Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین رویداد بین‌المللی مجازی ارائه نیاز‌های فناورانه و نشست تجاری تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان ایران و تجار قرقیزستان در حوزه کشاورزی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان، راه‌اندازی نمایشگاه‌های دائمی محصولات دانش‌بنیان در کشور‌های منتخب را در دستور کار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت کشور‌های حوزه CIS در توسعه صادرات، نمایشگاه دائمی محصولات دانش‌بنیان ایرانی در قرقیزستان (خانه تجارت ایران در قرقیزستان) با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی راه‌اندازی شده است.   در راستای آشنایی طرفین با توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و نیازمندی‌های یکدیگر، برای اعزام هیأت تجاری به قرقیزستان و هم‌زمان افتتاح نمایشگاه دائمی مذکور در اسفندماه ۹۸ برنامه‌ریزی شده بود. متأسفانه با شیوع ویروس کرونا، این برنامه لغو شد. ازاین‌رو، و به منظور برقراری ارتباط مستقیم بین شرکت‌های ایرانی و قرقیزی برای معرفی نیاز‌های فناورانه قرقیزستان، ارائه توانمندی‌های فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی، برگزاری جلسات B۲B، بسترسازی برای تعریف و اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه کشاورزی و توسعه روابط اقتصادی و فناورانه دو کشور، اولین رویداد مجازی ارائه نیاز‌های فناورانه و پذیرش هیأت تجاری در حوزه کشاورزی با حضور ۳۰ شرکت دانش‌بنیان برگزار شد.
در افتتاحیه این نشست دانیل ابرایف عضو هئیت مدیره شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا و رئیس اتحادیه بازرگانان و صنعت‌گران جمهوری قرقیزستان، چادویف ارکینبک وزیر کشاورزی، صنایع غذایی و احیای زمین جمهوری قرقیزستان، سعید خرازی سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری اسلامی ایران در جمهوری قرقیزستان، عبدالرزق‌اف آوازبک سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری قرقیزستان در جمهوری اسلامی ایران، موکاشف فلیکس مشاور نخست وزیر در امور کشاورزی و محیط زیستی، سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی و محسن مختاری مدیرعامل شرکت ژرفاپژوهان علوم نو (کارگزار برگزاری رویداد) درباره رویکرد‌ها و راهکار‌های همکاری فناورانه دو طرف سخنرانی کردند.

آمادگی صندوق نوآوری و شکوفایی برای همکاری‌های فناورانه و اقتصادی با سایر کشور‌ها سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به فعالیت ۵ هزار شرکت دانش‌بنیان ایرانی دارای پتانسیل و توانمندی‌های شایان توجهی در صنعت به ویژه حوزه‌های فناوری بالا و کشاورزی، آمادگی صندوق نوآوری و شکوفایی برای همکاری‌های فناورانه و اقتصادی با سایر کشور‌ها را اعلام کردند. وی در ادامه، این نشست را نقطه شروع تعامل و همکاری فناورانه و اقتصادی دو کشور به ویژه در حوزه کشاورزی و زیست‌فناوری دانستند.
آقایان ارکینبک، آوازبک و فلیکس نیز بر هدف مشترک قرقیزستان و ایران برای توسعه و ارتقای سطح روابط اقتصادی و فناورانه، اولویت حوزه کشاورزی (شیلات و مکانیزاسیون کشاورزی) در برنامه‌های توسعه دولت قرقیزستان، تمایل به توسعه صادرات و واردات بین قرقیزستان و ایران، تمایل قرقیزستان به توسعه روابط علمی و فنی دو کشور و نیز استفاده از توانمندی‌های فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی برای رفع نیازمندی‌های فناورانه این کشور در حوزه‌های کشاورزی، زیست‌فناوری و انرژی اشاره کردند.   همچنین ابرایف، به ایجاد بانک اطلاعاتی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های فناورانه دو طرف به منظور تسهیل توسعه همکاری‌های دوجانبه اشاره کردند. این بانک اطلاعاتی، با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و اتحادیه بازرگانان و صنعتگران جمهوری قرقیزستان ایجاد خواهد شد.
سعید خرازی، سفیر ایران در قرقیزستان نیز به حوزه‌های مناسب برای همکاری دو طرف، مشکلات و مسائل ایران در توسعه تعاملات با قرقیزستان و راهکار‌های پیشنهادی برای رفع این مشکلات اشاره کردند. در ادامه، توانمندی‌ها و محصولات فناورانه ۵ شرکت دانش‌بنیان ایرانی حوزه کشاورزی ارائه شد.

«دکتر بایو» محصول شرکت دانش‌بنیان راهبر زیست فناور البرز «دکتر بایو» محصول شرکت دانش‌بنیان راهبر زیست فناور البرز، اولین محصول ارائه‌شده در این رویداد بود. این شرکت تولیدکننده کود‌های زیستی و محرک رشد گیاه است که تمام مجوز‌های بین‌المللی را از سال ۲۰۱۳ اخذ کرده است. هدف این شرکت، استفاده از برنامه مدیریت تغذیه کشاورزی است تا در کنار کود‌های آلی از کود‌های زیستی هم استفاده شود و خاک برای کشاورزی و تولید بیشتر آماده شود. یکی از محصولات این شرکت تولید باکتری حل‌کننده فسفر برای گل‌دهی درختان است. به صورت معمول عنصر فسفر در خاک به صورت نامحلول وجود دارد و گیاه نمی‌تواند آن را دریافت کند، این محصول با حل کردن فسفر در آب به نوعی عنصر فسفر را برای گیاهان تأمین می‌کند.   «تری سیلر» محصول شرکت دانش‌بنیان استیل غرب آسیا
در ادامه، توانمندی‌های فناورانه شرکت دانش‌بنیان استیل غرب آسیا ارائه شد. این شرکت با محصول «تری سیلر»، توانمندی‌ها و مشخصات ماشین‌آلات بسته‌بندی خود را ارائه کرد. شرکت دانش بنیان استیل غرب آسیا در زمینه طراحی و تولید ماشین‌آلات بسته‌بندی در حوزه مواد غذایی دارویی و تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند و انواع دستگاه‌های بسته‌بندی با بهترین کیفیت و در سطح استاندارد‌های بین‌المللی را تولید و عرضه می‌کند.

محصول شرکت دانش‌بنیان خزر الکتریک شرکت دانش‌بنیان خزر الکتریک، سومین شرکتی بود که توانمندی‌های فناورانه خود در حوزه ماشین‌آلات کشاورزی را ارائه کرد. این شرکت، تولیدکننده ماشین‌آلات حوزه دامپروری و کشاورزی است. مهم‌ترین ماشین‌آلات تولیدشده در این شرکت، شامل خشک‌کن گردش مجدد شالی و غله و فرآوری فضولات دام و طیور است که تقاضای بالایی در کشور‌های اوراسیا دارد. محصولات این شرکت به ترکیه، عراق، بلاروس، کلمبیا و کشور‌های CIS صادر می‌شود.

محصول شرکت رویای سبز آسپا در ادامه، توانمندی‌های فناورانه شرکت رویای سبز آسپا ارائه شد. این شرکت تولیدکننده انواع ریز مغذی‌های تک عنصره و چند عنصره است که به تغذیه گیاهان در کشاورزی کمک می‌کند.

محصول شرکت دانش‌بنیان نگین بذر دانش  آخرین شرکتی که توانمندی‌های فناورانه خود را در این رویداد ارائه کرد، شرکت دانش‌بنیان نگین بذر دانش بود. این شرکت دانش‌بنیان در زمینه تولید بذر‌های هیبریدی فعالیت می‌کند که توانمندی فناورانه تولید آن در کشور‌های معدودی در جهان وجود دارد. محصولات تولیدشده از طریق این فناوری شامل انواع بذر خیار گلخانه‌ای، گوجه فرنگی و فلفل گلخانه‌ای، بادمجان و هندوانه است.

در پایان این رویداد، نشست پرسش و پاسخ بین طرف ایرانی و قرقیزی برگزار شد و ضمن آشنایی بیشتر طرفین از توانمندی‌ها و نیازمندی‌ها، مسئولان دو طرف به سؤالات مطرح‌شده درباره برنامه‌ها و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و نهاد‌های حمایتی قرقیزستان در راه‌اندازی نمایشگاه دائمی محصولات دانش‌بنیان در قرقیزستان و توسعه صادرات حوزه کشاورزی به این کشور پاسخ دادند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های دانش بنیان صادرات محصولات دانش بنیان نیاز های فناورانه توانمندی های فناورانه شرکت شرکت های دانش بنیان ایران صندوق نوآوری و شکوفایی محصول شرکت دانش بنیان نیاز های فناورانه دانش بنیان ایرانی جمهوری قرقیزستان حوزه کشاورزی توانمندی ها توسعه صادرات ماشین آلات برگزار شد ارائه شد کشور ها دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۱۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها

مهدی قیصری، کارشناس بخش کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: بخش کشاورزی از نظر بهره‌وری و ایجاد ارزش‌افزوده مناسب فاصله زیادی تا وضعیت مطلوب دارد. به همین دلیل حتی ایجاد تغییرات ساده در تولید بخش کشاورزی می‌تواند نتایج موثری به دنبال داشته باشد.

در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست

وی گفت: یکی از مشکلات موجود درحوزه دانش‌بنیانی این است که اگر طرح، ایده یا نظری در این حوزه مطرح می‌شود دیگران باید به آن اشراف داشته باشند. به این معنا که از قبل دستورالعمل داشته و تدوین شده باشد که اگر اینچنین باشد یا کپی‌سازی و مشابه‌سازی در حال انجام است یا اقدامی در جهت رفع یک نیاز صورت گرفته است در صورتی که در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست.

قیصری بیان کرد: به طور مثال ممکن است نوعی فولاد ازیک کشور دیگر کپی‌برداری و در داخل کشور تولید شود، اما در مورد کشاورزی این شیوه از کار، امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: انتقال دانش در بخش کشاورزی تابع عوامل متعددی است به طور مثال نمی‌توان گفت اگر گیاهی در اقلیمی خاص خوب رشد کرده است در همه جا قابلیت رشد دارد. البته آب و هوا یکی از موضوعاتی است که این تفاوت را سبب شده است و نوع خاک، واریته گیاهی و عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارد.

معیار سنجش برای شرکت‌های دانش‌بنیان اثربخشی و کارآیی آنها است

کارشناس بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: نگاه به دانش‌بنیان‌ها باید به گونه‌ای باشد که شاید علم به آن وجود ندارد و موضوع جدید در حال طرح است. معیاری که برای سنجش فناوری و دانش شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد اثربخشی و کارآیی آنها است.

دانش‌بنیانی بودن در حوزه کشاورزی لزوما به فناوری یا تکنولوژی بالا نیاز ندارد

قیصری تصریح کرد: اگر حرف‌ها و ایده‌های جدید پاسخی به نیاز‌ها نباشد و اثربخشی و کارآیی لازم را نداشته باشد، دانش‌بنیانی نخواهد بود. البته در بخش کشاورزی دانش یا ایده دانش‌بنیانی شاید نیاز به فناوری و تکنولوژی پیچیده نداشته باشد، اما می‌تواند بهره‌وری در این بخش را به دنبال داشته باشد.

وی افزود: باید با یک سری اقدامات که دانش‌بنیان بوده و براساس نیاز‌های بومی و منطقه‌ای کشور طراحی شده است، اثربخشی و کارآیی را در بخش کشاورزی افزایش داد.

کارشناس بخش کشاورزی بیان کرد: دانش یا محصولات دانش‌بنیانی در بخش کشاورزی باید برای پاسخ به نیازی که تقاضا برای آن وجود دارد تولید شود که البته بتواند اثربخشی و کارآیی لازم را نیز داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • پایان رقابت طرح‌ها در ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل شهری اصفهان
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان