Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین در ماه‌های آینده به اولین کشور جهان تبدیل م‌ شود که ارز دیجیتال خود را صادر می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رادیو بین المللی چین، باید گفت این روند خیلی سریع صورت گرفته است؛ سپتامبر سال گذشته بانک مرکزی چین از صدور ارز دیجتالی خود خبر داد. در اواخر ماه آوریل سال جاری تست های آزمایشی داخلی را در شهرهای «شن جن»، «چنگدو»، «سوجوئو»، منطقه جدید «شیونگ آن» و محله های برگزاری المپیک زمستانی آینده انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز نام رسمی برای این ارز مشخص نشده و در حال حاضر  بانک مرکزی چین آن را DC /EP (ارز دیجیتال/ پرداخت الکترونیکی) می نامد. همچنین جدول زمانی برای آن ترسیم نشده است اما گفته شده که یکی از اهداف تست اولیه "آماده سازی برای المپیک زمستانی 2022 پکن" بود.

 دی سی ای پی  یا ارز دیجیتال چین دارای سه تفاوت عمده با سایر ارزهای دیجیتالی نظیر بیت کوین است: نخست این که بیت کوین غیرمتمرکز و قابل استخراج است، درحالی که دی سی ای پی  متمرکز و تحت کنترل دولت است، دوم این که مراحل دیجیتالی دی سی ای پی  توسط دولت کنترل می شود و در بستر سیستم توزیع نخواهد شد و سوم این که این ارز با هدف استفاده در سیستم تجاری و بازرگانی توسعه می یابد تا بتوان از آن مانند شکل فعلی پول استفاده کرد.

از سوی دیگر دی سی ای پی  ناشناس نیست، بنابراین تمام داده های ایجاد شده از هر معامله اقتصادی توسط افراد قابل دستیابی است که این امر ردیابی فعالیت های سرمایه را تا حد زیادی آسان می کند. همچنین یکی از دلایل اصلی فعال سازی ارز دیجیتال توسط دولت چین است.

در حال حاضر چین به دومین قدرت اقتصادی جهانی تبدیل شده است. حفظ استقلال مالی و کاهش وابستگی به دلار در معاملات اقتصادی و تجاری خارجی برای چین اهمیت روزافزون دارد. به خصوص با توجه به آنکه در سالهای اخیر تنش تجاری چین و آمریکا شدت یافته و ایالات متحده از انحصار دلار به عنوان ابزار تحریم  استفاده می کند، چین مجبور است خود را برای مقابله با این وضعیت آماده کند. 

رسانه های روسی اخیراً گزارش دادند که ایالات متحده احتمال قطع ارتباط چین با  سیستم بانکی تصویه حساب  SWIFT را در آینده منتفی نخواهد کرد. SWIFT به یک "کارت بازی" در دست ایالات متحده تبدیل شده است و هر کسی را که می خواهد تحریم کند فقط  حق آنها را برای استفاده از SWIFT محروم می کند و به این ترتیب می تواند او را از بازار مالی بین المللی اخراج کند. کشورهایی مانند ایران، ونزوئلا، زیمبابوه و حتی روسیه "قربانی" این تحریم آمریکا شده اند.

آیا چنین امکانی برای چین وجود دارد؟ «چائو چانگ هویی» دانشمند ارشد مرکز تحقیقاتی خطرهای ملی  چین این امکان را بسیار کم دانسته و می گوید: اول، چین به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است و ایالات متحده نمی تواند ارتباط اقتصادی را با  چین قطع کند، چه رسد به اینکه چین را از اقتصاد جهانی محروم کند. دوم این است که نظارت، محدود کردن و خاموش کردن خدمات SWIFT در چین مشکلات و ضررهای بزرگی را برای چین ایجاد می کند اما از سوی دیگر خودِ ایالات متحده  نیز به شدت آسیب می بیند. اگرچه جایگاه ابرقدرتی ایالات متحده فوراً از بین نمی رود، اما  هژمونی دلار مطمئناً فرو می ریزد. زیرا بالاخره چین ذخایر دلار و اوراق قرضه دلار هنگفتی در اختیار دارد.

وی افزود: علاوه بر این، می خواهم اضافه کنم که بازار سرمایه نیز عامل مهمی است که ریسک و دیوانه بازی  سیاستبازان آمریکایی را محدود می کند.

در حال حاضر بازار سهام ایالات متحده با توجه به انواع اخبار بد مانند شیوع کرونا و اعتراضات خیابانی نادیده گرفه  و پی در پی رکورد جدیدی به ثبت رسانده است. با این حال، بازار سهام آمریکا که در قلعه اورست  قرار داشته و دارای حباب جدی است. این به مانند شمشیر دالیموس است که ممکن است در هر زمان سقوط کند. اگر ایالات متحده جرات کند حق چین برای استفاده از خدمات SWIFT را محروم کند،  زمان سقوط آن خواهد بود و بازار مالی حتما نوسان شدیدی خواهد داشت، بازار بورس های آمریکا بیش از 10 سال است سیر صعودی داشته سقوط خواهد کرد.

البته نباید دیوانه بازی آمریکایی را هم دست کم گرفت و با لحاظ این بعد از ماجرا، چین در دوران اپیدمی کرونا و پسا کرونا  کاربرد ارز یوان  دیجیتال را تقویت کرده است. چین در راستای توسعه ارز دیجیتالی خود به عنوان بخشی از برنامه کلان جهانی سازی یوان و به منظور مقابله با سیطره دلار اقداماتی مانند معامله کالاهای عمده با یوان، ایجاد سازوکار تصویه حساب بانکی با ارزهای چین و ارزهای کشورهای طرف معامله انجام داده است. از نظر چین این راه حتمی برای تضمین شکوفایی درازمدت  کشوربوده، و تنها گزینه برای مقابله با خطر آمریکا محسوب می شود. 

با این حال، تمام نیروی حرکت و پیشرفت از بیرون نیست و شرکت هایی مانند «تنسنت» و «علی بابا» در پرداخت های الکترونیکی تاثیرات زیادی برجای گذاشته اند. در پنج سال گذشته، صنعت پرداخت الکترونیکی چین رشد انفجاری داشته است.

براساس اطلاعات بانک مرکزی چین، در سال 2018، حجم معاملات پرداخت الکترونیکی چین نسبت به پنج سال قبل رشد 28 برابری داشته و بیش از نیمی از جمعیت کشور دارای کیف پول دیجیتالی بوده اند.  در روز خرید اینترنتی 18 ژوئن اگرچه ویروس کرونا بار دیگر شیوع یافت، اما مبلغ مبادلات آنلاین تجارت الکترونیکی در این زمان (حدود 20 روز) به حدود 17 تریلیون یوان رسید.

" با علی پی پرداخت می کنید یا ویچت پی؟

" نه ، من از ارز دیجتالی استفاده می کنم!"

در آینده این جملات ممکن است  به واقعیت تبدیل شود.

بزرگترین تفاوت بین دی سی ای پی  (ارز دیجیتال چین) از یک سو و  «علی پی» و «ویچت پی» از سوی دیگر این است که  دو طرف معامله  می توانند بصورت آفلاین پرداخت کنند. تا زمانی که تلفن همراه شارژ داشته باشد، حتی اینترنت هم قطع شود، پرداخت صورت خواهد گرفت . اما در حال حاضر علی پی و ویچت پی هنوز باید  با کارتهای بانکی متصل باشند، بنابراین  ارز دیجیتال تسهیلات وبرتری بیشتر دارد.

از زمان همه گیری کرونا، ارزهای دیجیتال فرمت جدیدی ارایه داده اند و به همین دلیل رقابت و توسعه در حوزه ارزهای دیجیتال آشکارتر شده است. اول از همه، از منظر سناریوهای کاربرد ارز دیجیتال، دولت های محلی چین با تکیه بر بسترهای پرداخت موجود، برای تحریک اقتصاد و ترویج تولید ناخالص داخلی و رشد مالیات، یارانه های مالی به صورت ارز دیجتالی ارایه داده اند.

 از آغاز پرداخت این یارانه به صورت پرداخت دیجیتالی که از شهر «هانگ جوئو» شروع شد و در اوایل ماه ژوئن در پکن که بیش از شهرهای دیگر از این گونه یارانه استفاده و مبلغ 12 میلیارد و 200 میلیون یوان پرداخت کرد، اثربخشی یارانه به طور کامل نشان داده شده است. برای نمونه در ماه مه، در حقوق کارمندان دولتی برخی مناطق «سوجیو» 50 درصد یارانه حمل و نقل به شیوه ارز دیجتال توزیع شد. 

از منظر جهانی، رقابت برای ارزهای دیجیتال در این مرحله کاهش نیافته بلکه بر اثر شیوع کرونا شدت یافته است. در این زمان، کاربرد دلار دیجیتالی در ایالات متحده نیز آغاز شده است. در گذشته آمریکا به روشنی اظهار کرده بود که در سیستم دلار دیجیتال مشارکت نمی کند. اما با وجود اپیدمی کرونا، آنها دریافتند که این حوزه ای حساس و مهم است، بنابراین آنها نیز طرح ها و ایده های دلار دیجیتال را مطرح کردند.

انتهای پیام/

R36447/P/S8,87/CT12 واژه های کاربردی مرتبط کشور چین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشور چین اخبار چین ارزهای دیجیتال ایالات متحده ارز دیجیتال حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۹۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان را ببینید

یک شرکت اسلواکیایی موفق شد اولین پرواز یک خودروی پرنده به همراه یک مسافر را به انجام برساند.

به گزارش ایسنا، یک شرکت هوانوردی متعلق به کشور اسلواکی موسوم به کلاین ویژن(Klein Vision) اولین پرواز مسافربری جهان را با خودروی پرنده خود انجام داد.

به نقل از آی‌ای، شرکت کلاین ویژن با خودروی پرنده خود به نام ایرکار(AirCar) در حالی که یک نوازنده فرانسوی به نام ژان میشل ژار را به عنوان مسافر در خودروی پرنده خود داشت، به این نقطه عطف دست یافت.

این آزمایش در یک باند فرودگاهی در کشور اسلواکی انجام شد.

در ویدیویی که این شرکت منتشر کرده است، یک خودروی پرنده اسپرت بال‌دار دیده می‌شود که در ابتدا روی باند فرودگاه روی چهار چرخ خود حرکت می‌کند و سپس با باز شدن بال‌های کنار و عقب و سرعت گرفتن، از زمین بلند می‌شود و در هوا معلق می‌ماند. چند دقیقه بعد نیز به سلامت فرود می‌آید.

گفتنی است که در ژوئن ۲۰۲۳ یک خودروی پرنده به نام «مدل ای»(Model A) که توسط شرکت الف ایروناتیکس(Alef Aeronautics) که مقر آن در کالیفرنیاست، توسعه یافته است، گواهینامه صلاحیت پروازی ویژه را از اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده دریافت کرد. این اولین وسیله نقلیه در نوع خود است که مجوز رسمی پرواز را از دولت ایالات متحده دریافت می‌کند.

توسعه خودروهای پرنده

در سال ۲۰۲۱ خودروی پرنده AirCar اولین پرواز درون شهری خود را انجام داد که طی آن یک پرواز ۳۵ دقیقه‌ای بین فرودگاه‌های بین المللی نیترا و براتیسلاوا را در اسلواکی انجام داد.

این خودروی پرنده در ژانویه ۲۰۲۲ گواهی صلاحیت پروازی دریافت کرد و این شرکت ادعا می‌کند که نمونه اولیه آن ۱۳۰ ساعت پرواز و ۵۲۰ برخاست و فرود در فرودگاه‌های بین‌المللی مختلف را به ثبت رسانده است.

خودروی پرنده AirCar شامل چندین واحد کاربردی است که برای انجام همزمان سفرهای زمینی و هوایی طراحی شده‌اند. بدنه آیرودینامیکی آن نه تنها مسافران را به راحتی در خود جای می‌دهد، بلکه عملکرد بالابری را در طول پرواز نیز افزایش می‌دهد.

از جمله ویژگی‌های پیشرفته آن می‌توان به بال‌های جمع شونده، دُم تاشو و سیستم استقرار چتر نجات اشاره کرد. دم تاشوی آن نقش مهمی در بهبود پایداری طولی و قابلیت‌های برخاستن مانند هواپیماهای سنتی دارد. ضمن اینکه در حالت سفر زمینی، این دم جمع‌ شده و با اندازه جمع ‌و جورتر به تطبیق‌پذیری ایرکار در محیط‌های شهری کمک می‌کند.

این شرکت اعلام کرده است که قصد دارد در پیشرفت‌های آتی خود اقدام به تولید خودروهای پرنده دارای سه و چهار نفره، موتورهای دوگانه و یک نسخه آبی-خاکی کند.

نمونه اولیه AirCar به موتور ۱۶۰ اسب بخاری شرکت بی‌ام‌و مجهز شده است که دارای یک ملخ ثابت و یک چتر برای اقدامات ایمنی بیشتر است.

کلاین ویژن می‌گوید مدل دو نفره این خودروی پرنده وزنی در حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم دارد و ظرفیت بلند کردن بار آن ۲۰۰ کیلوگرم است. همچنین قادر است تا ارتفاع ۲۵۰۰ متر اوج بگیرد و به حداکثر سرعت ۱۰۳ گره(۱۹۰ کیلومتر بر ساعت) دست یابد.

این شرکت برای ساخت نمونه‌های آینده ایرکار، آزمایش موتور هوانوردی پیشرفته ADEPT Airmotive را به پایان رسانده است که به طراحی قوی، سبک و کم‌مصرف مشهور است.

همچنین می‌توانید در اینجا ویدیوی یکی از آزمایش‌های پروازی ایرکار را در سال ۲۰۲۱ که بین دو فرودگاه به پرواز درآمده است، مشاهده کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • پروانه فعالیت رسمی شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی صادر شد
  • (ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان (فیلم)
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان را ببینید
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • نگاهی به شادترین کشور‌های جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴
  • بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای