Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@00:26:31 GMT

کمبود خواب باعث افزایش اشتها می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۶۸۱۰۸

کمبود خواب باعث افزایش اشتها می‌شود

سعید اوسطی، متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه برای لاغر شدن باید حساسیت‌ها و سَم بدنتان را بشناسید، اظهار کرد: هیچ چربی‌سوزی وجود ندارد و من  به اِف‌دی‌اِی(یکی از نهادهای وابسته به وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا) وبه کسانی که این نهاد را بُت می‌کنند، انتقاد دارم. قرار نیست به هر چیزی که این سازمان می‌گوید چَشم بگوئیم، چنانچه آن‌ها خیلی از مطالب را ساختگی درست می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم نیست مرتب برای لاغری تحت نظر باشید

او با اشاره به اینکه بدن ما هر چیزی که نتواند بسوزاند و به آب و دی اکسید کربن تبدیل کند داخل بافت چربی ذخیره می‌کند، ادامه داد: برخی می‌گویند ما همه چیز می‌خوریم اما ورزش می‌کنیم تا لاغر شویم، موضوع  این است که اگر سم وارد بدن شود دیگر این اتفاق نمی‌افتد. خیلی‌ها اذعان می‌کنند که واقعا غذای زیادی نمی‌خورند اما چاق می‌شوند. برای مثال شخصی پایش را لنگ لنگ می‌کشیده اما بعد از گرفتن رژیم، خوب شده است.

او افزود: لازم نیست مرتب برای لاغری تحت نظر باشید. مثلا یکی از مطالبی که در کتاب‌های اصلی تغذیه در سطح دکترا عنوان می‌شود این است که بعد از غذا دو عدد آدامس بجوید! این مطالب نشان از این است که نویسندگان و توسعه دهنگان این مطالب دقیقا  جایی دست می‌برند که نقطه ضعف مردم است و مردم را به سمت بیمار شدن می‌برند.

این متخصص تغذیه مطرح  کرد: شخصی به دلیل اضافه وزن به من مراجعه کرد که زانوهایش باید عمل می‌شد. پس از عمل بهبود پیدا کرد، اما  دلش برای نان و پنیر و چای شیرین و اضافه خوری‌هایش تنگ شده بود و دوباره سر رژیم خودش برگشت!. این یعنی برخی‌ها می‌خواهند راه کوتاه‌تر را انتخاب کنند؛ هر چند به ضررشان باشد.

او افزود: عوض کردن سبک غذا خوردن اعتماد به نفس می‌خواهد، ولی اگر راهی وجود داشته باشد که بدون قرص‌های آن‌چنانی لاغر شوید، چرا انجامش ندهید. 

رژیم می‌گیریم که بدن سالم شود نه اینکه خودمان را آب کنیم!

او با اشاره به اینکه بدن ترموستات دارد،گفت: شخصی که لاغر است خیلی سخت چاق می‌شود و شخصی که چاق است، سخت لاغر می‌شود، چون بدن می‌خواهد شما را به شکل اول برگرداند. ما رژیم می‌گیریم که بدن سالم شود نه اینکه خودمان را آب کنیم. آن چیزی که باید آب شود چربی است و چربی هم سایز دارد و به این سادگی آب نمی‌شود. به افرادی که در طول روز گرسنه می‌شوند، توصیه می‌شود در طول روز چند عدد بادام، نخودچی و گردو با یک چای کمرنگ بخورند و هر وقت حس سیری بهشان دست داد از خوردن دست بکشند.

اوسطی تاکید کرد: هیچ یک از این قرص‌ها و کرم‌ها تأثیری در لاغری ندارند، اگر این طور بود که دیگر چاقی وجود نداشت. چیزی به نام "چربی‌سوز" وجود ندارد، این داستان‌ها از اوایل سال ۱۹۰۰ شروع شد. فروشندگان و سازندگان این دارو‌ها سطح انرژی دارو را بالا می‌برند که شخص متابولیسم بدنش به طور کاذب بالا رود که این نوع سوزاندن، عضله را آب می‌کند. یک سری قرص‌ها هم وجود دارند که روی مغز اثر گذاشته و اشتها را کم می‌کند.

این متخصص تغذیه در پایان یادآوری کرد: بدن مرتبا در حال تغییر است. ممکن است شما در یک سنی به چیزهایی که قبلا حساسیت نداشتید حساسیت پیدا کنید و آنها در بدن شما مثل سم عمل کنند. استرس و اضطراب منبع فساد در شرایط طبیعی بدن است و حرص خوردن، شب بیداری، بدخوابی بر روی چاقی تأثیر دارد. کمبود خواب می‌تواند سبب بروز گرسنگی و افزایش اشتها شده و افراد را به صورت بالقوه به سمت چاقی سوق دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کمبود خواب افزایش اشتها لاغری سبک زندگی پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۸۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیارتگاه دوست‌داشتنیِ شهر

حرم شاه عبدالعظیم حسنی که محلی‌ها به آن شابدعظیم می‌گویند، یکی از حرم‌هایی است که در کنار احترام و اهمیت مذهبی، دارای سویه خاطره‌انگیز برای مردم ایران به‌خصوص اهالی ری و تهران است. این وجه حرم عبدالعظیم حسنی آنقدر قوی هست که می‌توان گفت بیش از سایر امامزادگان در ادبیات راه یافته و تصویرش در آثار سینمایی نیز آمده است. اهالی شهرری و تهران خاطره‌های بسیاری از این حرم دارند که با مناسک مذهبی مانند ایام محرم و صفر و همچنین اعیاد مذهبی و ملی گره خورده است.

همه چیز از یک خواب شروع شد

می‌گویند یکی از شیعیان شهرری خوابی دید. در این خواب رسول خدا درخت سیبی را به مرد شیعه نشان داد و خبر فوت یکی از نوادگانش را در آن مکان داد. حضرت در خواب به مرد شیعه گفتند که نواده ایشان باید زیر آن درخت سیب به خاک سپرده شود. مرد روز بعد به سراغ صاحب باغ رفت و خواست آنجا را بخرد اما صاحب باغ هم همین خواب را دیده بود و تصمیم داشت که باغ را وقف شیعیان کند. این باغ محل اولیه حرم عبدالعظیم حسنی بود. بعد از این روایتی از ساختمان ابتدایی حرم وجود ندارد. آمده است که در بنای نخستین این آرامگاه را محمد پسر زید داعی علوی در نیمه دوم قرن سوم هجری قمری برابر با با قرن نهم میلادی تعمیر اساسی کرد. درگاه اصلی ورودی آن که در شمال آرامگاه قرار دارد به فرمان پادشاهان خاندان بویه و سپس با تلاش مجدالملک قمی ساخته شد. تعمیر اساسی حرم در دوران آل بویه در بیشتر منابع آمده است. با این وجود از آنجا که معماری اصلی این بنا، شبیه به سبک دوران سلجوقی است و به همین دلیل احتمال می‌رود سلجوقیان نیز تغییرات اساسی در بنا ایجاد کرده باشند.

زیارتگاهی که مدفن آن حضرت شد

در روایات آمده است که جناب عبدالعظیم حسنی در زمان حیات خود روزها در سرداب محل زندگی‌اش مخفی بوده و به عبادت می‌پرداخته و تنها گاهی برای زیارت مرقدی که در نزدیکی سرداب بوده از محل اقامت خود بیرون می‌رفته است. ایشان پس از فوت در نزدیکی همین مقبره به خاک سپرده شده‌اند و بعد از مدتی دو مقبره در یک بنا قرار گرفته‌اند. آن‌طور که آمده است بر روی مقبر مطهر ایشان تا قرن‌ها ضریحی وجود نداشته است. اولین ضریح را شاه طهماسب صفوی برای این زیارتگاه وقف کرده است. ضریحی که صفویان برای حرم ساخته بودند، از جنس چوب بود. این ضریح چوبی تا زمان قاجار بدون تغییر باقی مانده بود. اما در آن زمان، ضریح حرم را با یک ضریح نقره‌ای جایگزین کردند. ضریح نقره‌ای حرم شاه عبدالعظیم در دوران ناصرالدین شاه مرمت شد.

صحن‌های حرم حضرت عبدالعظیم حسنی

حرم شاه عبدالعظیم حسنی شامل ۵ صحن است که به شرح زیر هستند:

صحن شمالی یا عتیق که اکنون با نام امام حسن مجتبی (ع) شناخته می شود. صحن شمال غربی یا باغ طوطی که اکنون با نام صحن امام حسین شناخته می‌شود و شمال غربی حرم قرار گرفته و مدرسه امین‌السلطنه نیز در آن واقع شده است. صحن غربی یا ناصر ناصری یا صحن ولیعهدی که اکنون با نام صحن کاشانی شناخته می‌شود و در غرب حرم قرار گرفته است. صحن شمال شرقی یا باغچه علی جان که در شرق حرم قرار گرفته است. صحن جنوبی که به نام امامزاده حمزه مشهور است.






زهره هاشمی

دیگر خبرها

  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • خواب عجیب دختر فلسطینی | ببینید
  • زیارتگاه دوست‌داشتنیِ شهر
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • ضرورت توجه به افزایش معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • ببینید | با چالش ٢١ روزه حذف قند، می‌توان لاغر شد؟
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین