Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از ترور هشام الهاشمی کارشناس امنیتی، موج رسانه‌ای قابل توجهی در صفحات مجازی و رسانه‌های گروهی جهان راه افتاد که موج اول خبرسازی‌ها از سوی آمریکا و انگلیس و برخی رژیم‌های عربی آغاز شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هشام الهاشمی، روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی عراق شامگاه دوشنبه 16 تیر در منطقه «زیونه» در بغداد به‌دست افرادی مسلح ترور شد  .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الهاشمی پس از انتقال به یکی ازبیمارستان های عراق به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد و این سر آغاز موج  جدیدی از اخبار پیرامون مسئله امنیت و آینده عراق شده است .

رسانه های عربی  شامگاه دوشنبه با انتشار خبر ترور تحلیلگر نخبه عراقی مسئله قتل وی را پوشش دادند. فیلم منتشر شده از سوی منابع خبری و فضای مجازی حاکی از آن است که طبق روش متداول ترور فیزیکی دو نفر موتور سوار با شلیک پیاپی به سرنشین یک خودرو او را از پای در آورده و محل را ترک می‌کنند در این میان برخی صفحات مجازی سعی داشتند تا با انحراف اذهان مخاطبین، حقیقت را به گونه ای دیگر جلوه دهند که  برخی اکانت های مربوط به داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفتند و تا حدودی عملیات اتهام زنی و تخریب از سوی گروه های تجزیه طلب عرب ناکام  ماند. 

 

هشام الهاشمی کی بود؟

 الهاشمی در رسانه های کشورهای حاشیه خلیج فارس و بین المللی به عنوان یک تحلیلگر سیاسی امنیتی با عنوان خاص، مخالفت با چنددستگی و شکست در عراق شناخته می‌شد که به واسطه نوع تفکرش دوره ای از زندگی خود را در ابوغریب گذراند و بعدها در سال 2000  از زندان آزاد شد اما با وجود شیعه مذهب بودن در میان گروه های شیعه جایگاهی نیافت و فعالیت‌های خود را با نزدیک شدن به برخی گروه های القاعده و علمای سلفی و اهل سنت عراق گسترش داد و توانست در موسسات اندیشه ای و سیاسی عرب جایگاه خود را قوام بخشد. در دوران حمله داعش به عراق الهاشمی علاوه بر تحلیل منطقه ای ، برای آمریکا و انگلیس نقش مشاور و نصیحت گر را داشت که پس از سقوط داعش همچنان نقش رابط و نظریه پرداز این حوزه را  برعهده گرفت شاید بشود او را یک وابسته امنیتی چند ملیتی در میان گروه های تکفیری و سلفی خطاب کرد.

الهاشمی در دوران نخست وزیری العبادی به عنوان مشاور نظامی منصوب شد و بعد از آن فعالیت خود را به عنوان کارشناس ارشد مسائل سیاسی امنیتی گروه های شبهه نظامی تکفیری عراق در رسانه ها و محافل عربی در پیش گرفت که با شلیک عوامل داعش به نقطه  پایان فعالیت‌های خود رسید. او پیش از ترور از سوی گروه های تکفیری تهدید شده بود و حتی قصد  مهاجرت به اربیل و همکاری با آمریکا را داشت که ترور  به او مهلت نداد.

 

ترور الهاشمی و موج رسانه‌ای

بعد از ترور الهاشمی موج رسانه ای قابل توجهی در صفحات مجازی و رسانه های گروهی جهان راه افتاد که موج اول  خبرسازی ها از سوی آمریکا و انگلیس و عرب ضد ایرانی آغاز شد. برخی رسانه های عرب زبان علت ترور او را مخالفت وی  با حضور ایران در نبرد با داعش  دانستند و انگشت اتهام خود را به سمت گروه های  مردمی عراق بردند آنها تسویه حساب های بر آمده از شکستشان در نبرد با داعش را در چنین وقایعی دنبال  می‌کنند باید گفت آنها با هر رویدادی با هدف عقده گشایی چتر رسانه ای خود را باز می‌کنند. حتی شاهد آن بودیم که آنها بعد از بازداشت گروهی از فرماندهان نیروهای مردمی عراق توسط پلیس عراق دست به یک پوشش گسترده زدند که بعد ها با آزادی نیروهای ارشد الحشدالشعبی بار دیگر با شکست مواجه شدند.

رسانه های عرب در ماجرای توهین روزنامه‌ الشرق الاوسط به آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق سعی داشتند تا با سکوت خود اقدامات تروریستی عربستان را تایید کنند و بر دامنه  اختلافات در عراق بیفزایند که با محکوم شدن این حرکت از سوی چهره ها و شخصیت های جهان  اسلام با شکست روبرو شدند. گروه دیگری از رسانه ها با سیاه نمایی از روابط بین دو کشور علت چنین اقداماتی را تلاش برای ناامن کردن هرچه بیشتر عراق دانستند اما خبر پراکنی این رسانه ها با پذیرفته شدن مسئولیت حمله به الهاشمی توسط داعش با انسداد رسانه ای روبرو شد که دشمنان ملت عراق همواره به دنبال شایعات ضد وحدت و حرکت از پله  دوم با عملیات  روانی  مخرب علیه روابط ایران و عراق به دنبال  تضعیف محور مقاومت بوده است.

حتی در ماجرای اعتراضات پیشین بغداد و تجمعات طولانی در ساختمان مطعم ترکی(رستوران ترکی) شاهد آن بودیم که گروه های مسلح با  هدف قراردادن تظاهرات کنندگان و کشته سازی سعی بر بحرانی کردن فضای عراق و گسترش تنش‌ها داشتند و ضمن این اقدامات انحرافی به دنبال دخیل کردن جمهوری اسلامی ایران در وقایع عراق بودند که همواره ‌با شکست مواجه می‌شوند.

آمریکا، انگلیس و جماعت های ضد ایران همواره در طرحی مشترک به دنبال این بوده اند که تلاش جمهوری اسلامی برای تامین امنیت عراق را با برچسب زنی امنیتی همراه کنند که  می توان چنین اقداماتی را بیشتر مربوط به شکست ادامه دار طرح های  آمریکا و هم پیمانانش در منطقه ی پسا داعش دانست که اوج خشم خود را با ترور سردار سلیمانی به رخ جهانیان کشیدند و این روزها با راه اندازی ترور هدفمند هشام الهاشمی به دنبال تضعیف گروه های مقاومت عراقی و تقویت زیر ساخت  های روانی عراق برای تسلط آمریکا بر مناسبات عراقی است.

 

کودتای نرم با طعم ترور

  یکی از اقدامات آمریکایی ها بعد از تحول در کشورهای اسلامی، ترور سازماندهی شده با هدف جلوگیری از ثبات و رشد در این کشورهاست. به عنوان مثال بعد از تحولات عربی در اغلب کشورهای متاثر فصل ناامنی داخلی با عنوان علمی «فصل خون» در کمترین زمان مسیر تحولات اساسی در کشورهای اسلامی را تغییر داد و گروه های پیرو حقیقت را منزوی و مستبدین آمریکایی را مسلط کرد، در همین راستا محمد البلداوی نماینده پارلمان عراق در واکنش به اتفاقات روز دوشبنه عراق درباره طرحهای آمریکا برای محدود کردن نقش الحشدالشعبی از طریق ایجاد کودتای نرم علیه آن و ایجاد درگیریهای داخلی هشدار داد.

با تکیه به این تحلیل که اطلاعات به دست آمده درباره نقش آمریکا در منحرف کردن مسیر تظاهراتهای مسالمت آمیز مردم عراق  در سال گذشته، اقدام آن علیه نهادهای امنیتی و تلاش برای بازگرداندن سیاستمداران تحت تعقیب قضایی به کشور، همگی نشانه‌های آغاز کودتای نرم علیه الحشد الشعبی است، می‌توان ترور شخصیتهای سیاسی عراقی و بهره‌برداری از این دست رخدادها را نیز در همین چارچوب دانست.

تلاش برای تحریک الحشد الشعبی

برای رسیدن به پاسخ سوال دوم، لازم است که ابتدا، فضای سیاسی و امنیتی حاکم بر عراق پیش از این ترور بررسی شود.  سرتیتر  اخبار اصلی عراق طی چند وقت اخیر به تداوم نقض حاکمیت عراق از سوی آمریکا، اهانت عامدانه روزنامه سعودی الشرق الاوسط به مرجعیت عالی شیعیان در این کشور و اقدامات سازماندهی شده برای تخریب وجهه سازمان الحشد الشعبی از جمله دستگیری شماری از اعضای این سازمان از سوی نیروهای امنیتی کشور اختصاص داشت.

اگر با دقت به این اخبار نگریسته شود، هر سه محور در راستای تلاش برای تحریک سازمان الحشد الشعبی و وادار کردن آن به واکنشی حساب نشده و زیرسوال بردن اهداف ملی از تشکیل آن دنبال می‌شد. اما هوشیاری رهبران الحشد الشعبی که با حفظ رویکردهای ملی خود تلاش کردند از افتادن در تله سازماندهی شده آمریکایی - سعودی خودداری کنند، موجب شد تا مکر دشمنان به خودشان بازگردد. هرچند که آنها بار دیگر تلاش کردند تا فرصت جدیدی برای ضربه وارد کردن به این سازمان، برای خود ایجاد کنند.

بررسی تحولات چند ماه و چند هفته اخیر عراق نشان می دهد که چگونه الحشد الشعبی در این آزمون  پیروز شد . اهانت سعودیها به آیت‌الله سیستانی از یک سو و آزمایش سامانه پدافندی آمریکا در منطقه الخضراء از دیگر سو، فضای ضد سعودی و ضد آمریکایی در عراق را تقویت کرد، تا جایی که یکشنبه پیش، شماری از شهروندان عراقی با عبور از موانع، خود را به منطقه الخضراء بغداد رساندند تا مقابل سفارت عربستان سعودی در حمایت از مرجعیت عالی خود که با صدور فتوای جهاد کفایی، پایان داعش را رقم زد، دفاع کنند و به ریاض درباره ضرورت عدم دخالت در امور داخلی کشورشان هشدار دهند.

شخصیتهای سیاسی و احزاب عراقی نیز به صورت یکپارچه این اهانت به مرجعیت را که به لطف فتوای او، سازمان الحشد الشعبی تشکیل شد و به شکست تروریسم داعش منجر شد، محکوم کردند و حتی بر ضرورت پیگرد قضایی این امر و گرفتن غرامت از دولت سعودی تاکید کردند.

از دیگر سو، انتشار خبر استقرار سامانه دفاعی آمریکا در داخل سفارت این کشور در منطقه امنیتی الخضراء بغداد و آزمایش آن، که با هدف اصلی تحریک سازمان الحشد الشعبی برای نشان دادن واکنش نظامی و در نتیجه توجیه حضور نظامی آمریکا در بغداد صورت گرفت، کاملا معکوس نتیجه داد و به تشدید نارضایتی شخصیت‌ها و احزاب سیاسی و شهروندان عراقی از حضور نظامیان خارجی در این کشور، منجر شد.

 

ترور الهاشمی و باز داغ اتهام زنی

در چنین بستری، شامگاه دوشنبه به گفته مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت کشور عراق  و با استناد به تصویرهای دوربین‌های مدار بسته، دو فرد سوار بر یک موتورسیکلت در منطقه زیونه بغداد، برای هشام الهاشمی کمین کردند و یکی از سرنشینان به ضرب گلوله او را ترور کرد و هر دو سرنشین محل جرم را ترک کردند.

 پس از این ترور، برخی از شخصیت‌های سیاسی عراق ضمن محکومیت این ترور، درباره داغ شدن باز‌ار اتهام‌زنی گروههای سیاسی به یکدیگر و تهدید صلح داخلی و ایجاد هرج و مرج در کشور هشدار دادند به ویژه که در بیانیه نخست‌وزیر عراق به جای اشاره به فرضیه نقش گروههای تروریستی نظیر داعش از واژه « گروههای مسلح خارج از قانون» استفاده شد.  امری که نقش طرفهای خارجی در این ترور را کمرنگ جلوه داد در صورتی که این آمریکاست که با تغییر در استراتژی عملکرد داعش به دنبال به بازی کشاندن مجدد تکفیری ها در خاورمیانه است و این یک اشتباه بزرگ است اگر دولتمردان عراقی بخواهند نقش تروریست های آمریکایی و عربی را در اتفاقات عراق نادیده بگیرند.

الحشد الشعبی عراق نیز ضمن محکومیت ترور الهاشمی با استناد به قانون کشورشان خواستار دستگیری و مجازات عوامل این فاجعه تروریستی هستند و در متن بیانیه خود این فرد را از افشا کنندگان بازی های سیاسی دانسته اند چرا که این اقدامات در راستای ایجاد فرصت جدید برای ضربه زدن به الحشد الشعبی و انتقامجویی از آن به عنوان مخالف اصلی حضور نظامیان آمریکایی در عراق صورت می‌گیرد .  از سوی دیگر منحرف کردن افکار عمومی عراق از ماجرای اهانت به مرجعیت و نقض‌های حاکمیتی مستمر آمریکا در عراق می‌تواند دو انگیزه اصلی ائتلاف آمریکایی - سعودی از ترور کارشناس و تحلیلگر امور سیاسی عراق در بغداد باشد. 

در پایان نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که دست هایی خارج از مرزهای عراق به دنبال آتش افروزی و تجزیه عراق در راستای غارت منابع و سرزمین این کشور هستند که شخصیت ها و جریان های سیاسی باید درباره این امر هوشیار باشند و با اتحاد و همدلی و پرهیز از اتهام زنی از دامی که دشمنان ملت عراق برای آنها تنیده‌اند، قرار نگیرند.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

کلیدواژه: سازمان الحشد الشعبی هشام الهاشمی ترور الهاشمی سیاسی عراق اتهام زنی رسانه ای شخصیت ها رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۱۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام

دونالد ترامپ در حالی وارد یک مسابقه جدید انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری با «جو بایدن» شده که این بار هم‌زمان درگیر بزرگترین پرونده‌های قضایی مرتبط با اتهام‌های متعدد است. برای نخستین‌بار در آمریکا، در کنار نام ترامپ در فهرست رئیسان جمهوری، موارد متعدد اتهام‌ها و پرونده‌های حقوقی_قضایی ثبت شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایرنا، در حالی هفت ماه دیگر _ پنجم نوامبر ۲۰۲۴(۱۵ آبان) _ شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود که دونالد ترامپ کاندیدای اصلی حزب جمهوری‌خواه در این انتخابات است. جو بایدن رئیس جمهوری کنونی و نماینده حزب دموکرات نیز در کارزار انتخاباتی روبه‌روی ترامپ ایستاده است.

اما نامزد حزب جمهوری‌خواه که اکنون هم‌زمان درگیر پرونده‌های قضایی و شرکت در پویش‌های انتخاباتی است، با دادن وعده‌های بسیار سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی به هوادارانش و تهدیدهای گسترده علیه منتقدان و مخالفان داخلی و خارجی‌، پیروزی خود در این دور از رقابت‌ها را حتمی و برای آمریکا اجتناب ناپذیر دانسته است.

ترامپ ۷۷ ساله که نخستین‌ رئیس جمهور سابق در تاریخ ایالات متحده است که به اتهام‌های مختلف متهم شده، با حدود یکصد اتهام در چهار پرونده جداگانه روبروست.

مشکلات حقوقی این مرد جنجالی تاریخ آمریکا به همین جا ختم نمی‌شود؛ وی همچنین با چند پرونده مدنی درباره امپراتوری تجاری‌اش که نام او را بر سر زبان‌ها انداخته، مواجه است. علاوه بر این، شکایت‌ها و درخواست‌های حقوقی مهمی نیز علیه او وجود دارد که هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌؛ از جمله در مورد مصونیت او از پیگرد قانونی. بنابراین مشکلات قضایی ترامپ پیچیده بوده که هنوز برخی از آن‌ها حتی رسانه‌ای نشده است.

در این گزارش چهار پرونده مهم مجرمانه که دونالد ترامپ با آن روبه‌روست و تاکنون رسانه‌ها آن را مورد پیگیری قرار داده‌اند، بررسی شده است.

۱. پرونده رابطه نامشروع

یکی از مهمترین اتهام‌های مطرح شده علیه ترامپ، پرونده رابطه نامشروعش با یک پورن استار سینما و مبلغی است که اندکی پیش از انتخابات ۲۰۱۶ به «استورمی دنیلز» Stormy Daniels پرداخت شده تا وی در این زمینه سکوت کند.
خانم دنیلز می‌گوید، ۱۳۰ هزار دلار به او دستمزد داده‌اند تا در این زمینه حرفی نزند. این در حالی است که ترامپ تاکنون هر نوع رابطه نامشروع با او را رد کرده است.

وکلای ترامپ می‌گویند در واقع پرداخت حق سکوت در قوانین این کشور غیرقانونی نیست. در عوض، این پرونده بیشتر فنی است و به این موضوع می‌پردازد که چگونه وکیل سابق ترامپ، که به خانم دانیلز پول پرداخت کرده، بازپرداخت خود را در حساب‌های ترامپ ثبت کرده است.


در این پرونده، رئیس جمهوری سابق متهم شده که مدارک مالی خود را جعل کرده و گفته، این پرداخت برای هزینه‌های قانونی بوده است. او طبق قوانین مالی مبارزات انتخاباتی، با ۳۴ فقره کلاهبرداری مواجه بوده و در همه این موارد اعلام بی‌گناهی کرده است.
پاسخ ترامپ به رسانه‌ها در مود این اتهام‌ها به طور کامل انکار بوده و مدعی است این پرونده دارای انگیزه سیاسی بوده و فقط راهی برای صدمه زدن به او در انتخابات است در حالی که اقدامات انجام شده، هیچکدام جرم نیست.

طبق گزارش رسانه‌ها در مورد روند دادرسی این پرونده، فهرست هیات منصفه دادگاه در آوریل(فرودین-اردیبهشت) تکمیل شد و دادگاه ترامپ در روزهای آخر فروردین در این زمینه آغاز شده است.
براین اساس، ترامپ جمعه گذشته در چهارمین روز از محاکمه خود، در دادگاهی با حضور ۱۲ عضو اصلی هیات منصفه و یک نفر علی‌البدل که همگی از پیش انتخاب شده بودند، حضور یافت. قرار است به اعضای علی‌البدل هیات منصفه ۵ نفر دیگر اضافه شود.
او پیش از ورود به دادگاه در جمع رسانه‌ها، باز هم ادعای دسیسه‌چینی دادگاه علیه خود را تکرار کرد و «آلوین براگ» دادستان منطقه منهتن را مورد تمسخر قرار داد و گفت، او آنقدر باهوش نیست که حتی بتواند خودش را نمایندگی کند.

اتهام ترامپ در این پرونده، پرداخت حق‌السکوتی است که که «مایکل کوهن» وکیل همه‌کاره سابق او، در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ به «استورمی دنیلز» پرداخت تا از علنی شدن ادعاهای این پورن‌استار مبنی بر داشتن رابطه با ترامپ جلوگیری کند. کوهن در سال ۲۰۱۸ به جرم خود اعتراف کرد و به احتمال زیاد یکی از شاهدان اصلی این پرونده خواهد بود.

آیا ترامپ به زندان می‌رود؟
براساس نظر کارشناسان حقوقی، هر یک از اتهام‌های مطرح شده در پرونده دنیلز، حداکثر چهار سال حبس دارد؛ اگرچه قاضی می‌تواند، ترامپ را در صورت محکومیت به «حبس مشروط» محکوم کند. البته برخی از این کارشناسان به رسانه‌ها گفته‌اند، بعید به نظر می‌رسد ترامپ در این پرونده مجرم شناخته شود و جریمه نقدی محتمل‌تر است. «الوین براگ»Alvin Bragg دادستان منطقه منهتن که خود یک دموکرات بوده، دادستان پرونده خانم دنیلز است که تلاش دارد ترامپ را محکوم کند.

۲. پرونده شورش علیه کنگره و توطئه آشوب انتخابات ۲۰۲۰
ترامپ پرونده قضایی دیگری هم دارد که ابعاد آن حاکمیتی است و در آن این اتهام مطرح شده که به طور غیرقانونی توطئه‌ای برای رد شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ از جو بایدن انجام داده است. دادستان‌های فدرال مدعی‌اند او مقام‌ها را تحت فشار قرار داده تا نتایج را برگردانند؛ آگاهانه دروغ‌هایی درباره تقلب در انتخابات منتشر کرده و به دنبال سوء استفاده از شورش کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱ ((۱۷ دی ۱۳۹۹) برای به تعویق انداختن صدور تائیده پیروزی بایدن در انتخابات و ماندن در قدرت بوده است.

او در این پرونده آشکارا به چهار اتهام جنایی از جمله توطئه برای کلاهبرداری از ایالات متحده و توطئه علیه حقوق شهروندان این کشور متهم شده است. براساس برخی گزارش‌های رسانه‌ای، وی با اتهام شورش یا کمک به شورش علیه کنگره نیز متهم ‌می‌شود اما اکنون این موضوع در زمره اتهام‌های رئیس جمهوری سابق آمریکا قرار ندارد. پاسخ ترامپ به این اتهام‌ها نیز فقط انکار بوده و مدعی شده دولت بایدن پشت اصلی این دادستان است.

آیا ترامپ به زندان می‌رود؟
در حالی که پرونده‌های قضایی علیه ترامپ در چند دادگاه مطرح است، تیم وکلای ترامپ این درخواست را به دیوان عالی این کشور ارائه کرده‌اند که رئیس جمهوری سابق این کشور را نمی‌توان تحت تعقیب قرار داد. این درخواست پس از آن مطرح شد که روز ششم فوریه ۲۰۲۳ (۱۷ بمهن ۱۴۰۲) گروهی متشکل از سه قاضی دادگاه استیناف ناحیه کلمبیا در حکمی اعلام کردند ترامپ به‌دلیل تلاش‌هایش در تغییر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ دیگر مصونیت ندارد. این در حالی ‌است که تیم حقوقی ترامپ استدلال کرده فعالیت‌های او مربوط به وظایف رسمی‌اش در دوران ریاست‌جمهوری بوده و در نتیجه نمی‌توان او را مورد پیگیرد قضایی قرار داد. اما هیات سه‌نفره قضات، استدلال وکلای ترامپ را رد و مصونیت سیاسی او را لغو کرد.

این موضوع اما به دیوان عالی آمریکا رسیده و باید دیوان در این زمینه حکم صادر کند. گفته شده قضات پرونده در روز ۲۵ آوریل (۶ اردیبهشت) رسیدگی به این موضوع را شروع کرده و حداکثر تا دوماه دیگر یعنی ژوئن (خردادیا تیرماه) در این زمینه تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کنند.

طبق گزارش‌های رسانه‌ها، البته این چالش نیز وجود دارد که شاید این دادگاه تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر شروع نشود و به همین دلیل در صورت حضور ترامپ، احتمال‌های زیادی در مورد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است. از جمله آنکه اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شود و همه آرای مورد نیاز به دست آورد، می‌تواند خود را عفو کند یا دستور رد اتهام‌ها علیه خود را صادر کند.

در این پرونده نیز باز این پرسش مطرح است که آیا ترامپ در صورت مجرم شناخته شدن توسط قضات، راهی زندان می‌شود؟ کارشناسان حقوقی در این زمینه اظهارنظر کرده‌اند، اتهام‌ها علیه ترامپ در پرونده شورش علیه کنگره، در صورت اثبات با مجازات احتمالی زیر روبه رو خواهد شد:

۱. توطئه برای کلاهبرداری از ایالات متحده با جریمه نقدی، یا تا پنج سال زندان روبه‌رو خواهد شد.
۲- مجازاتِ جلوگیری از رسیدگی رسمی، جزای نقدی یا تا ۲۰ سال حبس دارد.
۳- توطئه علیه حقوق کشور یا شهروندان، جزای نقدی یا حداکثر ۱۰ سال زندان، یا هر دو مجازات را دارد.

با وجود این موارد، در این پرونده پرسش‌های مختلف دیگری مطرح شده از جمله در مورد فعالیت‌ها یا پول به گردش درآمده و یا اقدامات انجام شده در این زمینه، مسائل امنیتی و سیاسی نیز مطرح است که هنوز پاسخ درستی در مورد آن‌ها وجود ندارد و به همین دلیل در مورد اینکه آیا ترامپ در صورت محکومیت، به زندان خواهد رفت یا واقعاً در زندان خواهد ماند، قاطعیتی در اظهارات رسانه‌ای وجود ندارد.

۳- پرونده تقلب انتخابات ۲۰۲۰ در ایالت جورجیا
ترامپ و نزدیک به ۱۸ فرد دیگر در این پرونده متهم به توطئه جنایتکارانه برای براندازی رقیب انتخاباتی‌اش در ایالت جورجیا در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکاست. تحقیقات گسترده‌ای که توسط «فانی ویلیس» Fani Willis
دادستان جورجیا هدایت شده، با تماس تلفنی فاش شده‌ای آغاز شد که در آن ترامپ از مقام ارشد انتخابات ایالت خواست وی در این ایالت پیروز باشد.

طبق تحقیقات گسترده در این زمینه، مشخص شد که ترامپ از این مقام ارشد انتخابات خواسته در این ایالت ۱۱۷ هزار و ۸۰ رای به وی اختصاص یابد. وی در این زمینه به ۱۳ مورد جرم متهم شد که این رقم با تلاش گروه گسترده وکلایش به ۱۰ مورد کاهش یافت. در یکی از این موارد ترامپ به صراحت متهم شده که قانون این ایالت در مورد سازمان‌های فساد را لغو کرده است.

این تحقیقات پس از رسوایی انتشار تماس تلفنی ترامپ و «براد رافنسپرگر» وزیر خارجه ایالت جورجیا به دست آمد که در آن رئیس جمهور سابق از این مقام جمهوری‌خواه خواست میزان آرای یاد شده را به نفع خود داشته باشد تا بتواند مانع از پیروزی جو بایدن در این ایالت جنوب آمریکا شود.
بخشی از کیفرخواست علیه ترامپ بیانگر نقض سوگند ریاست جمهوری توسط اوست؛ همچنین در بخش‌های دیگری از کیفرخواست «رودی جولیانی» وکیل ترامپ و دیگر مدافعانش، متهم به ارائه ادعاهای نادرست در مورد تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و تحت فشار قرار دادن اعضای سنای جورجیا شده‌اند.

رئیس جمهوری سابق آمریکا، بارها اتهام‌های مطرح شده در این پرونده را رد و خود را بی‌گناه معرفی کرده است. دادستان‌ها می‌خواهند این پرونده در ماه اوت (مرداد) آغاز شود اما تاکنون تاریخ دقیقی برای آن مشخص نشده است.
وکلای ترامپ در این پرونده تلاش کرده‌اند صلاحیت خانم ویلیس برای رسیدگی به این پرونده را رد کنند. ترامپ پیش از کیفرخواست خود، یک آگهی تبلیغاتی پرهیاهو با ادعاهای مختلف علیه ویلیس منتشر کرد. ترامپ با طرح ادعای رابطه خانم دادستان با یکی از اعضای باندی که تحت تعقیب او بوده و نیز صدور احضاریه جعلی، تلاش کرده صلاحیت ویلیس در پرونده خود را مخدوش کند.

آیا زندان در انتظار ترامپ است؟
در مورد احتمال اینکه آیا ترامپ در این پرونده هم مقصر شناخته خواهد شد و یا اینکه به زندان خواهد رفت، احتمال‌های متعددی مطرح شده است. از جمله اینکه دادستان جورجیا در این پرونده باید ثابت کند یک الگوی فساد توسط ترامپ و مدافعانش با هدف لغو نتیجه انتخابات در این ایالت در سال ۲۰۲۰ وجود داشته است تا از این طریق بتوانند حکم محکومیت ترامپ را صادر کنند. طبق قوانین موجود در این ایالت، اظهارات نادرست، مجازاتی بین یک تا پنج سال حبس یا جریمه نقدی به دنبال دارد.

۴. پرونده خروج اسناد طبقه بندی شده از کاخ سفید
پرونده مهم دیگری که علیه ترامپ مطرح شده اینکه وی در دوران ریاست جمهوری، اسناد طبقه‌بندی شده و محرمانه را از کاخ سفید خارج کرده است. دادگاه باید در این مورد بررسی کند که آیا ترامپ پس از خروج از کاخ سفید، اسناد طبقه‌بندی شده را به محل اقامتش «مارآلاگو Mar-a-Lago» برده و آیا در این زمینه اشتباه‌هایی انجام داده و مجازات این اقدامات در صورت اثبات چیست؟

همچنین در مورد اینکه آیا ترامپ مانع از تلاش‌های اداره تحقیقات فدرال (آمریکا) FBI برای بازیابی پرونده‌ها و تحقیقات جنایی در مورد رسیدگی به آنها شده است یا خیر نیز دادگاه باید رای صادر کند. طبق گزارش‌های منتشره در برخی رسانه‌ها، بیشتر این اسناد مرتبط با اطلاعات دفاع ملی این کشور است که در زمره قانون جاسوسی قرار می‌گیرد.

همچنین در این پرونده، هشت مورد فردی نیز وجود دارد که شامل توطئه برای جلوگیری از عدالت، مخفی نگه داشتن یک سند یا سابقه و اظهارات نادرست بوده که ترامپ مانند سایر پرونده‌های حقوقی‌اش، در این زمینه نیز خود را بیگناه دانسته است.
چند دادستان در این پرونده مشغول به فعالیت هستند و اعلام کردند به احتمال زیاد از ماه جولای (تیرماه) فعالیت خود را در این زمینه آغاز می‌کنند اما ترامپ و وکلایش خواهان به تعویق افتادن این دادگاه تا پس از انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ هستند.

کارشناسان حقوقی می‌گویند به طور کلی این اتهام‌ها آن قدر سنگین هستند که از نظر تئوری بتواند ترامپ را راهی زندان کند.طبق قوانین آمریکا، اتهام‌های تائید شده مرتبط با قانون جاسوسی هر کدام حداکثر ۱۰ سال حبس دارند. سایر اتهام‌های مربوط به توطئه و پنهان کردن اسناد، هر کدام حداکثر ۲۰ سال زندان به دنبال دارد اما پیش از اینکه این موارد بتواند ترامپ را راهی زندان کند، باید از سد گروه سازمان یافته و گسترده وکلای ترامپ عبور کند.

جمع‌بندی
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا با تعداد گسترده‌ای از اتهام‌های مختلف روبه‌روست که ۳۴ مورد آن فقط در مورد دستکاری در سوابق تجاری _ مالی اوست. وکلای ترامپ با دستکاری در این سوابق، تخلف‌های مالی او را پنهان کرده و آن‌ها را در زمره فعالیت‌های مالی قانونی فهرست کرده‌اند؛ از جمله پرداخت ۱۳۰ هزار دلار حق‌السکوت به دنیلز. اما طبق گزارش‌های رسانه‌ای در مجموع تا اواخر سال گذشته، ترامپ با ۹۱ مورد اتهام در دادگاه‌های ایالتی و محلی روبه بوده، که هر کدام از آن‌ها می‌تواند به‌طور بالقوه به صدور حکم حبس برای او بینجامد.

اگرچه ترامپ و گروه حقوقی‌اش بیشترین تلاش را داشته‌اند تا بلکه جلسه‌های هر دادگاه تا پایان انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر به تعویق بیافتد اما نخستین دادگاه او در منطقه منهتن آمریکا در روزهای اخیر در حال برگزاری است و این محکمه در واقع نخستین محاکمه کیفری یک رئیس جمهوری آمریکاست.

علاوه بر این دادگاه، سه پرونده دیگر ترامپ شامل «اقداماتش در جریان یورش به کنگره آمریکا در ششم ژانویه ۲۰۲۱، سهل‌انگاری در نگهداری اسناد طبقه‌بندی شده در خانه‌اش و تلاش برای رد کردن و باطل اعلام کردن آرای انتخابات ۲۰۲۰ در ایالت جورجیا» نیز دادگاه در حال پیگیری است اما وی به کمک وکلایش موفق شده جلسه‌های این دادگاه‌ها را همچنان به تعویق بیاندازد.

البته ترامپ ادعا کرده پرونده‌های حقوقی و شکایت‌ها علیه او، مانع از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر نخواهد شد و به همین دلیل پویش و نشست‌های انتخاباتی او فعالانه و با حضور هوادارانش در ایالات مختلف آمریکا در حال برگزاری است و او همزمان در دو عرصه، کارزار بزرگی را علیه مخالفان سیاسی و مدعیان حقوقی خود راه انداخته است.
در مجموع باید گفت، این موضوع که پرونده‌های ترامپ به‌اندازه‌ای پیچیده است که نتایج آن می‌تواند ایالات متحده را با چالشی مهم روبه‌رو سازد، از موضوع‌های مهم سیاسی و حقوقی آمریکاست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روز حسابرسی نزدیک است: ترس و لرز در منچسترسیتی!‏
  • دانشجویان فرانسوی ورودی دانشگاه علوم سیاسی (سیانس پو) پاریس را مسدود کردند
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • سخنرانی ترومن پس از بمباران هیروشیما / عماد مغنیه که بود و چگونه ترور شد؟ / تراژدی منابع مشترک چیست؟ / لذت رانندگی با شورلت‌های کلاسیک
  • نصری، حقوقدان بین الملل: برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳