Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-04@03:48:53 GMT

خبر ۲۰، یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۲۳۵۷

رکورد جدید شمار فوتی‌ها بر اثر کرونا، پرونده ارز، روی میز ستاد اقتصادی دولت، حضور وزیر خارجه و سرپرست وزارت صمت امروز در بهارستان و روشن شدن زوایای بیشتری از پرونده طبری در هشتمین جلسه رسیدگی به اتهامات او مهمترین سرخط های این بخش خبری است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  این بخش به خبر‌های زیرپرداخته است:

شمار فوتی‌ها بر اثر کرونا، پس از شش روز، با رکورد جدید، بار دیگه از ۱۶۰ نفر گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه ۱۶۳ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته جان باختن. تا کنون بیشترین تعداد فوت، در روز‌های ۱۶ فروردین (۱۵۸ فوتی) و ۹ تیر (۱۶۲ فوتی) به ثبت رسیده.

در شبانه روز گذشته، دوهزار و ۵۶۰ بیمار جدیدء مبتلا به کرونا شناسایی شدن که هزارو ۲۹۵ نفرشون بستری شدن. امیدواریم با تدابیر جدید، ازجمله اجباری شدن ماسک، آمار بیماران، کاهشی بشه.

پیشتر گفته می‌شد کرونا با کودکان، کاری نداره. اما مشاهدات جدید نشان می‌دهد نه تنها بچه‌ها هم مبتلا میشن، بلکه تهدید برای کودکان با اضافه وزن، جدی‌تر هم هست.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
آمریکا؛ کلونی کرونا
آمریکا همچنان با بیشترین مبتلایان به کرونا در جهان، به تنهایی، یک چهارم آمارء ابتلا و فوتی‌های کرونا رو داره. تا کنون بیش از ۲ میلیون و ۹۳۶ هزار نفر از مردم این کشور، به بیماری، مبتلا شدن و ۱۳۲ هزار نفر هم جان باختن.

ایالت‌های فلوریدا و تگزاس، بیشترین موارد روزانهء ابتلا به کرونا رو گزارش کردن. این آمار نشون میده سیاست‌های ترامپ برای مقابله با کرونا، بی اثر و ناکارامده. ترامپ به تازگی گفته فقط یک درصد از مبتلایان، به خطر میافتن.

اما همسایه‌های جنوبی آمریکا، با ۲.۷ میلیون مبتلا، پس از این کشور قرار دارن. اوضاع برزیل، شیلی، پرو و مکزیک، نگران کننده‌تر از بقیه است. شمار قربانیان در برزیل با هزار مرگ جدید، به حدود ۶۵ هزار نفر از یک میلیون و ۵۷۰ هزار مبتلا، و در مکزیک هم شمار قربانیانء این ویروس به بیش از ۳۰ هزار نفر رسیده.

در آسیای میانه، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در قزاقستان، همچنان روبه افزایشه.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
پرونده ارز، روی میز ستاد اقتصادی دولت
در این جلسه، ابتدا رئیس بانک مرکزی، از آخرین اوضاع بازار و بازگشت ارز صادرکنندگان، گزارش داد. نکته امیدوارکننده در گزارش آقای همتی، افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی و سرعت گرفتن بازگشت ارز‌های حاصل از صادرات بود.

بعد از گزارش آقای همتی، رئیس جمهور هم بر دو نکته تاکید کرد: نقش آفرینی موثرتر بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز و ضرورت برگشت هرچه سریع‌تر ارز‌های صادراتی.

تثبیت شاخص بورس در کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی
شاخص کل بورس با رشد ۳۴ هزار و ۶۴ واحدی به یک میلیون و ۶۵۵ هزار و ۴۰۸ واحد رسید.


وزارت خارجه، سیاست کاهش تعهدات برجامی را اجرا کند وزیر خارجه و سرپرست وزارت صمت امروز در بهارستان درباره دیپلماسی و صنعت به نمایندگان گزارش دادند.

آقای ظریف گفت: هدف وزارت خارجه در مقابله با تروریسم اقتصادی آمریکا باز نگه داشتن شریان‌های اقتصادیه. پیگیر تهاتر هم هستیم تا دلار رو از بازی‌های سیاسی حذف کنیم.

وزیر خارجه این رو هم گفت که پشت همه سیاست‌های آمریکا، فشار حداکثری علیه ایران نهفته.

رئیس مجلس شورای اسلامی هم برخی از دغدغه‌های نمایندگان ملت رو در حوزه دیپلماسی اقتصادی یادآور شد.

رئیس مجلس تاکید کرد: مقابل زیاده‌خواهی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌ایستیم و اجازه نمی‌دهیم آژانس حلقه‌جاسوسی دشمنان رو تکمیل کنه.

آقای قالیباف از وزارت خارجه هم خواست سیاست کاهش تعهدات برجامی رو اجرا کنه.

سرپرست وزارت صمت هم که میهمان امروز مجلسی‌ها بود گفت: ۴۵ درصد تولید ناخالص داخلی در این وزارتخانه محقق می‌شه. مدرس خیابانی اشاره‌ای هم بازار گوشت و مرغ کرد و گفت: ۹۰ درصد مصرف گوشت قرمز در کشور تولید می‌شه.

زوایای پنهان روابط ناسالم طبری با دانیال زاده
هشتمین جلسه رسیدگی به اتهامات معاون پیشین حوزه ریاست قوه قضائیه اکبر طبری و متهمان دیگه این پرونده برگزار شد.

بالتیمور، واشنگتن و داکوتای آمریکا مرکز تظاهرات ضد بی عدالتی و نژاد پرستی

تیراندازی به تظاهرات کنندگان ضد نژاد پرستی در واشنگتن شش کشته برجا گذاشت. پلیس درباره انگیزه عامل تیراندازی سکوت کرده


رونمایی از سردیس سردار سلیمانی
در آستانه چهلمین سالگرد دفاع مقدس، رونمایی از سردیس سردار سلیمانی و پوستر‌های دو جشنواره ملی و بین المللی ذوالفقار و تئاتر سردار آسمانی، شد. دو رویدادی که به میزبانی خوزستان و کرمان برگزار خواهند شد.

بررسی ابعاد حادثه آتش سوزی کلینیک سینا
در جلسه شورای شهر تهران، با حضور شهردار و نمایندگان وزارت بهداشت و وزارت کار، بررسی ابعاد حادثه آتش سوزی کیلینیک سینا، شد.

رئیس شورای شهر تهران گفت: سامانه‌ای رو معرفی می‌کنیم تا مردم، ساختمان‌های ناایمن پایتخت رو گزارش کنن.

سنجش تحصیلی یک میلیون و ۴۵۰ هزار نوآموز
سنجش تحصیلی یک میلیون و ۴۵۰ هزار کلاس اولی، کلید خورد. دوهزار و ۲۰۰ پایگاه سنجش با رعایت همه نکاتء بهداشتی، پذیرای نوآموزانی هستن که پس از دریافت شناسنامهء سلامت، راهی کلاس اول می‌شن.

رسیدگی به پرونده بزرگترین سوءاستفادهء جنسی از کودکان در تاریخ آلمان، با ۳۰ هزار مظنون


رزمایش همزمان چین و آمریکا در دریای چین جنوبی
چین و آمریکا، همزمان در دریای چینء جنوبی، سرگرم برگزاری رزمایش هستن. چین، اقدام آمریکا را بی ثبات کننده، توصیف کرده.


بالا و پایین پریدن قیمت مرغ با جابجایی در فروشگاه‌ها موجب دردسر مصرف کننده



جایگزینی درختان سوخته خاییز، دیل و خامی با ۱۵۰ هزار نهال
جنگل‌های سوخته خاییز، دیل و خامی زاگرس، با ۱۵۰ هزار نهال از گونه‌های سردسیری، ترمیم می‌شه. این نهال‌ها شامل گونه بلوط، زبان گنجشگ، گلابی وحشی، بَنِه، زالزالک، در اسفند، سرسبزی رو به این مناطق، برمی گردونن. آتش غفلت، اوایل خرداد، ده‌ها هکتار از جنگل‌های زاگرس رو در کوه‌های خائیز، دیل و خامی، خاکستر کرد. برچسب ها: خبر20 ، مشروح

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: خبر20 مشروح یک میلیون هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۲۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران گفت: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستار فعال در ایران است.

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری‌ و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیرهای همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روزها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک‌ سال گذشته بارها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کارها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قرادادهای کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستارها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشورهای عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و ... . فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشورهای حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند. الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بارها در روزهای پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکیدهای رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.» اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند. هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی، ماهانه باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری فقط ۱۵ هزار تومان است!

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیروها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین آزادی بیان برافتاده است
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به برچسب «یهودستیزی» زدن به دانشجویان آمریکایی
  • ترکیه رسماً توقف تجارت با اسرائیل را تأیید کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • مجری الجزیره از خجالت سیاستمدار آمریکایی درآمد؟!
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس