمانیده‌ای که حامی این شرایط است عندالله پاسخگو است؟

* به هیچ وجه از مجلس خودرو نخواهم گرفت، مردم از این مسئله ناراحتند، چرا مردم باید در صف باشند اما من نماینده بدون اولویت بندی ماشین بگیرم؟ اگر قانونی است این قانون غلط است و قابل اصلاح.

* نماینده مجلس که ماشین شخصی دارد نباید ماشین بگیرد، باید بخاطر مردم و انقلاب ماشین نگیرم.

* صیانت از فضای مجازی را امری لازم می‌دانم اما تقلیل آن به فیلتر کردن چند شبکه مجازی اشتباه است.

* برخی‌ها فکر می‌کنند فقط شب انتخابات باید به دنبال رای و مردم باشند.

* مشارکت در همه حوزه‌هاست. امروزه مسئله کارآمدی دولت‌ها مشارکت است، به فرموده رهبر انقلاب تشکیلات تراز تشکیلاتی است که یک کانال کشی فکری برای مردم تشکیل دهد.

* این که رهبری می‌فرمایند قله نزدیک است، ایشان مردم را همراه خود به سمت قله هدایت می‌کند.

* برای آینده، هر کشوری در حال برنامه‌ریزی است، تصویر سازی برای آینده بسیار مهم است

* اولویت مجلس دوازدهم از نظر بنده معیشت مردم است. وظیفه نمایندگان تسهیل مردم معیشت مردم است.

* باید کمیسیون شوراها را تغییر نام دهیم و کمیسیون آینده تشکیل دهیم.

* اولویت‌های اصلی در حوزه معیشت به روزهای پایانی مجلس موکول می‌شود.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904393

دیگر خبرها

  • برای آزادی سه گروگان، می‌خواهم وارد مجلس شوم /به هیچ وجه از مجلس خودرو نخواهم گرفت
  • ضرورت تقویت همدلی و همبستگی در امت اسلامی
  • مردم حضور حداکثری در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشند
  • نماینده اصلح باید شناخت کافی از دغدغه‌های مردم داشته باشد
  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی مافیای پسماند در تهران
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • برای عمق بخشی به مسائل باید از همدلی استفاده کرد
  • افزایش قدرت معیشتی خانوار در آذربایجان‌شرقی مورد توجه خواهد بود
  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم