Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@13:42:39 GMT

سهیمه‌ی آب تبریز از زرینه رود کاهش نیافته است

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۱۹۲۵

سهیمه‌ی آب تبریز از زرینه رود کاهش نیافته است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان با تکذیب کاهش سهمیه‌ی آب تبریز از زرینه رود، گفت: کاهش سهمیه‌ی آب تبریز از خط زرینه رود صحت ندارد و بنده آن را تکذیب می‌کنم.

یوسف غفارزاده زاده روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، با بیان این‌که متاسفانه علل قطعی آب کاهش سهمیه‌ی آب تبریز از زرینه رود نیست، گفت: امسال مصرف آبی مردم تبریز  ۳۰ درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سال گذشته میزان آب برداشت شده از زرینه رود ۱۸ میلیون و ۹۹۰ هزار متر مکعب بود در حالی که میزان آب برداشت شده امسال ۲۲ میلیون و ۳۹۰ هزار متر مکعب بوده و نسبت به سال گذشته حدود ۱۸ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به حوادث غرق شدگی در سدهای استان، اظهار کرد: با توجه به گرمی هوا و روی آوردن برخی از افراد برای شنا، از ابتدای سال‌جاری تاکنون شش نفر در سدهای قیصرق، الخرج و نهند، یک نفر در رود ارس و یک نفر نیز در دریاچه‌ی ارومیه جان خود را به دلیل شنای غیرمجاز از دست داده است.

وی با تاکید بر این‌که سد، محلی مناسب برای شنا کردن نیست، افزود: سدها به طور مکشی هر شناگر ماهری را به سوی خود جذب کرده و موجب غرق شدگی افراد می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان با بیان این‌که بالای ۱۴۰ مخزن آبی در استان وجود دارد، گفت: مردم باید از شنا کردن در این مخزن‌ها خودداری کنند.

افتتاح سد خاکی کلقان در آینده‌ای نزدیک 

وی با بیان این‌که سد خاکی کلقان در شهرستان بستان آباد قرار دارد، گفت: ارتفاع این سد ۶۵ متر است و تاکنون ۱۳۲ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است. عملیات اجرایی این سد از سال ۸۴ با هدف مهار سیلاب، تامین آب شرب شهر بستان آباد، هشترود و ۴۰ روستاهای مسیر و کمک به بهبود آب کشاورزی آغاز شده و در آینده‌ای نزدیک و همزمان با هفته‌ی دولت به بهره برداری خواهد رسید.

وی، علت اصلی طولانی شدن و تاخیر در پروژه‌هایی مانند افتتاح سد کلقان بستان آباد را عدم تخصیص منابع دانست و گفت: سال ۹۶ علی رغم این‌که سد ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و نیمه تمام بود ولی توانست آب را مهار کرده و از وقوع سیلاب عظیم و فاجعه‌ی بزرگ جلوگیری کند.

وی در ادامه با بیان این‌که آب‌های زیرزمینی جزیی از آب‌های استراتژیک و پنهان هر کشور محسوب می‌شود، گفت: طی سال‌های ۹۳ و ۹۴، اجرای طرح تعادل بخشی آب‌های زیر زمینی را آغاز کردیم؛ کسری منابع آب در این دوره حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب بود اما با توجه به اقدامات انجام شده از جمله انسداد چاه‌های غیرمجاز، کسری منابع آبی را جبران می‌کنیم.

انسداد ۹۵۰۰ چاه غیرمجاز آبی استان

غفارزاده افزود: از سال ۹۳ تاکنون ۹۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده و همچنین ۸۱۰ پمپ چاه عمیق تقلیل یافته است؛ ۱۰۴۹ دستگاه حفاری غیرمجاز نیز شناسایی و توقیف شده است.

وی با بیان این‌که اقدامات حفاظتی در استان از سوی ۴۰ اکیپ نظارتی انجام می‌شود، گفت: کسری آب در زمان فعلی، برابر با یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون متر مکعب است تا زمانی که این میزان به صفر نرسد کسری خواهیم داشت.

وی با اشاره به طول ۲۵ هزار کیلومتری رودخانه‌های استان، اظهار کرد: آذربایجان شرقی جزو سه استان سیل خیز کشور است و طی سال ۹۸، با اعتبارات دولتی، ۳۰ کیلومتر و ۱۱۰ کیلومتر با بسیج ماشین آلات و تجهیزات دستگاه‌های دولتی، رودخانه‌ها مسیرگشایی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان افزود: تاکنون ۲۵۰۰ کیلومتر نقاط حادثه خیز در استان شناسایی شده است.

وی با انتقاد از تخلیه نخاله‌ها در رودخانه‌ها، گفت: ما باید برای مدیریت نخاله‌ها به ویژه در تبریز، محل‌هایی برای حمل نخاله‌ها ایجاد و برای شرکت‌ها مجوز صادر کنیم.

وی با اشاره به آخرین وضعیت مخازن سدها، اظهار کرد: امسال ۳۸۶ میلیون مترمکعب آب در داخل ۱۰ سد داخلی استان به جز سد ارس و خداآفرین و سدهای کوچک جمع‌آوری شده است، در حالی  که در مدت زمان مشابه سال گذشته، ۴۳۰ میلیون متر مکعب آب وجود داشت و این آمار نشانگر کاهش ۱۰ درصدی آب سدها است.

۶۵درصد مخازن سدها پر شده است

غفارزاده بیان کرد: ظرفیت مخازن ۱۰ سد استان، ۵۹۰ میلیون مترمکعب بوده و تقریبا ۶۵ درصد مخازن سدها پر از آب است. برخی از سدها مانند ستارخان، نهند و علویان علاوه بر تامین آب کشاورزی و صنعت، آب شرب مردم را نیز تامین می‌کنند.

پروژه انتقال آب ارس به تبریز

وی با بیان این‌که انتقال آب ارس بزرگ‌ترین پروژه‌ی تاریخ است، اظهار کرد: حدود ۸۰ میلیون یورو برای انجام این پروژه لازم بوده و خط انتقال به تبریز و شهرهای مسیر جلفا جزو ضروریات است؛ اگر طی سال‌های آتی این انتقال انجام نشود، آب شرب تبریز با مشکل مواجه خواهد شد.

غفارزاده خاطرنشان کرد: انتقال آب از ارس باعث آبرسانی به ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستای استان و همچنین نیاز آبی صنعت تامین خواهد شد.

وی یاد آور شد: این پروژه با طول ۱۴۵ کیلومتر با هفت ایستگاه پمپاژ و یک تصفیه خانه است که از ابتدای خط تاکنون ۳۵ کیلومتر آن با پیشرفت ۹۵ درصدی تحقق یافته است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه‌ی انتقال آب ارس به تبریز، گفت: ۱۱۰ کیلومتر و یک ایستگاه پمپاژ از این پروژه باقی مانده است. پنج کیلومتر از این پروژه به صورت تونل و ۱۰۵ کیلومتر آن نیز به وسیله‌ی لوله‌ی فولادی ۲۰۰۰میلی متری اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان با بیان این‌که اعتبار اجرای این پروژه از محل فاینانس خارجی تامین می‌شود، گفت: به دنبال فاینانسر برای تامین مالی این پروژه بودیم ولی در شرایط تحریم هیچ کدام از مذاکرات ما با سرمایه گذاران نهایی نشد تا این‌که شرکت مناقصه‌ای برگزار کرد و براساس آن پذیرش قیمت توسط کارفرما عملیاتی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شرکت آب منطقه ای استان ی آب تبریز زرینه رود میلیون متر انتقال آب متر مکعب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۱۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید

ساختمان‌های ماژولار به دلیل مزایای بالقوه در کاهش ضایعات، کارایی زمان و مقرون‌به‌صرفه بودن به سرعت در حال افزایش هستند و تاکنون با استقبال بسیاری از سوی کشورهای خاورمیانه و منطقه خلیج فارس، به‌منظور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت، روبه‌رو بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ساخت‌وساز ماژولار فرایندی برای ارائه سیستم‌های ساختمانی کارآمد، کنترل‌شده، باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است که در آن اجزای یک ساختمان به صورت ماژول‌های جدا از هم، دور از محل واقعی خود، در شرایط کنترل‌شده کارخانه، با استفاده از مواد همسان و با رعایت مجموعه‌ای از مقررات ساخته می‌شود. پس از آن ماژول‌های ساخته‌شده به محل اصلی ساختمان منتقل می‌شوند و در ساختار نهایی مونتاژ می‌شوند. ساختمان‌های ماژولار از استانداردهای ساختمانی مشابه با تأسیسات معمولی پیروی می‌کنند و مزایای بالقوه‌ای از نظر کاهش ضایعات، بهره‌وری انرژی، شرایط اضطراری و توسعه سریع دارند که تمایل به استفاده از این روش را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

محبوبیت ساخت‌وساز ماژولار

ساخت‌وساز ماژولار به دلیل کارایی و مقرون‌به‌صرفه بودن، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است چراکه با افزایش هزینه‌ها و گران‌تر شدن نیروی کار، این روش ساخت‌وساز جایگزین معقولی در جهان به‌سرعت در حال توسعه به شمار می‌آید. استفاده از این روش در آمریکای شمالی و اروپا، در پروژه‌های مسکونی، تجاری و سازمانی روند روبه‌رشدی داشته است و اکنون کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌ویژه چین و هند، با افزایش سریع شهرنشینی و ساخت‌وساز، شاهد رشد قابل‌توجهی در صنعت ماژولار هستند. در اروپا و بریتانیا، ساخت‌وساز ماژولار به سمت پروژه‌های بلندمرتبه و توسعه طرح خریدبه‌اجاره تغییر کرده است که راه‌حلی برای رسیدگی به کمبود مسکن و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز تحت زمان‌بندی فشرده است.

در سال‌های اخیر، ساخت‌وساز ماژولار در منطقه خاورمیانه و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس (PGCC) نیز برای رفع نیازهای در حال تحول منطقه ظاهر شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی ساختمان‌سازی شود. جذابیت ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه با برنامه‌های توسعه مشهور مانند طرح ابتکاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر، نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی و نمایشگاه آتی ریاض در سال ۲۰۳۰ بیشتر شده است. در واقع، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌عنوان بازیگران کلیدی در صنعت ساخت‌وساز ماژولار در این منطقه ظاهر شده‌اند. سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز ماژولار دائمی در منطقه GCC در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۴ میلیارد دلار رسید. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که در پروژه‌های زیرساختی، گردشگری و توسعه شهری انجام می‌شود، تمایل استفاده از پتانسیل این روش را در سایر بخش‌ها افزایش داده است، زیرا برنامه‌های زمانی پروژه را تسریع می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و از اهداف توسعه پایدار پشتیبانی می‌کند.

دلایل افزایش ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه

یکی از نقاط قوت اصلی ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه، بهره‌وری زمانی آن به‌ویژه در برآوردن اهداف زمان‌بندی پروژه‌های فشرده است. برای مثال عربستان سعودی، پروژه‌های بزرگ چشم‌انداز ۲۰۳۰ را در زمان‌بندی بسیار سریع پیش برد. به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان است و سیاست‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ رشد اقتصاد را به سمت ساخت‌وساز سوق می‌دهد تا وابستگی به اقتصاد نفتی این کشور کاهش یابد. با ساخت‌وساز ماژولار، جدول زمانی پروژه‌های سریع قابل دستیابی است، همزمان که کار آماده‌سازی سایت و فونداسیون در محل ساختمان در حال انجام است، اجزای ساختمان در کارخانه ساخته می‌شوند و به این ترتیب زمان اجرای پروژه به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، چنین رویکردی باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود و محدودیت‌های بودجه رایج در منطقه را برطرف می‌کند. چالش کمبود منابع موجود در منطقه با ساخت‌وساز ماژولار تا حد زیادی کمتر می‌شود زیرا ضایعات این فرایند بسیار کمتر از روش‌های سنتی ساخت‌وساز است. همچنین فرایندهای ساختمان‌سازی را ساده می‌کند و در نهایت به توسعه‌دهندگان املاک کمک می‌کند تا ریسک مالی کمتری متقبل شوند و پیش‌بینی دقیق‌تری از هزینه تمام‌شده ساختمان داشته باشند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که منطقه خاورمیانه با ابتکاراتی که برای پیشبرد بهره‌برداری از منابع انرژی پاک، نوآوری در مدیریت پسماند، حفاظت از آب، معماری سبز و پروژه‌های کشاورزی هوشمند و پایدار ارائه داده است، در حال سرمایه‌گذاری در یک تحول پایدار است و تمرکز بر پایداری یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های ماژولار است که با به حداکثر رساندن استفاده از منابع، کاهش ضایعات و اجرای اصول کارآمد انرژی با چشم‌انداز منطقه همسو است و تعهد به آینده‌ای هوشمندتر و سبزتر را تضمین می‌کند.

آینده خاورمیانه

خاورمیانه در آستانه یک انقلاب دیجیتالی است و امیدوار است به مرکزی برای صنایع مبتنی بر فناوری و اقتصادهای دانش‌بنیان تبدیل شود. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت مناسبی برای انطباق با دنیای دیجیتالی قرار دارد و بسیاری از کشورهای منطقه در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناوری و ابتکارات دیجیتال هستند. در همین راستا، ساخت‌وساز ماژولار باعث گسترش نوآوری و پیشرفت فناوری در منطقه می‌شود و راه را برای فراهم کردن یک محیط بادوام‌تر و انعطاف‌پذیرتر هموار می‌کند و با استفاده از ابزارهای طراحی دیجیتال، تولید پیشرفته و فناوری‌های پیش‌ساخته، گامی به سوی آینده فناوری‌محور در منطقه pGCC برمی‌دارد.

کد خبر 751407

دیگر خبرها

  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در حال ساخت در کشور داریم
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • نیویورک میزبان جزیره آزمایشگاهی اقلیمی
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود
  • ۱۹۱ کیلومتر از راه‌های اصلی خراسان شمالی بهسازی شد
  • شاخص بهره مندی روستا‌های کردستان از راه‌ آسفالته به ۷۵ درصد رسید
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • روان سازی ترافیک تبریز با احداث ۶ تقاطع های غیر همسطح