Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه رادیو ان پی آر آمریکا، در حال حاضر، آنچه که می‌دانیم این است که کووید-۱۹ در تماس نزدیک با اشخاص مبتلا و استنشاق قطرات تنفسی آن‌ها، یا از طریق لمس یک سطح آلوده و مالیدن دستها به چشم، بینی یا دهان منتقل می‌شود.  

تازه ترین یافته های دانشمدان حاکی از آن است که بیماری کووید ۱۹ نه تنها می تواند ریه های را درگیر کند، بلکه ممکن است تبعاتی مرگبار چون لخته شدن خون در مغز، قلب، ریه، کبد و کلیه ها به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما در نامه سرگشاده ۲۳۹ محقق خطاب به سازمان جهانی بهداشت که روز دوشنبه منتشر شد، دانشمندان ۳۲ کشور جهان خواستار تجدیدنظر در خصوص توصیه‌های این سازمان بین المللی به مردم نسبت به درنظر گرفتن موارد تازه شده است. در این نامه آمده است که ذرات ریز شناور در هوا هم می‌توانند سبب ابتلای افراد حاضر در محیط شوند.  

در ادامه مطلب درج شده در پایگاه خبری رادیو ان پی آر، محققان در این نامه نسبت به اهمیت انتقال ذرات معلق در هوا و اینکه آیا روش‌های احتیاطی برای پیشگیری از این امر وجود دارد یا خیر بحث کرده‌اند.  

«کیمبرلی پراتر» یک شیمیدان از «موسسه اقیانوس شناسی اسکریپس» که از امضاکنندگان این نامه به سازمان جهانی بهداشت است، می‌گوید: "این چیزی است که ما باید آن را کشف کنیم. "

قطرات معلق در هوا چه هستند؟  

اما منظور از قطرات معلق در هوا چیست؟ این قطرات معلق درواقع ذرات میکروسکوپی پر از ویروس به اندازه تقریباً ۵ تا ۱۰ میکرون (به‌اندازه یک گلبول قرمز) هستند که از بینی یا دهان فرد مبتلا هنگام نفس کشیدن، صحبت کردن، سرفه یا عطسه خارج می‌شوند. قطرات به طور کلی در چند پایی (فوت) از شخص مبتلا به زمین می‌افتند.  

ویروس چگونه از طریق این قطرات گسترش می‌یابد؟   «سیما لاکداوالا» متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه پیتسبورگ در این خصوص می‌گوید این انتقال از طریق آنچه آن را "مسیر تنفسی" می‌نامند، صورت می‌گیرد. در واقع قطرات ویروس از بینی یا دهان فرد مبتلا بیرون می‌آید و خود را به چشم، بینی و یا دهان نزدیکترین فرد می‌رساند.  

اما آیا این راه انتقال در گسترش بیماری موثر است؟ براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در آمریکا (CDC) و سازمان جهانی بهداشت، این روش در حال حاضر شایع‌ترین حالت انتقال محسوب می‌شود.  

ذرات معلق در هوا چطور؟  

این ذرات مملو از ویروس، کوچکتر از ۵ میکرون هستند که هنگام تنفس، صحبت، سرفه یا عطسه فرد مبتلا خارج می‌شوند. برخلاف قطرات، این ذرات کوچکتر می‌توانند در هوا معلق بمانند.  
پراتر در توضیح این ذرات معلق می‌گوید: این ذرات کوچک می‌توانند در هوای اتاق شناور بمانند و جریان پیدا کنند.  

ویروس کرونا می‌تواند از طریق مسیر تنفسی که در آن فرد در ابرهایی از ذرات ریز ویروس نفس می‌کشد. ، منتقل شود.  

این ذرات تا چه‌اندازه در گسترش ویروس موثر هستند؟ پاسخ به این پرسش همچنان نیازمند تحقیقات بیشتر است. هرچند «ابار کاران» Abraar Karan، پزشک دانشکده پزشکی هاروارد که از معالجان بیماران مبتلا به کرونا است در این خصوص می‌گوید: ذرات آلوده به ویروس شناور در هوا احتمالا سهم بسیاری در گسترش کووید-۱۹ دارند.  

محققان پیش از این براساس مستندات شیوع ویروس را از طریق جریان هوا در محیط‌های بسته ثابت کرده بودند؛ در یک رستوران در چین، افرادی که در در جریان تهویه قرار گرفته بودند به کووید-۱۹ مبتلا شده و در یک محوطه بسته محل تمرین آواز در ایالت واشنگتن تمامی افراد حاضر به دلیل حضور چند فرد مبتلا بیمار شده بودند. البته در مورد مدت زمان زنده ماندن ویروس در هوا و اینکه تا چه‌اندازه می‌تواند با جریان هوا حرکت کند، تردید وجود دارد.  

فومیت ها

فومیت یک ماده غیرزنده است که می‌تواند عوامل عفونی را گسترش دهد، درواقع اجسامی پوشیده از ویروس که از طریق قطرات تنفسی حاصل از عطسه یا سرفه یا یک دست پوشیده از میکروب روی سطوح قرار می‌گیرند. یک کانتر یا یک تلفن می‌تواند با همین شیوه تبدیل به یک مرکز بزرگ فومیت شود. این ذرات از چندین ساعت تا چند روز زنده می‌مانند.  

ویروس چگونه می‌تواند از این طریق شیوع پیدا کند؟

از طریق انتقال غیرمستقیم، به عبارتی اگر افراد سطح یک جسم پوشیده از ویروس را لمس کنند، ویروس را روی دست‌های آن‌ها قرار گرفته و سپس با لمس چشم، بینی یا دهان منتقل می‌شود.  
فومیت‌ها تا چه‌اندازه در گسترش کووید-۱۹ موثر هستند؟

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در آمریکا این موضوع را "راهی" برای انتقال کرونا توصیف می‌کند اما همچنان تاکید دارد که تماس و فاصله نزدیک میان افراد مسئول بیشترین میزان ابتلا به کرونا است.  
تاکنون در سراسر جهان بیش از ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده و از این میان بالغ بر ۵۴۰ هزار نفر جان خود را زا دست داده‌اند.  

برچسب‌ها ویروس کرونا پرسش از خبر سازمان جهانی بهداشت پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا پرسش از خبر سازمان جهانی بهداشت ویروس کرونا پرسش از خبر سازمان جهانی بهداشت سازمان جهانی بهداشت معلق در هوا فرد مبتلا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۳۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل

مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد (که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آنها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آنها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

امید بر این است که به تدریج، اطلاعات کامل‌تری از تأثیر کم‌شنوایی بر عملکرد شناختی و زوال عقل در سالمندان حاصل شود و داده‌های موجود در این زمینه تکامل یابند.

منابع: upi ، neurosciencenews

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901098

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • تدارک تمام زیرساخت های گردشگری سرعین تا آخر اردیبهشت ماه
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت