Web Analytics Made Easy - Statcounter

لاجوردی دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: برخورد های سلیقه ای و خارج از ضوابط قانونی در مسئله حجاب و تندروی ها و کندروی ها باعث ایجاد معضلاتی در این مسئله شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از دیار آفتاب؛ روز ۲۱ تیر ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور در تماسی تلفنی با دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم، گفتگویی در این باره صورت دادیم.

زهره سادات لاجوردی دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیارآفتاب با اشاره به سابقه دیرینه مردم ایران در داشتن حجاب، گفت: قوانین زیادی در داشتن پوشش و حجاب در کشورمان داشته و داریم که برخی از آنان از سال ۱۳۶۲ مصوب شده است.

وی با اشاره به عدم موفقیت در اجرای برخی از این قوانین، افزود: برخورد های سلیقه ای و خارج از ضوابط قانونی در مسئله حجاب و تندروی ها و کندروی ها باعث ایجاد معضلاتی در این مسئله شده است. ولی باید توجه داشت که موضوع عفاف و حجاب صرفا مربوط به بعد قانونی نیست بلکه پدیده ای چند وجهی است که برای رسیدن به اهداف سیاست گذاری های مختلف در این حوزه نیازمند پایه ریزی صحیح فرهنگی و اجتماعی هستیم.

لاجوردی با بیان اینکه نمی توان عفاف و پوشش را جدای از سایر مسائل جامعه دید، تصریح کرد: نمی توان سبک زندگی غربی را در رسانه ها تبلیغ کرد ولی توقع داشت که جوان و نوجوان هیچ تغییری در پوشش و سبک زندگی اش به وجود نیاید؛ نمی توان روابط بین زن و مردم نامحرم را عادی جلوه داد ولی انتظار داشت حیا در اذهان و رفتار جوانان از بین نرود.

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم اضافه کرد: اصولا بحث عفاف و حیا و پوشش، زنجیره هایی هستند که در سبک زندگی دنبال می شوند و به یکدیگر وابسته هستند و نمی توان آن ها را جدا از یکدیگر در نظر گرفت.

 نظارت بر پیوست فرهنگی قوانین از اجرای سلیقه ای آن جلوگیری می کند

وی با اشاره به مصوبه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مبنی بر لزوم دارا بودن پیوست فرهنگی در کنار هر قانون، گفت: اگر برای اجرای هر قانونی پیوست فرهنگی آن هم در نظر گرفته شود و بر حسن اجرای آن نظارت صورت بگیرد که این مهم وظیفه مجلس شورای اسلامی است، می توان از آسیب های ناشی از اجرای نادرست و سلیقه ای قوانین، جلوگیری کرد.

لاجوردی آگاهی بخشی فرهنگی را یکی از مسائلی دانست که در این سال ها نسبت به آن بی توجهی شده است، گفت: متاسفانه بسیاری از دستگاه های فرهنگی و اجتماعی که در وهله اول باید مجری قوانین فرهنگی باشند نسبت به آگاهی بخشی آن بی توجهی کرده اند و باعث شده تا بعضا صرفا با نگاه سلبی به قضایا و برخورد های قهری با ناهنجاری های فرهنگی، وضعیت را بدتر کنند. این در حالی است که باید در کنار برخورد سلبی، برخورد ایجابی هم با موضوعات داشت تا افراد نسبت به چرایی الزام یک قانون فرهنگی و اجتماعی آگاه شوند.

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم با اشاره به نقش رسانه ها در فرهنگ سازی جامعه، تاکید کرد: تا زمانی که شاهد نمایش فیلم ها و سریال ها یا تبلیغاتی در صدا و سیما هستیم که توجه لازم را به موضوع عفاف و حجاب ندارند و متفاوت با سیاست های گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه فعالیت می کنند، انتظار بیهوده ای است که بخواهیم این فرهنگ اصیل ترویج شود. لذا نیازمند این هستیم که با نمایش صحیح فرهنگ دینی و اسلامی در رسانه ها، باعث ترویج آن شویم. در واقع در کنار اجرای قانون باید اقدامات فرهنگی هم صورت بگیرد تا شاهد اثرگذاری آن باشیم.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس عفاف و حجاب سلیقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۲۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه نیازمند انجام اقدامات قرارگاهی است

استاندار کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه اگر بخواهد یک حرکت بهتر، دقیق و اثربخش‌تر در فضای فرهنگی داشته باشد نیاز به یک کار قرارگاهی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی بعدازظهر امروز _ سه‌شنبه چهارم اردیبهشت _ در نشست شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه، اظهار داشت: در حوزه شورای فرهنگ عمومی دو نکته حائز اهمیت است که می‌تواند یک زمینه خوب برای اقدامات اثرگذار و مفید برای سال جاری و سال‌های آینده باشد؛ در نکته اول آنچه که ما از اقتضائات و منویات مقام معظم رهبری می‌فهمیم در مجموع آنچه که در حوزه فرهنگ باید انجام دهیم باید انسجام و هدفمندی روزافزونی داشته باشد که به نتایج مثبت منتهی شود.

وی با بیان استدلال‌های متعدد عنوان کرد: بنده معتقد هستم انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ موفقیت‌های کم‌نظیری داشته است و نباید فراموش کنیم که در یک جنگ تمام‌عیار فرهنگی با جبهه استکبار هستیم و شرایط فعلی را به لطف الهی این انقلاب رقم زده است و این توفیقات اسلامی در داخل و خارج باید شناخته شود چرا که تقابل جبهه حق و باطل به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) تا ختم بشریت ادامه خواهد داشت و معتقدیم که در نهایت جبهه حق پیروز شده و این مستضعفان هستند که وارثین عالم خواهند شد.

صحرایی بیان کرد: زمانی که مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «به قله نزدیک هستیم»، منظور این قله تنها قله اقتصادی و یا قله سیاسی نیست، بلکه قله افتخار انقلاب اسلامی یک ترکیبی از موفقیت‌های انقلاب اسلامی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علمی و فرهنگی است.

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در رابطه با تشکیل قرارگاه در حوزه‌های فرهنگی اذعان کرد: قرارگاه تنظیم‌کننده، هدایت‌کننده، بازخواست‌کننده و راهبر میدان است و مقام معظم رهبری می‌فرمایند اصطلاح فرهنگ عمومی از همه کارها مهم‌تر است چون این کار محور همه کارهای دیگر است و در اینجا قرارگاه می‌تواند نقش مهمی داشته باشد.

استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: سال گذشته در جلسات شورای فرهنگ عمومی که برگزار شد به این جمع‌بندی رسیدیم که استان کرمانشاه اگر بخواهد یک حرکت بهتر، دقیق و اثربخش‌تر در فضای فرهنگی داشته باشد نیاز به یک کار قرارگاهی دارد، از این رو با تأکیداتی که مقام معظم رهبری داشتند ایشان شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عنوان یک قرارگاه می‌شناسند و در استان نیز با حضور نماینده ولی‌فقیه و ترکیبی که طراحی شده است می‌تواند این کار قرارگاهی را انجام دهد.

وی در ادامه افزود: حداقل ثمره تشکیل قرارگاه این است که از پراکنده کاری، موازی کاری، دوباره‌کاری و… فاصله خواهیم گرفت، چرا که در صورت عدم فرماندهی واحد، بدیهی است که اقدام صورت گرفته با شکست مواجهه شود؛ لذا همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند دشمن علیه ما جبهه تشکیل داده است ما نیز در اقداماتمان باید کار جبهه‌ای انجام دهیم.

کد خبر 747359

دیگر خبرها

  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است/اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • ادارات استان در رعایت شئون اسلامی و قانونی پیشتاز باشند
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد
  • کرمانشاه نیازمند انجام اقدامات قرارگاهی است
  • سردار رادان:‌ برخورد با کشف حجاب با قوت ادامه دارد
  • حاجی دلیگانی، نماینده مجلس: طرح نوری که در فراجا در حال اجراست، مناسب است و از آن حمایت می کنیم
  • حمایت قاطع از بازگشت گشت ارشاد به خیابان‌ها
  • نماینده مجلس: از فراجا برای اجرای طرح نور حمایت می‌کنیم
  • آقاتهرانی: پای کار اجرای طرح نور پلیس می‌مانیم